יורוליג טופ 16 - מחזור 13

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג טופ 16 - מחזור 13

הודעהעל ידי yzafrir » 02 אפריל 2016, 20:19

Mitelka כתב:טוב, אז מייק ג'יימס זה הסיפור הכי גדול שראיתי באירופה במשהו כמו 20 שנה האחרונות. אין לי מושג איך זה יכול להיות. זה אפילו לא מדע בידיוני הסיפור שלו. זה שחקן ליגה לאומית בישראל עד לפני דקה שדופק 27 נק' נגד ריאל מדריד עם 6 מ6 מהשלוש. הסיפור שלו זה חומר לסרט שגם אם הוא יהיה הכי אותנטי בעולם זה ישמע בדיוני. לא יודע. אני באמת לא מבין כלום כנראה. אין לי אפילו שמץ של הסבר איך זה קרה.

ורק אל תגידו לי שקוצ'ה גאונים או משהו שהם ראו את זה. הם לא. יש תופעות שאין להם הסבר. זה ההגדרה המילונית ל - אין הסבר. אל תחפשו.

זו תגובה של מישהו שראה רק משחק אחד העונה ביורוליג. אבדת פרופורציה לגמרי !!!
ג'יימס שחקן שקולע קצת יותר משלושה אחת למשחק בפחות מ40% לאורך העונה וקולע פחות מ-10% נקודות למשחק...מה שגרוע יותר שהוא רכז שמוסר פחות משלושה אסיסטים למשחק.
אתמול הוא התפוצץ באופן חריג כמו שרייס התפוצץ נגד ריאל רק שרייס עשה את זה בגמר היורוליג ופה אנחנו עדיין בטופ 16.

בנוגע לפנר' ואוברדוביץ' , הם עדיין לא זכו בגביע !!! בואו נחכה לסוף העונה ואז נראה. זה שאוברדוביץ' מאמן גדול זה ברור אבל להזכירכם זו לא העונה הראשונה שהוא מאמן בפנר' עם תקציב ענק ועדיין לא השיג כלום. אני די בטוח שעם הסגלים שהיה לבלאט פה , הוא לא היה מתקרב לעשות את מה שבלאט עשה.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2016, 20:38

דבר ראשון, זאת העונה השלישית של אוברדוביץ' בפנר, ובינתיים ההישגים שלו הם פיינל פור ומקום ראשון ביורוליג מבחינת מאזן העונה.
זה כאמור הרבה יותר ממה שכל הכדורסל הטורקי השיג ב-15 השנים האחרונות, והיה שם הרבה כסף גם לפני זליקו (ד"א אם אני לא טועה,
השנה היתה שם ירידה בתקציב בגלל העזיבה של אולקר, אבל אני לא סגור על זה).
הוא גם הביא למועדון גביע ואליפות בזמן הזה, ככה שאי אפשר להגיד שהוא לא השיג כלום. זה פשוט לא נכון.

דבר שני, גדולה של מאמן נמדדת על פי דברים מדידים ומוחשיים כמו מספר תארים, מספר הישגים אישיים, מספר שנים בצמרת וכו',
אבל היא לא יכולה להימדד על סמך דברים דמיוניים שלא ניתן למדוד אותם ולבדוק אותם כמו "אני די בטוח שעם הסגלים שהיה לבלאט פה , הוא לא היה מתקרב לעשות את מה שבלאט עשה."
זה חסר משמעות לחלוטין, ואין שום דרך למדוד ולהעריך את זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 20:48

איזה בית מטורף, המחזור האחרון הולך להיות ממש דרמטי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 20:58

גם אני חושב שז'ליקו אוברייטד
מאמן גדול אבל ההילה סביבו מוגזמת לדעתי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2016, 21:01

אוברייטד לגמרי. גליון ההישגים שלו (כולל 8 תארי יורוליג עם 4 קבוצות שונות) ממחיש את זה היטב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 אפריל 2016, 21:18

my man כתב:
חנו'ש כתב:
Mitelka כתב:פארגו עוד איכשהו היה שם סביר. לקח אליפות למכבי עם תצוגות גדולות בסיום העונה. ואמנם זאת הייתה מכבי לא משהו ופיינל פור ומשחק אחד, ועדיין, זאת הייתה מכבי של הצלבה ביורוליג והוא לקח לה אליפות. וגם בלי קשר - גליל גלבוע באותה תקופה הייתה קבוצה של 1-4 בקלות בישראל.

פה מדובר בבן אדם שלפני שנתיים שיחק בפאקינג רודוס. רודוס !! אולם בסדר גודל של היובל הרצליה. לפני זה הוא היה בליגה הלאומית עם גליל עליון בקרבות פלייאוף נגד מגידו ונס ציונה. והיום הוא מפרק את בית המוות ביורוליג.

הזוי.

דווקא עולה לי לראש שם של שחקן שהתחיל כשחקן ליגה לאומית בישראל וסיים עם מקום מכובד ביותר בהיכל התהילה של היורוליג ולא מעט תארים בכיס.
וזה אפילו היה לפני פחות מ20 שנה.... :wink:

אוף...אני מתבייש אבל מי?

ובצדק!!! :nono

רמז: עבר בין היתר במגדל העמק....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 21:21

jol9 כתב:אוברייטד לגמרי. גליון ההישגים שלו (כולל 8 תארי יורוליג עם 4 קבוצות שונות) ממחיש את זה היטב.

לא מזלזל בהישגים שלו (למרות שגם אני חושב שזו פחות חוכמה עם תקציבי עתק) אבל גם לא חושב שהוא כזה גדול (אפילו היו לו שנים בהן לא העפיל להצלבה!!) ושכל מהלך שלו הוא טקטיקה מופלאה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 21:21

my man כתב:
חנו'ש כתב:
Mitelka כתב:פארגו עוד איכשהו היה שם סביר. לקח אליפות למכבי עם תצוגות גדולות בסיום העונה. ואמנם זאת הייתה מכבי לא משהו ופיינל פור ומשחק אחד, ועדיין, זאת הייתה מכבי של הצלבה ביורוליג והוא לקח לה אליפות. וגם בלי קשר - גליל גלבוע באותה תקופה הייתה קבוצה של 1-4 בקלות בישראל.

פה מדובר בבן אדם שלפני שנתיים שיחק בפאקינג רודוס. רודוס !! אולם בסדר גודל של היובל הרצליה. לפני זה הוא היה בליגה הלאומית עם גליל עליון בקרבות פלייאוף נגד מגידו ונס ציונה. והיום הוא מפרק את בית המוות ביורוליג.

הזוי.

דווקא עולה לי לראש שם של שחקן שהתחיל כשחקן ליגה לאומית בישראל וסיים עם מקום מכובד ביותר בהיכל התהילה של היורוליג ולא מעט תארים בכיס.
וזה אפילו היה לפני פחות מ20 שנה.... :wink:

אוף...אני מתבייש אבל מי?

וואו אתה חייב להתבייש...דריק שארפ
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אפריל 2016, 21:24

rc4991 כתב:
jol9 כתב:אוברייטד לגמרי. גליון ההישגים שלו (כולל 8 תארי יורוליג עם 4 קבוצות שונות) ממחיש את זה היטב.

לא מזלזל בהישגים שלו (למרות שגם אני חושב שזו פחות חוכמה עם תקציבי עתק) אבל גם לא חושב שהוא כזה גדול (אפילו היו לו שנים בהן לא העפיל להצלבה!!) ושכל מהלך שלו הוא טקטיקה מופלאה

אם הוא לא כזה גדול, מי כן?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 21:30

MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:

אם הוא לא כזה גדול, מי כן?

לא חושב שהוא לא הכי טוב עכשיו אבל גם אין לדעתי הבדלים כאלה משמעותיים (עם כל הכבוד לתארים שלו) ממאמנים מצויינים אחרים שמצדיקים את ההאדרה המוגזמת סביבו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2016, 21:53

rc4991 כתב:

הבן אדם הוא מאמן מוביל ביבשת כבר 25 שנה בערך.
פיני החזיק בצמרת המאמנים פחות מעשור. מסינה לא זכה בכלום בשנים האחרונות שלו (והוא באמת עבד עם תקציבי עתק),
דייויד זכה כולה בתואר אירופאי אחד... איבקוביץ' בשניים.

אף אחד בכלל לא נמצא באיזור שלו...

על פיל ג'קסון אמרו שנים שהוא לא באמת כזה גדול. זה רק בגלל שהוא הצליח להתחבר למייק ולזכות באמונו.
על פט ריילי אמרו שזה בגלל שהוא אימן את מג'יק, קארים ווורת'י.

אז אין מאמנים גדולים בעצם? או שאולי מאמן גדול הוא בהכרח אחד כזה שמצליח להפתיע או להביא הישגים כנגד כל הסיכויים?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אפריל 2016, 21:54

jol9 כתב:
rc4991 כתב:

פיני החזיק בצמרת המאמנים פחות מעשור. מסינה לא זכה בכלום בשנים האחרונות שלו (והוא באמת עבד עם תקציבי עתק),

על פיל ג'קסון אמרו שנים שהוא לא באמת כזה גדול. זה רק בגלל שהוא הצליח להתחבר למייק ולזכות באמונו.

אז אין מאמנים גדולים בעצם? או שאולי מאמן גדול הוא בהכרח אחד כזה שמצליח להפתיע או להביא הישגים כנגד כל הסיכויים?

100%
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 22:06

jol9 כתב:
rc4991 כתב:

1. אני מאוד מעריך את חשיבותו של המאמן ולדעתי זו עמדה שחשוב מאוד להשקיע בה (בגלל זה גם זעקתי על ההימור כשנתנו את המפתחות לגודס)
מצד שני, אני לא חושב שלמאמן יש השפעה כל כך דרמטית על הקבוצה ברמה של לנכס לעצמו חלק גדול מההצלחה (אלא אם מדובר בקבוצה בינונית), וזה שוב, למרות שאני חושב שבחירת מאמן טוב היא הצעד הראשון לקבוצה מצליחה

2. כן, אני מאוד מאוד מעריך מאמנים שמוציאים מהסגל שלהם הרבה יותר ממה שהם שווים (לדעתי התכונה הכי חשובה אצל מאמן), אבל לא זו הסיבה ליחס שלי לסרבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 אפריל 2016, 22:46

אבל איך אפשר לקבוע שאוברדוביץ' לא הוציא יותר מהקבוצות שלו, כשאתם מקובעים בדעה שיש לו סגל של מליונים?

גם בפאו ד"א, שהיו קבוצה גדולה ועשירה יותר מפנר, היו לו שחקנים מדהימים, אבל לדעתי הם היו מדהימים בעיקר בגלל
מה שהוא הפך אותם להיות.
בכל מקרה מה שהוא עשה עם חובנטוד ועם פרטיזן, ובתקופה שלפני שכל אירופאי שיודע להקפיץ כדור היה נחטף לNBA,
זה לא פחות גדול ממה שדייויד עשה עם מכבי, איבקוביץ' וברצוקאס עם אול' וקזלאוסקס עם ז'לגיריס.

אבל אפילו אם לא היה לוקח את אותם התארים עם פרטיזן וחובנטוד, אתה באמת יכול לבוא
ולהגיד שמישהו מהרביעייה הזאת הוא מאמן גדול יותר מזליקו?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 אפריל 2016, 22:51

כן... גם פופוביץ' לא משהו.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 23:02

jol9 כתב:אבל איך אפשר לקבוע שאוברדוביץ' לא הוציא יותר מהקבוצות שלו, כשאתם מקובעים בדעה שיש לו סגל של מליונים?

גם בפאו ד"א, שהיו קבוצה גדולה ועשירה יותר מפנר, היו לו שחקנים מדהימים, אבל לדעתי הם היו מדהימים בעיקר בגלל
מה שהוא הפך אותם להיות.
בכל מקרה מה שהוא עשה עם חובנטוד ועם פרטיזן, ובתקופה שלפני שכל אירופאי שיודע להקפיץ כדור היה נחטף לNBA,
זה לא פחות גדול ממה שדייויד עשה עם מכבי, איבקוביץ' וברצוקאס עם אול' וקזלאוסקס עם ז'לגיריס.

אבל אפילו אם לא היה לוקח את אותם התארים עם פרטיזן וחובנטוד, אתה באמת יכול לבוא
ולהגיד שמישהו מהרביעייה הזאת הוא מאמן גדול יותר מזליקו?

זה בדיוק הקטע, יש לו תקציבי עתק
כמובן שמה שהוא עשה קודם עם הקבוצות שהזכרת ממקמות אותו גבוה גבוה ואני לא חושב שהמאמנים שהזכרת טובים ממנו
זה לא שאני לא אומר שהוא לא מאמן מהגדולים כאן, וכנראה הכי טוב, אבל גם לא חושב שזה צריך להיסחף מעבר לזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 23:03

החציל האצטקי כתב:כן... גם פופוביץ' לא משהו.

פופוביץ' לדוגמא זה מאמן שמבחינתי באמת כמה רמות מעל כולם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אפריל 2016, 23:03

אני לא מבין למה תקציבי עתק מורידים מההישג. תואר זה תואר.

צריך להסתייג נגיד מההצלחה של בארסה כדורגל כי יש לה תקציב עתק?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 02 אפריל 2016, 23:20

MTA2311 כתב:אני לא מבין למה תקציבי עתק מורידים מההישג. תואר זה תואר.

צריך להסתייג נגיד מההצלחה של בארסה כדורגל כי יש לה תקציב עתק?

לדעתי כן, מה לעשות שתקציבי עתק כבר מקרבים אותך בצורה מאוד משמעותית להצלחה?
(ואקדים ואומר שזה שיש קבוצות ומאמנים שלא הצליחו עם תקציב גדול הופך אותם לטיפשים ולא את אלה שכן הצליחו ליותר מוצלחים)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי itai7 » 04 אפריל 2016, 17:33

בורוסיס הMVP של מרץ

אנעל העולם
itai7

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־15 אורחים