er79 כתב:כל אלו שאומרים שמכבי נראתה יותר טוב בלי פרקינס, קחו בחשבון שביורוליג מכבי שיחקה בלי פרקינס רק משחק וחצי נגד קאחה, משחק נגד ריאל ומשחק נגד פאו. משחק וחצי טוב נגד קאחה לא מעיד על כך שהקבוצה נראתה טוב יותר ללא פרקינס, אלא רק שהתרומה ההתקפית של כל שחקן, בחיפויו על פרקינס, הייתה 110 אחוז, ואולי גם שקאחה לא הייתה ערוכה מספיק לסגנון המשחק שהשתנה ללא פרקינס. ריאל היא פיקציה כי היא קבוצה פח. ונגד פאו ראינו לראשונה כמה פרקינס באמת היה חסר. הוא אולי השחקן היחיד שיכול היה למזער או למחוק את הנזקים שדיאמנטידיס עשה לנו. גם הליגה המקומית היא פיקציה ולכן לא אתייחס להיעדרותו של פרקינס בעניין זה. אתם אומרים שמבחינה התקפית מכבי נראתה טוב יותר, ברור שהיא נראתה טוב יותר אם פארגו, אידסון, פניני ובלו היו יותר דקות על הפרקט, אבל היה חסר לה עוגן הגנתי, מנהיג בדמותו של פרקינס, וזה הכי בא לידי ביטוי במשחק נגד פאו. דבר נוסף שאני יכול להעיד לטובתו של פרקינס, שבדיוק כמו פארגו, החל מאמצע העונה גם הקליעה שלו השתפרה. .
מה שאתה כותב כאן, פשוט לא נכון ברמה העובדתית.
מכבי נראתה פשוט מצויין ללא פריקנס לאורך כל התקופה בה הוא היה חסר וזאת לא היתה תקופה קצרה.
אדרבא, בניגוד לשנים עברו, מכבי לא גילתה שום חולשה או נפילת מתח לאחר הדחתה מהיורוליג והמשיכה לדרוס קבוצות בליגה בקלי קלות.
רק בעונה שעברה, עם פרקינס, מכבי כמעט ולא העפילה לפיינל-פור הישראלי.
איך שלא מסתכלים על זה, הצטיירה כאן תמונה שפרקינס הוא השחקן החשוב ביותר במכבי ולמכי יש תלות יוצאת דופן בו. עצם העובדה שמכבי המשיכה לראות טוב (ואולי אפילו טוב מאוד) בלעדיו, די מפריכה את כל הטיעונים הללו.
לגבי הגמר נגד פאו, אני בספק גדול כמה פרקינס היה מועיל.
פרקינס לא הראה שהוא מסוגל להתמודד עם הגארדים הגדולים של היבשת, ושחקנים כמו נבארו ולוגן (בחלק מהמשחקים) לא התקשו יותר מדי מולו ואני בספק כמה הוא יכול למזער את נזקיו של דיאמנטידיס. בכלל, הבעיה ההגנתית של מכבי לא היתה דיאמנטידיס, אלא דוקא באטיסט.
אישית, אני בכלל חושב שהבעיה במשחק מול פאו היתה התקפית. פאו הראתה הגנה קשחוה מאוד ולמכבי היה קשה לייצר מצבים. אני לא רואה איך פרקינס היה מועיל בתחום הזה, בטח לא ע"ח פניני.
גם ההשואה ביו פארגו לפרקינס בנושא הקליעה היא פשוט לא נכונה.
פארגו תמיד היה קלעי טוב, הוא פשוט פת חאת העונה לא טוב ולקח לו זמן לייצב את היד.
פרקינס לא היה ולא יהיה קלעי. זה שהיה איזה שיפור מזערי ביכולת הקליעה שלו, לא מעיד על שום דבר.
ועוד הערה לסיום, אני לא חושב שויטוריה וריאל הן קבוצות פח.
כולם פה מהללים את הליגה הספרדית, אבל לא יודעים לפרגן כאשר מכבי מפרקת קבוצות ספרדיות בכירות.
אם מכבי יכלה להביס קבוצות כאלו ועוד בלי פרקינס, כנראה שמכבי היא בכל-זאת קבוצה חזקה שלא תלויה רק בשחקן אחד.