הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם - V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הכנות לעונה הבאה + הסגל שלכם - V2

הודעהעל ידי אחדשיודע » 20 יוני 2015, 01:00

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:שנתחיל לדבר על החלל הגדול שהוא ישאיר? מי ישמע באיזה עילוי מדובר, עוד שחקן שלא תורם ומוסיף לתדמית הבינוניות מהשנה האחרונה. אפילו בליגה שלנו הוא לא הוכיח שהוא טוב מישראלים בקבוצות אחרות. אם מכבי תצליח להכניס אותו איכשהו למשבצת השחקן מתחת לגיל 25, סלאמתק, אבל הסף כרגע הוא לשחקנים שנולדו אחרי 28.9.1990 והוא נולד שלושה ימים לפני כן.

מכבי צריכה שיהיו לה 5 ישראלים בכירים, צעיר אחד מתחת לגיל 25 (רצוי אחד מהבכירים) ועוד שני צעירים מתחת לגיל 22 שישחקו באופן קבוע בליגה (או לפחות אחד מהם).
מ-5 הבכירים יש לך את אוחיון, פניני, לאנדסברג, גבוה (נגיד אחד מ-טיוס/פישר/רות'בארט). נשאר מקום אחד. אם אתה שוב מתפשר על שחקן בינוני מינוס ולא מוכן להשקיע, למה לא לחפש שחקן מתחת לגיל 25 כדי למלא את המשבצת הזאת? סליחה, מה חשבתי לעצמי... זו נוגד את השיטה - לזרוק כסף על שלל שחקנים בינוניים מיותרים ולתרץ שאין כסף.

אתה בעיקרון רוצה שני גבוהים ישראלים. בהינתן בזה שאליהו בירושלים וכדיר באילת, כהן הוא ה- 4 הכי טוב שנשאר.

רוזפלט? רות'בארט (אם מחתימים את פישר/טיוס)? לא חסרים בינוניים שיתרמו יותר ממנו בליגה. וההנחה שחייבים שני גבוהים ישראלים היא לא נכונה, פניני יכול לשחק 4 בליגה.
ומכיוון שאף אחד מהם לא תופס את משבצת הצעיר מתחת לגיל 25, אני חושב שבכלל אפשר וצריך לוותר עליהם ולקדם צעיר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 20 יוני 2015, 05:58

אחדשיודע כתב:רוזפלט? רות'בארט (אם מחתימים את פישר/טיוס)? לא חסרים בינוניים שיתרמו יותר ממנו בליגה. וההנחה שחייבים שני גבוהים ישראלים היא לא נכונה, פניני יכול לשחק 4 בליגה.
ומכיוון שאף אחד מהם לא תופס את משבצת הצעיר מתחת לגיל 25, אני חושב שבכלל אפשר וצריך לוותר עליהם ולקדם צעיר.

השניים שציינת הם 5 בלבד. כהן הוא 4/5 שקולע מבחוץ. ברור שאפשר לוותר עליו, אבל אם מכבי הולכת לכיוון של 5 ישראלים מעל גיל 25, הגיוני שהוא יהיה אחד מהם.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 20 יוני 2015, 06:59

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:רוזפלט? רות'בארט (אם מחתימים את פישר/טיוס)? לא חסרים בינוניים שיתרמו יותר ממנו בליגה. וההנחה שחייבים שני גבוהים ישראלים היא לא נכונה, פניני יכול לשחק 4 בליגה.

השניים שציינת הם 5 בלבד. כהן הוא 4/5 שקולע מבחוץ. ברור שאפשר לוותר עליו, אבל אם מכבי הולכת לכיוון של 5 ישראלים מעל גיל 25, הגיוני שהוא יהיה אחד מהם.

נתפסת חזק על ה-4. הם גבוהים, 4 או 5 זה לא הסיפור. בשבילך פניני ישחק 4 בליגה. אני דווקא חושב שיש חלל בעמדת השוטינג גארד אבל זרמתי איתך שחסר גבוה.

בוא נעשה סדר, יש 12 שחקנים בסגל. מכבי חייבת לרשום 3 צעירים (אחד מתחת לגיל 25 ושניים מתחת לגיל 22), תוסיף אליהם 5 זרים = סה"כ 8 שחקנים. נשארנו עם 4 מקומות פנויים בסגל. מה יעזור לך 5 ישראלים מעל גיל 25? אחד מהם ישב בחוץ, אז למה מלכתחילה להשאיר את ג'ייק כהן בסנריו הזה? הוא לא רק מיותר מקצועית, הוא גם ביזבוז של כסף. אם היית אומר לי שמכבי הולכת על מקל או ישראלי בכיר אחר, הייתי אומר מילא, תושיב כל פעם שחקן ישראלי אחר בחוץ, אבל כשמדובר בג'ייק כהן אני לחלוטין חושב שעדיף לוותר על כאב הראש הזה ולתת ביטחון לצעיר שיהיה באופן קבוע בסגל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 20 יוני 2015, 07:23

אחדשיודע כתב:נתפסת חזק על ה-4. הם גבוהים, 4 או 5 זה לא הסיפור. בשבילך פניני ישחק 4 בליגה. אני דווקא חושב שיש חלל בעמדת השוטינג גארד אבל זרמתי איתך שחסר גבוה.

בוא נעשה סדר, יש 12 שחקנים בסגל. מכבי חייבת לרשום 3 צעירים (אחד מתחת לגיל 25 ושניים מתחת לגיל 22), תוסיף אליהם 5 זרים = סה"כ 8 שחקנים. נשארנו עם 4 מקומות פנויים בסגל. מה יעזור לך 5 ישראלים מעל גיל 25? אחד מהם ישב בחוץ. אז למה מלכתחילה להחתים את ג'ייק כהן בסנריו הזה? הוא לא רק מיותר מקצועית, הוא גם ביזבוז של כסף. אם היית אומר לי שמכבי הולכת על מקל או ישראלי בכיר אחר, הייתי אומר מילא, תושיב כל פעם שחקן ישראלי אחר בחוץ, אבל כשמדובר בג'ייק כהן אני לחלוטין חושב שעדיף לוותר על כאב הראש הזה.

אתה צודק. מכיוון שכהן לא נכנס בקטגוריה של "מתחת ל- 25", הוא לא יוכל לשחק. בהנחה שמביאים גבוה ישראלי אחר (פישר או רותבארט), באמת שאי אפשר להחזיק את כהן. גם מקל לא ממש הגיוני בסיפור הזה כי זה יכריח לא לרשום ישראלי בכיר בכל משחק ליגה וייצור "סגל כפול", וכמובן שגם יבזורי לא. השאלה היחידה היא איזה פיצוי מכבי תצטרך לשלם לכהן בשביל להיפטר ממנו?

את מי מכבי מתכוונת להביא על משבצת ה"פחות מ- 25"? יש את עוז בלייזר, מי עוד? אני לא חושב שיש אופציה נוספת. צריך גם לנסות למצוא צעיר מתחת ל- 21 שיוכל לתת דקות בליגה בעמדת הרכז.

אז בהתחשב במצב הנוכחי, הסגל צפוי להראות משהו כמו:

אוחיון/ צעיר מתחת ל- 21
רוצ'סטי/היגינס (או זר אחר)
סמית'/סילבן
רנדל/פניני/בלייזר/בנדר
סנטר זר/פישר (או רותבארט)/צעיר מתחת ל- 21
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 10:26

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:מה? לא רואה שום סיבה להשאיר את ג'ייק כהן. גם אם הוא חתום במועדון, אפשר "להשאיל" אותו לכל קבוצה בארץ.

אם הוא נשאר פה, אפשר לסגור את הבאסטה. חבל על הזמן שלנו. זה אחד מהשניים: במכבי וויתרו סופית על השאיפות או ש-"הארץ" מחרטטים/ממהרים להסיק מסקנות.

כאילו שאתה יכול להביא ישראלים טובים יותר...

חצי מהישראלים שמשחקים בליגה טובים יותר.

ממש לא. הם פשוט משחקים לאורך כל העונה, והמאמנים שלהם מנסים להפיק מהם את המירב, ומסדרים להם תרגילים. אצלנו כהן משמש רק כסותם חורים בגלל ששני ישראלים פצועים.

שלא תחשוב שאני מחזיק ממנו שחקן. פשוט רוב הישראלים הם אפילו גרועים ממנו.

אין לי בעיה עם הכשרון של כהן, יש לי בעיה עם זה שהוא רכיכה. זה לא משנה מה מוציאים ממנו או לא, אבל אם הוא היה קצת יותר לוחמני
ואגרסיבי, אז הוא גם היה מצליח יותר במכבי. אני מעדיף איזה חוטב עצים, שיילחם על הריבאונד, וישמור בהגנה, גם אם הוא לא גבוה שיודע
לקלוע שלשות פה ושם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 14:00

אני חושב שאחד המפתחות הגדולים לקראת בניית הסגל, הוא למצוא קלעי ברמה גבוהה.
יש למכבי קלעים לא רעים בעמדות 3-4 עם פניני, סמית' וסילבן, אבל היא חייבת קלעי ממש איכותי בסגל, משהו מהסדר גודל של
קארול או לאנגדון של צסקא בזמנו או כמובן בלו.
השאלה היא איך מוצאים אחד כזה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גל גל » 20 יוני 2015, 14:02

רוצסטי הוא קלעי נהדר לא יודע אם ברמה של לאנגדון או קארול אבל הוא קולע פשוט מדהים מהשלוש וישלו משהו כמו 52 אחוז העונה
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי er79 » 20 יוני 2015, 14:40

אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת
er79

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 20 יוני 2015, 14:59

יש לי הרגשה שמכבי תפספס את רכבת הסנטרים.
אולי תביא את ריצ׳ארד הנדריקס כדי להגיד שעשתה משהו. בסוף פישר יהיה הסנטר הפותח.

er79 כתב:אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת

דמיין לעצמך את רוצ׳סטי, יבזורי, סמית׳, סטרץ׳ פור נוסף ואת פישר בחמישייה אחת.
מבחינת יכולת קליעה- זו אחת המסוכנות שאפשר לדמיין.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 20 יוני 2015, 15:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 20 יוני 2015, 15:03

ג'וניור לא אוהב את הנדריקס עד כמה שאני זוכר. הוא לא יהיה פה
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 15:35

er79 כתב:אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת

יבזורי כבר נראה לי לא רלוונטי, אני גם לא יכול להתייחס אליו כקלעי ברמת יורוליג, כי ביורוליג לא יהיו לו את המבטים החופשיים שיש לו בליגה.

אבל בהחלט אחד הפרמטרים הקריטיים ביותר זאת הקליעה לשלוש. הייתי אומר שאם מכבי תבנה קבוצה שקולעת היטב לשלוש, ושיש לה
הגנה חזקה ואגרסיבית, זה ייתן לה סיכוי מאוד גבוה לתת עונה טובה, ולהשכיח את מה שהיה העונה.
לי באופן אישי די נמאס מכדורסל נטול שכל שמתבסס על יכולת אישית, אבל כשיש לך קלעים טובים, והגנה חזקה, זה די מחייב אותך לסגנון משחק
מהיר וקבוצתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 יוני 2015, 16:06

עשינו על זה דיון בת'רד אחר - יבזורי לא יכול להיות במכבי. למכבי יש (יהיו) 4 ישראלים מעל גיל 25 - אוחיון, פניני, סילבן ועוד גבוה (פישר/רותבראט). צריך להוסיף עוד ישראלי מתחת ל- 25 ועוד שני צעירים וחמישה זרים ונגמר המקום בסגל. אי אפשר להוסיף עוד ישראלי מעל 25. לכן, לא יבזורי ולא מקל יהיו במכבי.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 20 יוני 2015, 16:09

גל גל כתב:רוצסטי הוא קלעי נהדר לא יודע אם ברמה של לאנגדון או קארול אבל הוא קולע פשוט מדהים מהשלוש וישלו משהו כמו 52 אחוז העונה

לא רק מהשלוש, הוא קולע גם מחצי מרחק וחלקן זריקות מהתנועה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי er79 » 20 יוני 2015, 19:13

roy1000 כתב:

עשינו על זה דיון בת'רד אחר - יבזורי לא יכול להיות במכבי. למכבי יש (יהיו) 4 ישראלים מעל גיל 25 - אוחיון, פניני, סילבן ועוד גבוה (פישר/רותבראט). צריך להוסיף עוד ישראלי מתחת ל- 25 ועוד שני צעירים וחמישה זרים ונגמר המקום בסגל. אי אפשר להוסיף עוד ישראלי מעל 25. לכן, לא יבזורי ולא מקל יהיו במכבי.

יש שני דרכים לעקוף זאת: או שהגבוה שיבוא לא יהיה ישראלי, או שמקל יגיע ויהיה ישראלי שלא יירשם בטופס. זה לא אידאלי, אבל מכבי חייבת להצהיר נוכחות מבחינת הישראלים הכי טובים בליגה שיחקו אצלה. אי אפשר לתת לזה להימשך.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 20 יוני 2015, 19:33

er79 כתב:יש שני דרכים לעקוף זאת: או שהגבוה שיבוא לא יהיה ישראלי, או שמקל יגיע ויהיה ישראלי שלא יירשם בטופס. זה לא אידאלי, אבל מכבי חייבת להצהיר נוכחות מבחינת הישראלים הכי טובים בליגה שיחקו אצלה. אי אפשר לתת לזה להימשך.

אתה חייב גבוה ישראלי אחד בסגל, אחרת האפשרויות שלך במסגרת החוק הרוסי בלתי אפשריות.

אני לא יודע אם מקל ו/או מכבי יאהבו רעיון ששחקן מרכזי לא משחק בליגה. לדעתי מקל לא בתמונה. גם לא מבחינת מגדל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 19:39

roy1000 כתב:
er79 כתב:יש שני דרכים לעקוף זאת: או שהגבוה שיבוא לא יהיה ישראלי, או שמקל יגיע ויהיה ישראלי שלא יירשם בטופס. זה לא אידאלי, אבל מכבי חייבת להצהיר נוכחות מבחינת הישראלים הכי טובים בליגה שיחקו אצלה. אי אפשר לתת לזה להימשך.

אתה חייב גבוה ישראלי אחד בסגל, אחרת האפשרויות שלך במסגרת החוק הרוסי בלתי אפשריות.

אני לא יודע אם מקל ו/או מכבי יאהבו רעיון ששחקן מרכזי לא משחק בליגה. לדעתי מקל לא בתמונה. גם לא מבחינת מגדל.

תכלס, הליגה המקומית שלנו זה פשוט זוועה.... מילא הפיינל פור, שזאת פשוט הכרעה לא ספורטיבית, אבל החוק הרוסי וחוק הצעירים
פשוט הורגים כל קבוצה שיש לה אספירציות באירופה.
אנחנו נחייה ונראה, אבל אם מגדל יצליחו להגיע ליורוליג, הם יהיו בדיוק באותה הבעיה שיש היום למכבי.

בכל אופן, מכבי צריכה לעשות מאמץ שיישחקו בקבוצה ישראלים שיכולים להצליח גם ביורוליג. אנחנו יודעים שאוחיון הוא ברמת
רכז מחליף, סילבן בהחלט שייך לרמה, גם טיוס, ופניני כרגע בסימן שאלה. מקל בסבירות די גבוהה שייך אף הוא לרמה.
כל שאר השחקנים המדוברים טעוני הוכחה. אני לא הייתי מתנגד אם מכבי היתה מביאה פוטנציאל צעיר ונותנת לו הזדמנות, כמו שבעבר
קיבל בורשטיין...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 20 יוני 2015, 19:51

מצד שני חוק הצעירים באמת מבטיח שצעירים יקבלו יותר הזדמנויות לשחק. אם לא זה, שחקנים כמו מאיר טפירו ישחקו עד גיל 50, ותמיד נוח לשחק עם זר בליגה המקומית כדי לשפשף את הקבוצה למשחקי יורוליג ולהבטיח ניצחון קל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 יוני 2015, 19:59

jol9 כתב:תכלס, הליגה המקומית שלנו זה פשוט זוועה.... מילא הפיינל פור, שזאת פשוט הכרעה לא ספורטיבית, אבל החוק הרוסי וחוק הצעירים
אנחנו נחייה ונראה, אבל אם מגדל יצליחו להגיע ליורוליג, הם יהיו בדיוק באותה הבעיה שיש היום למכבי.

בכל אופן, מכבי צריכה לעשות מאמץ שיישחקו בקבוצה ישראלים שיכולים להצליח גם ביורוליג. אנחנו יודעים שאוחיון הוא ברמת
רכז מחליף, סילבן בהחלט שייך לרמה, גם טיוס, ופניני כרגע בסימן שאלה. מקל בסבירות די גבוהה שייך אף הוא לרמה.
כל שאר השחקנים המדוברים טעוני הוכחה. אני לא הייתי מתנגד אם מכבי היתה מביאה פוטנציאל צעיר ונותנת לו הזדמנות, כמו שבעבר
קיבל בורשטיין...

טיוס כבר לא פה, אבל פישר גם שייך לרמות האלה. השאלה מי זה הפוטנציאל הצעיר שאפשר לדבר עליו חוץ מדאוסן שלא יגיע.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 20:22

toja27 כתב:מצד שני חוק הצעירים באמת מבטיח שצעירים יקבלו יותר הזדמנויות לשחק. אם לא זה, שחקנים כמו מאיר טפירו ישחקו עד גיל 50, ותמיד נוח לשחק עם זר בליגה המקומית כדי לשפשף את הקבוצה למשחקי יורוליג ולהבטיח ניצחון קל.

אני מבין את ההגיון אבל בשום מקום באירופה אין דבר כזה. הקבוצה שנפגעת מזה הכי הרבה היא מכבי, וזה מה שמפריע לי...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 יוני 2015, 20:25

roy1000 כתב:
jol9 כתב:תכלס, הליגה המקומית שלנו זה פשוט זוועה.... מילא הפיינל פור, שזאת פשוט הכרעה לא ספורטיבית, אבל החוק הרוסי וחוק הצעירים

קיבל בורשטיין...

טיוס כבר לא פה, אבל פישר גם שייך לרמות האלה. השאלה מי זה הפוטנציאל הצעיר שאפשר לדבר עליו חוץ מדאוסן שלא יגיע.

אני לא יודע, וגם אתה לא. מי חשב שאוחיון יוכל להפוך להיות שחקן לגיטימי ביורוליג? אני מזכיר לך שהוא היה המחליף של נעימי ובקושי שיחק
במגדל, ודייויד שם אותו בחמישייה של מכבי...
צריך לנסות להמר ולתפוס את הישראלי הצעיר הבא שמכבי תוכל לפתח, לא רואה ברירה אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים