על ידי התנין 2 » 14 דצמבר 2016, 02:41
אני חייב לצאת פה נגד שני הצדדים - מחדשי מנויים ואלו שמטיפים לחרם מנויים.
לגביי הראשונים, המחדשים - על מי אתם עובדים? אתם עושים מנוי מסיבה אחת - זה גורם לכם להנאה, ואני לחלוטין מבין זאת. אבל כל הקשקושים כגון "אני לא אפסיק לקנות מנוי כי גם ככה המנוי שלי יירכש ע"י אדם אחר" משל היתה ההחלטה שלכם, מחדשי המנויים, מושכלת, רציונלית ומנותקת מכל עניין רגשי. זה מזכיר לי אנשים שאוכלים בשר (ושלא יובן בטעות שאני טבעוני או משהו בסגנון) שטוענים כל מיני קשקושים כמו: "בחיי שהייתי הופך להיות טבעוני, אבל מה זה יעזור גם ככה אין מצב שכולם בעולם יהפכו להיות טבעוניים". הכי קל להגיד "הייתי עושה X בהתקיים Y", כאשר ברור לכולם שהסיכוי ש-Y יקרה הוא קלוש עד לא קיים. גיבורים גדולים.
בקיצור, תפסיקו לבלבל את המוח על סיבות שונות ומשונות שמביאות אתכם לחדש מנוי מידי שנה. אתם עושים זאת כי אתם חולים על זה וזה גורם לכם להנאה גדולה, בדיוק כמו שאדם שאוכל בשר עושה זאת כי זה טעים לו רצח. תודו בכך, אין בזה שום דבר פסול. סביר להניח שאם לי היתה האפשרות (בעיקר בכל הנוגע לזמן ומרחק מת"א) הייתי עושה מנוי ומצפצף על כולם.
ולגביי המטיפים לחרם - לאחר שנים רבות הכוללות היחשפות להודעותיהם של אותם ה"מחרימים" ו/או "המטיפים להחרמה", בין אם בפורום זה ובין אם בפורומים אחרים, לאו דווקא אינטרנטיים, עולה שרבים מהנ"ל אינם מנויים בלי קשר, ולא היו כאלה גם בעונות טובות יותר. אז זו גם חכמה קטנה ביותר, להישאר מחוץ לחגיגה הגדולה באופן עקבי, וללא קשר ישיר לרמת החגיגה, ובמקביל להטיף לאלו שכן נכנסו שהם עושים טעות. אין לכם באמת מושג מה חווים אנשים שעושים מנוי (ובטח כאלה שמחדשים שנים על גבי שנים) וכמה כיף זה מסב לו, ואתם בין כה וכה לא הייתם מנויים גם בשנים היותר יפות, אז מי שמכם להטיף לו? בקיצור, די עם הטפות הסרק. אל תשפוט אדם לפני שתעמוד במקומו.