פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המועמדים להחליף את ארז

25 אוקטובר 2016, 15:13

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:לא יודע כמה פעמים אפשר להגיד שאין את מי להביא העונה

תגיד, ומה אם יפתחו את הראש וינסו להביא מאמן אמריקאי?
יכול להיות מעניין במיוחד אם זה יהיה מישהו ברמה

רעיון מצוין לדעתי בניגוד הרשימה שהובאה אתמול. מישהו זרק כאן שגורג' קארל פנוי ואני בעד! היה המאמן של קבוצת הנבא היחידה שאהדתי אי פעם סיאטל סוניקס

25 אוקטובר 2016, 15:14

גם מוריניו במצבו הנוכחי טוב יותר מכל מה שהיה למכבי מאז בלאט

25 אוקטובר 2016, 15:23

מאמן אמריקאי ייקח לו המון זמן להבין מי נגד מי ביורוליג. לא יעבוד.
צריך מאמן זר עם נסיון יורוליג. גם אם לא קזלאוסקס.

25 אוקטובר 2016, 15:23

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

כמו?

לא יודע... אני מניח שאחדשיודע יכול לשלוף לך שמות של 10 מאמנים אמריקאים טובים שלא עובדים כרגע, ושהם מאמנים טובים במהותם.

ג'ורג' קארל הוא אולי קצת פחות מתאים, כי הוא כבר הרבה אחרי השיא, והוא כבר ממש לא ילד, אבל אפשר לנסות ללכת בכיוונים האלה.

25 אוקטובר 2016, 15:25

roy1000 כתב:מאמן אמריקאי ייקח לו המון זמן להבין מי נגד מי ביורוליג. לא יעבוד.
צריך מאמן זר עם נסיון יורוליג. גם אם לא קזלאוסקס.

אבל אולי זה סיכון ששווה לקחת.
שני הכוכבים הכי גדולים שלנו הם אמריקאים, גם מילר, וגם רוב השחקנים המשלימים המובילים.

מאמן שהיה בNBA, אוטומטית ייקבל מהם ריספקט.

אפשר לנסות לחפש מישהו שגם היתה לו איזשהי זיקה והיכרות עם הכדורסל האירופאי, ככה שהוא לא יבוא "ללמד אותנו כדורסל".

זה לא עדיף על רמי הדר, או על הסיכוי שייפלט מאמן טוב באמצע העונה מקבוצה אחרת?

25 אוקטובר 2016, 15:28

אבל איזה מאמן סביר כבר יש שם שיודעים עליו ? לא בטוח שיש שם כאלה שיתאימו לכדורסל האירופאי.

25 אוקטובר 2016, 15:29

עזבו דקה את הסיכוי שמאמן אמריקאי טוב יגיע לפה. בואו נגיד יש כסף, ואיכשהו הוא שמע עלינו דברים טובים. ברגע שהוא יראה איך דברים מתנהלים פה, הוא לא יבוא. כל הביזיון הזה שאין הפרדה בין ההנהלה לפן המקצועי לא קיים בNBA.

25 אוקטובר 2016, 15:30

איתי-שגב כתב:אבל איזה מאמן סביר כבר יש שם שיודעים עליו ? לא בטוח שיש שם כאלה שיתאימו לכדורסל האירופאי.

אני לא יודע, אבל אם נניח שבNBA עובדים בכל רגע נתון 30 מאמנים, ושבעשור האחרון עבדו בNBA נניח 50 מאמנים (ואני מאמין שהמספר גבוה יותר),
אז נגיע למסקנה שיש 20 מאמנים שאפשר לחשוב עליהם.
חלקם בפנסיה, חלקם התקדמו, חלקם לא מעוניינים אז יישארו 20% שכן יכולים להיות רלוונטיים. זה 4-5 אופציות לאנשי מקצוע מהשורה הראשונה,
שאפשר לבחון.

25 אוקטובר 2016, 15:32

yanay21 כתב:עזבו דקה את הסיכוי שמאמן אמריקאי טוב יגיע לפה. בואו נגיד יש כסף, ואיכשהו הוא שמע עלינו דברים טובים. ברגע שהוא יראה איך דברים מתנהלים פה, הוא לא יבוא. כל הביזיון הזה שאין הפרדה בין ההנהלה לפן המקצועי לא קיים בNBA.

חלק מהתיקון זה להביא בן אדם שאי אפשר יהיה להתערב לו ולהלחיץ אותו.

כולנו מבינים שאם ז'ליקו מגיע מחר למכבי, הדברים ישתנו באופן קיצוני. למה? כי אני רוצה לראות מישהו מסתובב לו בין הרגליים באימונים,
או חלילה במשחקים.
אז אם הנהלת הקבוצה לא מסוגלת לעשות סדר מלמעלה, לפחות שזה יבוא מלמטה...

25 אוקטובר 2016, 15:34

jol9 כתב:
yanay21 כתב:עזבו דקה את הסיכוי שמאמן אמריקאי טוב יגיע לפה. בואו נגיד יש כסף, ואיכשהו הוא שמע עלינו דברים טובים. ברגע שהוא יראה איך דברים מתנהלים פה, הוא לא יבוא. כל הביזיון הזה שאין הפרדה בין ההנהלה לפן המקצועי לא קיים בNBA.

כולנו מבינים שאם ז'ליקו מגיע מחר למכבי, הדברים ישתנו באופן קיצוני. למה? כי אני רוצה לראות מישהו מסתובב לו בין הרגליים באימונים,
או חלילה במשחקים.

אבל איך הם יביאו אחד כזה? הרי מי שמתערב למאמנים, ועורף ראשים זו ההנהלה. הם לא יביאו מישהו שיאזן אותם, אחרת הוא ידרוש דברים איומים ונוראים כמו לבחור את השחקנים, או להחליף אותם. הסדר מלמעלה זה הסדר היחידי שקיים, כי בלעדיו, לא יבוא שום מאמן(או שחקן) שידע לעשות סדר מלמטה

25 אוקטובר 2016, 15:39

yanay21 כתב:
jol9 כתב:

או חלילה במשחקים.

אבל איך הם יביאו אחד כזה? הרי מי שמתערב למאמנים, ועורף ראשים זו ההנהלה. הם לא יביאו מישהו שיאזן אותם, אחרת הוא ידרוש דברים איומים ונוראים כמו לבחור את השחקנים, או להחליף אותם. הסדר מלמעלה זה הסדר היחידי שקיים, כי בלעדיו, לא יבוא שום מאמן(או שחקן) שידע לעשות סדר מלמטה

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שההנהלה רוצה להרוס את המועדון מהיסוד, אז אתה צודק.

אבל אני עדיין בדעה שהם כן רוצים לשנות וכן רוצים שיהיה יותר טוב, ולראייה סכומי הכסף שהוציאו השנה.
לא נראה לי שדייויד פדרמן רוצה להגיד למאמן איזה שחקן להחתים.

יש כאן פשוט סחרור קשה שנכנסנו אליו מהרגע שאדון דני פדרמן החליט לעשות מהמועדון הזה סמרטוט רצפה.

יש כל מיני דרכים לצאת מהמצב הזה, כמו למשל החלפת בעלים, שיחליף את כל בעלי התפקידים הכושלים (ולא כולם כושלים).
או החלפת אותם בעלי התפקידים ללא החלפת בעלים.
אבל הדרך הפשוטה והנגישה ביותר, היא להביא אוטוריטה מקצועית, כמשל אוברדוביץ'.

25 אוקטובר 2016, 16:16

jol9 כתב:

אם כבר הייתי הולך על מאמן דרום אמריקאי

25 אוקטובר 2016, 16:35

זה שוב פלסטר על גרורות סרטן , אפילו לא יקל על הכאב.
שום דבר לא יעזור , גם אם תביאו מאמן כמו אובראדוביץ' , ושחקני על בכל העמדות , עדיין , מאמן הכושר יהיה רגב "אני פה בגלל הבנק" פנאן , עדיין מי שיבחר את השחקנים זה ניקו\אבן\דני שיביאו 7 גארדים ו2 גבוהים שאחד מהם פציע , עדיין שמעון,דיויד וכל הפרסונות העלובות האלו ישבו למאמן על הראש מאחורה , ששמעון שואל אותו מדוע הטאלנט אורי קוקיה לא משותף , עדיין בהיכל תהיה דממת מוות כל פעם שיובילו עלינו , עדיין הכרוז האינפנטיל הזה יגרום לנו לשמוע את המשחק ב MUTE , ועדיין נפסיד לירושליים.

25 אוקטובר 2016, 16:37

toja27 כתב:
jol9 כתב:

רעיון מצוין לדעתי בניגוד הרשימה שהובאה אתמול. מישהו זרק כאן שגורג' קארל פנוי ואני בעד! היה המאמן של קבוצת הנבא היחידה שאהדתי אי פעם סיאטל סוניקס

עוד בלילה בו פוטר אדלשטיין אני העלתי כאן את שמו של מייק פורטלו, שאימן את נבחרת אוקראינה באליפות אירופה, ועמה העפיל למונדובאסקט.

25 אוקטובר 2016, 16:39

כמה הערות על המצב:

1. http://sports.walla.co.il/item/3007359. החלק הראשון של הכתבה של האוזמן משקף באופן המדויק ביותר את הבעיה הכי גדולה של מכבי בעיניי. לא בעיית שחקנים, לא בעיית מאמן, לא בעיית מנהלים, אלא קודם כל בעיית בעלים. הבעלים של הקבוצה אינם מתאימים עוד לקבוצה. ערך המותג, רמת המפעלים הספורטיביים בהם היא משתתפת, ובעיקר סדרי גודל הכספים הדרושים לקיים קבוצת צמרת - אינם מתאימים לבעלות הנוכחית. הבעלות הנוכחית היא של המיליונרים של שנות ה-90, שרגילים לומר את המילה האחרונה בעניינים מקצועיים לא להם, בה בשעה שמכבי של היום ראויה למיליארדרים של המאה ה-21 שיהיו בעליה, שיביאו את אנשי המקצוע המעולים ביותר לניהול, שיהיו עם מרחב הנשימה הכספי הדרוש כדי לקיים קבוצת צמרת יורוליג ובעלי מרחב הנשימה לטעויות מקצועיות שעולות כסף. ואף מילה על מיץ' גולדהאר ולשידרוג שהביא למחלקת הכדורגל (למרות הערב הקשה אתמול..).

2. החלק השני של הכתבה פחות עם אינטגריטי בעיניי. אמנם, האוזמן עורך גילוי נאות על יחסי העבר העכורים שלו עם רמי הדר, אבל ניכר שזה משפיע על כתיבתו. כשהוא צריך לכתוב לגופו של עניין, הוא בעיקר כותב מחמאות אישיות, אבל זה לא מונע ממנו להגיע למסקנה שמדובר במינוי עלוב.
ובכן, זה בהחלט עלול להתברר ככזה. ימים יגידו. את דעתי ש:א) הוא לא יותר גרוע מאדלשטיין ו-ב)שרצוי היה שמאמן יורוליג מנוסה יאמן, אך כזה אין בנמצא, ומה שנמצא רק יעמיק את הגירעונות והמשברים וימתח אותם שנים קדימה - כבר הבעתי.
אני רק אסתפק באיזכור העובדה שכשברצוקאס מונה לתפקידו באולימפיאקוס בעונת 2012/2013, הרזומה שלו לא היה עשיר בהרבה משל רמי הדר (הצלחה יפה במארוסי - המכבי חיפה של יוון, וזהו בערך). הוא זכה ביורוליג בסיום העונה. לא סתם זכה. היה חלק מהריפיט של אולימפיאקוס. אני לא בא לומר שרמי הדר הוא בהכרח ברצוקאס. יש יותר סיכוי שהוא לא. זה לא אומר שמכבי לא יכולה להצליח תחתיו. זה המון עניין של סיטואציה ושל חומר שחקנים (ופה רמי הדר מתחיל עם גירעון קשה בפרונטליין).

3. הרעיון של מאמן אמריקאי אוריינטד הוא רעיון מוצלח. לכן, בלאט וטרינקיירי בעלי השורשים האמריקאיים וניסיון היורוליג הם הטובים ביותר שאפשר היה להביא (חרף חיבתם למשחק מבוקר). חשבתי גם על כריס פלמינג האמריקאי-גרמני, אבל הוא מונה לעוזר בנטס. נשאר בערך בראד גרינברג. שווה את הכאב ראש? לדעתי לא.
נערך לאחרונה על ידי argof בתאריך 25 אוקטובר 2016, 16:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

25 אוקטובר 2016, 16:39

אין אפשרות להביא מאמנים טובים מקבוצות קטנות יותר גם באמצע העונה? כמו זה שמאמן את ניז'ני (או לפחות אימן בשנים האחרונות) שאני לא זוכר את שמו

25 אוקטובר 2016, 16:42

שועל כתב:אין אפשרות להביא מאמנים טובים מקבוצות קטנות יותר גם באמצע העונה? כמו זה שמאמן את ניז'ני (או לפחות אימן בשנים האחרונות) שאני לא זוכר את שמו

כמעט בלתי אפשרי להוציא מאמן מקבוצה באמצע העונה. וזה נכון יותר ככל שהמאמן טוב יותר.

25 אוקטובר 2016, 16:53

ankram כתב:זה שוב פלסטר על גרורות סרטן , אפילו לא יקל על הכאב.
שום דבר לא יעזור , גם אם תביאו מאמן כמו אובראדוביץ' , ושחקני על בכל העמדות , עדיין , מאמן הכושר יהיה רגב "אני פה בגלל הבנק" פנאן , עדיין מי שיבחר את השחקנים זה ניקו\אבן\דני שיביאו 7 גארדים ו2 גבוהים שאחד מהם פציע , עדיין שמעון,דיויד וכל הפרסונות העלובות האלו ישבו למאמן על הראש מאחורה , ששמעון שואל אותו מדוע הטאלנט אורי קוקיה לא משותף , עדיין בהיכל תהיה דממת מוות כל פעם שיובילו עלינו , עדיין הכרוז האינפנטיל הזה יגרום לנו לשמוע את המשחק ב MUTE , ועדיין נפסיד לירושליים.

אוברדוביץ' יביא לכאן מאמן כושר ועוזרים משלו, והוא בטח ובטח שלא ייתן לניקולה ולאבן לבחור עבורו שחקנים.

זה מה שאתה מקבל כשאתה מביא אדם כזה.

25 אוקטובר 2016, 16:55

felix_r כתב:
toja27 כתב:
jol9 כתב:

עוד בלילה בו פוטר אדלשטיין אני העלתי כאן את שמו של מייק פורטלו, שאימן את נבחרת אוקראינה באליפות אירופה, ועמה העפיל למונדובאסקט.

מייק פורטלו הוא איש מתאים מבחינת הרזומה, אבל אני לא בטוח שהוא מתאים מבחינת המבנה האישיותי.
הוא מצטייר לי כבחור טוב כזה.

עוד שם שעלה לי הוא פול ווסטפול. לא המאמן הכי גדול, אבל אימן את צ'רלס בארקלי והיה בגמר הNBA. את הריספקט מסוני ומאנדרו הוא ייקבל.

25 אוקטובר 2016, 17:00

אי אפשר להגיד על אף אחד ש''אם הוא יגיע הוא יביא צוות משלו ויציב דרישות'' כי מי שיגיע הנה לא יעשה את זה ומי שיתעקש על זה לא יהיה פה
נושא נעול