פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
06 יולי 2021, 23:05
עדיין,זה עניין של מעמד. הבעייה שגם הסנטר המחליף לא פותר את הבעייה ההגנתית בקו הקדמי.
מוזר לי מאוד שאין סנטר הגנתי במכבי בשנה הבאה. לא חשבתי שיאניס ילך על זה.
06 יולי 2021, 23:13
אם ככה נשאר הסגל ללא רכז נורמלי. בספק אם נגיע לטופ 8. אני נראה לי היחיד פה שלא מתלהב מאוונס...מה בדיוק ראיתם בו? אין סיכוי איתו להגיע רחוק עם כל הכבוד להיות מוכשר בליגת הפח לא אומר כלום ביורוליג
06 יולי 2021, 23:13
תכלס, עם כמה שכולנו חגגנו שנה שעברה על איך ש"גנבנו" את זיזיץ' לריאל, הוא במידה מסויימת החור הכי גדול בסגל כרגע. איך הקבוצה היתה נראית אם במקומו היה פה סנטר הגנה חוסם שמגן על הצבע. איזה אותלו האנטר של לפני שנתיים.
06 יולי 2021, 23:16
Mmm כתב:אם ככה נשאר הסגל ללא רכז נורמלי. בספק אם נגיע לטופ 8. אני נראה לי היחיד פה שלא מתלהב מאוונס...מה בדיוק ראיתם בו? אין סיכוי איתו להגיע רחוק עם כל הכבוד להיות מוכשר בליגת הפח לא אומר כלום ביורוליג
בניגוד לעמדת רוב הפורום כנראה, לי לא נראה כזה חשוב רכז טהור. קו אחורי שמתחלק בהובלת הכדור, שמורכב מ-combo guards זה אחלה בעיני, פותח יותר אפשרויות ופחות בבעייה מול קבוצות שמתלבשות חזק על הרכז. הובלת כדור יכולה להתחלק בין ווילבקין, אוונס וזיו.
06 יולי 2021, 23:20
4/5 הגנתי יותר נחוץ לסגל הזה מרכז
06 יולי 2021, 23:30
Asf כתב:רק שלא יחשבו בטעות להביא את שגב, הקרשים בהיכל טרם התאוששו.
Sent from my Nokia 3210 using Fapatalk
הלוואי שיביאו את שגב
במצב הנוכחי הוא האיש היחיד שיכול להתאים ולהשלים הגנתית
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
06 יולי 2021, 23:45
גף ברוקס ששוחרר ממילאנו במקום קלוייארו?
יכול לשחק גם ב4 גם ב5 בהרכבים מסויימים
שחקן הגנה מעולה, ישים את השלשה הפנויה שצריך.
06 יולי 2021, 23:55
ברוקס סגור בונציה
07 יולי 2021, 00:04
אלוהים ישמור, איך התחילו פה דיבורים על איתי שגב?
אני חושב שאם השיטה של יאניס לגבי עמדה 5 לא תשתנה אז היא בעייתית הגנתית, אבל כמו שכבר רשמתי, כשכל העמדה מכילה כבר שחקנים שלא מתאימים לשיטת חילופים אוטומטית, אם עובדים לשמור עליהם בצבע או קרוב אליו, אז שם גם ריינולדס וגם ז'יז'יץ' לא פראיירים. ג'ייק כהן כן, אבל אני לא יודע כמה ג'ייק כהן ישחק ביורוליג או אם יש ישראלי ראוי אחר שהוא לא פראייר. שגב אגב בקושי שחקן כדורסל, אז למרות הקראש הלא ברור על שחקנים חד גוניים בינוניים ומטה, לטעמי הוא יכול להמשיך לשמור בצרפת.
לגבי עמדה 4 - אני שם את וויליאמס בצד, נראה אם יאניס יצליח להוציא הגנה מהאתלטיות שלו. כל האמירות לגבי מחסור בשחקן שיכול לספק גם הגנה איכותית בעמדות 4-5 הן נכונות.
המילה הקריטית בעיני במשפט האחרון היא המילה "גם", כי אמירות שמדברות על שחקנים חד גוניים שיכולים לספק רק את זה, לטעמי הרבה פחות נכונות.
בשיטה שצריכה להיבנות לקו הקדמי הזה, ששואפת להשאיר את הגבוהים באזור הצבע, בעיקר בהגנה, אבל גם בהתקפה (למעט ריחופים של וויליאמס או קליעה ממרחק במקרים של ריינולדס וכהן), להביא שחקן שמסוגל לשחק רק בצבע זו טעות פטאלית בהתחשב בכלים שיש כרגע בקו הקדמי בכלל ובעמדה 5 בפרט.
אחרי שזה נאמר, כדאי להפנים שני דברים:
1. במבנה הסגל הנוכחי, אין מספיק דקות לשחקנים ברמת ברונו קבוקלו שבספק אם גם ככה יגיעו לשבת על הספסל.
2. קלויארו ככל הנראה נשאר פה. תמה סוגיית הזרים. ולפני שרצים להתבאס, ספק אם במעמד ובכמות הדקות שנשאר לחלק אפשר למצוא שחקן טוב ממנו לסגל.
בהמשך לנקודה הזו ולסוגיות עמדה 4, אותי מטריד כרגע משהו אחר.
במצב שבו ג'ייק כהן כבר חלק מהסגל, אם רוצים להביא פרויקט ישראלי שמראה פוטנציאל התקפי ואולי אפשר גם לעורר בו פוטנציאל הגנתי, אז מאוד מטריד שהפסיקו לדבר על טי ג'יי ליף והתחילו לדבר על רומן סורקין.
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
07 יולי 2021, 00:58
זה אירוני מאוד, אבל דווקא בנדר יכל להיות הפיתרון ההגנתי. כמובן שמעמדת הסנטר ועם תפעול נכון של יאניס, אבל זה גם לא רלוונטי וגם יאניס לא יודע להשתמש בו.
07 יולי 2021, 01:03
A.Parker כתב:זה אירוני מאוד, אבל דווקא בנדר יכל להיות הפיתרון ההגנתי. כמובן שמעמדת הסנטר ועם תפעול נכון של יאניס, אבל זה גם לא רלוונטי וגם יאניס לא יודע להשתמש בו.
בנדר פצוע. לא צריך לספור אותו בכלל.
07 יולי 2021, 14:52
''בקבוצה שוקלים ברצינות את מועמדותו של רפי מנקו כמחליפו של זוסמן. גם גולן גוט מועמד''
רועי כהן
07 יולי 2021, 15:28
A.Parker כתב:זה אירוני מאוד, אבל דווקא בנדר יכל להיות הפיתרון ההגנתי. כמובן שמעמדת הסנטר ועם תפעול נכון של יאניס, אבל זה גם לא רלוונטי וגם יאניס לא יודע להשתמש בו.
זה אכן אירוני מאוד. ובזה זה מסתיים
07 יולי 2021, 17:41
er79 כתב:A.Parker כתב:זה אירוני מאוד, אבל דווקא בנדר יכל להיות הפיתרון ההגנתי. כמובן שמעמדת הסנטר ועם תפעול נכון של יאניס, אבל זה גם לא רלוונטי וגם יאניס לא יודע להשתמש בו.
זה אכן אירוני מאוד. ובזה זה מסתיים
בנדר יכול להיות לא רק רים פרטוקטור, אלא גם שחקן שמשנה המון זריקות בצבע. כמובן שיאניס לא השכיל לנצל זאת כלל, אלא רק במצבי אין ברירה.
07 יולי 2021, 17:45
בנדר אולי אולי יחזור בפברואר ( עוד חודש חודשיים להיכנס לכושר ), אז ההגנה שלו יכולה ללכת לכפרות לגבי הקבוצה בשנה הבאה. אולי בכלל .
07 יולי 2021, 17:47
אדגר פו כתב:בנדר אולי אולי יחזור בפברואר ( עוד חודש חודשיים להיכנס לכושר ), אז ההגנה שלו יכולה ללכת לכפרות לגבי הקבוצה בשנה הבאה. אולי בכלל .
נכון, סתם משהו אירוני שציינתי
10 יולי 2021, 04:24
1. אוואנס, זיו
2. ווילבקין, טיילור, דיבה
3. נאנלי, קלויארו, לנדסברג
4. וויליאמס, ליף, סורקין, *בנדר
5. זיזיץ', ריינולדס, כהן
שיסגרו סיפור ככה וזהו זה
10 יולי 2021, 08:26
Jack55 כתב:1. אוואנס, זיו
2. ווילבקין, טיילור, דיבה
3. נאנלי, קלויארו, לנדסברג
4. וויליאמס, ליף, סורקין, *בנדר
5. זיזיץ', ריינולדס, כהן
שיסגרו סיפור ככה וזהו זה
4. פודינג, פודינג וניל, פודינג תות
5. פודינג שוקולד, פודינג פיסטוק, כהן
למה לוותר? קאלויירו מיותר וצריך לפתור את בעיית הרכות ההגנתית בקו הקדמי.
10 יולי 2021, 08:59
בא לי אדריאן בנקס בסיטואציה שישנה
ישראלי , ניסיון , קליעה נהדרת , אשכים גדולים , יסכים להכל כדי להריח יורוליג סוף סוף
https://www.youtube.com/watch?v=11oB6WOfWE0
10 יולי 2021, 10:23
די נו, הוא כבר בן איזה 100