04 ינואר 2013, 12:39
jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:יפה מאוד שכולכם מעדיפים סגל קצר, אבל לקבוצה הזאת יש מאמן, ואחד החוקים הראשונים בספר שלו, זה סגל עמוק , ורוטציה רחבה. קצת קשה מצד אחד לרצות שבלאט ישאר פה לנצח, ומצד שני לצפות ממנו לשנות את פילוסופיית הכדורסל שלו.
בלאט משחק בפועל עם מעט שחקנים. אני חושב שהוא וההנהלה צריכים לדבר על זה בקיץ, לנתח סטטיסטית את דקות המשחק של השחקנים והתרומה שלהם
ולהיווכח, שגם אם בונים סגל של 20 שחקנים, בסוף יהיו רק 6 שמשחקים דקות משמעותיות ומצליחים להיות בכושר טוב.
אבל הוא החתים הרבה שחקנים, במטרה לשתף אותם. זה שבפועל רוב הסגל לא שווה אפילו דקה זה כבר עניין אחר.
איכשהו אנחנו כל פעם מגיעים לדיון הזה על בלאט. אתה רוצה שהוא יתן לליאור 30 דקות למשחק ולא יחתים 4 מחליף, וזה בחיים לא יקרה. כולנו רוצים סגל מצומצם יותר שבו הכסף יילך למקומות הנכונים, וכנראה שגם זה בחיים לא יקרה. זה בלאט, לטוב ולרע.
אבל הוא כבר עונה שלישית במכבי, ובכל עונה הסגל הרחב שהוא וההנהלה בונים מצטמצם ל7-8 שחקנים במקרה הטוב.
נשאלת השאלה, למה צריך בכל עונה את ה4-5 העציצים הקבועים??
אני לא מקבל את האמירה שזה בלאט לטוב ולרע. כל אחד מתפתח ומתקדם עם השנים ותפיסות משתנות.
אחרי העונה הזאת, עם התקציב שיש למכבי וה"נכונות" של ההנהלה להשקיע בחיזוק איכותי, האסימון צריך ליפול והשקפות העולם צריכות להשתנות.
לגבי ליאור - הוא חתום בקבוצה והוא מרוויח הרבה כסף.
אין לי בעיה שפעם ב הוא משחק פחות ונותן משחק פחות טוב, זה קורה לכולם, הבעיה היא שאצל בלאט זה מגמתי כלפי ליאור.
היקמן יכול לחרב למכבי משחקים, והוא עדיין יישחק 35 דקות, כנ"ל סמית'. אבל אצל ליאור האצבע קלה על ההדק.
הבעיה הגדולה היא שהעונה בניגוד לשנתיים הקודמות, אין את דייויד בלו, ולכן גם אין תחליף אמיתי וראוי לליאור.
אני מאמין שהאסימון הזה גם כן צריך ליפול לבלאט מתישהו.
04 ינואר 2013, 17:21
MTA2311 כתב:
לא יודע. לא ראיתי הרבה מאמנים שבגיל הזה שינו את תפיסת העולם שלהם, ובלאט פעם אחר פעם בשנתיים וחצי שהוא פה, מוכיח שאין לו שום כוונה לעשות את זה. הסיכוי היחיד לסגל קצר, הוא אם ההנהלה תתערב בבניית הקבוצה, דבר שאתה לא רוצה שיקרה.
לגבי ליאור, אני באמת לא מבין מה אתה עוד צריך. כמו שאמרת, המחליף היחיד של ליאור העונה, הוא איזה אקרובט בן 24 שכל מה שהוא יודע לעשות זה לקפוץ ממש גבוה, ועדיין בלאט לא שם על ליאור. יכולות להיות שתי אופציות, או שאתה צודק ובלאט טועה, או שבלאט צודק וליאור באמת לא מתאים לרמות האלה. מה שבטוח, זה שבלאט לא יתחיל להאמין בליאור כל עוד ליאור לא ישתנה.
04 ינואר 2013, 17:36
04 ינואר 2013, 20:14
MTA2311 כתב:אתה לא צריך לשכנע אותי שבלאט צריך לשנות חלק מהדברים שהוא דבק בהם באדיקות, וללמוד להתפשר, הבעיה היא שהוא לא מראה שום נכונות לעשות את זה. מה גורם לך לחשוב שפתאום זה יקרה?
אני מודה שלא ראיתי המון משחקים של אולי' עונה שעברה, אבל באלה שראיתי הם הציגו משחק איבקוביצ'י טיפוסי.
04 ינואר 2013, 20:42
jol9 כתב:אם מכבי תהפוך להיות שק חבטות של הבית הזה (לא מן הנמנע שנראה אותה נכנעת בבית גם לברצלונה ולחימקי שנראות כקבוצות טובות בהרבה ממכבי), אז משהו יהיה חייב
להשתנות בגישה ובכל העבודה הרעה שנעשית בקיץ כבר שנתיים ברציפות.
04 ינואר 2013, 21:03
04 ינואר 2013, 21:10
04 ינואר 2013, 21:13
04 ינואר 2013, 21:19
MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
2- גארד זר, לנדסברג, הלפרין.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
זה סגל די זהה לזה של היום, רק שמוותרים על הסנטר השלישי, על ה4 היקר ועל פניני שעולה הרבה.
אין ספק שבשביל להחזיק סגל כזה, פדרמן יצטרך להשקיע קצת יותר כסף, שיופנה לגארדים, אבל זה לא נראה לי מוגזם.
04 ינואר 2013, 21:31
yzafrir כתב:MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
זה סגל די זהה לזה של היום, רק שמוותרים על הסנטר השלישי, על ה4 היקר ועל פניני שעולה הרבה.
אין ספק שבשביל להחזיק סגל כזה, פדרמן יצטרך להשקיע קצת יותר כסף, שיופנה לגארדים, אבל זה לא נראה לי מוגזם.
לא סגל מוגזם אבל אני קצת חושש לתת לפלאנניץ' להיות הסנטר הפותח שלנו כבר שנה הבאה וג'יימס פשוט לא יכול להיות סנטר ראשון כך שזה קצת בעיה .
טיוס כ-4 יכול להיות לא רע רק שעדיין יחסר ה-4 שקולע מבחוץ . אצלי טיוס הוא השחקן שסותם חורים לעמדות 4-5 ביורוליג ובליגה הוא יהפוך לסנטר שני...
על פניני אני עדיין לא מוותר כלכך מהר ....
אבל סך הכל אנחנו מסכימים שאי אפשר לבנות פה סגל עם 4 זרים טובים ככל שיהיו בגלל הישראלים הלא מספיק טובים...
04 ינואר 2013, 21:33
roy1000 כתב:jol9 כתב:אם מכבי תהפוך להיות שק חבטות של הבית הזה (לא מן הנמנע שנראה אותה נכנעת בבית גם לברצלונה ולחימקי שנראות כקבוצות טובות בהרבה ממכבי), אז משהו יהיה חייב
להשתנות בגישה ובכל העבודה הרעה שנעשית בקיץ כבר שנתיים ברציפות.
בבית נורמלי, מכבי אולי בכלל לא הייתה עולה לטופ 16.
בשורה התחתונה, אי אפשר לתת תקציב של קבוצה יורוליג קטנה עד בינונית ולצפות לפיינל פור. זה לא עובד ככה. הדבר הראשון שצריך להשתנות זה תקציב השחקנים של מכבי. גם ככה הרייטינג של מכבי בשפל השנה, ואני מניח שגם במנויים נראה את האפקט בשנה הבאה. אם פדרמן לא יעוף בקרוב, המצב רק ימשיך להתדרדר.
04 ינואר 2013, 21:43
jol9 כתב:yzafrir כתב:MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
לא סגל מוגזם אבל אני קצת חושש לתת לפלאנניץ' להיות הסנטר הפותח שלנו כבר שנה הבאה וג'יימס פשוט לא יכול להיות סנטר ראשון כך שזה קצת בעיה .
טיוס כ-4 יכול להיות לא רע רק שעדיין יחסר ה-4 שקולע מבחוץ . אצלי טיוס הוא השחקן שסותם חורים לעמדות 4-5 ביורוליג ובליגה הוא יהפוך לסנטר שני...
על פניני אני עדיין לא מוותר כלכך מהר ....
אבל סך הכל אנחנו מסכימים שאי אפשר לבנות פה סגל עם 4 זרים טובים ככל שיהיו בגלל הישראלים הלא מספיק טובים...
אור בסה"כ תיאר את זה נכון.
אפשר גם להקצין את זה (כלומר עוד פחות שחקנים), אבל אני חושב שהסגל שתיארו כאן לא יקרה, אז על הקצנות אין מה לדבר...
תראה צפריר, אפשר להתעלם מהמציאות ולדבר על 12 שחקנים איכותיים, שסוגרים כל פינה ופינה בסגל ומתחברים יחד לחבורה סופר איכותית שתכבוש את אירופה,
אבל זה לא יקרה.
עובדתית מכבי הצליחה כשהיו בסגל מספר מועט של שחקנים איכותיים שהשתלטו על רוב הדקות והשאירו פירורים לשאר.
אז למה לא לנסות ללכת לכיוון הזה מראש ובמודע, כשאתה בעצם מוותר מראש על 3-4 עציצים בקבוצה שלך?
04 ינואר 2013, 21:55
yzafrir כתב:
אתה שוב מדבר בסיסמאות . פשוט תאר את הסגל שלך ואז אני אבין למה אתה מתכוון... העציצים האלו לא היו אמורים להיות עציצים בכלל רק שהם הפכו לכאלו בגלל בחירה לאנכונה של שחקנים .
בלאט היה שמח מאוד אם היו לו עוד שחקנים משמעותיים בסגל שיכולים לתרום...
מה שהיה לפני 10 שנים לא רלוונטי ליורוליג של היום כי יש היום הרבה יותר קבוצות טובות ממה שהיה אז . הליגה היום הרבה יותר מאוזנת (וארוכה יותר) ובשביל להצליח צריך רוטאציה של יותר מ8-9 שחקנים ....
04 ינואר 2013, 22:05
MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
04 ינואר 2013, 22:09
jol9 כתב:yzafrir כתב:
אתה שוב מדבר בסיסמאות . פשוט תאר את הסגל שלך ואז אני אבין למה אתה מתכוון... העציצים האלו לא היו אמורים להיות עציצים בכלל רק שהם הפכו לכאלו בגלל בחירה לאנכונה של שחקנים .
מה שהיה לפני 10 שנים לא רלוונטי ליורוליג של היום כי יש היום הרבה יותר קבוצות טובות ממה שהיה אז . הליגה היום הרבה יותר מאוזנת (וארוכה יותר) ובשביל להצליח צריך רוטאציה של יותר מ8-9 שחקנים ....
אני לא מדבר בסיסמאות, כי אמרתי שהסגל של אור מתאר בערך את הכיוון:
2 גארדים אמריקאים, אוחיון ויותם/נעימי.
סמול זר ולאנדסברג.
ליאור ושני סנטרים זרים (שאחד מהם בהכרח פלאניניץ') ומחליף לליאור בעמדה 4, שיכול להיות טיוס או אולי בלו.
ישנה אפשרות גם להחזרת כספי, וויתור על זר בעמדה 3 (ואולי החתמה של זר זול לעמדה 4).
אני לא מסכים שבכלל עם המשפט האחרון שלך. ב2010, מכבי עשתה גמר יורוליג ושני תארים מקומיים עם 9 שחקנים, ואחרי הפציעה של פרקינס - עם שמונה.
גם הסגלים בעונות השושלת המצויינות הכילו פחות מ-10 שחקנים משמעותיים בסגל.
5-6 דקות סבירות אפשר לקבל גם משחקנים צעירים (לא ילדים בני 17, אלא שחקנים בגיל 19-20, שכבר יכולים מבחינה פיזית להתמודד עם הבוגרים).
04 ינואר 2013, 22:12
felix_r כתב:MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
סגל לא טוב, כי שוב, כמו היום קיבלת 4 גבוהים ללא זריקה מבחוץ.
הפאוור השני חייב להיות ריבאונדר טוב עם קליעה (דברים שחסרים לליאור)
04 ינואר 2013, 22:17
04 ינואר 2013, 22:33
yzafrir כתב:jol9 כתב:yzafrir כתב:
אני לא מדבר בסיסמאות, כי אמרתי שהסגל של אור מתאר בערך את הכיוון:
2 גארדים אמריקאים, אוחיון ויותם/נעימי.
סמול זר ולאנדסברג.
ליאור ושני סנטרים זרים (שאחד מהם בהכרח פלאניניץ') ומחליף לליאור בעמדה 4, שיכול להיות טיוס או אולי בלו.
ישנה אפשרות גם להחזרת כספי, וויתור על זר בעמדה 3 (ואולי החתמה של זר זול לעמדה 4).
אני לא מסכים שבכלל עם המשפט האחרון שלך. ב2010, מכבי עשתה גמר יורוליג ושני תארים מקומיים עם 9 שחקנים, ואחרי הפציעה של פרקינס - עם שמונה.
גם הסגלים בעונות השושלת המצויינות הכילו פחות מ-10 שחקנים משמעותיים בסגל.
5-6 דקות סבירות אפשר לקבל גם משחקנים צעירים (לא ילדים בני 17, אלא שחקנים בגיל 19-20, שכבר יכולים מבחינה פיזית להתמודד עם הבוגרים).
אשרי המאמין...
הקבוצה של לפני שנתיים התברכה בכזה כשרון ובפגיעה כלכך מדוייקת בהימורים שלה שאני בספק אם זה יקרה שוב ב-10 שנים האחרונות וממש לא הייתי הופך את זה למודל .
מה גם שהשחקנים ה-9 , 10 ו11 שלהם הם שחקנים מנוסים או כשרון כמו מילאן . הייתי מוכן שכזה שחקן יהיה ה-11 שלי בסגל .
מבחינתי טיוס ופניני צריכים להיות השחקנים 11 ו12 בסגל שיהנו רק מהפרורים וכל שאר ה-10 הם שחקנים משמעותיים ( השחקן הפותח ישחק 25 דק' והמחליף 15...)
04 ינואר 2013, 22:46
MTA2311 כתב:felix_r כתב:MTA2311 כתב:אני לא יוני, אבל אני מניח שבנושא הזה אנחנו מסכימים:
1- רכז זר, אוחיון.
3- סמית', לנדסברג.
4- ליאור, טיוס\זר זול.
5- פלניניץ', ג'יימס.
סגל לא טוב, כי שוב, כמו היום קיבלת 4 גבוהים ללא זריקה מבחוץ.
הפאוור השני חייב להיות ריבאונדר טוב עם קליעה (דברים שחסרים לליאור)
הסגל לא טוב, כי אין 4 ריבאונדר שקולע מבחוץ. אוקיי.
תן לי שלושה פורוורדים( אסתפק גם בפחות), שהם גם קולעים מבחוץ, וגם ריבאונדרים טובים, שמכבי יכולה להביא תחת מגבלות התקציב שלה. אחרי שנגיע למסקנה שלא קיימים כאלה, נבין שנצטרך להשקיע בשחקן כאלה סכומי כסף גדולים. אתה חושב שזה חכם לזרוק כל כך הרבה כסף על העמדה הזאת? ליאור לא עושה הרבה דברים, אבל הוא מרוויח מיליון וחצי ברוטו לעונה, ככה שנצטרך לחיות עם 4 מחליף זול שמקסימום ייתן הגנה וריבאונד.
ד"א, לפני שנה וחצי מכבי החתימה 4 ריבאונדר שקולע מבחוץ. זה לא היה מספיק בשביל מישהו.
04 ינואר 2013, 23:03