פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: אליהו יתבקש לקצץ כ-300 אלף דולרים משכרו ? מכבי מכחישה...

16 מאי 2013, 20:09

felix_r כתב:
jol9 כתב:פליקס,
כמות השחקנים שחתמה בNBA היא לא ממש רלוונטית (וד"א אם כבר מזכירים את זה, אז פעם זה היה הרבה הרבה יותר קשה לחתום שם, ובטח ובטח להישאר ולהצליח שם).
הישגי הנבחרת כן רלוונטים וכאן הנקודה שלך בהחלט מחזיקה מים, אם כי תסכים איתי שהנבחרת בשנים האחרונות, היא ממש רעה ולא מעניינת.

אני חושב שהנקודה של חני היא נכונה. פחות מעניין אותי נבחרת ושחקני הNBA, אלא ישראלים שהם שחקני יורוליג טובים ומעלה.
בוא נניח שליאור הוא כזה. כספי הוא בוודאי כזה, אבל הוא לא רלוונטי. פרט אליהם - זהו.
בשנות ה-90 שיחקו במכבי 4 שחקנים כאלה בו זמנית - ג'מצ'י, הנפלד, גודס ודניאל. אח"כ הגיעו קטש ושפר, וגם לשלף היו עונות טובות. אח"כ חלה ההדרדרות ובורשטיין
היה הישראלי היחיד בעצם.

וזה מוביל אותי לנקודה האחרונה והמאוד נכונה שלך - המתאזרחים. דרק, בלו, בריסקר, תומאס, ליף, מרסר - כל אלה היו חלק גדול וחשוב במכבי מסוף שנות השמונים ועד להפיכתו של דרק
לנער פוסטר ופרישתו של בלו. אנחנו מחכים בקוצר רוח למתאזרח הבא שיהיה שחקן יורוליג טוב פלוס. אולי זה יהיה טיוס.

זה לא ממש נכון.

1) אתה שוכח, שבשנות ה 90 היורוליג היה עדיין שייך לפיב"א , ומספר הזרים היה מוגבל לכל הקבוצות. לכן בכל קבוצה וקבוצה רוב השחקנים היו שחקנים מקומיים. ככה שהשחקנים הישראלים של מכבי התמודדו לרוב מול שחקנים אירופים ולא מול אמריקאים.

2) שנות ה 90 שאתה כל כך מתפאר בהן, היו חשוכות מבחינת התארים למכבי, מה שמוכיח, שהישראלים האלה לא היו כל כך גדולים כפי שאתה מתאר אותם. אם תרכיב היום קבוצה של 7 ישראלים, 2 מתאזרחים ו3 זרים (כמו בשנות ה90), גם היא תגיע לטופ-16.

3) אתה שוכח, שגם בשנות ה 2000 היו לנו לא מעט שחקנים טובים, שבגלל פציעות הקריירות שלהם נגמרו לפני הזמן או דעכו. פשוט צרוף מקרים גרוע. אותו קטש רק בשנתיים מבוגר משאראס, ואם לא היה נפצע, בטוח היה משחק לפחות עד 2007-2008. טל בורשטיין של לפני הפציעות היה שחקן יורוליג טוב. גם יניב גרין של תחילת הקריירה הבטיח רבות, אבל הפציעות גמרו אותו.

1. זה נכון שהיו פחות זרים, אבל איפה ההתמודדות השווה בין הישראלים היום לאירופאים היום? תשים לב שבמרבית הקבוצות הגדולות היום, הנוכחות של האמריקאים היא משנית
ביחס לכוכבים האירופאים. זה רק אומר שהשחקנים האירופאים המובילים פשוט ברחו לישראלים.

2. אני ממש ממש לא מתפאר בשנות ה-90 ובהישגים של מכבי באותן השנים. אני רק אומר שבמכבי שיחקו אז ישראלים מצויינים לרוב.
האם הנפלד וג'מצ'י לא היו שחקנים מצויינים ברמת טופ אירופה של תקופתם?

3. גרין לא שייך לדיון כי היו לו עונות גם לפניהן וגם בהן הוא נראה כמו כלום. בורשטיין מעולם לא היה שחקן ברמה הגבוהה של היורוליג. הוא היה שחקן משלים טוב מאוד
אבל רחוק מלהיות איזה כוכב. לגבי קטש אתה צודק כמובן (וגם שפר נעלם מהמפה הרבה לפני מה שהיה אמור) אבל הוא שייך מבחינתי לדור הקודם-קודם.
אני לא חושב שזה כזה מופרך להגיד שהדור הזה, וגם הדור הבא חלשים בהרבה מהדורות הקודמים.

16 מאי 2013, 20:36

felix_r כתב:
קובי כתב:
felix_r כתב:
חנו'ש כתב:גם רמת הכישרון נמוכה ביחס לשוק האירופי.... :whistle

תלוי איך מסתכלים על זה.
NBA חוטפת כל שחקן אירופי עם ניצוצות של כשרון.
מי שעדיין ברמה גבוהה, ונשאר באירופה, חתום בחוזים גדולים מאוד במועדונים הגדולים והעשירים.
מה שנשאר לשאר הקבוצות זה שחקנים בדרג בינוני, ופה בדיוק משתלבים השחקנים הישראלים.
אין מה לעשות, זהו מצב השוק.
אפשר גם להוסיף, שמצב הרכזים הוא גרוע אף יותר משאר השחקנים האירופים.
מספיק לראות מי הרכזים העונה במכבי כדי להבין את המצב הקשה.
זאת בדיוק הסיבה לכך שלוקומוטיב מתעניינת דווקא ברכזים הישראלים.

זאת גם הסיבה לכך, שזלזול בשחקנים הישראלים, שהשתרש כאן אצל הרבה מחברי הפורום, הוא לא חכם במיוחד, ולא מתאים למצב שנוצר באירופה.

אני לא יודע אם זלזול, אבל לפי דעתי, בהחלט יש על מה להתלונן.
המרחק בין השחקן הישראלי לאירופאי גדל פלאים בשנים האחרונות. אין שחקנים ישראלים מובילים לא בקבוצות ולא בנבחרת, אין שחקנים ישראלים ברמת טופ-יורוליג.
פעם היינו מתפארים בכדורסלן הישראלי, לפחות בגארדים שלנו. היה את קטש ושפר ולפני כן את ג'מצ'י ולפני כן את מיקי ומוטי. שחקנים שהובילו את מכבי ת"א ואת הנבחרת להישגים נאים.

חוסר שביעות הרצון נובע גם מהעובדה שלמרות שהשחקן הישראלי בירידה, השכר שלו בעלייה וזה בגלל מצב השוק, כאמור.
הוא נובע גם בגלל הדרישה של ארגון השחקנים לשחק עם השחקן הישראלי "בכח" (חוק רוסי, הגבלת זרים וכו'), למרות יכולתו הדלה ושוק השחקנים הישראלי המצומצם ובכך למעשה גדל הפער באופן ישיר בין הקבוצות הישראליות לאירופאיות.

הקביעה שלך היא ממש לא חדמשמעית. אז לקחת 3-4 שחקנים מן העבר, שהקריירות שלהם התפרסו לאורך 4 עשורים בערך, ואתה אומר שאין כאלה היום.

בסך הכל לאורך כל ההיסטוריה של הכדורסל הישראלי, שלושה שחקנים קיבלו חוזה ב NBA:
1) מיקי ברקוביץ' (קיבל חוזה באטלנטה, אבל מכבי הלכה איתו לבית משפט ולא שיחררה אותו מהחוזה בקבוצה)
2) קטש (קביל חוזה בניקס, אבל בגלל השביתה ב NBA החליט ללכת לפאו)
3) כספי

אז מבחינה הזאת אין הרבה שוני.

עכשיו אם נשווה את הישגי נבחרת ישראל, אז נראה שגם בזה אין הרבה הבדל. הפעם היחידה שנבחרת ישראל זכתה במדליה, הייתה ב 1979, ומאז כבר כמעט 40 שנה אנחנו פחות או יותר באותה הרמה. אז נכון, פעם הינו טיפה יותר גבוה, הינו מגיעים לשמינייה הראשונה, ובעשור האחרון - לא, אבל זה בגלל שיוגוסלביה ובריה"מ התפרקו להרבה מדינות עם נבחרות טובות, ולא בגלל שנהיינו רעים יותר. וגם בגלל שכל המדינות התחילו לאזרח שחקנים בעמדות הנדרשות, ואילו אנחנו הפסקנו לאזרח.

פליקס, ה-NBA ממש לא מעניין וכספי לא יהיה שחקן מוביל ביורוליג, כמו קטש בזמנו, גם אם תצמח לו עוד יד.
ואני לא מדבר רק על הארבעה האלו. היה גם את הנפלד ודניאל, שהיו שחקני טופ יורוליג לכל דבר. היה את גורדון שהיה נהדר ואת טפירו שסחב לא מעט את הנבחרת על גבו.
אם נלך יותר אחורה, אז היה גם את ברודי ולו סילבר, ג'ימבו, לאסוף.
אם נלך למתאזרחים לאחרונה, אז היו את שארפ ובלות'נטאל.

בקיצור, קשה לי באמת להבין איך לפשר להתעלם מהפערים שנוצרו בין השחקן הישראלי לאירופאי בשנים האחרונות.

אתה מדבר על שחקנים שבחרתי לאורך ארבעה עשורים - נכון. cכל "דור" היו מספר שחקנים שהיו עילוי ישראלי וגם שחקנים בקליבר אירופי. שחקני טופ יורוליג לכל דבר ועניין. היום פשוט אין, בטח שלא בגזרת הגארדים, שהיינו יכולים להתפאר בה בעבר.
אליהו שחקן מוכשר, אבל לא קרוץ מהחומר של המנהיגים, כאלו שיסחבו קבוצה על גבם, כאלו שיקרעו את היריבה לגזרים, לפחות לא לאורך זמן. כספי, שחקן פחות מוכשר והגיע ל-NBA אחרי שנה בינונית פלוס במכבי, בה נלחם להיות בין שמונה הראשונים ברוטציה מבחינה חוזית.

17 מאי 2013, 18:43

אז כנראה שאליהו עוזב. אין הגיון בזה שהוא יסכים לקיצוץ הזה. עדיף לו לקחת את ה- 100 אלף ולחתום באירופה.

17 מאי 2013, 18:45

roy1000 כתב:אז כנראה שאליהו עוזב. אין הגיון בזה שהוא יסכים לקיצוץ הזה. עדיף לו לקחת את ה- 100 אלף ולחתום באירופה.

איפה?

17 מאי 2013, 18:46

roy1000 כתב:אז כנראה שאליהו עוזב. אין הגיון בזה שהוא יסכים לקיצוץ הזה. עדיף לו לקחת את ה- 100 אלף ולחתום באירופה.

ליאור כבר הוכיח שהוא מעדיף להיות בארץ בפחות כסף מאשר להיות בחו''ל תמורת עוד כמה מאות אלפי דולרים

18 מאי 2013, 09:49

הנושא של אליהו הוא די מורכב.

ראשית, בלי קשר לבלאט, משהו עובר על יכולת הסיומת שלו העונה. האמת שהרגשתי כבר בתחילת העונה שמשהו שם לא לגמרי בפוקוס. היו לו משחקים עם אחוזים טובים
אבל ככלל הוא הרבה פחות מדוייק העונה ממה שהיה בעונות הקודמות (גם בתקופות הטובות יותר).

שנית, ליאור מכיר את בלאט היטב. הוא גם יודע לעשות עבודה טובה גם התקפית וגם הגנתית. אין שום סיבה שלא יישחק בהגנה ובריבאונד כל העונה כמו ששיחק בחלק קטן מהמשחקים.
אף אחד לא מצפה שיהפוך פתאום לבן וואלס, אלא שלא יהיה חור שחור שכולם משחקים עליו ותוקפים אותו.

ולבסוף המחיר של ליאור, חוסר הרצון שלו לצאת לאירופה והשילוב עם בלאט. יש כאן סוגיה לא פשוטה עם הנושאים האלה.

18 מאי 2013, 10:14

נכון שהוא לא מתלהב לצאת לאירופה אבל אם בלאט יישאר במכבי ותבוא הצעה טובה מקבוצת יורוליג, לא כזה מופרך שהוא ייקח את זה. יכול להיות שהוא היה מסכים לקצץ אם המעמד שלו היה שונה ותחת מאמן שהיה נותן לו יותר חופש, אבל במצב שנוצר כרגע, לא חושב שהוא יסכים.
מכבי בכל מקרה לא יכולה וצריכה להשאיר אותו ב-2 מליון ברוטו. way too much.

18 מאי 2013, 11:45

misha כתב:נכון שהוא לא מתלהב לצאת לאירופה אבל אם בלאט יישאר במכבי ותבוא הצעה טובה מקבוצת יורוליג, לא כזה מופרך שהוא ייקח את זה. יכול להיות שהוא היה מסכים לקצץ אם המעמד שלו היה שונה ותחת מאמן שהיה נותן לו יותר חופש, אבל במצב שנוצר כרגע, לא חושב שהוא יסכים.

ברור.

התסריט הכי טוב עבור ליאור (ולדעתי גם עבור מכבי) הוא שני גארדים חזקים מאוד שהם הלב והמנוע של הקבוצה, וכמה כסחנים בקו הקדמי (נגיד טיוס ועוד איזה סנטר זר
בסגנון).
זה יאפשר לליאור לדעתי דווקא להצליח, כי החולשה שלו בהגנה, לא תהיה כ"כ בולטת ליד שחקני הגנה טוביםבכל שאר העמדות.

במצב כזה, אני חושב ששווה לו להישאר ולהתפשר על השכר שלו.

18 מאי 2013, 11:46

misha כתב:נכון שהוא לא מתלהב לצאת לאירופה אבל אם בלאט יישאר במכבי ותבוא הצעה טובה מקבוצת יורוליג, לא כזה מופרך שהוא ייקח את זה. יכול להיות שהוא היה מסכים לקצץ אם המעמד שלו היה שונה ותחת מאמן שהיה נותן לו יותר חופש, אבל במצב שנוצר כרגע, לא חושב שהוא יסכים.

איך הגעת ל 2 מיליון?

18 מאי 2013, 12:02

felix_r כתב:

איך הגעת ל 2 מיליון?

מספורט 5.

הקפטן אמור לקפוץ לשכר של כמעט מיליון דולר נטו בעונה הבאה, זאת אומרת עלות שכר של כמעט 2 מיליון דולר, סכום שבמכבי לא רוצים לשלם עבורו כרגע

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 88&lang=HE

18 מאי 2013, 13:53

כי השכר שלו אמור להשתדרג לאיזור המליון. זה מה שאמרו כל הזמן.

27 מאי 2013, 23:19

מקווה שההנהלה לא תאבד את הראש ... בליגה שלנו זה ברור שהוא יצטיין כי זו ליגה ללא שמירות ואליהו הוא אלוף במעבר.
היורוליג זה משחק אחר.

עוד 2 משחקים טובים והאוהדים ישכחו כמה הוא היה חסר תועלת ביורוליג... מקווה שההנהלה תהיה שקולה יותר.

כן הוא שחקן HIGH LEVEL כמו שבלאט אמר אבל הוא לא שחקן ששווה כל כך הרבה לקבוצה כמו מכבי. אליהו שווה עד 700,000 דולר

27 מאי 2013, 23:23

yellowaura כתב:מקווה שההנהלה לא תאבד את הראש ... בליגה שלנו זה ברור שהוא יצטיין כי זו ליגה ללא שמירות ואליהו הוא אלוף במעבר.
היורוליג זה משחק אחר.

עוד 2 משחקים טובים והאוהדים ישכחו כמה הוא היה חסר תועלת ביורוליג... מקווה שההנהלה תהיה שקולה יותר.

כן הוא שחקן HIGH LEVEL כמו שבלאט אמר אבל הוא לא שחקן ששווה כל כך הרבה לקבוצה כמו מכבי. אליהו שווה עד 700,000 דולר

מסכים כמעט עם הכל חוץ מהמשפט האחרון. לא הייתי משלם לו 700 אלפיות.

27 מאי 2013, 23:31

yellowaura כתב:מקווה שההנהלה לא תאבד את הראש ... בליגה שלנו זה ברור שהוא יצטיין כי זו ליגה ללא שמירות ואליהו הוא אלוף במעבר.
היורוליג זה משחק אחר.

אני יכולה להסכים עם השורה התחתונה שלך.
אבל מה שהיה עם אליהו בחודש-חודשיים האחרונים של היורוליג, נגרם מנסיבות חיצוניות.
יש לאליהו שפע של חסרונות ובעיות, אבל זה לא היה הרמה הרגילה של אליהו.
זה לא שהבחור משחק כאן מאתמול, הוא כבר מספיק שנים במכבי כדי שנדע למה הוא מסוגל ולמה לא ביורוליג ובטח שמספיק זמן כדי שלא נשפוט את היכולת שלו ביורוליג לפי אותם חודש - חודשיים.

28 מאי 2013, 06:00

זה ברור שלא ישאירו את ליאור במליון דולר . אין מה לדון על זה בכלל....
אם ליאור לא מוכן לרדת ל-500K הוא לא ישאר במועדון . העונה השכר שלו שלו היה 700K כך שאין סיכוי שאחרי עונה כזאת הוא ימשיך לקבל את אותו שכר ולדעתי אין גם סיכוי שהוא יקבל כזה סכום בקבוצות אחרות ביורוליג....
אני גם בטוח שאם יקבל הצעה של 700K מקבוצת יורוליג אחרת , הוא יעדיף להישאר בארץ בשביל 500K (ילד של מאמוצ'קה )...
500K הוא כן שווה למכבי , ואם הוא יוכל לתת עונה כמו שנתן תחת ספאחיה או אפילו כמו שהוא שיחק בתחילת העונה אבל לאורך עונה שלמה אז הוא יכול בעתיד לחשוב שוב על הסכומים האלו...

28 מאי 2013, 09:38

yzafrir כתב:זה ברור שלא ישאירו את ליאור במליון דולר . אין מה לדון על זה בכלל....
אם ליאור לא מוכן לרדת ל-500K הוא לא ישאר במועדון . העונה השכר שלו שלו היה 700K כך שאין סיכוי שאחרי עונה כזאת הוא ימשיך לקבל את אותו שכר ולדעתי אין גם סיכוי שהוא יקבל כזה סכום בקבוצות אחרות ביורוליג....
אני גם בטוח שאם יקבל הצעה של 700K מקבוצת יורוליג אחרת , הוא יעדיף להישאר בארץ בשביל 500K (ילד של מאמוצ'קה )...
500K הוא כן שווה למכבי , ואם הוא יוכל לתת עונה כמו שנתן תחת ספאחיה או אפילו כמו שהוא שיחק בתחילת העונה אבל לאורך עונה שלמה אז הוא יכול בעתיד לחשוב שוב על הסכומים האלו...

מסכים עם כל מילה. כשהוא מתאמץ ושומר אפשר להתרווח אחורנית ולהתמוגג על הריצה שלו, החדירות, ההטבעות, גויאבות והמסירות המדהימות שהוא סיגל לעצמו. אליהו חייב להוציא עצמו מ LOOP העצלות שמאפיינת אותו. הרי הוא יודע להלחם בריבאונד והגנה נגזרת מיסודות שקיבל וממוטיבציה שאין לו בד"כ. הוא חייב להבין שהמקצוע הזה מפרנס אותו בינתיים ועצלות הופכת אותו ללא רלוונטי. באיזה גיל הוא יבין את זה? הוא כבר לא ילד למרות הממוצ'קה שהזכרת.

28 מאי 2013, 09:50

סילבר כתב:
yzafrir כתב:זה ברור שלא ישאירו את ליאור במליון דולר . אין מה לדון על זה בכלל....

מסכים עם כל מילה. כשהוא מתאמץ ושומר אפשר להתרווח אחורנית ולהתמוגג על הריצה שלו, החדירות, ההטבעות, גויאבות והמסירות המדהימות שהוא סיגל לעצמו. אליהו חייב להוציא עצמו מ LOOP העצלות שמאפיינת אותו. הרי הוא יודע להלחם בריבאונד והגנה נגזרת מיסודות שקיבל וממוטיבציה שאין לו בד"כ. הוא חייב להבין שהמקצוע הזה מפרנס אותו בינתיים ועצלות הופכת אותו ללא רלוונטי. באיזה גיל הוא יבין את זה? הוא כבר לא ילד למרות הממוצ'קה שהזכרת.

אני מקווה שהקיץ כשיראה שהביקוש שלו ירד והוא הולך להרוויח פחות אז הוא יתעורר וישקיע לאורך כל העונה....בלי קשר אני מקווה שיהיה לו גם מזל מבחינה בריאותית כי השנה הוא נפצע/חלה יותר מידי פעמים (זה גם קשור קצת לחוסן מנטאלי...)

28 מאי 2013, 11:03

סילבר כתב:

אני חושב שהיחסים בינו לבין בלאט די פגעו בו בטווח הארוך. בסופו של דבר, להיקמן, לסמית', ללוגאן, לאוחיון ואפילו לג'יימס היו תקופות רעות, אבל אף אחד מהם לא הוקפא על הספסל
ולא הוחלף אחרי 3 דקות משחק. כולם המשיכו לשחק, עד שחזרו לעצמם.
לליאור זה לקח יותר זמן, כי פתאום דייויד החליט שהוא משתמש במדלי הנוראי, רק כי הוא מרביץ בהגנה.

בכל אופן, אין שום ספק שבשביל שהקבוצה תשתפר מבחינת איכות השחקנים שמגיעים אליה (וגם כי זה השווי האמיתי של ליאור - מה לעשות), הוא חייב להתפשר על השכר שלו.

28 מאי 2013, 11:17

yzafrir כתב:
סילבר כתב:

אני מקווה שהקיץ כשיראה שהביקוש שלו ירד והוא הולך להרוויח פחות אז הוא יתעורר וישקיע לאורך כל העונה....בלי קשר אני מקווה שיהיה לו גם מזל מבחינה בריאותית כי השנה הוא נפצע/חלה יותר מידי פעמים (זה גם קשור קצת לחוסן מנטאלי...)

ולמה אתה יוצא מנקודת הנחה שהביקוש שלו ירד או ירד?

28 מאי 2013, 11:20

לא יודע אם אליהו יתפשר ברמת השכר שלו זה יביא לשחקנים טובים יותר, הרי אמרת לחנוש שזה בכלל לא בטוח ( או כן בטוח שלא ) שחיסכון במקום מסויים יביא בהכרח לשחקנים טובים יותר במקום אחר ( באשכול של סמית' ).

אני יכול להביו מצד שני שאליהו לא ממצה את היכולות שלו באופן כללי אצל בלאט, השאלה באמת עד כמה זה ת"פ שלו וכמה של אליהו, זה כנראה משהוא באמצע באמת.

לדעתי, בכלל, מאמן עם ביצים גדולות היה בונה את התקפת הקבוצה העונה סביב אליהו ( אחרי שגילה לזוועתו שאין לו שחקני התקפה מדהימים )י וקצת הולך צעד אחורה בעניין ההגנה, אי אפשר ללכת לקנוסה בעניין ההגנתי כל הזמן, אין למכבי שחקנים הגנתיים ברמה של הפיסטונס בימי הילדים הרעים וגם לא שחקנים ברמה של הקבוצה בשנת 2000- 2001
עם מקדונלד והנפלד.

מצד שני אין למכבי אף שחקן עם הניצוץ ההתקפי של אליהו, לא מבין 8 הזרים שהסתובבו העונה לפחות. ( לדעתי גם לא באינטילגנצית המשחק ).
פרסם תגובה