מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי אחדשיודע » 16 אפריל 2023, 19:50

שמוליק כתב:
אחדשיודע כתב:
עידן כתב:בן שרף ממש לא צריך להיות פה בעונה הבאה. הוא צריך להיות בקבוצה בליגת העל שיקבל בה 30 דקות לערב, לא במכבי ושתיגמר לו הקריירה בגיל 17.

שמוליק מעוניין בהרס הכדורסלן הישראלי. אחרת אין הסבר להצעות שלו.

קורנליוס יישאר בירושלים. יש להם עכשיו יותר כסף מאשר למכבי.

אם היה מדובר בנער פוסטר כמו דורי סהר או אגמון, אתה צודק. אבל, בן שרף זה פרוספקט ברמה של אבדיה וכספי. לא נראה לי שהרסו לאבדיה.
אבא של קורנליוס שיחק במכבי. מקווה שיגיע כי נמאס לי מההגנה של ג'יילי כהן. ההגנה של קורנליוס מדהימה.

הרסו לאבדיה. או יותר נכון, הוא הרס לעצמו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 16 אפריל 2023, 19:58

ankram כתב:דל"פ - משאיר את כולם כולל כולם למעט הבאים:
1. הילארד - אחלה שחקן ויכול מאד לפרוח במקום אחר\מאמן אחר , החוזה שלו כבד וצריך לשחרר משהו כדי להמשיך עם ההחתמות.
2. ים\תמיר במקום זיו
3. אם ניתן אזי זוסמן במקום מנקו (שניהם נותנים קליעה חשודה , זוס עוד נותן גוף והגנה שמנקו לא יכול)

7 זרים , בראון בולדווין קולסון מרטין ניבו פויטרס ותואם הילארד , והשאר ישראלים , לא מייצר 2 קבוצות , השלד הטוב נשאר , רמת הישראלים עולה.

אתה בעצם מציע פה לא לנסות לשפר את הסגל. ממליץ לך להגיש מועמדות לתפקיד מנכ״ל מכבי ת״א. סיכוי טוב שתתקבל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Jack55 » 16 אפריל 2023, 22:19

מרגיש לי שלא דיברו על זה הרבה, אבל בעיניי מה שאולי הכי מדהים בעונה הזאת זה שהצליחו לסיים במקום כזה יפה ולשחק כל כך טוב כשתכלס אנחנו רק עם 6 זרים, ובנוסף 2 זרים שהוחתמו בתחילת העונה כבר פצועים תקופה ארוכה.

בעיניי לסיים את העונה במקום הזה עם בסה״כ 6 זרים זה הישג יפה מאוד (ובכלל לא דיברתי על היליארד שהוא ממש חצי קלאץ), זה רק מראה איזה פגיעה מטורפת הייתה לנו בזרים הקיץ ואיזה חיבור גדול יש לקבוצה הזאת.

הרבה מאוד כמובן בזכות העונה המדהימה של ג׳ון די וסורקין שדיי מחפים על החיסרון של השני זרים שחסרים, אבל עדיין המחשבה על אם היה פה אפילו זר אחד נוסף איכותי לוקחת את הדמיון הכי רחוק שיש.

זה רק מוכיח אגב שאם בקיץ באמת יצליחו להחתים עוד 2 זרים איכותיים בנוסף לחמישייה המחוברת שיש לנו ועוד ישראלי אחד (מדר/בלאט) איכותי, אז אין סיבה שלא נכוון מההתחלה להכי גבוה שיש.

כאילו אנשים אומרים למכבי יש את הקו הקדמי הכי חלש ביורוליג, אבל עובדתית סיימנו מקום חמישי וניצחנו קבוצות גדולות ואיכותיות.
מספיק עוד זר איכותי לקו הקדמי ולקו האחורי, וצפוי לנו עתיד טוב.

מבחינתי השאר בונוס, אבל בשביל לכוון ל4 הטובות של הליגה מתחילת העונה נהייה חייבים את הגארד והגבוה הנוספים האלה בשביל לבסס קבוצה מפחידה כבר מתחילת העונה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי A.Parker » 16 אפריל 2023, 23:12

קודם כל אני אומר כבר תקופה שלא חייבים לרוץ על 8-9 זרים. בהרבה מקרים אעדיף 7 שהם ברמה גבוהה מיותר כשתמיד לפחות 2 מהם הם בריימו למיניהם. ולגבי הקו הקדמי - יהיו חייבים להחתים לפחות שני גבוהים איכותיים. מרטין בינתיים תופס יום מדי פעם (וגם אז זה בעיקר בקליעה מבחוץ) וניבו סופר מוגבל.
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 16 אפריל 2023, 23:17

A.Parker כתב:קודם כל אני אומר כבר תקופה שלא חייבים לרוץ על 8-9 זרים. בהרבה מקרים אעדיף 7 שהם ברמה גבוהה מיותר כשתמיד לפחות 2 מהם הם בריימו למיניהם. ולגבי הקו הקדמי - יהיו חייבים להחתים לפחות שני גבוהים איכותיים. מרטין בינתיים תופס יום מדי פעם (וגם אז זה בעיקר בקליעה מבחוץ) וניבו סופר מוגבל.
אל תבנה על 2 זרים איכותיים לקו הקדמי.
מה שכנראה יקרה זה שישארו פה חמישה זרים (טריו + ניבו ומרטין)

ישקיעו כסף רציני על שחקן לעמדה 4, יחתימו עוד גארד איכותי לקו האחורי והזר האחרון יהיה ככל הנראה אכן עוד שחקן בקו הקדמי אבל אני באמת בספק אם זה יהיה שחקן יורוליג מוכח.

סביר להניח שיהיה הימור או ניסיון פגיעה (סטייל קולסון) או איזה פליט NBA משהו כזה.

צריך גם לקחת בחשבון שלא סתם האריכו לסורקין בשנתיים ושידרגו לו בשכר, הוא לא יקבל פירורים עונה הבאה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי A.Parker » 16 אפריל 2023, 23:19

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:קודם כל אני אומר כבר תקופה שלא חייבים לרוץ על 8-9 זרים. בהרבה מקרים אעדיף 7 שהם ברמה גבוהה מיותר כשתמיד לפחות 2 מהם הם בריימו למיניהם. ולגבי הקו הקדמי - יהיו חייבים להחתים לפחות שני גבוהים איכותיים. מרטין בינתיים תופס יום מדי פעם (וגם אז זה בעיקר בקליעה מבחוץ) וניבו סופר מוגבל.

ישקיעו כסף רציני על שחקן לעמדה 4, יחתימו עוד גארד איכותי לקו האחורי והזר האחרון יהיה ככל הנראה אכן עוד שחקן בקו הקדמי אבל אני באמת בספק אם זה יהיה שחקן יורוליג מוכח.

סביר להניח שיהיה הימור או ניסיון פגיעה (סטייל קולסון) או איזה פליט NBA משהו כזה.

צריך גם לקחת בחשבון שלא סתם האריכו לסורקין בשנתיים ושידרגו לו בשכר, הוא לא יקבל פירורים עונה הבאה.

זה גם מה שאני חושב. בגלל זה אני גם לא מבין למה אנשים רוצים את ניבו ומרטין שבעלי תקרת זכוכית נמוכה.
A.Parker

הודעהעל ידי Avi1508 » 16 אפריל 2023, 23:35

הסגל של לעונה הבאה מורכב מהשלד הנוכחי של:
בראון, בולדווין, קולסון, מרטין, סורקין, דיברתולמיאו, ג'ייק כהן( טוב לליגה וכמה דקות ליורוליג והוא ישראלי)
לגבי ניבו או פוית'רס זה התלבטות קשה מי משניהם להשאיר, אישית הייתי משאיר את פוית'רס אבל גם ניבו בא בחשבון
בנוסף צריך לצרף גיבוי בעמדות 1-2 והייתי הולך על שחקן בשכר לא מדי יקר שידע שהוא רק מחליף לבולדווין ובראון סטייל אוואנס או וולטרס ( יכול להיות קייל גאי מבאדלונה)
בעמדה 4-5 הייתי מביא את ג'ורדן מיקי, שחקן שהמניות שלו בירידה ויהיה אפשר להביא אותו בשכר הגיוני
לגבי היליארד הייתי מחליף אותו בשחקן שיותר מתאים לסגל אבל צריך לראות שלא מביאים לו מחליף בשקל וחצי(סטייל אדאמס) כי אם כן עדיף שיישאר כמו שהוכח השנה שאחרי שאדאמס נפצע הקבוצה השתפרה
בנוסף צריך לחזק את הסגל הישראלי בעוד שני שחקנים אחד במקום מנקו שיכול לתרום לפחות 5-10 דקות ברמת יורוליג ( סנדי כהן, שון דאוסון)
במקום זיו עדיפות ראשונה צריכה להיות ים מדר ואם לא כבר הייתי לוקח הימור מהליגה הישראלית ( נועם יעקב/ איתי מושקוביץ/ בן שרף/ עומר מאייר)
Avi1508

הודעהעל ידי Adam » 16 אפריל 2023, 23:47

Jack55 כתב:

היה איזה דיבור על זה שמכבי החתימה רכז צרפתי (לא זוכר את שמו) לפני שנה-שנתיים והשאילה או משהו. לא יודע אם אתה יודע על מי אני מדבר. האם יכול להיות שהוא זה שיגיע בתור הגארד הנוסף לקו האחורי?

אני מסכים עם זה שלא צריך לדחוק את סורקין להיות סנטר שלישי. אני כן חושב שהוא מראה גרף שיפור שעלול להיעצר אם פתאום ימחקו אותו מהרוטציה וחבל. מצד שני, זאת עובדה שקו קדמי שבנוי מג'ייק כהן, מרטין, ניבו וסורקין הוא הקו הגרוע באירופה כנראה (בטח מבין קבוצות הפלייאוף). דווקא פוייתרס, שהוא שחקן שיכול לשחק בשתי העמדות, עשוי לענות על מה שחסר. מצד שני, קטש הוכיח לנו שהוא לא משתמש בו טוב. מה גם שהייתי מעדיף שחקן עם אוריינטציה התקפית יותר מפוייתרס.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי אחדשיודע » 16 אפריל 2023, 23:47

Avi1508 כתב:לגבי ניבו או פוית'רס זה התלבטות קשה מי משניהם להשאיר, אישית הייתי משאיר את פוית'רס אבל גם ניבו בא בחשבון

בין ניבו לפוית׳רס לא צריכה להיות התלבטות בעיניי אם אחד מרוויח פי 2 יותר מהשני וצריך למצוא כסף בשביל להתחזק (כי הרי מהפדרמנים לא תגיע הישועה). אם השכר דומה, אז ניתן להתלבט. אבל התקופה הטובה של מכבי העונה הגיעה כשניבו נמצא שם (ולא פוית׳רס) - וזה לזכותו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Avi1508 » 16 אפריל 2023, 23:55

Adam כתב:היה איזה דיבור על זה שמכבי החתימה רכז צרפתי (לא זוכר את שמו) לפני שנה-שנתיים והשאילה או משהו. לא יודע אם אתה יודע על מי אני מדבר. האם יכול להיות שהוא זה שיגיע בתור הגארד הנוסף לקו האחורי?

אתה כנראה מדבר על סילבן פרנסיסקו שאהרלה ויסברג פירסם שהוא חתם אבל אחר כך הוא פירסם התנצלות ואמר שזה היה מידע שגוי שהגיע אליו
Avi1508

הודעהעל ידי Adam » 16 אפריל 2023, 23:57

Avi1508 כתב:
Adam כתב:היה איזה דיבור על זה שמכבי החתימה רכז צרפתי (לא זוכר את שמו) לפני שנה-שנתיים והשאילה או משהו. לא יודע אם אתה יודע על מי אני מדבר. האם יכול להיות שהוא זה שיגיע בתור הגארד הנוסף לקו האחורי?

אתה כנראה מדבר על סילבן פרנסיסקו שאהרלה ויסברג פירסם שהוא חתם אבל אחר כך הוא פירסם התנצלות ואמר שזה היה מידע שגוי שהגיע אליו

נכון.
אבל אם אני זוכר נכון, פורסם עליו ב2 הקיצים האחרונים, ולא רק אהרלה ויסברג פירסם עליו.
המידע שהיה שגוי לדעתי היה זה שהוא חתם, לא זה שהוא מועמד/נמצא חזק בפנקסי הסקאוטינג.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Avi1508 » 17 אפריל 2023, 00:11

Adam כתב:
Avi1508 כתב:

נכון.
אבל אם אני זוכר נכון, פורסם עליו ב2 הקיצים האחרונים, ולא רק אהרלה ויסברג פירסם עליו.
המידע שהיה שגוי לדעתי היה זה שהוא חתם, לא זה שהוא מועמד/נמצא חזק בפנקסי הסקאוטינג.

לא יודע כמה הוא יעזור למכבי מדובר בגארד בן 25 שמשחק בפריסטרי אתונה שהודחה מליגת האלופות מוקדם יותר העונה
Avi1508

הודעהעל ידי Shay_uzan » 17 אפריל 2023, 02:01

שמוליק כתב:
Shay_uzan כתב:סגל:
1) בראון, בלאט (מדר לא יהיה פה לצערי)
2) בולדווין, קלעי, ג'ונדי (, מי מחזיר לי את סקוטי???)
קלעי
3) קולסון, (דל"פ) זוס (במקום מנקו)
4) 4 פותח, מרטין, כהן
5) 5 פותח, ניבו, סורקין
והישראלי הכי טוב בשוק בנוסף, לא משנה איזו עמדה (לא סנטר ולא PG)

יש פה 8 זרים, 6 ישראלים. 9 נשארו. הילארד, הולינס ומנקו לא מתאימים; זיו ובריימו לא ברמה ופניני פורש, אדאמס האמת אני חושב והוא מתאים וטוב אבל לא שווה את המקום בסגל בעונה הבאה, לא יודע אם הייתי משאיר אותו בשביל להיות זר תשיעי מחליף לבראונדווין

לדעתי זה סגל טוב ומאוזן, עם חיסרון בשלשות, לא חושב שזה שווה לבנות אליו לאליפות אירופה בגלל החסרונות המובנים שיש השנה אבל הם יכולים לעשות דברים יפים גם באירופה. צריכים למצוא 4 ו5 טובים שיוכלו להשלים טוב את ניבו, סורקין ומרטין וזה יהיה שדרוג טוב לסגל הנוכחי

על הסגל שלך:
1) בראון, בלאט, בן שרף
2) בולדווין, מדר (צריך להיות הפרויקט הראשון של אבן להחתמה), ג'ונדי (, מי מחזיר לי את סקוטי??? לא תודה)
3) קולסון, זוס (במקום מנקו)
4) ברונו קבולקו/טיילר בי מנס ציונה, מרטין, קורנליוס (רק לא כהן)
5) קייטה, ניבו, סורקין

אני חושב שאם שרף יגיע לפה זה יהיה לוז לוז רציני, הוא צריך להישאר בנתניה לא משנה מה.
מדר ובלאט לא יעבדו ביחד במיוחד שיש את ג'ונדי בקבוצה. 3 ישראלים בPG זה טו מאץ. אם דיווד לא היה במועדון הייתי רושם להביא את מדר. למכבי יש 2 החתמות מרכזיות לעשות הקיץ, 4 פותח ו5 פותח (וקלעי אבל פה יותר גמישים) לא רוצה אף אחד מנס ציונה, שחקן עם נסיון שעולה 750K. לגבי קורנליוס במקום כהן, לא יקרה לדעתי, צריך לגרור את כהן עוד שנה ושיפרוש יפה. קייטה אני לא מכיר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי A.Parker » 17 אפריל 2023, 08:12

מה הסיכוי שמאטיס ת'ייבול נפלט מה-NBA הקיץ?
אני חם עליו ממש מהטורנירים עם אוסטרליה. שומר פסיכי, פצצת אנרגיה ובאירופה גם יכול להיות סקורר לא רע. הוא מסיים חוזה, אבל מהמעבר לפורטלנד הוא פתח בכל המשחקים (22). חלום שהוא יגיע לפה איכשהו.
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 17 אפריל 2023, 09:25

A.Parker כתב:מה הסיכוי שמאטיס ת'ייבול נפלט מה-NBA הקיץ?
אני חם עליו ממש מהטורנירים עם אוסטרליה. שומר פסיכי, פצצת אנרגיה ובאירופה גם יכול להיות סקורר לא רע. הוא מסיים חוזה, אבל מהמעבר לפורטלנד הוא פתח בכל המשחקים (22). חלום שהוא יגיע לפה איכשהו.
ממש לא הולך לקרות. הוא אף פעם לא היה בסימן שאלה
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 17 אפריל 2023, 09:34

אחדשיודע כתב:
מחזק. הוא שחקן NBA מוערך וגם מקבל רול משמעותי יותר בפורטלנד.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 17 אפריל 2023, 12:00

אחדשיודע כתב:

:cry3
A.Parker

הודעהעל ידי Neo » 17 אפריל 2023, 13:19

לא מעט כאן מדברים על גבוהים .... אבל ג א ר ד י ם מביאים גביעים . במיוחד בשיטה של קטש שלגבוהים אין כמעט משמעות
אם צריך לשים מיליון על אקסום ועוד 750\800 על שחקן 2\3 שיודע לעשות הכל בקו האחורי כמו שקטש אוהב ..... הייתי מוותר על ניבו ופוייטרס ומחתים שחקנים גבוהים ב 300 אלף .
Neo

הודעהעל ידי my man » 17 אפריל 2023, 13:37

כמה מרוויח פויתרס
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 17 אפריל 2023, 13:39

אחדשיודע כתב:
ankram כתב:דל"פ - משאיר את כולם כולל כולם למעט הבאים:
1. הילארד - אחלה שחקן ויכול מאד לפרוח במקום אחר\מאמן אחר , החוזה שלו כבד וצריך לשחרר משהו כדי להמשיך עם ההחתמות.
2. ים\תמיר במקום זיו
3. אם ניתן אזי זוסמן במקום מנקו (שניהם נותנים קליעה חשודה , זוס עוד נותן גוף והגנה שמנקו לא יכול)

7 זרים , בראון בולדווין קולסון מרטין ניבו פויטרס ותואם הילארד , והשאר ישראלים , לא מייצר 2 קבוצות , השלד הטוב נשאר , רמת הישראלים עולה.

אתה בעצם מציע פה לא לנסות לשפר את הסגל. ממליץ לך להגיש מועמדות לתפקיד מנכ״ל מכבי ת״א. סיכוי טוב שתתקבל.

לשיטתי , סגל חדש שממשיך לעונה נוספת עם תיקונים בשוליים BY DEFAULT ישתפר לאחר עונה.
אבל אולי אתה צודק ,אולי עדיף שוב לבנות חצי הרכב לעשות פריש מיש ממה שעבד ולהמר, לייצר 2 קבוצות ואז להתפלל שזה יתחבר איכשהו , אולי זה מה שעדיף.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים