פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורוליג, מחזור 1: פנאתיניקוס נגד מכבי ת"א, חמישי 21:00,

12 אוקטובר 2018, 13:58

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אם ספאחיה היה מעלה את בלאק אני בטוחה שווילבקין היה מחפש יותר את המסירה כי הפיק אנד רול עבד להם כל המשחק

חוץ מזה שווילבקין שחקן שיכול להידלק ברגע ולתת משחק של 30+ או 40+ נקודות
הוא היחידי שצריך לקבל הוראה לעשות מה שבא לו על המגרש
בא לו שלשה מהחצי? שיזרוק מהחצי

כמובן שאף אחד לא צריך לקבל הוראה כזאת
מהממ

12 אוקטובר 2018, 14:00

Holiday_Armadillo כתב:אם ספאחיה היה מעלה את בלאק אני בטוחה שווילבקין היה מחפש יותר את המסירה כי הפיק אנד רול עבד להם כל המשחק

חוץ מזה שווילבקין שחקן שיכול להידלק ברגע ולתת משחק של 30+ או 40+ נקודות
הוא היחידי שצריך לקבל הוראה לעשות מה שבא לו על המגרש
בא לו שלשה מהחצי? שיזרוק מהחצי

הפריבילגיה הזאת שמורה רק לקיין

12 אוקטובר 2018, 14:02

חוץ מוילבקין וקצת בלאק אף אחד מהזרים לא הרשים. אם זה לא ישתפר מכבי הולכת להיות קבוצה בינונית במושגים אירופאיים.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Re: יורוליג, מחזור 1: פנאתיניקוס נגד מכבי ת

12 אוקטובר 2018, 14:02

זה משחק שהיינו יכולים לקחת לגמרי. וכל פעם להגיד 'שיחקנו טוב אבל בסוף איבדנו את זה' או 'לפחות ראינו ניצוצות' זה לא מספיק.

12 אוקטובר 2018, 14:13

ni4ni כתב:חוץ מוילבקין וקצת בלאק אף אחד מהזרים לא הרשים. אם זה לא ישתפר מכבי הולכת להיות קבוצה בינונית במושגים אירופאיים.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

מה זה הרשים מבחינתך ?
אנחנו לא קבוצות עם תקציב טופ אירופאי כמו פנר צסקא ריאל וכו' שיש לנו כסף להביא 6 זרים שכולם ירשימו במשחקי יורוליג .
אנחנו קבוצה עם תקציב בינוני ובקבוצה כמו שלנו אמורים להיות 3-4 זרים כוכבים שיובילו את הקבוצה (העונה הם ווילבקין בלאק ופארגו) עוד 2-3 זרים נחמדים + (אובראיינט רול וקיין) ועוד 2 שמנסים לפגוע בהם (ריי וקלויארו) .
כמו שאמרת ווילבקין ובלאק היו מצוינים ומאוד הרשימו אתמול ופארגו לא שיחק .

רול מבחינתי היה מצוין אתמול ובלי היכולת שלו והקליעה הזאת לא היינו מגיעים למשחק כזה צמוד, קיין נתן משחק נורא אתמול אבל אנחנו מכירים את השחקן ויש לו ימים טובים יותר, ואובראיינט עדיין לא הבין שהוא צריך לנצל את החוזקות שלו, אני מאמין שאם יעבדו איתו יותר בימים הקרובים הוא יראה הרבה יותר טוב .

והגענו ל2 האחרונים שהם הזרים שמכבי מנסים לפגוע בהם - מבחינתי קלויארו הרשים ונתן משחק מעולה אתמול, לא יודע מה איתך אבל שורה סטטיסטית של 11 נק' 7 ריב' 2 אס' וחטיפה בהופעת בכורה ביורוליג מול קבוצה שנחשבת כטובה זה מעולה, וריי לא שיחק .

12 אוקטובר 2018, 14:15

עם כל התלונות הפסדנו בקושי 5 הפרש בהרכב חסר, בבית של פאו ועם שיפוט ביתי. ופאו הפסידה רק פעמים ב 30 שנה האחרונות משחק פתיחה בבית. פעם 1 לצסקא במילניום הזה, ועוד פעם 1 במילניום הקודם לא זכור כבר למי.

נכון יש עוד הרבה עבודה, אבל זה הגיוני שיהיה עוד הרבה עבודה בפתיחת העונה.

12 אוקטובר 2018, 14:30

cifkcv כתב:זה משחק שהיינו יכולים לקחת לגמרי. וכל פעם להגיד 'שיחקנו טוב אבל בסוף איבדנו את זה' או 'לפחות ראינו ניצוצות' זה לא מספיק.

אני לגמרי מזדהה איתך. יסלחו לי כאן כולם על החוסר סבלנות, אבל לאחר השנים האחרונות, אני רוצה שהקבוצה שלי תהיה זאת שמנצחת בסוף גם במשחק לא מרשים במשחקי ההכנה, שכפותחים הפרש של 10 על יריבה חלשה יחסית ההפרש יגדל ל20 ולא יהפוך למשחק צמוד, שאנחנו נצא המנצחים ב 2 נקודות כשאנחנו משחקים נגד היווניות ושהאחרות אשכרה יחששו לשחק נגדנו. זה פשוט משהו שחסר לי במערכת בהקשר לקבוצה שאני אוהד בשנים האחרונות.
אולי צריך לקחת ויטמנים כדי להשלים את החסר.

12 אוקטובר 2018, 14:36

אכן אסור לסרס שחקנים כמו וולבקין , אבל כן צריך להתאים אותם לסגנון משחק של הקבוצה.
הבעיה שהסגנון משחק של ספאחיה לא מתאים לו.

12 אוקטובר 2018, 14:58

אני חייב להגיד שיצאתי מהמשחק הזה בהרגשה לא טובה.
על פניו- מכבי נתנה פייט, לפרקים הרגיש שהיא ממש מסוגלת לנצח את המשחק עם עוד שתיים-שלוש פעולות חיוביות.
אבל: מרגיש לי שהאפסייד של מכבי מוגבל. מאוד.

בקטגוריית ״הטוב״, אפשר לגמרי לציין לחיוב את הופעת הבכורה של סקוטי ווילבקין.
אני לא יכול להגיד שהוא הפתיע אותי. זה השחקן. פליימייקר יצירתי, קלעי משובח, שחקן שיכול לשלוט בקצב המשחק ולהריץ את הקבוצה. אקטיבי גם בהגנה.
כל הדיבורים על ״קומבו גארד״ ו״שחקן שיכול לשחק בלי הכדור ליד פארגו״ קצת בילבלו אנשים, כי ווילבקין הוא רכז. והוא רכז מצויין, שטוב שהקבוצה תרוץ סביבו.

אפשר להיות מרוצים גם מהופעת הבכורה של טאריק בלאק.
את הגוף החזק והקפיצים ברגליים אפשר היה לזהות כבר לפני, אבל בלאק מביא גם ידיים מעולות ויכולת מסירה טובות מהממוצע, וזה בהחלט מעודד.

הדינימיקה בין השניים האלה נראית טוב, ואפשר לקוות ששיתוף הפעולה בין שניהם יביא לנו שלם ששווה יותר מסכום חלקיו.
אני לא יודע כמה בלאק מסוגל לתרום כסקורר הרבה מעבר למה שראינו עד עכשיו, אבל בתוך המשחק הקבוצתי יש לו יתרונות שאמורים לעשות את מכבי טובה, אם יהיה לשניים האלה עם מי לשחק.

אפשר גם לציין לטובה את התרומה ההתקפית של מייקל רול- שיותר מקליעות שלוש- מתמחה בעיקר בקליעות מהמיד ריינג׳, אפילו במצבי בידוד.
אני אמנם סולד ממנו, אבל מה ששלו שלו, והוא בסה״כ סקורר משלים סולידי. האם הוא שחקן של 30 דקות, מעמדה 3, בקבוצה עם יומרות? לדעתי- ממש לא.

אפשר גם לציין לטובה את התרומה של קלויארו, שעשה עבודה נהדרת מהספסל בשני צדי המגרש- ואם ימשיך ככה- בהחלט יקנה לעצמו מקום חשוב ברוטציה.
עד כאן ״הטוב״.

בקטגוריית ״הרע״, חייבים לדבר על דיאנדרה קיין.
לדיאנדרה היו הרבה משחקי יורוליג רעים בשנה שעברה, אבל המשחק אתמול היה המשחק הכי גרוע שלו במדים הצהובים.
מדד -4 זו נקודת שפל גם עבורו, וזה כשהוא משחק 33 דקות על הפארקט. כבר לא סתם שחקן ספסל למשימות מיוחדות.

אני בסך הכל מחבב את דיאנדרה, ואני לגמרי מאמין ביכולת שלו לבוא לידי ביטוי גם ברמה ההתקפית במכבי. אבל השימוש בו במשחק הזה חצה את גבול הטעם הטוב.
הבחור מרים זריקות רעות משלוש, מנהל את המשחק, מסדר לעצמו מהלכי בידוד- כל מיני דברים שהוא פשוט לא צריך לעשות.
את האשמה אני תולה בספאחיה, אבל גם בחברים שלו לקבוצה, שלא ממש הבינו עדיין במי ובמה מדובר.

אבל בסופו של דבר האחריות נופלת על דיאנדרה. השנה התפקיד שלו חשוב מתמיד, ואין למכבי פריוויליגיה למשחקי שיט כאלה יותר.
הוא חייב להיות יותר חכם, יותר מדוייק, יותר קבוצתי ולקחת רק את מה שהמשחק נותן לו.

החשיבות שלו עצומה. אין לו מחליף אמיתי בקו האחורי של מכבי. הוא הכלבויניק שאמור להדביק את כולם בהגנה והתלהבות, לסיים חזק באזור הטבעת, להוריד עומס מהגארדים בהובלת הכדור...
בקיצור ולעניין, זו הייתה אחלה סתירת התעוררות לפנים שלו, ואני רוצה לקוות שהוא ייצא ממנה בטוב. הדומיננטיות שלו מחוץ למגרש צריכה לבוא לידי ביטוי גם על המגרש.
אני חייב להגיד שהשילוב שלו עם מייקל רול הוא שילוב רע מאוד לטעמי, שמוציא עוקץ מהפוטנציאל של דיאנדרה. ברגע ששניהם יחד על המגרש קיין שומר בשביל שניים. כמו פלוס ומינוס.

בשורה התחתונה, קיין הוא ה-שחקן שצריך לפרוץ קדימה כדי לקחת את מכבי לרמות הגבוהות. אין לנו פריוויליגיה למשחקים רעים שלו. הוא ״מיסטר דיפנדבל״, ואם הוא לא יהיה טוב- מכבי לא תהיה טובה.

בקטגוריית ״המכוער״ צריך לדבר על ג׳וני אובריאנט.
לא כי המראה החיצוני שלו הוא משהו מיוחד, אלא בעיקר בגלל שהשימוש בו לאורך כל המשחק היה... מכוער.
יסלחו לי מבקריו, אבל אני רוצה לראות את אובריאנט זורק במכבי. וזורק הרבה. לא הגיוני שהבחור מסיים משחק עם 3 זריקות מהשדה.
בשונה מהרבה מהשחקנים במכבי, לאובריאנט יש יכולות התקפיות ברמה גבוהה- וצריך לשים אותו במקומות נוחים כדי שכולם יצליחו להנות מזה.

הוא חווה משחק פתיחה קשה מאוד, מול שיפוט עויין (2 עבירות תוקף שלא היו ולא נבראו), ונראה שכל השימוש בו היה לקוי.
לא ראיתי אותו מקבל פעם אחת תרגיל של פיק-אנד-פאפ. לא ראיתי אותו תופס עמדה עם הגב לסל על גארד. יש פה חיה פיזית נדירה עם קליעה רכה, ואתמול הקבוצה סירבה להשתמש בו.
הוא יצטרך להתאקלם במהירות והקבוצה צריכה ללמוד לנצל את היכולות שלו לפני שהבטחון הולך לאיבוד (ואנחנו כבר מתקרבים לשם).

אולי הוא בעצמו הלך קצת לאיבוד כשלא ממש סידר חסימה ראויה בפיק אנד רול או הסתובב יותר מדי באיזורי המיד ריינג׳ בתוך כל ההגנה של פאו.
אולי הרגליים שלו כבדות. ברור, יש לו מגרעות. אבל אסור למכבי לבטל אותו. אסור למכבי לחיות עם זה שהוא לא זורק.
ספאחיה חייב להבין איך להכניס את השחקן הזה לסיסטם של הקבוצה, כי בלעדיו אנחנו מחזיקים בחבורה מוגבלת בטירוף.
צריך לדעת לנצל את גישת ה״תחנה האחרונה״ שלו ולמצוא את האיזורים שבהם הוא מסוכן וללכת אליהם. לדעתי? זה לגמרי יכול להיות מחוץ לקשת.

לספאחיה יש את ליגת הפח כדי לנסות ולתהות איתו, והוא חייב להשתמש בו גם על חשבון ״ייבוש״ של ג׳ייק כהן ונמרוד לוי.
בשורה התחתונה- ג׳וני יכול להיות שחקן יורוליג, והם לא. פשוט אין ברירה.

אם נסכם את כל העניין, מכבי יכולה לצאת מעודדת מההופעה אתמול.
ווילבקין (סוף סוף) הגיע לעונה, טאריק בלאק נראה כמו מנהיג חיובי, וכשג׳רמי יצטרף אליהם כבר יהיה לנו גרעין חזק מאוד בעמדות 1 ו5.
מכאן, צריך ללכת לבעיה הידועה מראש: עמדות 2 עד 4.
לא יהיה שם הוקוס פוקוס. הכשרון מוגבל, ההתאמות בעייתיות, וספאחיה יצטרך לעשות הרבה ניסויים כדי להבין איך הוא מוציא משם את המקסימום.
בינתיים, העיניים יכולות להיות פקוחות גם על השוק החופשי, שמתמלא בפליטי מחנות ברמה גבוהה.

עם כל הכבוד לקנדריק ריי, אם מכבי תתחיל לטבוע בבורות הטובעניים של היורוליג, לא תהיה ברירה אלא לחפש שם את הישועה על חשבונו.
עד אז- שיתרכזו באובריאנט. שיתרכזו בקיין. השניים האלה קריטיים להצלחה של מכבי, ולגמרי אפשר להוציא מהם יותר.

12 אוקטובר 2018, 19:53

החציל האצטקי כתב:עד אז- שיתרכזו באובריאנט. שיתרכזו בקיין. השניים האלה קריטיים להצלחה של מכבי, ולגמרי אפשר להוציא מהם יותר.

לגבי קיין, השדרוג שלו צריך להגיע דרך קבלת ההחלטות (הדי נוראית) שלו בהתקפה. בהגנה לאורך זמן הוא היה ויהיה שומר נהדר.

נראה שהוא לא מוכן להכיר במגבלות ההתקפיות שלו.

לדוג', לא מבין איך כשהקבוצה נתקעת לקראת סוף השעון והכדור אצלו, ברוב הפעמים הוא יבקש open ויקח זריקה.

או החדירות שלו לתוך היער שלפעמים נגמרות בסל אקרובטי אבל לא מעט פעמים מחסלות התקפות.

12 אוקטובר 2018, 19:58

Ran222 כתב:
החציל האצטקי כתב:עד אז- שיתרכזו באובריאנט. שיתרכזו בקיין. השניים האלה קריטיים להצלחה של מכבי, ולגמרי אפשר להוציא מהם יותר.

לגבי קיין, השדרוג שלו צריך להגיע דרך קבלת ההחלטות (הדי נוראית) שלו בהתקפה. בהגנה לאורך זמן הוא היה ויהיה שומר נהדר.

לדוג', לא מבין איך כשהקבוצה נתקעת לקראת סוף השעון והכדור אצלו, ברוב הפעמים הוא יבקש open ויקח זריקה.

או החדירות שלו לתוך היער שלפעמים נגמרות בסל אקרובטי אבל לא מעט פעמים מחסלות התקפות.

הוא התחיל את העונה הזאת (כולל הכנה) רע גם בהגנה.

12 אוקטובר 2018, 20:07

קיין כבר בן 29, עברו הימים של ''אפשר להוציא יותר''
זה השחקן, זה גם מה שהיה לפני שנה, לא החתימו אותו על סמך תקווה שהוא ישתנה

12 אוקטובר 2018, 20:19

קיין לא צריך להיות זה שמסיים מהלכים בהתקפה של מכבי. הוא צריך להתרכז במה הכי טוב בו - הגנה, ונקודות זבל מריבאונד ומתפרצות.
הכדורים צריכים ללכת לפארגו, ווילבקין, רול, אובראיינט וטאריק בלאק.

12 אוקטובר 2018, 22:39

השילוב בין בלאק לווילבקין הינו שילוב מהרמות הגבוהות באירופה הכימיה ביניהם נהדרת בלאק הוא סנטר מצוין ודומיננטי ווילבקין הוא קלעי שהרבה זמן לא נראה כמוהו החברה רק צריכים זמן לחבר את הפאזל והכל יראה הרבה יותר טוב

12 אוקטובר 2018, 22:42

felix_r כתב:עם כל התלונות הפסדנו בקושי 5 הפרש בהרכב חסר, בבית של פאו ועם שיפוט ביתי. ופאו הפסידה רק פעמים ב 30 שנה האחרונות משחק פתיחה בבית. פעם 1 לצסקא במילניום הזה, ועוד פעם 1 במילניום הקודם לא זכור כבר למי.

נכון יש עוד הרבה עבודה, אבל זה הגיוני שיהיה עוד הרבה עבודה בפתיחת העונה.

מסכים בכל מילה

12 אוקטובר 2018, 23:47

אני לא יודע איך לקחת את המשחק הזה..

מצד אחד מכבי הייתה קרובה במשחק חוץ מול יריבה חזקה במגרש קשה.
מצד שני הרגיש לי שמכבי נתנה כמעט את השיא מבחינה התקפית...כל שחקני המפתח שאתה רוצה שיתנו את הטון היו מצויינים, לדעתי מעבר לרגיל.
לא רואה את וולביקין נותן תפוקה כזו שפארגו יחזור ובכלל יהיה קשה לשחזר בהרבה משחקים.
גם בלאק היה מצויין והיה לו מאצ'אפ טוב יחסית.

שנה שעברה האשמנו בעיקר את שחקני המפתח (קול, ג'קסון)...השנה נוכל לראות אם קיין ורול מספיק טובים כשחקנים משלימים ששחקני המפתח ברמה גבוהה על הנייר.

נקודה חשובה נוספת עם כל המחמאות...פנאתנייקוס רצו את המשחק יותר.
אם ספאחיה לא יעלה את רמת המחוייבות של השחקנים לא נגיע לכלום ולדעתי הוא לא מאמן שיודע לגרום למחוייבות (איפה צביקה שרף??)

אני רואה המון בעיות בצד ההגנתי גם בווילבקין שחשבתי שיהיה טוב יותר וברול ובעמדה 4...

עמדה 3 לוג'סקי חגג..מי יהיה הסטופר בעמדה 3?

מבחינתי זוסמן חייב לקבל דקות משמעותיות !! הוא פשוט עם אפסייד גדול מקיין ורול. שחקן הגנתי טוב בהרבה מרול וקבלת החלטות וקליעה טובים מקיין.

חבל שמכבי הביאו את אובראיינט הוא נזק שפעם ב 4-5 משחקים יתן תצוגה התקפית...היו חייבים שחקן שנותן איכויות הגנתיות בעמדה הזו.

13 אוקטובר 2018, 20:26

MTA2311 כתב:
Ran222 כתב:

הוא התחיל את העונה הזאת (כולל הכנה) רע גם בהגנה.

שמח שעוד אנשים רואים את זה

16 אוקטובר 2018, 01:03

חוץ מההופעה של ווילבקין ובלאק אהבתי גם את זה שמכבי לא ויתרו עד הסוף וחזרו פעמיים מפיגור דו ספרתי.
הבעיה היא, וכתבתי את זה עוד בהכנה, שבדקה האחרונה של כל רבע מכבי פשוט מפסיקה לשחק. ברבע השני מדקה לסוף פאו רצו 5-0 מפיגור ליתרון במחצית, וגם בדקה האחרונה של הרבע השלישי - מכבי בדיוק עלו ל4 הפרש ומיד חטפו סל מהיר ומיותר של לוג'סקי (שכל הערב קלע זריקות חשובות) שהוביל לריצת 6-0 ופיגור בעלייה לרבע האחרון.

אני גם מתחיל להתייאש מספאחיה ותזמון החילופים הגרוע שלו.
ווילבקין היה חייב לרדת לנוח מוקדם יותר לפני שנפל מהרגליים והתחיל להחטיא ולאבד.
פרסם תגובה