על ידי החציל האצטקי » 12 אוקטובר 2018, 14:58
אני חייב להגיד שיצאתי מהמשחק הזה בהרגשה לא טובה.
על פניו- מכבי נתנה פייט, לפרקים הרגיש שהיא ממש מסוגלת לנצח את המשחק עם עוד שתיים-שלוש פעולות חיוביות.
אבל: מרגיש לי שהאפסייד של מכבי מוגבל. מאוד.
בקטגוריית ״הטוב״, אפשר לגמרי לציין לחיוב את הופעת הבכורה של סקוטי ווילבקין.
אני לא יכול להגיד שהוא הפתיע אותי. זה השחקן. פליימייקר יצירתי, קלעי משובח, שחקן שיכול לשלוט בקצב המשחק ולהריץ את הקבוצה. אקטיבי גם בהגנה.
כל הדיבורים על ״קומבו גארד״ ו״שחקן שיכול לשחק בלי הכדור ליד פארגו״ קצת בילבלו אנשים, כי ווילבקין הוא רכז. והוא רכז מצויין, שטוב שהקבוצה תרוץ סביבו.
אפשר להיות מרוצים גם מהופעת הבכורה של טאריק בלאק.
את הגוף החזק והקפיצים ברגליים אפשר היה לזהות כבר לפני, אבל בלאק מביא גם ידיים מעולות ויכולת מסירה טובות מהממוצע, וזה בהחלט מעודד.
הדינימיקה בין השניים האלה נראית טוב, ואפשר לקוות ששיתוף הפעולה בין שניהם יביא לנו שלם ששווה יותר מסכום חלקיו.
אני לא יודע כמה בלאק מסוגל לתרום כסקורר הרבה מעבר למה שראינו עד עכשיו, אבל בתוך המשחק הקבוצתי יש לו יתרונות שאמורים לעשות את מכבי טובה, אם יהיה לשניים האלה עם מי לשחק.
אפשר גם לציין לטובה את התרומה ההתקפית של מייקל רול- שיותר מקליעות שלוש- מתמחה בעיקר בקליעות מהמיד ריינג׳, אפילו במצבי בידוד.
אני אמנם סולד ממנו, אבל מה ששלו שלו, והוא בסה״כ סקורר משלים סולידי. האם הוא שחקן של 30 דקות, מעמדה 3, בקבוצה עם יומרות? לדעתי- ממש לא.
אפשר גם לציין לטובה את התרומה של קלויארו, שעשה עבודה נהדרת מהספסל בשני צדי המגרש- ואם ימשיך ככה- בהחלט יקנה לעצמו מקום חשוב ברוטציה.
עד כאן ״הטוב״.
בקטגוריית ״הרע״, חייבים לדבר על דיאנדרה קיין.
לדיאנדרה היו הרבה משחקי יורוליג רעים בשנה שעברה, אבל המשחק אתמול היה המשחק הכי גרוע שלו במדים הצהובים.
מדד -4 זו נקודת שפל גם עבורו, וזה כשהוא משחק 33 דקות על הפארקט. כבר לא סתם שחקן ספסל למשימות מיוחדות.
אני בסך הכל מחבב את דיאנדרה, ואני לגמרי מאמין ביכולת שלו לבוא לידי ביטוי גם ברמה ההתקפית במכבי. אבל השימוש בו במשחק הזה חצה את גבול הטעם הטוב.
הבחור מרים זריקות רעות משלוש, מנהל את המשחק, מסדר לעצמו מהלכי בידוד- כל מיני דברים שהוא פשוט לא צריך לעשות.
את האשמה אני תולה בספאחיה, אבל גם בחברים שלו לקבוצה, שלא ממש הבינו עדיין במי ובמה מדובר.
אבל בסופו של דבר האחריות נופלת על דיאנדרה. השנה התפקיד שלו חשוב מתמיד, ואין למכבי פריוויליגיה למשחקי שיט כאלה יותר.
הוא חייב להיות יותר חכם, יותר מדוייק, יותר קבוצתי ולקחת רק את מה שהמשחק נותן לו.
החשיבות שלו עצומה. אין לו מחליף אמיתי בקו האחורי של מכבי. הוא הכלבויניק שאמור להדביק את כולם בהגנה והתלהבות, לסיים חזק באזור הטבעת, להוריד עומס מהגארדים בהובלת הכדור...
בקיצור ולעניין, זו הייתה אחלה סתירת התעוררות לפנים שלו, ואני רוצה לקוות שהוא ייצא ממנה בטוב. הדומיננטיות שלו מחוץ למגרש צריכה לבוא לידי ביטוי גם על המגרש.
אני חייב להגיד שהשילוב שלו עם מייקל רול הוא שילוב רע מאוד לטעמי, שמוציא עוקץ מהפוטנציאל של דיאנדרה. ברגע ששניהם יחד על המגרש קיין שומר בשביל שניים. כמו פלוס ומינוס.
בשורה התחתונה, קיין הוא ה-שחקן שצריך לפרוץ קדימה כדי לקחת את מכבי לרמות הגבוהות. אין לנו פריוויליגיה למשחקים רעים שלו. הוא ״מיסטר דיפנדבל״, ואם הוא לא יהיה טוב- מכבי לא תהיה טובה.
בקטגוריית ״המכוער״ צריך לדבר על ג׳וני אובריאנט.
לא כי המראה החיצוני שלו הוא משהו מיוחד, אלא בעיקר בגלל שהשימוש בו לאורך כל המשחק היה... מכוער.
יסלחו לי מבקריו, אבל אני רוצה לראות את אובריאנט זורק במכבי. וזורק הרבה. לא הגיוני שהבחור מסיים משחק עם 3 זריקות מהשדה.
בשונה מהרבה מהשחקנים במכבי, לאובריאנט יש יכולות התקפיות ברמה גבוהה- וצריך לשים אותו במקומות נוחים כדי שכולם יצליחו להנות מזה.
הוא חווה משחק פתיחה קשה מאוד, מול שיפוט עויין (2 עבירות תוקף שלא היו ולא נבראו), ונראה שכל השימוש בו היה לקוי.
לא ראיתי אותו מקבל פעם אחת תרגיל של פיק-אנד-פאפ. לא ראיתי אותו תופס עמדה עם הגב לסל על גארד. יש פה חיה פיזית נדירה עם קליעה רכה, ואתמול הקבוצה סירבה להשתמש בו.
הוא יצטרך להתאקלם במהירות והקבוצה צריכה ללמוד לנצל את היכולות שלו לפני שהבטחון הולך לאיבוד (ואנחנו כבר מתקרבים לשם).
אולי הוא בעצמו הלך קצת לאיבוד כשלא ממש סידר חסימה ראויה בפיק אנד רול או הסתובב יותר מדי באיזורי המיד ריינג׳ בתוך כל ההגנה של פאו.
אולי הרגליים שלו כבדות. ברור, יש לו מגרעות. אבל אסור למכבי לבטל אותו. אסור למכבי לחיות עם זה שהוא לא זורק.
ספאחיה חייב להבין איך להכניס את השחקן הזה לסיסטם של הקבוצה, כי בלעדיו אנחנו מחזיקים בחבורה מוגבלת בטירוף.
צריך לדעת לנצל את גישת ה״תחנה האחרונה״ שלו ולמצוא את האיזורים שבהם הוא מסוכן וללכת אליהם. לדעתי? זה לגמרי יכול להיות מחוץ לקשת.
לספאחיה יש את ליגת הפח כדי לנסות ולתהות איתו, והוא חייב להשתמש בו גם על חשבון ״ייבוש״ של ג׳ייק כהן ונמרוד לוי.
בשורה התחתונה- ג׳וני יכול להיות שחקן יורוליג, והם לא. פשוט אין ברירה.
אם נסכם את כל העניין, מכבי יכולה לצאת מעודדת מההופעה אתמול.
ווילבקין (סוף סוף) הגיע לעונה, טאריק בלאק נראה כמו מנהיג חיובי, וכשג׳רמי יצטרף אליהם כבר יהיה לנו גרעין חזק מאוד בעמדות 1 ו5.
מכאן, צריך ללכת לבעיה הידועה מראש: עמדות 2 עד 4.
לא יהיה שם הוקוס פוקוס. הכשרון מוגבל, ההתאמות בעייתיות, וספאחיה יצטרך לעשות הרבה ניסויים כדי להבין איך הוא מוציא משם את המקסימום.
בינתיים, העיניים יכולות להיות פקוחות גם על השוק החופשי, שמתמלא בפליטי מחנות ברמה גבוהה.
עם כל הכבוד לקנדריק ריי, אם מכבי תתחיל לטבוע בבורות הטובעניים של היורוליג, לא תהיה ברירה אלא לחפש שם את הישועה על חשבונו.
עד אז- שיתרכזו באובריאנט. שיתרכזו בקיין. השניים האלה קריטיים להצלחה של מכבי, ולגמרי אפשר להוציא מהם יותר.