שון ג'יימס סובל מפריצת דיסק, כנראה גמר את העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: שון ג'יימס סובל מפריצת דיסק, כנראה גמר את העונה

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2014, 09:06

NY Boy,
אני חושב שאם בלו יפרוש, אז תהיה מיני מהפכה בסגל שכן גם היקמן, אינגלס ואולי סמית' יעזבו

בלי קשר, הייתי מאוד שמח אם לאנדסברג ההיה משתדרג מבחינת המעמד שלו. הוא סקורר מחונן, ושחקן כזה מהספסל הוא נכס.
קשה לו להצליח כשלפניו ברוטציה יש כ"כ הרבה שחקנים. לא אופתע אם ייתן עונה גדולה בעונה הבאה ומכבי תצטרך לשלם הרבה כסף בשביל להמשיך איתו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 04 מאי 2014, 14:50

סמית לא יעזוב. בדיוק אותו מצב כמו ג'יימס. פציעה וחוזה מובטח לשנה הבאה. אולי ירצו להעזיב אותו, אבל מה לעשות שלא ישלמו לו חצי מיליון דולר בשביל שילך לשחק במקום אחר. זאת לא ההנהלה שלנו.
היקמן ואינגלס יעזבו, אני מניח כמו שאמרתי במקרה של פרישה של בלו, יגיע זר לעמשה 4. במקום אינגלס יגיע ישראלי דווקא כשבנוסף ללאנדסברג זה מספיק בשביל "החיסרון" של אינגלס.
ורוב הכסף לחיזוק יושקע להערכתי במחליף איכותי להיקמן, קומבו גארד שיכול לשחק גם בתור רכז.
זה הדבר ההגיוני שיקרה בקיץ. כל השאר זה פנטזיות לדעתי אף אחד בקבוצה לא הולך להתחיל לשלם חוזים לשחקנים שלא ישחקו במכבי ובמקביל להביא להם מחליפים, כשראינו את ההצלחות בהחתמות בשנים האחרונות.
NY boy

הודעהעל ידי Allan Turing » 04 מאי 2014, 15:26

תלוי גם אם מכבי תצליח להשאיר את טיוס.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי NY boy » 04 מאי 2014, 15:32

טיוס בדיוק במצב הפוך מג'יימס וסמית אבל אותו מצב. יש לו חוזה, לא מעניין מי ירצה אותו ומה ירצה בשנה הבאה הוא ישחק במכבי. כבר ראינו שמכבי לא משחררת שחקנים תחת חוזה (ראה מקרה אוחיון) וטיוס והסוכנים שלו מן הסתם יודעים את זה טוב טוב. בכלל לא בטוח שהוא ירצה שידרוג או חוזה יותר ארוך אלא אם זה יהיה משמעותי, יעדיף לתת עוד עונה טובה במכבי ואז ללכת לכסף הגדול. ככה או ככה אין שום סיכוי שהוא לא יהיה במכבי בשנה הבאה בין אם ירצה או לא ירצה.
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2014, 18:18

NY boy כתב:סמית לא יעזוב. בדיוק אותו מצב כמו ג'יימס. פציעה וחוזה מובטח לשנה הבאה. אולי ירצו להעזיב אותו, אבל מה לעשות שלא ישלמו לו חצי מיליון דולר בשביל שילך לשחק במקום אחר. זאת לא ההנהלה שלנו.
היקמן ואינגלס יעזבו, אני מניח כמו שאמרתי במקרה של פרישה של בלו, יגיע זר לעמשה 4. במקום אינגלס יגיע ישראלי דווקא כשבנוסף ללאנדסברג זה מספיק בשביל "החיסרון" של אינגלס.
ורוב הכסף לחיזוק יושקע להערכתי במחליף איכותי להיקמן, קומבו גארד שיכול לשחק גם בתור רכז.
זה הדבר ההגיוני שיקרה בקיץ. כל השאר זה פנטזיות לדעתי אף אחד בקבוצה לא הולך להתחיל לשלם חוזים לשחקנים שלא ישחקו במכבי ובמקביל להביא להם מחליפים, כשראינו את ההצלחות בהחתמות בשנים האחרונות.

אני מסכים. זאת לא מהפכה אלא סוג של ריענון.
גם אם סמית' יישאר (ואם הוא כשיר, אני יותר מאשמח) עדיין לנדסברג צריך להשתדרג. אם זה לא יקרה, אז לדעתי זאת תהיה העונה האחרונה שלו במכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 04 מאי 2014, 23:31

ג'יימס וסמית' ממש לא באותו מצב. האחרון נותן סך הכל עונה טובה עם המון עליות וירידות ונחשב לחביבו של המאמן. ג'יימס לעומתו נתן עונה אחת טובה במכבי, נפצע פציעה שגמרה עונה ובעונה הבאה יהיה בן 31. אני לא זוכר את מכבי משאירה זר פצוע. פייזר בזמנו שוחרר עם חוזה של מיליון דולר, החוזה של פרקינס לא הוארך. היחיד שקיבל הארכת חוזה זה טל בורשטיין, וזה כי לא ממש היו ישראלים ברמה שלו. ג'יימס לא ישראלי. ימצאו את הדרך לחתוך אותו עם כיסוי של הביטוח. אני באמת חושב שהוא שחקן נחמד ובשיא שלו הוא יותר טוב מת'יוס, אבל המשחק שלו מבוסס על אתלטיות ולא על גודל או מסה. אני לא בטוח שגם ירושלים תקפוץ עליו, בדיוק כמו שירושלים לא קפצה על פרקינס.
שחף

הודעהעל ידי NY boy » 05 מאי 2014, 00:08

הם בדיוק באותו מצב של שחקנים תחת חוזה שגם אם המועדון רוצה להיפטר מהם (ויש לי הרגשה שגם מסמית היו שמחים להיפטר בקיץ אם הייתה אפשרות בשביל עוד אחד מהנסיונות של הג'וניורים) הוא לא יכול ולכן הם יהיו במכבי בשנה הבאה בצורה כזאת או אחרת. הם לא ישוחררו כי ההנהלה תצטרך לשלם את מלוא החוזה שלהם. ההנהלה שלנו לא תשלם להם בשביל ללכת למקום אחר. אתה נותן פה דוגמאות של שחקנים שסיימו חוזה, ברור שאם לג'יימס לא היה חוזה הוא לא היה במכבי. אתה מוזמן לתת לי שם של שחקן אחד פצוע תחת חוזה ששוחרר, פצוע, מישהו טוב לא שחקנים ששוחררו כי היה ברור שלא יחזרו. גם פייזר שנתת כדוגמא חזר לארץ בשנה שאחרי כשהוא תחת חוזה ושהבינו במכבי שהוא לא יחזור לעצמו שילמו לו את כמעט כל ההסכם בשביל לשחרר. זה בדיוק מה שמכבי תעשה, היא תחזיר את ג'יימס ותראה מה מצבו. והיה והוא פצוע היא תאלץ לשלם את מלוא שכרו (דרך הביטוח או בעצמה לא משנה) במידה והוא כשיר היא תשאיר אותו.

אתה מתעלם מהעובדה שיש חוזה לשנה הבאה. מכבי תרצה לחתוך אותו בסיום העונה הוא מן הסתם ידרוש את כל החוזה כי הוא בעצמו לא יודע האם הוא יכול עדיין לחזור וככה לא ימצא קבוצה. במצב כזה הוא בהחלט יכול ללכת לירושלים ב50 אלף דולר ומכבי תשלם את כל שאר שכרו ואתה תקבל את החבר של וויציץ' לעוד עונה. לא רואה את מכבי עושה את זה, מצטער זה לא יקרה. ירושלים בהחלט תקפוץ כי בניגוד לפרקינס מה זה יעלה לה גרושים ומכבי תשלם את כל השכר? שווה את הסיכון. זאת בדיוק הנקודה, גם למכבי זה שווה. מכיוון שיש כבר חוזה והם צריכים לשלם לו בכל מקרה, מכבי תעדיף להחזיר ולראות את מצבו. אם לא יהיה כשיר יוכלו להפיל את זה על הביטוח ואם יחזור לעצמו אז טוב מאד. אם יראו שלא מספיק טוב יוחלף באמצע העונה. אבל מכיוון שצריכים לשלם לו בכל מקרה שחרור שלו לדעתי בכלל לא יעלה על הפרק. אין פשוט מה להרוויח מזה. כסף לא יחסכו כי אף אחד לא ייקח שחקן שמצבו לא ברור בסכומים נורמלים ולכן מה שאני מתאר לדעתי זה גם מה שהולך לקרות.

אם אתה חושב שמכבי תבוא לג'יימס בקיץ ותגיד לו: "טוב, אנחנו לא חושבים שאתה תוכל לחזור לעצמך, קח 100 אלף דולר ותעזוב אותנו בשקט" והוא יסכים אז אתה טועה. זה פשוט לא קורה בעולם של הפציעות. פרקינס למשל נדפק כי הוא לא חתם חוזה עם מכבי, נפצע וכבר לא הייתה להם מחויבות אליו (ואפילו אז הציעו לו חוזה). המקרה של ג'יימס הפוך, כזה שהקבוצה מחוייבת אליו. ודרך אגב היא אפשר לחתוך אותו דרך הביטוח, במידה וג'יימס כשיר הביטוח לא ישלם את השכר ואז אם מכבי לא תרצה אותו היא צריכה או לשלם את מלוא שכרו או להשאיר אותו. אין פה מצב שהם יוכלו להפיל את השחרור על הביטוח אם כבר להפך ברגע שישוחרר הביטוח כבר לא ישלם אלא אם הוא יחליט לפרוש כמו במקרה בורשטיין.
NY boy

הודעהעל ידי yzafrir » 06 מאי 2014, 17:13

NY boy כתב:הם בדיוק באותו מצב של שחקנים תחת חוזה שגם אם המועדון רוצה להיפטר מהם (ויש לי הרגשה שגם מסמית היו שמחים להיפטר בקיץ אם הייתה אפשרות בשביל עוד אחד מהנסיונות של הג'וניורים) הוא לא יכול ולכן הם יהיו במכבי בשנה הבאה בצורה כזאת או אחרת. הם לא ישוחררו כי ההנהלה תצטרך לשלם את מלוא החוזה שלהם. ההנהלה שלנו לא תשלם להם בשביל ללכת למקום אחר. אתה נותן פה דוגמאות של שחקנים שסיימו חוזה, ברור שאם לג'יימס לא היה חוזה הוא לא היה במכבי. אתה מוזמן לתת לי שם של שחקן אחד פצוע תחת חוזה ששוחרר, פצוע, מישהו טוב לא שחקנים ששוחררו כי היה ברור שלא יחזרו. גם פייזר שנתת כדוגמא חזר לארץ בשנה שאחרי כשהוא תחת חוזה ושהבינו במכבי שהוא לא יחזור לעצמו שילמו לו את כמעט כל ההסכם בשביל לשחרר. זה בדיוק מה שמכבי תעשה, היא תחזיר את ג'יימס ותראה מה מצבו. והיה והוא פצוע היא תאלץ לשלם את מלוא שכרו (דרך הביטוח או בעצמה לא משנה) במידה והוא כשיר היא תשאיר אותו.

אתה מתעלם מהעובדה שיש חוזה לשנה הבאה. מכבי תרצה לחתוך אותו בסיום העונה הוא מן הסתם ידרוש את כל החוזה כי הוא בעצמו לא יודע האם הוא יכול עדיין לחזור וככה לא ימצא קבוצה. במצב כזה הוא בהחלט יכול ללכת לירושלים ב50 אלף דולר ומכבי תשלם את כל שאר שכרו ואתה תקבל את החבר של וויציץ' לעוד עונה. לא רואה את מכבי עושה את זה, מצטער זה לא יקרה. ירושלים בהחלט תקפוץ כי בניגוד לפרקינס מה זה יעלה לה גרושים ומכבי תשלם את כל השכר? שווה את הסיכון. זאת בדיוק הנקודה, גם למכבי זה שווה. מכיוון שיש כבר חוזה והם צריכים לשלם לו בכל מקרה, מכבי תעדיף להחזיר ולראות את מצבו. אם לא יהיה כשיר יוכלו להפיל את זה על הביטוח ואם יחזור לעצמו אז טוב מאד. אם יראו שלא מספיק טוב יוחלף באמצע העונה. אבל מכיוון שצריכים לשלם לו בכל מקרה שחרור שלו לדעתי בכלל לא יעלה על הפרק. אין פשוט מה להרוויח מזה. כסף לא יחסכו כי אף אחד לא ייקח שחקן שמצבו לא ברור בסכומים נורמלים ולכן מה שאני מתאר לדעתי זה גם מה שהולך לקרות.

אם אתה חושב שמכבי תבוא לג'יימס בקיץ ותגיד לו: "טוב, אנחנו לא חושבים שאתה תוכל לחזור לעצמך, קח 100 אלף דולר ותעזוב אותנו בשקט" והוא יסכים אז אתה טועה. זה פשוט לא קורה בעולם של הפציעות. פרקינס למשל נדפק כי הוא לא חתם חוזה עם מכבי, נפצע וכבר לא הייתה להם מחויבות אליו (ואפילו אז הציעו לו חוזה). המקרה של ג'יימס הפוך, כזה שהקבוצה מחוייבת אליו. ודרך אגב היא אפשר לחתוך אותו דרך הביטוח, במידה וג'יימס כשיר הביטוח לא ישלם את השכר ואז אם מכבי לא תרצה אותו היא צריכה או לשלם את מלוא שכרו או להשאיר אותו. אין פה מצב שהם יוכלו להפיל את השחרור על הביטוח אם כבר להפך ברגע שישוחרר הביטוח כבר לא ישלם אלא אם הוא יחליט לפרוש כמו במקרה בורשטיין.

הבעיה הגדולה עם שון ג'יימס בניגוד לפרקינס , זה שאין לו ביטוח !!! הפוליסה שלו הייתה צריכה להיות כלכך יקרה שמכבי החליטו שלא שווה להם לבטח אותו...
כל הסכם על סיום ההתקשרות צריך לבוא מהרצון הטוב של ג'יימס לא לגרום למכבי נזק כלכלי....לגבי מעבר לירושלים , מכבי יכולה לטרפד כל מעבר כזה אלא אם הקבוצה שהוא יעבור אליה תשלם את כל החוזה . וגם במצב הזה מכבי יכולה לסרב ולתת לשון לשבת עונה שלמה מחוץ לסגל...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי NY boy » 06 מאי 2014, 18:53

זאת לא בעיה של ג'יימס אלא של הקבוצה אבל. הוא לא צריך ביטוח בשביל לקבל את הכסף, הוא מבוטח על ידי זה שיש לו חוזה מובטח במכבי.
רצון טוב? נו באמת, הוא יכול להיות הכי מכביסט בעולם אבל הוא לא יוותר על כסף שמכבי לו בחוזה כי אף אחד לא מוותר. במיוחד אם הוא פצוע ויש ספק אם יוכל לחזור לשחק.
זה פשוט לא יקרה. מי שחושב ככה נאיבי מאד או לא מבין שבסופו של דבר זה ביזנס. ביום שמכבי תחליט לחתוך את ג'יימס הוא יהיה הכי לא מכביסט שאפשר וידרוש כל אגורה.

זאת בדיוק הנקודה, מכבי לא תשלם כמעט מיליון דולר ברוטו לשחקן בשביל לשבת בבית שהוא יכול לשחק אצלה. בדיוק בגלל זה מכבי לא תשחרר אותו. היא תחזיר אותו, תראה מה קורה איתו, תראה שחוזר לעצמו תעדיף להשתמש בו, תראה שפצוע תשלם לו את מלוא החוזה והוא מן הסתם יאלץ לפרוש. ובגלל המצב שהוא אחרי פציעה לא תהיה בריירה כי אף קבוצה לא תקח אותו בסכומים גבוהים וככה או ככה יאלצו לשלם לו ואם אתה כבר משלם למישהו אתה תנסה לפחות לבדוק עם אפשר להשתמש בו. מקרה פייזר בו נניח הוא מאד דומה לזה, היה לו חוזה במכבי, מכבי בדקה את הכשירות שלו ושהבינה שזה לא הולך לקרות ואין מצב שיחזור לעצמו שילמה לו את כמעט כל החוזה בשביל להיפרד ממנו.
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 06 מאי 2014, 19:04

שחף

הודעהעל ידי NY boy » 06 מאי 2014, 19:07

נו באמת. מה הקשר? בפעם האלף. לג'יימס יש חוזה, יצטרכו לשלם לו בין אם ישוחרר או ישאר. ולכן הוא ישאר לא משנה מה יקרה כי צריכים לשלם לו ככה או ככה.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 06 מאי 2014, 19:09

דרך אגב, בעניין פישר. גם המחשבה שאם הוא מקבל דרכון הוא אוטומטית חותם במכבי היא דיי הזויה.
1) אני דיי בטוח שמכבי לא תרוץ להחתים אותו כל עוד טיוס וסופו נשארים. לשלם לו 400-500 אלף דולר (עם מיסוי מלא) בשביל להיות גבוה שלישי לא יהיה הגיוני.
2) יהיה לו דרכון מה שיהפוך אותו לבוסמן שלמשל יכול להחזיר אותו בקלות לספרד כבוסמן.
3) לפני שנכנסו לנקודה שהפועל ירושלים פתאום יכולה להכנס לתמונה אפילו אם רק בשביל להעלות את המחיר ולגרום לזה להיות לא משתלם.
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 06 מאי 2014, 19:15

אני חושב שאם דני לא שולח לו בדואר חוזה של 400K יחד עם הדרכון הוא באמת דביל. קודם כל בגלל שהאיש כבר שיחק בקבוצה, ולסמוך על מחלקת הסקאוט שתמצא משהו מועיל זה לא הדבר הכי טוב. דבר שני כי זה עדיף פי מיליון מלשלם 200K לאיזה חנוכי.
שחף

הודעהעל ידי NY boy » 06 מאי 2014, 19:32

ולמה שפישר ירוץ לקחת חוזה כזה? הוא כבר יקבל דרכון הוא לא צריך לשחק במכבי בשביל דרכון. אולי עם דרכון הוא יכול לקבל 600-700-800 במקום אחר, הוא קיבל סכומים כאלה כזר בריאל, אחרי זה באוקראינה ובגרמניה הוא מרוויח בסביבות ה400 גם ככה בלי דרכון. יש סיבה למה שחקנים רוצים דרכון זה מעלה את המחיר שלהם. ריקי היקמן למשל בגלל הדרכון והיכולת הסבירה שלו הופך הקיץ לשחקן של מיליון דולר בקלות.
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 06 מאי 2014, 19:33

פישר יהיה בן 33 בקיץ הקרוב. הוא לא יקבל 800K בשום מקום, עם דרכון או בלי דרכון
שחף

הודעהעל ידי NY boy » 06 מאי 2014, 19:40

תתפלא אבל אם קיבל 400 השנה בבאמברג אין שום סיבה למשל שגלאטסריי כזאת (שאוהבת זקנים אפילו יותר מבוגרים) או קבוצות אחרות לא יציעו לו. באירופה לא סופרים את הגיל של השחקנים סופרים את היכולת, הוא הציג יכולת טובה סה"כ השנה גם במשחקים בודדים ביורוליג וגם בליגה הגרמנית בשביל שקבוצות לא יפחדו לקחת אותו "בגילו". זה לא צריך להיות חוזה ארוך טווח אבל גלאטסריי כזאת אין לה בעיה למשל לתת לו חוזה כזה.
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2014, 19:49

שחף, למה שמכבי תרצה לשלם לו 800K ברוטו כגבוה שלישי???
אני יודע שיש לך פטיש לשחקנים גבוהים, אבל למכבי יש שני סנטרים טובים יותר מפישר, ועוד אחד חתום, שאם יחזור מהפציעה אפילו ב-60-70% ממה שהיה, גם הוא טוב מפישר.

אין לפישר שום מקום במכבי, כמובן כל עוד השלישייה טיוס, סופו וג'יימס נשארת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 06 מאי 2014, 20:23

יש לך הצעות יותר טובות לישראלי אם בלו פורש? אפשר להחזיר אולי את ג'מצ'י או את קטש מפרישה, ואפשר לתת חוזה של 200K לניצן חנוכי. כולן אופציות טובות וראויות, אבל נראה לי שפישר עדיף.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 06 מאי 2014, 20:31

שחף כתב:יש לך הצעות יותר טובות לישראלי אם בלו פורש? אפשר להחזיר אולי את ג'מצ'י או את קטש מפרישה, ואפשר לתת חוזה של 200K לניצן חנוכי. כולן אופציות טובות וראויות, אבל נראה לי שפישר עדיף.

למה שלא נביא את פישר במקום אוחיון אם זה יעזוב? מה הקשר בין פישר לבלו? זה שבלו ישראלי והוא עוזב, לא אומר שחייבים לחפש ישראלי בדיוק במשבצת שלו.

אם בלו פורש (והוא עדיין לא החליט כנראה) אז מכבי תצטרך לשנות מעט את הקונספט, להביא 4 זר כשגיא הוא המחליף שלו ולשדרג את המעמד של לנדסברג.
בלי שום קשר, ובהנחה ומקל וכספי נשארים עוד שנה בNBA, והלפרין ממשיך במגדל, הייתי שמח לראות את אלטיט משתדרג מבחינת הדקות, לפחות בליגה, ושמכבי תביא ישראלי
חדש אבל עדיף לעמדות החוץ.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 06 מאי 2014, 20:40

כלומר, אתה חושב שאפשר לרוץ עונה שלמה עם ארבעה ישראלי וחצי? אין היום ישראלים שאשכרה שווים יורוליג חוץ מהשמות שהזכרת. חנוכי\נעימי וכל החבר'ה האלה יהפכו לקישוט על הספסל והם לא ברמה של מכבי. אם ת'יוס נפצע המצב בכלל נהיה בקאנטים. מעבר לזה שאני מאוד מחבב את פישר וחושב שהוא שחקן טוב שיכול לתרום למכבי.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים