פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלאט

30 אפריל 2013, 21:54

שחף כתב:כמו שהנדריקס נראה במילאנו, לא בטוח בכלל. ואולי היינו מפסידים ככה את ג'יימס(לטובת שחקן עם הרבה פחות פוטנציאל).
עזוב אובראדוביץ'. איך פיני קיבל כל שנה את השחקנים שהוא רצה ובלאט לא?

שחף, אל תהיה שכונה.
הנדריקס היה משחק בערך באותה הרמה ששיחק עונה לפני כן במדי מכבי. מה הקשר מה היה במילאנו? פשוט לא התחבר שם.

לגבי המאמנים - זה לא חוכמה - פיני, אוברדוביץ', מסינה... בסדר. הסכמנו. הלאה. קזלאוסקס? אוקיי. לא איזה בשורה גדולה לדעתי. איבקוביץ'? כנ"ל.
פיאנג'יאני? לא יודע. ספאחיה שוב? אתה חושב שהוא יהיה יותר אסרטיבי מבלאט מול ההנהלה?
אין איזה משהו מסעיר במיוחד בשוק המאמנים שמצדיק את הויתור על בלאט, ובכל מקרה כמעט כל מאמן שיגיע יהיה הימור שהוא לא הימור סביר לדעתי שמצדיק ויתור על בלאט.

ועוד משהו - פיני קיבל מה שהוא רצה כשבמכבי היה אז את כץ ובכלל היא היתה מעוניינת להשקיע יותר. היום זה כבר לא המצב וזאת עובדה. זה לא קשור לבלאט.

30 אפריל 2013, 21:54

אידסון הוחתם כמעט מיד והיה בין המלפפונים הראשונים שהועלו. גם אנדרסון. לאמפה היה בין השמות היחידים שאני זוכר לעמדת הסנטר(חוץ ממנו עלה השם של קשישטוף לאברינוביץ שוא שחקן די בסגנון דומה) לגבי לאסמה היה שחקן אחר שמכבי רצתה וזה לא לגמרי הסתדר איתו.

30 אפריל 2013, 21:56

שחף כתב:אידסון הוחתם כמעט מיד והיה בין המלפפונים הראשונים שהועלו. גם אנדרסון. לאמפה היה בין השמות היחידים שאני זוכר לעמדת הסנטר(חוץ ממנו עלה השם של קשישטוף לאברינוביץ שוא שחקן די בסגנון דומה) לגבי לאסמה היה שחקן אחר שמכבי רצתה וזה לא לגמרי הסתדר איתו.

והאם לקבל את כל השחקנים שאתה רוצה ולהיכשל איתם (וקשה לקרוא לאותה עונה הצלחה גדולה), זה עדיף בעיניך??
ואגב, אני מתה על פיני ובכלל לא חשבתי בזמנו שהיה צריך להעיף אותו.

30 אפריל 2013, 21:59

לא טענתי שזה הרבה יותר טוב. רק הבאתי דוגמא לזה שפיני קיבל שחקנים שהוא רצה ובלאט לא.

30 אפריל 2013, 22:00

שחף כתב:לא טענתי שזה הרבה יותר טוב. רק הבאתי דוגמא לזה שפיני קיבל שחקנים שהוא רצה ובלאט לא.

אוקיי, וגם אותו העיפו בסוף, אז מה זה עוזר??

30 אפריל 2013, 22:02

jol9 כתב:
שחף כתב:כמו שהנדריקס נראה במילאנו, לא בטוח בכלל. ואולי היינו מפסידים ככה את ג'יימס(לטובת שחקן עם הרבה פחות פוטנציאל).

שחף, אל תהיה שכונה.
הנדריקס היה משחק בערך באותה הרמה ששיחק עונה לפני כן במדי מכבי. מה הקשר מה היה במילאנו? פשוט לא התחבר שם.

לגבי המאמנים - זה לא חוכמה - פיני, אוברדוביץ', מסינה... בסדר. הסכמנו. הלאה. קזלאוסקס? אוקיי. לא איזה בשורה גדולה לדעתי. איבקוביץ'? כנ"ל.
פיאנג'יאני? לא יודע. ספאחיה שוב? אתה חושב שהוא יהיה יותר אסרטיבי מבלאט מול ההנהלה?
אין איזה משהו מסעיר במיוחד בשוק המאמנים שמצדיק את הויתור על בלאט, ובכל מקרה כמעט כל מאמן שיגיע יהיה הימור שהוא לא הימור סביר לדעתי שמצדיק ויתור על בלאט.

ועוד משהו - פיני קיבל מה שהוא רצה כשבמכבי היה אז את כץ ובכלל היא היתה מעוניינת להשקיע יותר. היום זה כבר לא המצב וזאת עובדה. זה לא קשור לבלאט.

אני לא טוען שבהכרח צריך להעיף את בלאט. אני רק טוען, כמו פליקס, שאי אפשר לטעון בהכרח שמאמן אחר ייכשל. בטח אם זה מאמן שכבר עשה משהו בקריירה שלו, ולא טירון כמו קטש או אפס כמו אפי.

30 אפריל 2013, 22:05

שחף כתב:
jol9 כתב:

שחף, אל תהיה שכונה.

אני לא טוען שבהכרח צריך להעיף את בלאט. אני רק טוען, כמו פליקס, שאי אפשר לטעון בהכרח שמאמן אחר ייכשל. בטח אם זה מאמן שכבר עשה משהו בקריירה שלו, ולא טירון כמו קטש או אפס כמו אפי.

אוקיי. ברור ששום דבר הוא בהכרח. אנחנו רק יכולים להעריך את הסיכון. ההערכה שלי היא שהסיכון כאן גדול מדי.

01 מאי 2013, 07:34

אחרי עונה כזאת כשברור שעיקר הבעיה היא בסגל הזול והלא איכותי , מתעסקים רק ב"כשלון" של בלאט .
מה שאבסורד יותר זה שמזכירים פה מאמנים שעולים יותר מפי 2 מבלאט ומנסים להציג אותם כרלוונטים למכבי .
מאמן אחר פחות טוב מדיויד בהכרח יכשל . ולא בגלל זה שהוא פחות טוב אלא בגלל שבתנאים שקיימים במכבי צריך להיות הרבה יותר טוב מדיויד כדי להצליח . ויותר טוב משמע הרבה יותר יקר ....
האופציות היחידות שעולות לי במקום דיויד שאולי יש להם סיכוי להצליח הם פיני וצביקה . אבל לפי הקמפיין האחרון של פיני במכבי ובכלל מה שהוא עשה אחרי הקדנציה הראשונה שלו במכבי (אולימפיאקוס וכו' ) אני כבר לא בטוח שיש לו את הרעב הזה . בכלל , פיני הוא טיפוס חכם מידי בשביל להיכנס לביצה הזאת שניקראת מכבי כשהוא יודע שאין לו הרבה סיכוי להצליח . הוא מאלו שיודעים לפרוש בשיא .
צביקה זה סיפור אחר , הוא רואה בזה יותר שליחות , הבעיה שהכדורסל שלו הוא לא בשורה כלכך טובה והוא אפילו מיושן יותר מבלאט .

סיכומו של עניין מבחינתי , עדיף להתעסק בבניית סגל איכותי והגדלת התקציב מאשר בחילוף מיותר של המאמן .
יש פה כמה חברה שפשוט יצאו בקמפיין מטורף להעיף את בלאט כשאין בעצם אלטרנטיבה הגיונית וראוייה .

התרד הזה פשוט צועק סקר !!!!
להשאיר את בלאט ?
או להעיף את בלאט ?

פליקס , אם כבר הגנת על בלאט בדינמו , אז גם באפס היה את הסיפור עם השחקנים שסירבו לטוס למשחק בסרבייה (נגד פרטיזן) ושוחררו מהקבוצה (וודס , ניקולאס ורייט ) . עד אותה נקודה הקבוצה שלו הייתה במצב לא רע וניצחה בתחילת הטופ 16 את פאו אבל אחרי המקרה הזה הם הפסידו את כל המשחקים...
גם במכבי בסיבוב הקודם שלו הוא הגיע לפיינל פור עם קבוצה ששני הכוכבים שלה מסוכסכים (מקדונאלד השובב ) . ועונה אחרי זה כשבנה את הקבוצה עם אודריך , מכבי שיחקה את משחקי הבית שלה בטופ 16 בסלוניקי והייתה רחוקה סל אחד מהעפלה נוספת לפיינלפור עם סגל חדש לגמרי . (אדני קלע מחצי מגרש וניצח אותנו) כך שזה לא כשלון כלכך בהתחשב בתנאים .
בבנטון הוא לקח אליפות איטליה עוד בימים שהאיטלקים היו שווים משהו באירופה ....
בקיצור בלאט עשה דברים לא רעים בכלל בקריירה שלו , בטח ובטח ביחס לשכר ולתנאים שהוא עבד...

01 מאי 2013, 08:09

yzafrir כתב:גם במכבי בסיבוב הקודם שלו הוא הגיע לפיינל פור עם קבוצה ששני הכוכבים שלה מסוכסכים (מקדונאלד השובב ) . ועונה אחרי זה כשבנה את הקבוצה עם אודריך , מכבי שיחקה את משחקי הבית שלה בטופ 16 בסלוניקי והייתה רחוקה סל אחד מהעפלה נוספת לפיינלפור עם סגל חדש לגמרי . (אדני קלע מחצי מגרש וניצח אותנו) כך שזה לא כשלון כלכך בהתחשב בתנאים .

תיקון לנושא הפיינל פור בעונת 2003

אכן היינו רחוקים סל אחד מניצחון "ביתי" על בנטון, זה נכון.

בכל מקרה לפיינל פור לא היינו עולים בגלל שהפסדנו להם בחוץ בפער יותר גדול.

01 מאי 2013, 09:50

dod כתב:
yzafrir כתב:גם במכבי בסיבוב הקודם שלו הוא הגיע לפיינל פור עם קבוצה ששני הכוכבים שלה מסוכסכים (מקדונאלד השובב ) . ועונה אחרי זה כשבנה את הקבוצה עם אודריך , מכבי שיחקה את משחקי הבית שלה בטופ 16 בסלוניקי והייתה רחוקה סל אחד מהעפלה נוספת לפיינלפור עם סגל חדש לגמרי . (אדני קלע מחצי מגרש וניצח אותנו) כך שזה לא כשלון כלכך בהתחשב בתנאים .

תיקון לנושא הפיינל פור בעונת 2003

אכן היינו רחוקים סל אחד מניצחון "ביתי" על בנטון, זה נכון.

בכל מקרה לפיינל פור לא היינו עולים בגלל שהפסדנו להם בחוץ בפער יותר גדול.

נכון. זה גם מה שאני זכרתי. ועדיין, מכבי לא שיחקה באמת בבית, וזה בטח לא עזר לה.

01 מאי 2013, 15:40

חבר'ה די למרוח אותנו בלמה הכשלונות של בלאט לא כאלה נוראיים ולמה הוא המאמן הכי טוב שמכבי יכולה למצוא יחסית לשכר שלו פה ויחסית לסגל החלש שמסתבר על דבריכם הוא היחיד שיכול להוציא ממנו משהו כאן. עוד שנה כמו השנתיים האחרונות והוא לא כאן. הקהל ובעקבות זה גם ההנהלה לא תוכל לסבול את זה יותר.

מצטער,כאחד ששמח שבלאט הגיע להחליף את פיני בזמנו כי הבנתי שהיה דרוש שינוי וזה למרות שיש לי כבוד גדול ליכולות של פיני כמאמן, ותמך בו בשנתיים הראשונות, בסוף השנה הנוכחית אני מסתכל על התמונה הגדולה ואני לא מרוצה.כן הבנתי שיש אלף תירוצים למה דווקא מכולם בלאט לא אשם אבל אני לא קונה אותם. לדיוויד יש חלק גדול באיך שהקבוצה נראית.
חלאס לפטור אותו מאחריות.יכול להיות שיש מקום לתת לו שנה נוספת ואם אין שיפור אז זהו.

ובבקשה, אל תפחידו אותנו עם הסיפור על המאמן האחר שיבוא במקום דיוויד בלאט.מכבי הייתה לפניו ותהיה גם אחריו.

01 מאי 2013, 18:50

אני בד"כ לא מבטל דיעות שונות משלי, אבל אני קורא את התרד הזה, ופשוט לא מאמין.
למכבי יש תקצבי נמוך. תפנימו, נמוך. עם קבוצה כזאת אפשר להצליח אולי, אבל ההסתברות לזה היא לא כ"כ גבוהה.
בלאט, אם החומר שהיה לו השנה (שאפילו במכבי יודו, היה מתחת לכל ביקורת), עשה פלאים.
הקבוצה הזאת ניצחה בויטוריה, באולימפיאקוס כנגד כל הסיכויים. בלאט הוא האחרון שצריך לעוף.

אם כבר מחפשים אשמים, צריך לחפש בהנהלה. זה הכל.

01 מאי 2013, 20:33

רק שהחומר של מכבי השנה הוא הרבה מאוד בזכות בלאט גם ביחס לתקציב .

את מדלי ותומאס הוא החתים , את שארמדיני וליאור הוא מחק .

בסופו של דבר למכבי היה קו אחורי סביר וקו קידמי שלא קיים , להגיע עם זה להצלבה זה באמת נס שלבלאט יש בו חלק אבל גם בזה שמכבי הגיעה למצב הזה עם הקו הקידמי.

01 מאי 2013, 21:27

toja27 כתב:ובבקשה, אל תפחידו אותנו עם הסיפור על המאמן האחר שיבוא במקום דיוויד בלאט.מכבי הייתה לפניו ותהיה גם אחריו.

ההנחה הזו לא באה משום מקום.
בוא אני אתן לך רשימה די קצרה: רלף קליין, רודי דאמיקו, צביקה שרף, פיני גרשון ודיוויד בלאט - אלה כל המאמנים בתווך של כ-40 שנה!! שהצליחו, אבל באמת הצליחו ברמה כזו או אחרת במכבי.
5 מאמנים בכ-40 שנה, זו לא סטטיסטיקה מרנינה במיוחד.
כך שלחשוב שזה כזה קל להביא מאמן חדש שמיידית יצליח במכבי לא מבוסס על שום דבר.

01 מאי 2013, 21:35

יוסי22 כתב:רק שהחומר של מכבי השנה הוא הרבה מאוד בזכות בלאט גם ביחס לתקציב .

בסופו של דבר למכבי היה קו אחורי סביר וקו קידמי שלא קיים , להגיע עם זה להצלבה זה באמת נס שלבלאט יש בו חלק אבל גם בזה שמכבי הגיעה למצב הזה עם הקו הקידמי.

תומאס?? בלאט רצה את מאריץ'. אבל ההנהלה משכה את המו"מ איתו ובסוף הוחתם שחקן נכה שלא עבר את הבדיקות הרפואיות.
כשכבר לא היו שחקנים בשוק, לקחו את תומאס.

בכל אופן, אפשר להגיד שלבלאט יש חלק בסגל, אבל האחריות הישירה על בניית הסגל היא על הכתפיים של דני פדרמן.

01 מאי 2013, 21:40

jol9 כתב:

תומאס?? בלאט רצה את מאריץ'. אבל ההנהלה משכה את המו"מ איתו ובסוף הוחתם שחקן נכה שלא עבר את הבדיקות הרפואיות.

בכל אופן, אפשר להגיד שלבלאט יש חלק בסגל, אבל האחריות הישירה על בניית הסגל היא על הכתפיים של דני פדרמן.

בלאט אמר שלא יהיו שחקנים שהוא לא רוצה בקבוצה(ובואו נשכח את רוט)אבל זה שאין מישהו שהוא לא רוצה לא אומר שיש את כל מי שהוא רצה
יש הבדל בין לקבל את מי שרצית כבחירה הראשונה לבין לקבל את מי שרצית כבחירה השישית
ההנהלה רוב הפעמים נותנים לבלאט את הבחירה הרביעית שלו אם יש לו מזל

01 מאי 2013, 21:45

toja27 כתב:חבר'ה די למרוח אותנו בלמה הכשלונות של בלאט לא כאלה נוראיים ולמה הוא המאמן הכי טוב שמכבי יכולה למצוא יחסית לשכר שלו פה ויחסית לסגל החלש שמסתבר על דבריכם הוא היחיד שיכול להוציא ממנו משהו כאן. עוד שנה כמו השנתיים האחרונות והוא לא כאן. הקהל ובעקבות זה גם ההנהלה לא תוכל לסבול את זה יותר.

מצטער,כאחד ששמח שבלאט הגיע להחליף את פיני בזמנו כי הבנתי שהיה דרוש שינוי וזה למרות שיש לי כבוד גדול ליכולות של פיני כמאמן, ותמך בו בשנתיים הראשונות, בסוף השנה הנוכחית אני מסתכל על התמונה הגדולה ואני לא מרוצה.כן הבנתי שיש אלף תירוצים למה דווקא מכולם בלאט לא אשם אבל אני לא קונה אותם. לדיוויד יש חלק גדול באיך שהקבוצה נראית.
חלאס לפטור אותו מאחריות.יכול להיות שיש מקום לתת לו שנה נוספת ואם אין שיפור אז זהו.

ובבקשה, אל תפחידו אותנו עם הסיפור על המאמן האחר שיבוא במקום דיוויד בלאט.מכבי הייתה לפניו ותהיה גם אחריו.

ראשית תדייק בעובדות - לבלאט לא היו כשלונות בקדנציה הזאת במכבי. בשלוש השנים האחרונות הוא לכל הפחות השיג את מה שהיה צריך (עונה שעברה) ויותר (לפני שנתיים והעונה).
אז אין לנו שום סיבה להסביר את הכשלונות של בלאט, כי לא היו כאלה.

ברגע שמסכימים על זה, אפשר ללכת ולדבר על סגנון המשחק, על בניית הקבוצה, על התקציב וכו'.
אני גם מתקשה להתחבר לסגנון של מכבי בשנתיים האחרונות, אבל בעונת הגמר, מאוד אהבתי את מה שהקבוצה עשתה.

אפשר גם להגיד שהגיע זמן לשינוי, אבל אז אנא מכולם להפסיק לדבר על המשכיות של מאמנים, כי אם הכי הרבה שמאמנים מחזיקים במכבי זה 3 שנים רצוף, אז תוציאו את ההגדרות
של אוברדוביץ', מסינה, פופוביץ', פרגי ווונגר מהלקסיקון.

לגבי מאמן אחר - אף אחד לא יודע מי יבוא ומה הוא יצליח לעשות. אני מנסה להסתכל על השמות המוכרים, ולחשוב על פקטורים שונים ומשונים שדיברנו עליהם כאן, גם להסתכל על ההיסטוריה הלא רחוקה
ומכאן להסיק מה הדעה שלי ומהי הסבירות להצלחה ולכשלון.
קלישאות כמו "מכבי היתה לפניו ותהיה גם אחריו" לא עוזרות בהסתכלות הזאת, כי גם שיקאגו בולס היתה לפני ג'ורדן ואחריו, גם יוסטון היתה לפני אולג'וון וגם אחריו, וגם הלייקרס היו לפני
קובי ויהיו גם אחריו (ויסלחו לי שלושת המכובדים על ההשוואה).

01 מאי 2013, 21:46

עד כמה גם אפשר להיטפל לבלאט בהקשר של מדלי??
שחקן שהיה נראה מוכשר, נמצא בשיאו מבחינת הגיל ונתן עונה נהדרת בליגה הספרדית.
מי היה יכול להאמין שיהיה כל כך גרוע?
אפילו בפורום אף אחד לא חשב שזה מה שיצא ממנו.

01 מאי 2013, 21:46

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

בלאט אמר שלא יהיו שחקנים שהוא לא רוצה בקבוצה(ובואו נשכח את רוט)אבל זה שאין מישהו שהוא לא רוצה לא אומר שיש את כל מי שהוא רצה

בחירה רביעית? איך את יודעת? אולי שלישית ואולי שניה? מי מאיתנו יודע באמת את מי הוא רצה ואת מי לא?

01 מאי 2013, 21:48

toja27 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

בחירה רביעית? איך את יודעת? אולי שלישית ואולי שניה? מי מאיתנו יודע באמת את מי הוא רצה ואת מי לא?

צריך באמת להיות גאון בשביל להבין שבלאט העדיף שישאירו לו את לאנגפורד על פני שיביאו לו את לוגאן
פרסם תגובה