פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
03 נובמבר 2016, 18:54
חציל, הזלזול הזה בעמדת המאמן הוא לדעתי לא במקום. מכבי לא צריכה "פרונטמן". היא צריכה מאמן עם נסיון יורוליג. מאמן שלא יבוא לשחק מול פאקינג ברצלונה ועשה לי טראפים של קטסל בכל פעם שהכדור יורד לפוסט או שינסה ללחוץ על טייריס רייס עם פאקינג די ג'י סילי. מאמן שעושה רוטציות הגיוניות בהתאם למצב במגרש ולא סתם מעלה ומוריד שחקנים בצורה רנדומלית ובלתי צפויה לחלוטין.
ברצלונה הגיעה לפה עם שני שחקנים בקו האחורי. אחרי מהם סובל מפגיעה מוחית. איך למען השם הם יצאו מפה עם ניצחון? איך זה קרה?
אני מסכים שרמי פה בכדי להישאר, אבל אין לו שום יכולות לעשות משהו עם הקבוצה הזו ביורוליג. מכבי משחקת כמו שכונה. אין שום תוכנית משחק לרמות האלו. כלום.
אין מה לדבר על הצלחה עם רמי הדר בעמדת המאמן. שקט בא כשיש נצחונות וכאלה לא יהיו ביורוליג עם מאמן שחושב שהוא בקטסל.
03 נובמבר 2016, 19:25
אני לא מזלזל במעמד המאמן חלילה, ולא מציין את רמי כאחד שראוי להוביל את מכבי או מתאים לעשות את זה.
בעצם יש כאן מצב אבסורדי ששווה להתעכב עליו קצת.
לרמי הדר יש תכונות שמתאימות לאימון מכבי תל אביב, אבל הן נמצאות רק במישור האישיותי.
המרכיב האישיותי הזה, מסתבר, חשוב לפחות כמו המרכיב המקצועי, אם לא יותר.
אדלשטיין לצורך העניין היה חזק מאוד ברמה המקצועית אבל האישיות שלו קרסה במכבי. הדר עובר את מבחן האישיות (הקשה מאוד, יש לומר) אבל ברמה המקצועית הוא פשוט לא ברמה.
אני לא בטוח שמאמנים זרים שתביא מבחוץ יתאימו ברמה האישיותית להתמודד עם כל החרא שנלווה לאימון מכבי.
ההנהלה הרקובה, ניקו והמערכת המקצועית הכושלת, הלחץ והציפיות של האוהדים, ההתנהלות התקשורתית הפסיכית שנדרשת ממך בכל מילה- מול ההנהלה שלך, השחקנים שלך, התקשורת שתרדוף אותך.
שלא נדבר על המישור המקצועי: החוק הרוסי, הישראלים שבטוחים שהם שחקני כדורסל בעוד מקומם בפלאפל, היורוליג הבאמת מאוד-מאוד קשה.
אין לך מה לחפש מאמן זר שיכניס את עצמו לסיר הלחץ הזה ולצפות שהוא יצליח. ההנהלה מאתרגת את הדר, השחקנים נכונים להתאמץ בשבילו (וזה ניכר, על אף הקריסה הפיזית שראינו אתמול)- וזה מה שיש.
מה זה "הצלחה ביורוליג"?
גלאטסריי, ז'לגיריס, אנאדולו אפס, הכוכב האדום, באמברג, קאזאן, ויטוריה, דרושפאקה, מילאנו- אף אחת מהן לא טובה ממכבי בצורה כזאת שצריך לשרוף את העונה הזאת כבר עכשיו.
שינויים מקצועיים קלים ומאה אחוז אינטנסיביות של השחקנים (בהצלחה עם הפציעות, רמי!), ומכבי תשחק על תקן מלאגה כזו- בנאלית, אבל מגה-אגרסיבית. לפעמים זה עבד לה.
אני חושב שתוספת מקצועית היא הכרחית וכבר נמאס לי לכתוב את זה. מכבי לא תשחק הגנה גם אם יאמן אותה אובראדוביץ' או מאמן על אחר.
היא לא תגיע ל100 נקודות כשהשחקנים שלה לא לוקחים ריבאונדים ומעיפים כדורים לחישוק כדי לבזות אותם עם עוד ריבאונד התקפה. יש לקבוצה הזאת כשרון מטורף שכבר בא לידי ביטוי בצורה טובה.
חסרים כאן שחקני דבק שיתנו את האקסטרה אגרסיביות, הגנה ואתלטיות כדי שכולם יוכלו לרוץ קדימה ולאפשר לקבוצה הזאת להתפוצץ. זה יכול להראות הרבה יותר טוב עם חיזוק של שחקן נכון אחד.
03 נובמבר 2016, 19:31
טייריס רייס : ''קשה לי לא להיות במכבי''
יורגוס ברצוקאס: "מכבי מעולם לא פנו אלי, גם לא אל הסוכן שלי.
http://www.israelsport.co.il/showArticle-23472זו הטעות הכי קשה של ההנהלה בעשור האחרון.
נערך לאחרונה על ידי
מני בתאריך 03 נובמבר 2016, 19:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
03 נובמבר 2016, 19:32
אחדשיודע כתב:לחלוטין לא מסכים, בשום פרט. אם תיקח למשל את וולטר טבארס שהוזכר פה (סנטר, לא פאוור פורוורד) - מדובר בשחקן שיכול לייצב לך את ההגנה, או לפחות לשפר אותה משמעותית - רים פרוטקטור אמיתי. וביחד עם מילר, זאת בקלות יכולה להיות קבוצת פיינל פור. גם עם רמי הדר אגב.
להגיד שמכבי לא צריכה להחתים מאמן בכיר? אף פעם לא אמרתי. מבחינתי, מכבי צריכה להחליף את כל הצוות המקצועי.
אבל אם מדובר בשחקן לעמדות הפנים או במאמן, אני מעדיף להתחזק בשחקן. בעיניי, לא נגיע לשום פיינל פור רק עם החלפת מאמן.
ואיך הגעת למסקנה שיהיה יקר יותר להחליף שחקן מאשר להחתים מאמן כמו קזלאוסקאס? או שיש פחות אפשרויות בשוק השחקנים מאשר בשוק מאמנים?
אמרת שני דברים:
בעיניך תוספר של וולטר ווייט יכולה (אפילו בקלות) להביא את מכבי לפיינל פור גם עם רמי הדר.
בעיניך לא נגיע לפיינל פור עם החלפת מאמן.
אני מסכים עם הדבר השני. אנחנו לא קבוצת פיינל פור. יותר מדי בעיות.
לחלוטין לא מסכים עם הדבר הראשון. איך אפשר בכלל לקבוע האם אנחנו נוכל להיות קבוצת פיינל
פור או לא ועוד בקלות?
רציני? שחקן די-ליג זה מה שיביא אותנו לפיינל פור?
03 נובמבר 2016, 19:33
נכון לעכשיו, לשנה האומללה הזו, מה שצריך זה שחקנים. אם מחזקים בעמדות 4 ו5, וחיזוק נכון, אפשר להגיע להצלבה ואפילו יותר גם עם האילתורים האמריקאים של סוני ואנדרו. לטווח הארוך, תמיד צריך להתחיל מהמאמן. מכבי לעולם לא תהיה בקאליבר של הגדולות. לא במקרה השנים הכי טובות שלנו בעידן פוסט השושלת היו כשהיה לנו מאמן טוב, מאמן של שחקנים. ברור שעדיף להשקיע גם במאמן וגם בשחקנים, אבל אם צריך לבחור, אני הולך על מאמן, כי שחקנים זה לטווח קצר יותר, מאמן זה מערכת(אלא אם אתה מחליף חמישה בשנתיים, ואז פחות)
03 נובמבר 2016, 19:37
אין מה לדבר על פיינל פור כרגע. צריך לדבר על לסיים במקום השמיני. כרגע גם זה רחוק מאוד.
03 נובמבר 2016, 19:43
וזה מה שמבאס. כי עם קו קדמי נורמלי, אפילו עם מקל ואוחיון, אנחנו לגמרי יכולים לעשות הצלבה ממקום גבוה. כי את הנקודות יש לנו, את ההגנה והריבאונד אין
03 נובמבר 2016, 19:46
אתם מדברים על פיינל פור, על מקום שמיני? אני בטווח הרחוק כל עוד הנהלת מכבי, מנהל הסקאוט והמנהל המקצועי נשארים אני כלל לא בטוח שנישאר עם סיווג A....
אני בהחלט רואה את מכבי בגישה הנוכחית הופכת להיות סתם קבוצת יורוקאפ שולית.
03 נובמבר 2016, 19:48
ankram כתב:אתם מדברים על פיינל פור, על מקום שמיני? אני בטווח הרחוק כל עוד הנהלת מכבי, מנהל הסקאוט והמנהל המקצועי נשארים אני כלל לא בטוח שנישאר עם סיווג A....
אני לא דיברתי על פיינל פור. אחדשיודע טוען שתוספת של שחקן דיליג, והחזרה מפציעה של מילר יכולים
להפוך את מכבי לקבוצת פיינל פור.
לדעתי אנחנו רחוקים מאוד משם.
03 נובמבר 2016, 19:51
ankram כתב:אתם מדברים על פיינל פור, על מקום שמיני? אני בטווח הרחוק כל עוד הנהלת מכבי, מנהל הסקאוט והמנהל המקצועי נשארים אני כלל לא בטוח שנישאר עם סיווג A....
הם מצאו תזמון מעולה, אנחנו סגורים ונעולים לעשור ביורוליג, גם אם נפסיד להפועל ירושלים את האליפות במשך כל העשור.
03 נובמבר 2016, 20:15
חציל, אי אפשר לשחק משחק שכונתי ולהצליח ביורוליג. קבוצות שמגיעות לפיינל פור הן קבוצות מאומנות. כבר ראינו קבוצות כוכבים גדולות בהרבה ממכבי מתרסקות.
לא כל כך התרשמתי מהאישיות של רמי הדר והאמת שזה לא כזה מעניין. הוא אולי יגמור פה את העונה, אבל הסיכויים שיישאר פה מעבר לזה הם קלושים. בשורה התחתונה, ניצחונות מחפים על הכל. כשמנצחים אז האישיות היא נהדרת והכל נפלא. ברגע שמתחילים להפסיד אז החרא יוצא. אם מכבי יפסידו בשבוע הבא אתה תראה הצפה של חרא בכיוון של רמי הדר (כולל על האישיות שלו).
לגבי מאמנים זרים - כן אני חושב שאתה טועה בגדול. אפשר רק להסתכל איך פיאנג'אני מתנהל. הוא לא סופר אף אחד בארץ וממש לא מעניין אותו מה כותבים עליו בתקשורת. מאמן זר עם כריזמה ונסיון יכול וצריך להצליח במכבי. אין במועדון הזה שום דבר מיוחד שאתה חייב ישראלי.
ז'לגיריס היא בברור הקבוצה החלשה ביורוליג (רמה בפני עצמה). אחרי גלא ואחריה קאזאן, הכוכב ובאמברג. רמה מעליהן יש את מילאנו ומעליה את דרושאפאקה וויטוריה. מכבי, לדעתי, כרגע נמצאת בין באמברג למילאנו. אני לא חושב שרמי הדר יכול להביא את הקבוצה הזו למקום שמיני. כבר עכשיו יש גיבנת עצומה של שני הפסדי בית והפסד למילאנו (שלא תהיה בהצלבה).
אני לא רואה סיכוי סביר לתוספת מקצועית. לדעתי, ההנהלה ממש לא בכיוון.
03 נובמבר 2016, 20:19
דרך אגב, כל הבעיות האלה יכולות להיפטר בקלות על ידי החתמת חואן דיקסון וסווינגמן.
03 נובמבר 2016, 20:30
ניר כתב:דרך אגב, כל הבעיות האלה יכולות להיפטר בקלות על ידי החתמת חואן דיקסון וסווינגמן.
03 נובמבר 2016, 20:33
ניר כתב:דרך אגב, כל הבעיות האלה יכולות להיפטר בקלות על ידי החתמת חואן דיקסון וסווינגמן.
פינגווין זה נקרא אז, לא?
רוי, התרשמת ממכבי חיפה של השנתיים האחרונות שמדובר בשכונה?
זו הייתה קבוצה אובראצ'יברית ששיחקה כדורסל פשוט אבל מאוד חזק. הדימוי הכי טוב שיכולתי לתת מעולם היורוליג הוא של מלאגה, שהייתה קבוצה שהצליחה לעתים לגעת בהצלבה ואפילו בפיינל פור.
זה מה שמכבי תוכל למכור עם הדר במקרה הטוב ביותר.
אני לא חושב שאין מאמן זר שיכול להכנס לכאן (גם הוא יהיה חייב להבחר בקפידה). אני רק לא רואה אותו נכנס כל עוד מכבי בבוץ, והיא כבר עמוק בפנים.
03 נובמבר 2016, 20:48
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:לחלוטין לא מסכים, בשום פרט. אם תיקח למשל את וולטר טבארס שהוזכר פה (סנטר, לא פאוור פורוורד) - מדובר בשחקן שיכול לייצב לך את ההגנה, או לפחות לשפר אותה משמעותית - רים פרוטקטור אמיתי. וביחד עם מילר, זאת בקלות יכולה להיות קבוצת פיינל פור. גם עם רמי הדר אגב.
להגיד שמכבי לא צריכה להחתים מאמן בכיר? אף פעם לא אמרתי. מבחינתי, מכבי צריכה להחליף את כל הצוות המקצועי.
אבל אם מדובר בשחקן לעמדות הפנים או במאמן, אני מעדיף להתחזק בשחקן. בעיניי, לא נגיע לשום פיינל פור רק עם החלפת מאמן.
ואיך הגעת למסקנה שיהיה יקר יותר להחליף שחקן מאשר להחתים מאמן כמו קזלאוסקאס? או שיש פחות אפשרויות בשוק השחקנים מאשר בשוק מאמנים?
אמרת שני דברים:
בעיניך תוספר של וולטר ווייט יכולה (אפילו בקלות) להביא את מכבי לפיינל פור גם עם רמי הדר.
בעיניך לא נגיע לפיינל פור עם החלפת מאמן.
אני מסכים עם הדבר השני. אנחנו לא קבוצת פיינל פור. יותר מדי בעיות.
לחלוטין לא מסכים עם הדבר הראשון. איך אפשר בכלל לקבוע האם אנחנו נוכל להיות קבוצת פיינל
פור או לא ועוד בקלות?
רציני? שחקן די-ליג זה מה שיביא אותנו לפיינל פור?
רבאק יוני, אתה אפילו לא יודע איך קוראים לו. הוא לא שיחק די-ליג, הוא מנופה NBA ושחקן עם עבר אירופי בגראן קנריה.
אם אין לך מושג מי הוא ומה היכולות שלו, מאיפה אתה אם הוא יכול לעזור לך או לא?
אני לא יכול להבטיח לך שמכבי תגיע לפיינל פור אם תצרף שחקן כזה או אחר, אני כן יכול להגיד שעם שחקן כמו וולטר טבארס בתוספת של מילר לצידו (רק אם יצליח לחוזר לכושר סביר העונה) מכבי תוכל להפוך מועמדת בכירה לפיינל פור - ממש לא קלוש. כן, הרבה יותר מאשר בתרחיש של צירוף מאמן כזה או אחר ו-וויתור על אופציית חיזוק הסגל, אין לי ספק בכלל לגבי העניין הזה. הקבוצה הזאת מפצוצצת בכישרון התקפי, היא רק צריך עזרה בצד הגנתית. ובלי כלים הגנתיים אמיתיים, אין מה לדבר.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 03 נובמבר 2016, 20:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
03 נובמבר 2016, 20:48
אני רוצה להציג נקודת מבט מעט שונה.
אני חושב שהביקורת הנקודתית על היכולת (המחורבנת) נגד ברצלונה היא מעט מוקצנת.
צריך לזכור שזה היה משחק רביעי ב-8 ימים. שלושת המשחקים הקודמים היו באדרנלין גבוה מהרגיל (למרות היריבות החלשות), בגלל שהמערכת כולה הייתה בדריכות שיא איך תיראה במשחקים הראשונים שלאחר אדלשטיין, ואם ההימור על הדר לא קורס מראשיתו. אחרי 3 נצחונות (שניים מהם נאים), זה לא בלתי נתפש שתגיע נפילה מנטלית ו/או גופנית שתתבטא בחולשה מול ברצלונה. לכן, לא הייתי ממהר לקונן אחרי הפסד במשחק כזה. באותן דקות שמכבי הסריחו את המגרש, פנר עשו בושות בבית מול קאזאן (שנחשבת פה נמושה סדר גודל של גלאטסראיי וז׳לגיריס). גם להם זה היה משחק רביע בשמונה ימים, והפסד אחרי כמה נצחונות רצופים. ניחוש שלי, שבצהבת-פנר קצת פחות קשים עם אוברדוביץ׳ מאשר פה עם הדר. ואל תתפלאו אם כבר בפאו תראו נצחון חוץ שיעורר תגובות הופכיות לחלוטין לאלו שמופגנות כרגע.
Having said that , לא יעזור כלום, והסגל הנוכחי לא שווה פלייאוף. הוא עם בעיות מובנות בעמדות 1, 4 ו-5. ניהול נכון של הקו האחורי יכול להחביא את חולשות עמדה 1. ניהול נכון של הקו הקדמי יכול להחביא את חולשות עמדה 5 (שיש לה גם הרבה יתרונות). בעמדה 4 אין כ-ל-ו-ם. אני לא שותף לדעה שמראד אפשר להוציא משהו ב-4. אולי אם דורסי היה ה-5 שלו. לא כשצירבס. סמית׳ ב-4 זה לא פיתרון, בעיקר כי הוא נחלש מאוד בהגנה. על אלכסנדר ויתרו. ובלי עמדה 4 מוצלחת במיוחד, כזו שתחפה על חולשות הסנטרים, הקו הקדמי קורס בהגנה, וקריסתו מקרינה על ההגנה של הקו האחורי ובסופו של דבר גם על משחק ההתקפה.
ומה שהולך ומתגבש אצלי, זה שבמכבי מבינים את זה, והחליטו במודע לא לעשות כלום, ולחכות לינואר (למילר), משל היו אלי טביב. אני מקבל את התחושה שמישהו שם החליט להמר על מאזן סביב 50% (במקרה הטוב) עד שמילר חוזר, בתקווה שבמחצית השנייה של העונה ניתן יהיה להביא איזה רצף נצחונות מטורף, ולהציל את העונה. אחרת, אי אפשר להבין שהם לא רואים מה שכל אוהד ממוצע יכול לראות.
נערך לאחרונה על ידי
argof בתאריך 03 נובמבר 2016, 20:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
03 נובמבר 2016, 20:50
ראיתי את חיפה של רמי הדר עושה את הטראפים הדביליים האלה והגנת הלחץ. השופטים בארץ פשוט נתנו להם להרביץ חופשי והקבוצות הלא מאומנות היו חסרות אונים.
בא לפה ברצוקאס עם 7 שחקנים וקו אחורי של רייס ועוד פגוע מוח ועשה מרמי הדר צחוק. פירק את ההגנה של מכבי בלי מאמץ. אתה לא תהיה שום מלאגה. אתה תהיה בשר תותחים שחוטף 20 מכל קבוצה נורמלית.
אני חושב שאין בעיה להביא לפה מאמן זר. קזלאוסקס (והרבה אחרים) יכולים לבוא ולהסתדר פה בלי בעיה. זה סתם מיתוס.
03 נובמבר 2016, 20:53
אחדשיודע כתב:רבאק יוני, אתה אפילו לא יודע איך קוראים לו. הוא לא שיחק די-ליג, הוא מנופה NBA ושחקן עם עבר אירופי בגראן קנריה.
אני לא יכול להבטיח לך שמכבי תגיע לפיינל פור אם תצרף שחקן כזה או אחר, אני כן יכול להגיד שעם שחקן כמו וולטר טבארס בתוספת של מילר לצידו (רק אם יצליח לחוזר לכושר סביר העונה) מכבי תוכל להפוך מועמדת בכירה לפיינל פור - ממש לא קלוש. כן, הרבה יותר מאשר בתרחיש של צירוף מאמן כזה או אחר ו-וויתור על אופציית חיזוק הסגל, אין לי ספק בכלל לגבי העניין הזה. הקבוצה הזאת מפצוצצת בכישרון התקפי, היא רק צריך עזרה בצד הגנתית. ובלי כלים הגנתיים אמיתיים, אין מה לדבר.
איזה וולטר טראברס? חצי אירופה תציע לו חוזים. זה לא ריאלי בעליל.
03 נובמבר 2016, 20:55
החציל האצטקי כתב:אין מה לדבר על פיינל פור כרגע. צריך לדבר על לסיים במקום השמיני. כרגע גם זה רחוק מאוד.
אף אחד לא מדבר על מכבי כקבוצת פיינל פור, אל תוציאו דברים מהקשרם. מכבי כרגע לא קבוצת פלייאוף בכלל, לא חושב שמישהו חושב עליה בתור קבוצת פיינל פור כרגע.
מדברים על התרחישים שיוכלו להביא את מכבי לשם. וצריך לדבר - אחרת, מה זה שווה בכלל? למה משחקים? אם לא מסמנים את הפיינל פור כמטרה, בכל זמן ובכל עונה, לא עשינו כלום. למה להשקיע מעל 100 מיליון אם אפשר 30 מיליון? תפסיקו עם הגישה הלוזרית הזאת.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 03 נובמבר 2016, 21:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
03 נובמבר 2016, 20:58
roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:רבאק יוני, אתה אפילו לא יודע איך קוראים לו. הוא לא שיחק די-ליג, הוא מנופה NBA ושחקן עם עבר אירופי בגראן קנריה.
איזה וולטר טראברס? חצי אירופה תציע לו חוזים. זה לא ריאלי בעליל.
דיברנו על שם שיכול לשדרג את מכבי מקבוצה X למועמדת פיינל פור בפוטנציה בתרחיש מסוים.
להגיד שזה לא ריאלי? הבולשיט הכי גדול ששמעתי.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 03 נובמבר 2016, 20:59, נערך פעם אחת בסך הכל.