המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
NY boy כתב:סמית לא יעזוב. בדיוק אותו מצב כמו ג'יימס. פציעה וחוזה מובטח לשנה הבאה. אולי ירצו להעזיב אותו, אבל מה לעשות שלא ישלמו לו חצי מיליון דולר בשביל שילך לשחק במקום אחר. זאת לא ההנהלה שלנו.
היקמן ואינגלס יעזבו, אני מניח כמו שאמרתי במקרה של פרישה של בלו, יגיע זר לעמשה 4. במקום אינגלס יגיע ישראלי דווקא כשבנוסף ללאנדסברג זה מספיק בשביל "החיסרון" של אינגלס.
ורוב הכסף לחיזוק יושקע להערכתי במחליף איכותי להיקמן, קומבו גארד שיכול לשחק גם בתור רכז.
זה הדבר ההגיוני שיקרה בקיץ. כל השאר זה פנטזיות לדעתי אף אחד בקבוצה לא הולך להתחיל לשלם חוזים לשחקנים שלא ישחקו במכבי ובמקביל להביא להם מחליפים, כשראינו את ההצלחות בהחתמות בשנים האחרונות.
NY boy כתב:הם בדיוק באותו מצב של שחקנים תחת חוזה שגם אם המועדון רוצה להיפטר מהם (ויש לי הרגשה שגם מסמית היו שמחים להיפטר בקיץ אם הייתה אפשרות בשביל עוד אחד מהנסיונות של הג'וניורים) הוא לא יכול ולכן הם יהיו במכבי בשנה הבאה בצורה כזאת או אחרת. הם לא ישוחררו כי ההנהלה תצטרך לשלם את מלוא החוזה שלהם. ההנהלה שלנו לא תשלם להם בשביל ללכת למקום אחר. אתה נותן פה דוגמאות של שחקנים שסיימו חוזה, ברור שאם לג'יימס לא היה חוזה הוא לא היה במכבי. אתה מוזמן לתת לי שם של שחקן אחד פצוע תחת חוזה ששוחרר, פצוע, מישהו טוב לא שחקנים ששוחררו כי היה ברור שלא יחזרו. גם פייזר שנתת כדוגמא חזר לארץ בשנה שאחרי כשהוא תחת חוזה ושהבינו במכבי שהוא לא יחזור לעצמו שילמו לו את כמעט כל ההסכם בשביל לשחרר. זה בדיוק מה שמכבי תעשה, היא תחזיר את ג'יימס ותראה מה מצבו. והיה והוא פצוע היא תאלץ לשלם את מלוא שכרו (דרך הביטוח או בעצמה לא משנה) במידה והוא כשיר היא תשאיר אותו.
אתה מתעלם מהעובדה שיש חוזה לשנה הבאה. מכבי תרצה לחתוך אותו בסיום העונה הוא מן הסתם ידרוש את כל החוזה כי הוא בעצמו לא יודע האם הוא יכול עדיין לחזור וככה לא ימצא קבוצה. במצב כזה הוא בהחלט יכול ללכת לירושלים ב50 אלף דולר ומכבי תשלם את כל שאר שכרו ואתה תקבל את החבר של וויציץ' לעוד עונה. לא רואה את מכבי עושה את זה, מצטער זה לא יקרה. ירושלים בהחלט תקפוץ כי בניגוד לפרקינס מה זה יעלה לה גרושים ומכבי תשלם את כל השכר? שווה את הסיכון. זאת בדיוק הנקודה, גם למכבי זה שווה. מכיוון שיש כבר חוזה והם צריכים לשלם לו בכל מקרה, מכבי תעדיף להחזיר ולראות את מצבו. אם לא יהיה כשיר יוכלו להפיל את זה על הביטוח ואם יחזור לעצמו אז טוב מאד. אם יראו שלא מספיק טוב יוחלף באמצע העונה. אבל מכיוון שצריכים לשלם לו בכל מקרה שחרור שלו לדעתי בכלל לא יעלה על הפרק. אין פשוט מה להרוויח מזה. כסף לא יחסכו כי אף אחד לא ייקח שחקן שמצבו לא ברור בסכומים נורמלים ולכן מה שאני מתאר לדעתי זה גם מה שהולך לקרות.
אם אתה חושב שמכבי תבוא לג'יימס בקיץ ותגיד לו: "טוב, אנחנו לא חושבים שאתה תוכל לחזור לעצמך, קח 100 אלף דולר ותעזוב אותנו בשקט" והוא יסכים אז אתה טועה. זה פשוט לא קורה בעולם של הפציעות. פרקינס למשל נדפק כי הוא לא חתם חוזה עם מכבי, נפצע וכבר לא הייתה להם מחויבות אליו (ואפילו אז הציעו לו חוזה). המקרה של ג'יימס הפוך, כזה שהקבוצה מחוייבת אליו. ודרך אגב היא אפשר לחתוך אותו דרך הביטוח, במידה וג'יימס כשיר הביטוח לא ישלם את השכר ואז אם מכבי לא תרצה אותו היא צריכה או לשלם את מלוא שכרו או להשאיר אותו. אין פה מצב שהם יוכלו להפיל את השחרור על הביטוח אם כבר להפך ברגע שישוחרר הביטוח כבר לא ישלם אלא אם הוא יחליט לפרוש כמו במקרה בורשטיין.
שחף כתב:יש לך הצעות יותר טובות לישראלי אם בלו פורש? אפשר להחזיר אולי את ג'מצ'י או את קטש מפרישה, ואפשר לתת חוזה של 200K לניצן חנוכי. כולן אופציות טובות וראויות, אבל נראה לי שפישר עדיף.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־18 אורחים