20 יוני 2015, 01:00
roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:שנתחיל לדבר על החלל הגדול שהוא ישאיר? מי ישמע באיזה עילוי מדובר, עוד שחקן שלא תורם ומוסיף לתדמית הבינוניות מהשנה האחרונה. אפילו בליגה שלנו הוא לא הוכיח שהוא טוב מישראלים בקבוצות אחרות. אם מכבי תצליח להכניס אותו איכשהו למשבצת השחקן מתחת לגיל 25, סלאמתק, אבל הסף כרגע הוא לשחקנים שנולדו אחרי 28.9.1990 והוא נולד שלושה ימים לפני כן.
מכבי צריכה שיהיו לה 5 ישראלים בכירים, צעיר אחד מתחת לגיל 25 (רצוי אחד מהבכירים) ועוד שני צעירים מתחת לגיל 22 שישחקו באופן קבוע בליגה (או לפחות אחד מהם).
מ-5 הבכירים יש לך את אוחיון, פניני, לאנדסברג, גבוה (נגיד אחד מ-טיוס/פישר/רות'בארט). נשאר מקום אחד. אם אתה שוב מתפשר על שחקן בינוני מינוס ולא מוכן להשקיע, למה לא לחפש שחקן מתחת לגיל 25 כדי למלא את המשבצת הזאת? סליחה, מה חשבתי לעצמי... זו נוגד את השיטה - לזרוק כסף על שלל שחקנים בינוניים מיותרים ולתרץ שאין כסף.
אתה בעיקרון רוצה שני גבוהים ישראלים. בהינתן בזה שאליהו בירושלים וכדיר באילת, כהן הוא ה- 4 הכי טוב שנשאר.
20 יוני 2015, 05:58
אחדשיודע כתב:רוזפלט? רות'בארט (אם מחתימים את פישר/טיוס)? לא חסרים בינוניים שיתרמו יותר ממנו בליגה. וההנחה שחייבים שני גבוהים ישראלים היא לא נכונה, פניני יכול לשחק 4 בליגה.
ומכיוון שאף אחד מהם לא תופס את משבצת הצעיר מתחת לגיל 25, אני חושב שבכלל אפשר וצריך לוותר עליהם ולקדם צעיר.
20 יוני 2015, 06:59
roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:רוזפלט? רות'בארט (אם מחתימים את פישר/טיוס)? לא חסרים בינוניים שיתרמו יותר ממנו בליגה. וההנחה שחייבים שני גבוהים ישראלים היא לא נכונה, פניני יכול לשחק 4 בליגה.
ומכיוון שאף אחד מהם לא תופס את משבצת הצעיר מתחת לגיל 25, אני חושב שבכלל אפשר וצריך לוותר עליהם ולקדם צעיר.
השניים שציינת הם 5 בלבד. כהן הוא 4/5 שקולע מבחוץ. ברור שאפשר לוותר עליו, אבל אם מכבי הולכת לכיוון של 5 ישראלים מעל גיל 25, הגיוני שהוא יהיה אחד מהם.
20 יוני 2015, 07:23
אחדשיודע כתב:נתפסת חזק על ה-4. הם גבוהים, 4 או 5 זה לא הסיפור. בשבילך פניני ישחק 4 בליגה. אני דווקא חושב שיש חלל בעמדת השוטינג גארד אבל זרמתי איתך שחסר גבוה.
בוא נעשה סדר, יש 12 שחקנים בסגל. מכבי חייבת לרשום 3 צעירים (אחד מתחת לגיל 25 ושניים מתחת לגיל 22), תוסיף אליהם 5 זרים = סה"כ 8 שחקנים. נשארנו עם 4 מקומות פנויים בסגל. מה יעזור לך 5 ישראלים מעל גיל 25? אחד מהם ישב בחוץ. אז למה מלכתחילה להחתים את ג'ייק כהן בסנריו הזה? הוא לא רק מיותר מקצועית, הוא גם ביזבוז של כסף. אם היית אומר לי שמכבי הולכת על מקל או ישראלי בכיר אחר, הייתי אומר מילא, תושיב כל פעם שחקן ישראלי אחר בחוץ, אבל כשמדובר בג'ייק כהן אני לחלוטין חושב שעדיף לוותר על כאב הראש הזה.
20 יוני 2015, 10:26
felix_r כתב:jol9 כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:מה? לא רואה שום סיבה להשאיר את ג'ייק כהן. גם אם הוא חתום במועדון, אפשר "להשאיל" אותו לכל קבוצה בארץ.
אם הוא נשאר פה, אפשר לסגור את הבאסטה. חבל על הזמן שלנו. זה אחד מהשניים: במכבי וויתרו סופית על השאיפות או ש-"הארץ" מחרטטים/ממהרים להסיק מסקנות.
כאילו שאתה יכול להביא ישראלים טובים יותר...
חצי מהישראלים שמשחקים בליגה טובים יותר.
ממש לא. הם פשוט משחקים לאורך כל העונה, והמאמנים שלהם מנסים להפיק מהם את המירב, ומסדרים להם תרגילים. אצלנו כהן משמש רק כסותם חורים בגלל ששני ישראלים פצועים.
שלא תחשוב שאני מחזיק ממנו שחקן. פשוט רוב הישראלים הם אפילו גרועים ממנו.
20 יוני 2015, 14:00
20 יוני 2015, 14:02
20 יוני 2015, 14:40
20 יוני 2015, 14:59
er79 כתב:אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת
20 יוני 2015, 15:03
20 יוני 2015, 15:35
er79 כתב:אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת
20 יוני 2015, 16:06
20 יוני 2015, 16:09
גל גל כתב:רוצסטי הוא קלעי נהדר לא יודע אם ברמה של לאנגדון או קארול אבל הוא קולע פשוט מדהים מהשלוש וישלו משהו כמו 52 אחוז העונה
20 יוני 2015, 19:13
roy1000 כתב:er79 כתב:אני כל שנה מנגן את זה שמכבי חייבת קלעי שלשות אוטומטי. רוצ'סטי קלעי טוב, לא יודע איך לאמוד אותו במאניטיים, כי שחקן כמו בלו קשה למצוא. בשוק מסתובבים שני קלעים ענקיים, גאודלוק וארצג. דמיין לך קבוצה שמשחקים בה גאודלוק, רוצ'סטי, ארצג ויבזורי. זה משהו מטורף. אם אחד מהשניים גאודלוק את ארצג היה במכבי יחד עם רוצ'סטי מכבי הייתה קבוצת שלשות מטורפת. בתאוריה, גם קבוצה שיש בה רק את רוצ'סטי, יבזורי, פניני, סילבן וסמית היא כבר קבוצת שלשות יותר טובה מהעונה. אבל מסכים איתך לגמרי שמכבי חייבת שחקן ברמה הזאת
עשינו על זה דיון בת'רד אחר - יבזורי לא יכול להיות במכבי. למכבי יש (יהיו) 4 ישראלים מעל גיל 25 - אוחיון, פניני, סילבן ועוד גבוה (פישר/רותבראט). צריך להוסיף עוד ישראלי מתחת ל- 25 ועוד שני צעירים וחמישה זרים ונגמר המקום בסגל. אי אפשר להוסיף עוד ישראלי מעל 25. לכן, לא יבזורי ולא מקל יהיו במכבי.
20 יוני 2015, 19:33
er79 כתב:יש שני דרכים לעקוף זאת: או שהגבוה שיבוא לא יהיה ישראלי, או שמקל יגיע ויהיה ישראלי שלא יירשם בטופס. זה לא אידאלי, אבל מכבי חייבת להצהיר נוכחות מבחינת הישראלים הכי טובים בליגה שיחקו אצלה. אי אפשר לתת לזה להימשך.
20 יוני 2015, 19:39
roy1000 כתב:er79 כתב:יש שני דרכים לעקוף זאת: או שהגבוה שיבוא לא יהיה ישראלי, או שמקל יגיע ויהיה ישראלי שלא יירשם בטופס. זה לא אידאלי, אבל מכבי חייבת להצהיר נוכחות מבחינת הישראלים הכי טובים בליגה שיחקו אצלה. אי אפשר לתת לזה להימשך.
אתה חייב גבוה ישראלי אחד בסגל, אחרת האפשרויות שלך במסגרת החוק הרוסי בלתי אפשריות.
אני לא יודע אם מקל ו/או מכבי יאהבו רעיון ששחקן מרכזי לא משחק בליגה. לדעתי מקל לא בתמונה. גם לא מבחינת מגדל.
20 יוני 2015, 19:51
20 יוני 2015, 19:59
jol9 כתב:תכלס, הליגה המקומית שלנו זה פשוט זוועה.... מילא הפיינל פור, שזאת פשוט הכרעה לא ספורטיבית, אבל החוק הרוסי וחוק הצעירים
פשוט הורגים כל קבוצה שיש לה אספירציות באירופה.
אנחנו נחייה ונראה, אבל אם מגדל יצליחו להגיע ליורוליג, הם יהיו בדיוק באותה הבעיה שיש היום למכבי.
בכל אופן, מכבי צריכה לעשות מאמץ שיישחקו בקבוצה ישראלים שיכולים להצליח גם ביורוליג. אנחנו יודעים שאוחיון הוא ברמת
רכז מחליף, סילבן בהחלט שייך לרמה, גם טיוס, ופניני כרגע בסימן שאלה. מקל בסבירות די גבוהה שייך אף הוא לרמה.
כל שאר השחקנים המדוברים טעוני הוכחה. אני לא הייתי מתנגד אם מכבי היתה מביאה פוטנציאל צעיר ונותנת לו הזדמנות, כמו שבעבר
קיבל בורשטיין...
20 יוני 2015, 20:22
toja27 כתב:מצד שני חוק הצעירים באמת מבטיח שצעירים יקבלו יותר הזדמנויות לשחק. אם לא זה, שחקנים כמו מאיר טפירו ישחקו עד גיל 50, ותמיד נוח לשחק עם זר בליגה המקומית כדי לשפשף את הקבוצה למשחקי יורוליג ולהבטיח ניצחון קל.
20 יוני 2015, 20:25
roy1000 כתב:jol9 כתב:תכלס, הליגה המקומית שלנו זה פשוט זוועה.... מילא הפיינל פור, שזאת פשוט הכרעה לא ספורטיבית, אבל החוק הרוסי וחוק הצעירים
פשוט הורגים כל קבוצה שיש לה אספירציות באירופה.
אנחנו נחייה ונראה, אבל אם מגדל יצליחו להגיע ליורוליג, הם יהיו בדיוק באותה הבעיה שיש היום למכבי.
בכל אופן, מכבי צריכה לעשות מאמץ שיישחקו בקבוצה ישראלים שיכולים להצליח גם ביורוליג. אנחנו יודעים שאוחיון הוא ברמת
רכז מחליף, סילבן בהחלט שייך לרמה, גם טיוס, ופניני כרגע בסימן שאלה. מקל בסבירות די גבוהה שייך אף הוא לרמה.
כל שאר השחקנים המדוברים טעוני הוכחה. אני לא הייתי מתנגד אם מכבי היתה מביאה פוטנציאל צעיר ונותנת לו הזדמנות, כמו שבעבר
קיבל בורשטיין...
טיוס כבר לא פה, אבל פישר גם שייך לרמות האלה. השאלה מי זה הפוטנציאל הצעיר שאפשר לדבר עליו חוץ מדאוסן שלא יגיע.