דייויד בלאט

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דייויד בלאט

הודעהעל ידי jol9 » 30 אפריל 2013, 15:28

felix_r כתב:
jol9 כתב:
חנו'ש כתב:פליקס, אתה יודע שלא כל מה שמתאים לקבוצות אחרות מתאים בהכרח למכבי

לא רק זה.
אפשר להגיד שזה בהכרח לא מתאים למכבי.
ברור שיכול להיות בינגו, אבל לדעתי סיכוי גבוה בהרבה הוא שזה יגרום להנהלה להשקיע פחות, המאמן ייקרוס תחת הלחץ ומכבי תפסיד תארים מקומיים
ותיתן עונה אירופאית חלשה.

דבר אחד זה להצליח בפרטיזן ודבר אחר לגמרי זה להצליח במכבי.

אני רק לא מבין מאיפה מגיע הביטחון הזה, שאם בלאט עוזב, אז במקומו בהכרח יגיע מאמן זול ולא מוכח ברמות הגבוהות?
מאיפה זה בא? תהרגו אותי, אבל אני פשוט לא מבין.

זה לא שבלאט הוא "גניבה", שמכבי החתימה בגרושים וקיבלה הצלחה מעבר לכל דמיון (כפי שהיה עם פיני גרשון בקדנציה הראשונה שלו, אשר הגיע מהליגה המקומית בכסף קטן ותוך שנתים נתן בראש לאוברדוביץ' בגמר אירופי).

בלאט רחוק מלהיות מאמן זול. נכון, יש יקרים ממנו (אלה שזכו ביורוליג ולא פעם אחת, כמו מסינה ואוברדוביץ'), אבל הוא ממש לא זול. 800K דולר נטו עם מיסוי של אזרח ישראלי, זה 1.6M דולר ברוטו. זה כמו לשלם 1.2M נטו למאמן זר. בכסף הזה אפשר להביא מאמן זר ברמה טובה ועם הוכחות. אולי אפילו בפחות כסף.

איזה ביטחון? שלהצליח בפרטיזן זה לא כמו להצליח במכבי? נראה לי שכולם מסכימים על זה.

איך שאני רואה את זה יש שלוש אופציות: מאמן ישראלי (בהכרח זול ופחות מוכר ומוכח מבלאט), מאמן זר בכיר (אני לא מכיר רבים כאלה - ז'ליקו, מסינה, איבקוביץ' ובערך זהו), מאמן זר
אחר.

- בהנחה ומאמן זר בכיר מגיע, אז גם כאן יש סוג של קונצנזוס כזה או אחר, שהם מאמנים טובים מאוד ומכבי לא תיפגע בגזרה הזאת.
- בהנחה ומגיע מאמן ישראלי - אז זה בהכרח הימור גדול עם סיכויי הצלחה לא גבוהים, וגם זה די ברור לכולם.
- אם מגיע מאמן זר אחר, אז כאן אפשר להצליח וליפול, וכאן נמצאת רוב המחלוקת. לדעתי, הסיכוי ליפול הוא גבוה יותר, וזה קרה לכל המאמנים הזרים האחרונים שאימנו כאן (ואני מסכים
שלא היו הרבה כאלה). אני לא רואה איזה מאמן צעיר ומבריק, שיכול להעמיס על הגב שלו את הספינה הזאת, שיהיה גם מקצועי, גם סמכותי ואסרטיבי וגם יביא שינוי חדש ומרענן.
אולי לך יש מועמדים כאלה, אבל תסכים איתי שדוגמאות כמו של מאמן סיינה או קאחה הן דוגמאות לא רלוונטיות כי המאמנים האלה הם לא בעלי התכונות שציינתי, והם ייקרסו ממבט זועף אחד של שמעון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 30 אפריל 2013, 15:29

felix_r כתב:
yzafrir כתב:בשלב הזה של עונת המלפפונים (שהתחילה מאוד מקודם) עוד מותר לנו לפנטז על שחקנים יותר יקרים...בספטמבר בערך אני מניח שנשמע קולות אחרים...אבל בגזרת המאמן אנחנו כבר עכשיו אם מאמן יקר כך שלא סביר שיביאו יקר ממנו...
בלאט הוא אולי לא גניבה , אבל היחס עלות תמורה אצלו הוא מצויין .
אגב לתת דוגמא את מה שהיה כשפיני הגיע זה ממש לא רלוונטי כי היורוליג היה במתקונת אחרת וקלה יותר , וגם מכבי הייתה נחשבת קבוצה עשירה יותר. אבל אתה כל הזמן שוכח שכשפיני הגיע , גם בלאט היה שם , ואם אתה שואל היום את הזרים של מכבי אז בלאט היה הרבה יותר מסתם עוד עוזר מאמן והם שיחקו הרבה יותר בשבילו מאשר בשביל פיני...הרבה זרים לא אהבו את העזיבה של בלאט וזה גם היה אחד הטריגרים להתפרקות השושלת...

יחס עלות תמורה מצוין? אני בטוח שיש כאלה שיחלקו עליך. משכורת כל כך גבוהה למאמן שמעולם לא זכה ביורוליג? יש על מה להתווכח. אבל נשאיר את זה, וננמיך קצת את הסופרלטיב לרמה כזאת, שתהיה מקובלת על הרוב המוחלט: אי אפשר לומר שבלאט נכשל. הוא לא נכשל (לפחות עד שנדע את תוצאת הגמר בליגה), ובמבחן התוצאה, התוצאות שלו בהחלט לא רעות. אז מה הבעיה, תשאל? הבעיה היא שעם החסרונות שיש לבלאט (ויש לו חסרונות), התוצאות האלה נראות כאילו הן הגג המקצועי שלו, ואין סיכוי למשהו גדול יותר. אם הינו הולכים לפי ההיגיון שלך, שלא צריך לחפש מישהו טוב יותר, אז צביקה שרף היה מאמן את מכבי עד היום מאז שנות ה 80. כי צביקה בסך הכל מאמן טוב ומצליח (3 גמרים ביורוליג), למה לחפש טוב יותר?

לגבי הדוגמא של פניני. מכבי של שנות ה 90 הייתה עשירה יותר? נו באמת... אתה מקשיב לעצמך? השם קומאג'יס מוכר לך :)

בבקשה ממך, תחסוך ממני את כל האגדות האורבניות האלה לגבי הקבוצה שבלאט בנה לפיני ושהשחקנים שיחקו בשביל בלאט ולא בשביל פיני. באמת חבל על הזמן של שנינו. יש עוד אגדה אורבנית הקשורה לבלאט - "בלאט הג'נטלמן". העונה כבר נוכחנו לדעת עד כמה היא נכונה...

פליקס , תשווה את מה שמקבל בלאט למאמנים בכירים אחרים ביבשת ואת ההישגים שלהם ותראה שבלאט מספק יחס מצויין . אני לא זוכר מאמנים שמרוויחים פרוטות שזכו ביורוליג בשנים האחרונות .
מבחינתי העפלה לגמר יורוליג עם סגל כמו שהיה לבלאט ובתקציב שהיה לו זה הישג יותר גדול מלזכות ביורוליג עם סגל כמו של צסק"א ברצלונה מדריד וכו' .
אגב , אני בכלל מאמין שצביקה היה ראוי להמשיך לאמן את מכבי והוא די מזכיר את בלאט ביכולת שלו להוציא מעבר ל-100% מהשחקנים שלו . אבל צביקה לוקה בחסר בכל הנושא של בניית הקבוצה לעומת בלאט ולכן אני חושב שבמצב כרגע בלאט מתאים יותר .
בלאט נמצא כרגע בגג המקצועי שאפשר להוציא מסגל כמו שהתקציב מאפשר לו לבנות . אבל אם יקבל אפשרות (תקציבית) לבנות סגל קצת יותר טוב כך גם יעלה הגג המקצועי שלו . דוגמא טובה לכך זה נבחרת רוסיה שעל אף שהייתה נחותה מעט לעומת ספרד עדיין הוא ידע להוציא מהשחקנים את הקצת יותר בשביל לקחת את האליפות , ואגב גם בקיץ האחרון הם נראו מצויין למרות המגבלות שהיו להם...
לגבי האגדות האורבניות , שכחת מה השחקנים האלו אמרו על פיני אחרי שעזבו ? כולם ציינו את בלאט כמאמן שהכי אהבו לעבוד תחתיו .

לגבי התקציב של מכבי בעונת השושלת , הם נחשבו לאחת מהקבוצות העשירות באירופה והפער בינם לבין צסק"א פאו או שאר הבכירות לא היה גדול כמו היום .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 30 אפריל 2013, 15:34

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:מאיפה זה בא?
מזה שמר פדרמן הוא הבעלים שלנו....
עוד לא למדת איך הראש שלו עובד??

קודם כל אני כן מכיר את פדרמן ואת אהבתו הגדולה לחסכון, אבל אל תשכחי את העובדה, שגם פיני גרשון בזמנו היה מאמן ישראלי זול ללא נסיון יורוליג. גם דיוויד בלאט, כשקיבל את שרביט המאמן הראשי במכבי, לא אימן הרבה קודם לכך. בתור מאמן ראשי לא היה לבלאט אפילו נסיון גדול בליגה (רק שנה-שנתים בגליל וזהו) המקומית.

דבר שני, אני שוב חוזר ומזכיר את החוזה הגבוה של בלאט. בלאט הוא לא גניבה בכסף קטן. אותו פדרמן כן משלם לו משכורת גבוהה. אפשר להתווכח על גודל ההצלחה של בלאט במכבי, אבל אי אפשר להגיד, שהוא גניבה - מאמן שהתוצאות שלו הרבה מעבר למשכורת שהוא מקבל.

דבר שלישי, אם לצאת מנקודת הנחה, שפדרמן יחתים במקום בלאט מאמן זול יותר, אז למה לא לחשוב שבמקום השחקנים הקיימים הוא הולך להחתים שחקנים אחרים זולים עוד יותר? אם כך הדבר, בואי נשאיר את כל שחקני הסג, כי פדרמן הולך להביא שחקנים יותר זולים. נו באמת, ממך לא ציפיתי לחוסר הגיון כזה... :huh

מאמן לא נמדד ביחס למשכורת שהוא מקבל, אלא ביחס למה שהוא מצליח להפיק מהסגל שלו (ומהתקציב הכללי של השחקנים). תביא למכבי את פיל ג'קסון ב20 מליון דולר, ועדיין לא תקבל
אלופת יורוליג... זה פשוט לא נכון להסתכל על זה.
מאמן אי אפשר למדוד ביחס של עלות מול תועלת - לא מבין מאיפה הגישה הזאת בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 30 אפריל 2013, 15:43

אדגר פו כתב:
עפר כתב:אני חושב שאפשר לסכם את בלאט ככה:

מאמן טוב, לא מדהים, לא זול ,לא גניבה ולא חסר תחליף.

להערכתי הוא לא יהיה שנה הבאה.
את מי יביאו במקומו והאם זה טוב למכבי או לא - כל זה נראה בעתיד.

אני חושב שדבר אחד די ברור לגביו - לא היה אף מאמן במכבי שזכה ליחסי ציבור טובים מבלאט ולסוג של טפלניות יוצאת דופן, פשוט שום דבר לא נדבק אליו.

אני לא יודע אם הוא יהיה בשנה הבאה במכבי אול לא, אבל אנשים עושים מזה היסטריה גדולה מדי, מדוע ? השנה הבאה היא במילא השנה האחרונה שלו לפי החוזה ( כן , יש לו אופציה או לקבוצה יש אופציה עליו , אבל זה לא אומר הרבה ), אז מה האסון הגדול אם הוא יעזוב הקיץ או בקיץ הבא ? זה עד כדי כך חשוב בהיסטוריה של מועדון כל כך גדול ?

אם מכבי באמת בונה קבוצה חדשה עם בעלים נוספים שמצטרפים עם עוד כסף פנוי ( לא בטוח, אבל נניח ), אולי כדאי כבר לבנות משהוא חדש מבחינה קונספוטאלית.
אולי יותר שחקנים אירופאיים על חשבון אמריקאיים , אולי יותר סגנון התקפי מאשר הגנתי, אולי גישה חדשה ומרעננת לבניית קבוצה ולניהול משחקים שאולי יביאו למשהוא מעניין ומענג יותר.

ברור שאפשר גם להיכשל, אבל זה היופי במכבי, אין שום דבר בטוח. אתה יכול ליפול עם מאמן לא טוב או להבריק עם מאמן שמגלה ניצוץ גאוני.

בלאט זוכה ליחס הזה מהקהל בזכות ולא בחסד . אתה כבר שכחת איך פיני היה מתנהג או אפילו צביקה שמשתולל וצועק ? כשמגיע מאמן שהוא ג'נטלמן (וכן פליקס , זו לא אגדה אורבנית) אז הוא מקבל יחס בהתאם . זה נכון לגבי בלאט וזה נכון לגבי ספאחיה שזה כאן לכבוד מלכים למרות שהייתה לו עונה חרא....אז עכשיו יגידו שהמלחמה דפקה את ספאחיה , אבל מאותה סיבה מכבי של בלאט ( בעונה של גורי , אודריך...) שיחקה בסלוניקי את משחקי הבית שלה בטופ 16 והייתה רחוקה עד כדי סל מחצי מגרש של אדני מהעפלה לפיינלפור באותה שנה . אין ספק שאם זה היה משחק בית אז היינו באותה שנה בפיינל פור .
מכבי לא צריכה לשנות שום קונספציה , היא בסך הכל צריכה להגדיל את התקציב שהלך והצתמצם כדי להדביק את הפער משאר הקבוצות .
המהפכה צריכה להיות רק בסגל השחקנים ולא במצוות המקצועי .
בצוות הבעלים מתחילה תזוזה שאני מקווה שתיהיה חיובית....
מבחינתי הקבוצה של בלאט מליפני שנתיים הציגה את הכדורסל הכי טוב שלה גם התקפית וגם הגנתית שאני זוכר מאז השושלת כששאראס היה בקבוצה ( כשסלומון הגיע זו הייתה תחילתה של השקיעה לטעמי...החור הראשון בסירה...)
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 אפריל 2013, 16:08

felix_r כתב:
דבר שלישי, אם לצאת מנקודת הנחה, שפדרמן יחתים במקום בלאט מאמן זול יותר, אז למה לא לחשוב שבמקום השחקנים הקיימים הוא הולך להחתים שחקנים אחרים זולים עוד יותר? אם כך הדבר, בואי נשאיר את כל שחקני הסג, כי פדרמן הולך להביא שחקנים יותר זולים. נו באמת, ממך לא ציפיתי לחוסר הגיון כזה... :huh

החוסר הגיון הוא לא שלי הוא של פדרמן....
ומה שאמרת גם יכול לקרות.... ;)
העניין הוא שאם יעיפו את בלאט זה לא אומר בהכרח שיביאו מישהו באותה עלות.
פדרמן לא אוהב לשלם על מישהו סכום שהוא לא חושב שזה מגיע לו.
לא בטוח שהוא יסכים לשלם, על מאמן זר מהדרג השני שנתן איזו עונה אחת טובה את הסכום שהוא שם על בלאט ואז לא בטוח שמאמן כזה יסכים לבוא ואז אנחנו כן עלולים להידפק עם דן שמיר או אמא גודס.

אני בכלל בעד דריק.... :cool
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 30 אפריל 2013, 16:29

felix_r כתב:אישית, אני אולי הייתי מהמר על קזלאוסקס, גם אם הפסיד בגמר עם צסקא בעונה שעברה. צסקא של קזלאוסקס שיחקה בסגנון הכי מהנה ואטרקטיבי מזה עשור לפחות. אני רוצה שמכבי תחזור לשחק בסגנון מהנה לעין. נמאס כבר מסגנון "דם, יזע, ציפורניים ושיניים". רוצה לראות בכל משחק מהלכים יפים של כדורסל. כואב הלב לראות את הקבוצות האחרות באירופה עושות בכל משחק אליי-הופים בתרגילים שפיני גרשון הביא לראשונה עם פארקר, וכשבמכבי יש אולי שני אליי-הופים בעונה. אם ארצה לראות כדורסל מכוער של מכללות, אפנה למקור - NCAA

מסכים איתך 100%. גם עם המאמן וגם על הכדורסל היפה לעין שכל כך בא לי לראות .
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אדגר פו » 30 אפריל 2013, 16:32

לא ברור לי מה הופך את בלאט לג'נטלמן, זה שהוא אנגלוסקסי ולא חתול רחוב כמו פיני או קשוח כמו שרף ?

לי פחות חשוב מה חושב הקהל בהיכל ( אני לא מבאי ההיכל כבר שנים רבות ), הרי אנחנו יודעים מה שווה דעת קהל במדינה שלנו, אפשר לקחת דוגמאות מתחום הפוליטיקה ולראות איך אנשים שהיו כלום ושום דבר הופכים לשר אוצר ואולי לראש ממשלה ואחרים שהופכים לכלום אחרי כמה שנים טובות בפוליטיקה.

לא ראיתי את בלאט מתנהג כג'נטלמן עם שחקן כמו פפלוקאס, השנה יש כמה שחקנים שלא מרוצים מהיחס שלו כלפיהם, יש אפילו שחקנים שנעלבו ממנו.

בלאט הוא אדם שהלחץ מוציא ממנו דברים לא יפים ולא נחמדים ואז הוא לא שונה בהרבה מפיני או שרף בתחום היחסים שלו עם השחקנים. זה שהוא מקבל הנחות בתקשורת לגבי זה לא אומר שאין שחקנים ממורמרים במכבי, בטח השנה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי toja27 » 30 אפריל 2013, 16:53

אני רוצה שינוי בעמדת המאמן. בא לי משהו חדש ומרענן. משהו בכדורסל של בלאט מעייף ולא ממצה בשנתיים האחרונות.כשצריך לעשות שינוי צריך לעשות שינוי.כל הסיבות לכן וללא לא מעניינות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 אפריל 2013, 16:57

אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.

אחרי כל הדברים האלה, אני חייב לציין שאני ממש לא חושב שבלאט הוא הבעיה של הקבוצה הזאת. להפך. קזלאוסקס לא היה מגיע להישגים כאלה במכבי בכזאת קלות וכנ"ל כל שאר המאמנים מדרג הביניים באירופה. אז אפשר להמר גם בעמדה הזאת, אבל בשביל מה? הרי לכולם פה ברור שהבעיה העיקרית במכבי היא הניהול והנחיתות התקציבית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 30 אפריל 2013, 17:11

MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.

אחרי כל הדברים האלה, אני חייב לציין שאני ממש לא חושב שבלאט הוא הבעיה של הקבוצה הזאת. להפך. קזלאוסקס לא היה מגיע להישגים כאלה במכבי בכזאת קלות וכנ"ל כל שאר המאמנים מדרג הביניים באירופה. אז אפשר להמר גם בעמדה הזאת, אבל בשביל מה? הרי לכולם פה ברור שהבעיה העיקרית במכבי היא הניהול והנחיתות התקציבית.

אני מסכים חלקית. הניהול והנחיתות התקציבית זה חלק גדול מהבעיה. אבל עדיין אני מרגיש שבלאט הוא חלק מהבעיה. זה משהו בכדורסל שהקבוצה שיחקה בשנתיים האחרונות, סוג של שעמום, חוסר הברקה ופשוט מתיש אני חייב להגיד. יש כאלו שיגידו שזה בגלל התקציב ושאין שחקנים מספיק טובים אז זה לא נכון. התקציב אכן משפיע אבל זה לא כל הסיפור זה פשוט משהו בבחירת השחקנים של בלאט והכדורסל שלו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 30 אפריל 2013, 17:37

MTA2311 כתב:אני לא אוהב את בלאט. אני לא "דורש ממנו להצטיין", או "חושב שהוא אובררייטד" כמו חלק מהאנשים פה. אני פשוט לא אוהב אותו. מבחינה מקצועית, ההגנה שלו לא חכמה במיוחד( מישהו צריך לספר לו שמאצ' אפ זון זאת לא תמיד הגנה חכמה) וההתקפה שלו מקובעת ומיושנת. מבחינה אנושית, הפכו אותו לסוג של מלאך, למרות לא מעט תקריות וסכסוכים עם שחקנים, חברי הנהלה והחל מיום ראשון גם עם מאמני יריבות.

לא ברור לי לחלוטין מאיפה הביטחון הזה לקבוע מה קזלאוסקס או מאמן אחר היו עושים או לא עושים.

להזכירך, לקזלאוסקס יש גביע יורוליג בארון, מה שלבלאט אין (ואולי לא יהיה אף פעם). אז נכון, היה לו סגל טוב, אבל הוא לא זכה בגביע נגד קבוצה פראירית, אלא נגד קינדר בולוניה הגדולה של מסינה עם אנטואן ריגודו, פרדראג דנילוביץ', רדוסלב נסטרוביץ', הוגו סקאנוקיני (אלוף אולימפי עם ארגנטינה) וכו'.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 אפריל 2013, 17:41

felix_r כתב:

לא ברור לי לחלוטין מאיפה הביטחון הזה לקבוע מה קזלאוסקס או מאמן אחר היו עושים או לא עושים.

להזכירך, לקזלאוסקס יש גביע יורוליג בארון, מה שלבלאט אין (ואולי לא יהיה אף פעם). אז נכון, היה לו סגל טוב, אבל הוא לא זכה בגביע נגד קבוצה פראירית, אלא נגד קינדר בולוניה הגדולה של מסינה עם אנטואן ריגודו, פרדראג דנילוביץ', רדוסלב נסטרוביץ', הוגו סקאנוקיני (אלוף אולימפי עם ארגנטינה) וכו'.

איפה ראית ביטחון? להגיד שלא יהיה לו קל להגיע להישגים האלה, זה קביעה בטוחה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 30 אפריל 2013, 17:45

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

אולי לא ניסחתי את זה נכון, אבל השאלה נשארת בעינה, איך אתה יודע מה כל אחד אחר היה מצליח לעשות במקומו של בלאט? זה נראה לי יותר מתחום של נוסטרדמוס ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 אפריל 2013, 17:49

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:

אולי לא ניסחתי את זה נכון, אבל השאלה נשארת בעינה, איך אתה יודע מה כל אחד אחר היה מצליח לעשות במקומו של בלאט? זה נראה לי יותר מתחום של נוסטרדמוס ;)

איו לי מושג מה מאמנים אחרים יכולים להשיג במכבי, ואני גם חושב שקזלאוסקס מאמן מצויין.
אני חושב שכל עוד מכבי מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה( שנה שעברה הקבוצה לא הייתה שווה פיינל פור, והשנה אפילו הצלבה לא היינו שווים), שינוי בעמדת המאמן לא ישנה הרבה. בהחלט יכול להיות שאני טועה, ואולי שווה לקחת את הסיכון, אבל אני פחדן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 30 אפריל 2013, 17:59

איו לי מושג מה מאמנים אחרים יכולים להשיג במכבי, ואני גם חושב שקזלאוסקס מאמן מצויין.
אני חושב שכל עוד מכבי מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה( שנה שעברה הקבוצה לא הייתה שווה פיינל פור, והשנה אפילו הצלבה לא היינו שווים), שינוי בעמדת המאמן לא ישנה הרבה. בהחלט יכול להיות שאני טועה, ואולי שווה לקחת את הסיכון, אבל אני פחדן.

תשמע, אין ספק ששינוי בעמדת המאמן יכול ללכת לכאן ולכאן, אבל לדעתי בלאט די מיצה את עצמו במכבי. הוא מאמן טוב, אבל לא איזה משיח, כפי שחשבו רבים כשחזר למכבי. גם סגנון המשחק שלו לא ממש מדבר אלי (לא בהתקפה ולא בהגנה). בשלוש שנים האחרונות נהנתי רק מכמה משחקים (בהצלבה מול קאחה). זה לא שלא היו לנו ניצחונות מכובדים עד מאוד, היו גם היו, אבל כמו שכבר אמרו לפני, סגנון המשחק של בלאט מעייף ומייגע. הייתי מוכן לסבול סגנון משחק כזה אם הינו כל שנה משחקים בפיינל-פור, אבל אם לא (בלי לקבוע באשמת מי), אז לדעתי צריך לתת הזדמנות למישהו אחר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי CYellow7 » 30 אפריל 2013, 19:03

אף מאמן בעולם לא יכול להפוך סגל חלש למכונת כדורסל שמנצחת ומציגה בדרך גם כדורסל טוב ויפה לעין. כשהיו לו קבוצות ראויות, הקבוצה שלו שיחקה טוב, הגיעה ליעדים שלה והציגה כדורסל יפה לעין.
יש המון מאמנים טובים וזה לא משנה מי יעמוד על הקווים כשהשחקן הכי יקר שלך מרוויח 800 אלף דולר.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי yellowaura » 30 אפריל 2013, 19:04

felix_r כתב:

תשמע, אין ספק ששינוי בעמדת המאמן יכול ללכת לכאן ולכאן, אבל לדעתי בלאט די מיצה את עצמו במכבי. הוא מאמן טוב, אבל לא איזה משיח, כפי שחשבו רבים כשחזר למכבי. גם סגנון המשחק שלו לא ממש מדבר אלי (לא בהתקפה ולא בהגנה). בשלוש שנים האחרונות נהנתי רק מכמה משחקים (בהצלבה מול קאחה). זה לא שלא היו לנו ניצחונות מכובדים עד מאוד, היו גם היו, אבל כמו שכבר אמרו לפני, סגנון המשחק של בלאט מעייף ומייגע. הייתי מוכן לסבול סגנון משחק כזה אם הינו כל שנה משחקים בפיינל-פור, אבל אם לא (בלי לקבוע באשמת מי), אז לדעתי צריך לתת הזדמנות למישהו אחר.

פליקס אתה בעצמך אמרת שמגיע לבלאט שאפו ענק אחרי המשחק מול אולימפיאקוס שהיה לא כל כך מזמן.

אני מבין שאתה מתוסכל מהסגנון. אבל זה הסגנון שהוא יכול לשחק עם הסגל הזה. שהיה לו את פארגו+פרקינס+אידסון זה היה אחד ההרכבים המלהיבים שהיו.
חוץ מריאל מדריד, אין אף קבוצה שמשחקת בסגנון אטרקטיבי בפיינל פור הזה. ברצלונה ואולימפיאקוס הן קבוצות יותר אטרקטיביות ?

אני חושב שאם תתן לבלאט הרכב עם כישרון (משמע הוצאה כספית של הבעלים) אתה תראה כדורסל יפה אבל גם יעיל.

לי אישית אין ספק שבלאט אחד מ- 5 המאמנים הטובים באירופה כיום. סוף סוף יש ישראלי שמגיע לו להיות במכבי ודווקא אותו אתם רוצים להעיף ?

אתם חייבים להבין שמאמן שמאמן קבוצה שאין לו אמון בה והוא מרגיש שחלקה הגדול נכפתה עליו גם הוא מרגיש מתוסכל. בלאט גם מבין שההנהלה כועסת עליו על האשמה שלו שלא נעשה ניסיון אמיתי לבנות קבוצה לפיינל פור וגם יש סוג של מומנטום שלילי של הקבוצה שעלול להסתיים באובדן האליפות בסבירות לא רעה.
ההנהלה תשמח להיפטר מבלאט (שתהיה לו לגיטימציה השנה ללחוץ על הגדלת התקציב), בשביל זה היא צריכה שהוא יאבד את תמיכת האוהדים.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי felix_r » 30 אפריל 2013, 19:46

yellowaura כתב:
felix_r כתב:

פליקס אתה בעצמך אמרת שמגיע לבלאט שאפו ענק אחרי המשחק מול אולימפיאקוס שהיה לא כל כך מזמן.

אני מבין שאתה מתוסכל מהסגנון. אבל זה הסגנון שהוא יכול לשחק עם הסגל הזה. שהיה לו את פארגו+פרקינס+אידסון זה היה אחד ההרכבים המלהיבים שהיו.
חוץ מריאל מדריד, אין אף קבוצה שמשחקת בסגנון אטרקטיבי בפיינל פור הזה. ברצלונה ואולימפיאקוס הן קבוצות יותר אטרקטיביות ?

אני חושב שאם תתן לבלאט הרכב עם כישרון (משמע הוצאה כספית של הבעלים) אתה תראה כדורסל יפה אבל גם יעיל.

לי אישית אין ספק שבלאט אחד מ- 5 המאמנים הטובים באירופה כיום. סוף סוף יש ישראלי שמגיע לו להיות במכבי ודווקא אותו אתם רוצים להעיף ?

אתם חייבים להבין שמאמן שמאמן קבוצה שאין לו אמון בה והוא מרגיש שחלקה הגדול נכפתה עליו גם הוא מרגיש מתוסכל. בלאט גם מבין שההנהלה כועסת עליו על האשמה שלו שלא נעשה ניסיון אמיתי לבנות קבוצה לפיינל פור וגם יש סוג של מומנטום שלילי של הקבוצה שעלול להסתיים באובדן האליפות בסבירות לא רעה.
ההנהלה תשמח להיפטר מבלאט (שתהיה לו לגיטימציה השנה ללחוץ על הגדלת התקציב), בשביל זה היא צריכה שהוא יאבד את תמיכת האוהדים.

כפי שאמרתי, היו גם ניצחונות גדולים בתקופתו של בלאט, וכמובן שבתור אוהד מכבי שמחתי בנצחונות, אבל אפילו בעונת איידסון פארגו נהנתי מהסגנון רק בהצלבה מול קאחה. וזה לא רק הסגנון בהתקפה. לא פחות מזה הורס אותי הסגנון בהגנה. אני פשוט לא מסוגל לראות את הגנת החילופים. זה גורם לי לבחילה, כשאני רואה את ג'יימס מנסה לעצור רכז היריבה על קו השלוש, ואילו אוחיון נלחם בסנטר היריבה מתחת לסל. זה לא רק מבחינה האסטטית, זה גם עושה לי רע לבריאות.

אתה אומר שחוץ מריאל מדריד אף אחד מקבוצות הפיינל-פור לא משחקת בסגנון אטרקטיבי. על זה כתבתי, שאם הסגנון של בלאט היה מביא אותנו לפיינל-פור בכל עונה, הייתי מוכן לסבול. אבל זה לא מביא אותנו לפיינל-פור בכל שנה, אז אני מעדיף לפחות להנות מהסגנון.

אף מאמן במכבי מעולם לא קיבל פנקס צ'קים פתוח לקנות את מי שבא לו. כל המאמנים סובלים בצורה זאת או אחרת מהגבלות בתקציב והכתבות של ההנהלה. ככה שאני לא מקבל את התירוצים. מה גם שאני בכלל לא מחזיק מכישורי בלאט בבניית קבוצה, ולא מאמין שהוא מסוגל לבנות סגל פיינל-פור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 אפריל 2013, 19:51

פליקס, אני יכולה להבין את מה שאתה אומר
וכן, אין לי בעיה להודות שבלאט רחוק מלהיות מאמן מושלם, לא הכי מבריק והרבה פעמים הכדורסל של קבוצותיו לא ממש שובה עין, מה גם שלפעמים ברגעי השפל שלו יוצא לו הפיני ;)
אבל בשביל להיות מאמן במכבי וגם להצליח בה יש עוד לא מעט תכונות אופי חשובות שהם בכלל לא קשורות לכדורסל אלא הרבה יותר מנטליות.
לא לכל מאמן יש את היכולות ותכונות האופי הללו - היכולות לעמוד בלחץ, לא להתחשב במדינה שלמה + תשקורת עוינת שממליכה אותך ומפילה אותך לפי המשחק האחרון (מאחורי וויטוריה, סיינה, בילבאו ואחרות לא עומדת אומה שלה), היכולת לעמוד כמה שיותר בציפיות של מועדון על כמו מכבי עם תקציב עלוב ועם הרבה תקיעות בגלגלים מצד ההנהלה, היכולת להיות פוליטיקאי שאולי נחשב בנסיבות מסוימות כגנאי אבל חשוב ביותר כדי להתמודד מול כל גורמי ההנהלה שלנו, ובעיקר היכולת להבין ולהפנים מה זו מכבי ומה משמעותה בכל המובנים.

עכשיו, מאמנים אחרים יוכלו אולי להביא כדורסל טוב יותר (אולי, כי עדיין לא פתרנו את בעיית הסגל החלש), אבל זה עדיין לא יהיה בהכרח מתכון להצלחה כי לא בטוח שהם יוכלו להביא את כל הנ"ל.
בלאט לעומת זאת כבר הוכיח שהוא יכול להתמודד עם הנ"ל, מאמנים אחרים עדיין לא ואנחנו עוד עלולים לחכות שנים ולהחליף לא מעט מאמנים בזמן הזה עם הרבה חוסר יציבות (כמו שהיה בשנים לפני בלאט), עד שנמצא את המאמן המתאים.
כמובן שיכול להתמזל מזלינו וזה יקרה כבר על המאמן הראשון, אבל זה ידרוש הרבה מזל ואני לא בטוחה שעל זה כדאי לנו להסתמך.

או שאפשר לחלופין לתת לבלאט צ'אנס אמיתי, וכשאני אומר צ'אנס אמיתי אני מתכוונת לסגל שיהווה קבוצת כדורסל ולא הדבר הזוועתי הזה שלובש כרגע מדים צהובים.
פעם אחרונה שהיה לבלאט קבוצה כמו שצריך, זה עבד לא רע בכלל.
אם יקרה הנס ויתנו לבלאט סגל טוב הקיץ שיכול להוות קבוצת כדורסל, אז נשפוט אותו בסוף העונה הבאה ולפי זה יהיה אפשר להחליט על ההמשך.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 30 אפריל 2013, 20:22

חנו'ש כתב:פליקס, אני יכולה להבין את מה שאתה אומר
וכן, אין לי בעיה להודות שבלאט רחוק מלהיות מאמן מושלם, לא הכי מבריק והרבה פעמים הכדורסל של קבוצותיו לא ממש שובה עין, מה גם שלפעמים ברגעי השפל שלו יוצא לו הפיני ;)
אבל בשביל להיות מאמן במכבי וגם להצליח בה יש עוד לא מעט תכונות אופי חשובות שהם בכלל לא קשורות לכדורסל אלא הרבה יותר מנטליות.
לא לכל מאמן יש את היכולות ותכונות האופי הללו - היכולות לעמוד בלחץ, לא להתחשב במדינה שלמה + תשקורת עוינת שממליכה אותך ומפילה אותך לפי המשחק האחרון (מאחורי וויטוריה, סיינה, בילבאו ואחרות לא עומדת אומה שלה), היכולת לעמוד כמה שיותר בציפיות של מועדון על כמו מכבי עם תקציב עלוב ועם הרבה תקיעות בגלגלים מצד ההנהלה, היכולת להיות פוליטיקאי שאולי נחשב בנסיבות מסוימות כגנאי אבל חשוב ביותר כדי להתמודד מול כל גורמי ההנהלה שלנו, ובעיקר היכולת להבין ולהפנים מה זו מכבי ומה משמעותה בכל המובנים.

עכשיו, מאמנים אחרים יוכלו אולי להביא כדורסל טוב יותר (אולי, כי עדיין לא פתרנו את בעיית הסגל החלש), אבל זה עדיין לא יהיה בהכרח מתכון להצלחה כי לא בטוח שהם יוכלו להביא את כל הנ"ל.
בלאט לעומת זאת כבר הוכיח שהוא יכול להתמודד עם הנ"ל, מאמנים אחרים עדיין לא ואנחנו עוד עלולים לחכות שנים ולהחליף לא מעט מאמנים בזמן הזה עם הרבה חוסר יציבות (כמו שהיה בשנים לפני בלאט), עד שנמצא את המאמן המתאים.
כמובן שיכול להתמזל מזלינו וזה יקרה כבר על המאמן הראשון, אבל זה ידרוש הרבה מזל ואני לא בטוחה שעל זה כדאי לנו להסתמך.

או שאפשר לחלופין לתת לבלאט צ'אנס אמיתי, וכשאני אומר צ'אנס אמיתי אני מתכוונת לסגל שיהווה קבוצת כדורסל ולא הדבר הזוועתי הזה שלובש כרגע מדים צהובים.פעם אחרונה שהיה לבלאט קבוצה כמו שצריך, זה עבד לא רע בכלל.
אם יקרה הנס ויתנו לבלאט סגל טוב הקיץ שיכול להוות קבוצת כדורסל, אז נשפוט אותו בסוף העונה הבאה ולפי זה יהיה אפשר להחליט על ההמשך.

גם זאת אפשרות, אבל אני מציע לך לבדוק כמה כסף בוזבז העונה על כל מיני שחקנים שלא התאימו לקבוצה או למאמן. אני רק אזרוק שמות, בלי גובה החוזה: קנר מדלי, שרמאדיני, תומאס, פלניניץ'. וזה מבלי לדעת ב 100% של ודאות איך בדיוק מכבי חתכה את פופס מנסה בונסו (אם החתימה שלו הייתה מותנת בבדיקה רפואית, אז כנראה לא שילמנו כלום, אבל זה לא בטוח). תגידי לי את, האם היה אפשר להחתים בכסף הזה 2 שחקנים טובים? לדעתי, כן. מי אשם בזה? ההנהלה? בלאט? שניהם? לא יודע. אבל זה נראה לי כבר מוגזם.

בעצם זה באמת לא משנה מי אשם בנפילות האלה. נגיד וזאת ההנהלה שאשמה בכל הבלגן, והיא לא נותנת לבלאט לבנות קבוצה לפי ראות עיניו. נגיד שזה ככה ובלאט לא אשם באף נפילה עם שחקן זה או אחר. נגיד. אז מה אנחנו צריכים מאמן כזה, שאין לו כוח מול ההנהלה? חבל על הזמן.

וזה אפילו מבלי להתייחס ליכולת של בלאט לבנות קבוצה (אפילו בתנאים אידיאליים).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־22 אורחים