felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס,
כמות השחקנים שחתמה בNBA היא לא ממש רלוונטית (וד"א אם כבר מזכירים את זה, אז פעם זה היה הרבה הרבה יותר קשה לחתום שם, ובטח ובטח להישאר ולהצליח שם).
הישגי הנבחרת כן רלוונטים וכאן הנקודה שלך בהחלט מחזיקה מים, אם כי תסכים איתי שהנבחרת בשנים האחרונות, היא ממש רעה ולא מעניינת.
אני חושב שהנקודה של חני היא נכונה. פחות מעניין אותי נבחרת ושחקני הNBA, אלא ישראלים שהם שחקני יורוליג טובים ומעלה.
בוא נניח שליאור הוא כזה. כספי הוא בוודאי כזה, אבל הוא לא רלוונטי. פרט אליהם - זהו.
בשנות ה-90 שיחקו במכבי 4 שחקנים כאלה בו זמנית - ג'מצ'י, הנפלד, גודס ודניאל. אח"כ הגיעו קטש ושפר, וגם לשלף היו עונות טובות. אח"כ חלה ההדרדרות ובורשטיין
היה הישראלי היחיד בעצם.
וזה מוביל אותי לנקודה האחרונה והמאוד נכונה שלך - המתאזרחים. דרק, בלו, בריסקר, תומאס, ליף, מרסר - כל אלה היו חלק גדול וחשוב במכבי מסוף שנות השמונים ועד להפיכתו של דרק
לנער פוסטר ופרישתו של בלו. אנחנו מחכים בקוצר רוח למתאזרח הבא שיהיה שחקן יורוליג טוב פלוס. אולי זה יהיה טיוס.
זה לא ממש נכון.
1) אתה שוכח, שבשנות ה 90 היורוליג היה עדיין שייך לפיב"א , ומספר הזרים היה מוגבל לכל הקבוצות. לכן בכל קבוצה וקבוצה רוב השחקנים היו שחקנים מקומיים. ככה שהשחקנים הישראלים של מכבי התמודדו לרוב מול שחקנים אירופים ולא מול אמריקאים.
2) שנות ה 90 שאתה כל כך מתפאר בהן, היו חשוכות מבחינת התארים למכבי, מה שמוכיח, שהישראלים האלה לא היו כל כך גדולים כפי שאתה מתאר אותם. אם תרכיב היום קבוצה של 7 ישראלים, 2 מתאזרחים ו3 זרים (כמו בשנות ה90), גם היא תגיע לטופ-16.
3) אתה שוכח, שגם בשנות ה 2000 היו לנו לא מעט שחקנים טובים, שבגלל פציעות הקריירות שלהם נגמרו לפני הזמן או דעכו. פשוט צרוף מקרים גרוע. אותו קטש רק בשנתיים מבוגר משאראס, ואם לא היה נפצע, בטוח היה משחק לפחות עד 2007-2008. טל בורשטיין של לפני הפציעות היה שחקן יורוליג טוב. גם יניב גרין של תחילת הקריירה הבטיח רבות, אבל הפציעות גמרו אותו.
1. זה נכון שהיו פחות זרים, אבל איפה ההתמודדות השווה בין הישראלים היום לאירופאים היום? תשים לב שבמרבית הקבוצות הגדולות היום, הנוכחות של האמריקאים היא משנית
ביחס לכוכבים האירופאים. זה רק אומר שהשחקנים האירופאים המובילים פשוט ברחו לישראלים.
2. אני ממש ממש לא מתפאר בשנות ה-90 ובהישגים של מכבי באותן השנים. אני רק אומר שבמכבי שיחקו אז ישראלים מצויינים לרוב.
האם הנפלד וג'מצ'י לא היו שחקנים מצויינים ברמת טופ אירופה של תקופתם?
3. גרין לא שייך לדיון כי היו לו עונות גם לפניהן וגם בהן הוא נראה כמו כלום. בורשטיין מעולם לא היה שחקן ברמה הגבוהה של היורוליג. הוא היה שחקן משלים טוב מאוד
אבל רחוק מלהיות איזה כוכב. לגבי קטש אתה צודק כמובן (וגם שפר נעלם מהמפה הרבה לפני מה שהיה אמור) אבל הוא שייך מבחינתי לדור הקודם-קודם.
אני לא חושב שזה כזה מופרך להגיד שהדור הזה, וגם הדור הבא חלשים בהרבה מהדורות הקודמים.