ת'רד המלפפונים V6 - סיימנו (נכון לעכשיו)

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים V6 - טיילר דורסי סיכם(?), לא מתיחת שומרי

הודעהעל ידי NY boy » 17 אוגוסט 2019, 04:25

אנשים פה עושים במכנסיים (סליחה על הביטוי) מכל שחקן שעושה איזה סל בנבא ומתלהבים כמו ילדים קטנים כשמזמן הנבא לא אינדיקציה לכלום. פארמר הסריח פה את הפרקט ואחרי זה חזר לנבא וקלע איזה 8 נק' למשחק (גם בממפיס). עדיין מדובר בילד, עדיין מדובר בשחקן חסר ניסיון לחלוטין. בקיץ הקודם הוא היה בנבחרת יוון זכה לשחק 5 נק' בממוצע ולא לעשות כלום. כנראה המאמן שם לא החזיק ממנו כל כך כמו אנשים פה. לצפות ממישהו כזה להיות כוכב יורוליג זה לחיות בסרט, שחקן מוכשר אבל עוד הימור שגם יכול לא להצליח כמו הרבה הימורים אחרים.

מציע לאנשים לרוץ חזרה לנושאים שהיו פה שרוצ'סטי ופארמר חתמו או ווימס וגאודלוק אחרי ולראות את ההבדל מההתלהבות והאופטימיות שאנשים מפזרים שאנשים חותמים למה שקורה חודש וחצי אחרי שמתחילים לקבל את המציאות לפנים על המגרש.
NY boy

הודעהעל ידי LL6 » 17 אוגוסט 2019, 04:43

אם לא הביאו רכז אז לפחות היו מביאים מישהו עם סט יכולות אחר משל ווילבקין ובראיינט אולי סטופר הגנתי עם התקפה סבירה או אתלט שיודע להוריד ריבאונדים.
מה שבטוח זה שוולטרס יהיה הרכז הפותח שלנו כי דורסי הוא לא רכז ובטח שלא יכול לפתוח כרכז בחמישייה הפותחת אם כבר אז כמחליף
LL6

הודעהעל ידי גל גל » 17 אוגוסט 2019, 04:50

אולי מספיק עם הביטוי הטיפשי הזה רוצסטי ופארמר?

לחוד הם שחקנים טובים אבל פשוט לא התאימו שיט לסגל שנבנה ואחד לשני במיוחד.

פארמר היה שחקן טוב והוכיח את עצמו במכבי וגם באנאדולו

או אולי מספיק לדבר על ווימס וגאודלוק שעמדה אחד הייתה מורכבת מאוחיון ומקל ! , ושקווינסי גמר את העונה לפני שהתחילה

היה קרה ועבר, כרגע הסיטואציה היא שונה לגמרי.

חוץ מזה , תן לאנשים להיות אופטימים , אפחד לא אוהב להיות פסימי , תמיד יש למה לצפות
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר,יוקו,דיבה
לאמב,בורנל,לביא
הורד,ליף,ריימן
בראון,באסי,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 17 אוגוסט 2019, 05:10

מה שמעניין זה שלא מדובר באיזה שחקן ג'י ליג .זול במיוחד , בכל זאת 700 אלף זה יותר ממה שחלק מאיתנו האמין שישקיעו בשלב כזה של הקייץ .

אני מיד כשנודע על בחינת אופצית אניס הבנתי שלא יגיע שחקן בסכום גדול במיוחד וה 700 אלף שהוא אמור להרוויח קצת מפתיע אותי , מעבר לזה שלפי דוח הסקאוט שראיתי כן מדובר בשחקן עם יכולות ניהול משחק מוכחות ( הגדרה של דראפט אקספרס ) בהתחשב בסייז בקליעה וביכולת החדירה שנראית הרבה יותר טובה ממה שהיה שנה שעברה אז זו החתמה לא כזאת רעה בטח אם הוא גם ירשם כישראלי .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי NY boy » 17 אוגוסט 2019, 05:48

פרופורציה. בשנה שעברה הגיע אנדרו הריסון באמצע העונה לחימקי. שחקן של 9.3 נק' למשחק בנבא בממפיס בעונת 2017-18. הבנאדם היה פח זבל בחימקי. בקיצור, כישרון יש אבל מי שבונה על איזה כוכב שמיד ישתלט על היורוליג ואיזה החתמה גדולה צריך להבין ש8-9 נק' בנבא היום זה משהו שגם שחקנים בינויים שאחרי זה לא מצליחים באירופה מסוגלים לעשות.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 17 אוגוסט 2019, 05:49

גל גל כתב:אולי מספיק עם הביטוי הטיפשי הזה רוצסטי ופארמר?

לחוד הם שחקנים טובים אבל פשוט לא התאימו שיט לסגל שנבנה ואחד לשני במיוחד.

פארמר היה שחקן טוב והוכיח את עצמו במכבי וגם באנאדולו

או אולי מספיק לדבר על ווימס וגאודלוק שעמדה אחד הייתה מורכבת מאוחיון ומקל ! , ושקווינסי גמר את העונה לפני שהתחילה

היה קרה ועבר, כרגע הסיטואציה היא שונה לגמרי.

חוץ מזה , תן לאנשים להיות אופטימים , אפחד לא אוהב להיות פסימי , תמיד יש למה לצפות

כן הא? כמו דורסי וווילביקין שברור לכולם שלא התאימו אחד לשני. כמו זה שרק וולטרס הוא רכז (מה אם נפצע מחר בבוקר?). כמו זה שכספי פציע הא? היה, קרה, הסיטואציה שונה, קבלת ההחלטות לא. שוב שחקן שלא מתאים למה שצריך אלא "שם" יותר גדול ועם פוטנציאל יותר גדול (חד משמעית) משחקן שאולי לא נראה טוב אבל מתאים. איך זה נגמר כולנו יודעים. בתקווה שהפעם יגמר אחרת.
NY boy

הודעהעל ידי 0ved1212 » 17 אוגוסט 2019, 06:49

אם וכאשר החתמה יפה מאוד
ששוב בוצעה מתחת לאף של כולם כולל כל העיתונאים
אף אחד לא ציפה לזה

אין לי ספק שזאת החתמה של ספרופלוס
ועוד זר שיכול להירשם כישראלי
זה מתנה
מתי מכבי בשנים האחרונות יכלה להעמיד כזה הרכב גבוהה
אם ספרופלוס יצליח לחבר את החבורה הזאת
אפשר לעשות משהו יפה
דבר אחד כן צריך להגיד שאפו למכבי על הנתנהלות בסודית בהחתמות
0ved1212

Re: ת'רד המלפפונים V6 - דרוש רכז!

הודעהעל ידי שמוליק » 17 אוגוסט 2019, 07:45

Jack55 כתב:
MTA2311 כתב:מה הוא מוסיף לקו האחורי שקיים כרגע? ניהול משחק? הגנה? אתלטיות? יכולת חדירה?

שואל באמת

פשוט עוד גו טו גאי לצידו של ווילבקין.
ניהול משחק הוא לא יוסיף, ניהול המשחק שלו ברמה סבירה מינוס, אבל הוא כן סקורר מצוין - קלעי טוב מחוץ לקשת, חודר ופינישר מעולה, אתלט טוב וגם שחקן קלאץ' לא רע.
אני חושב שביורוליג הוא יכול להיות סקורר ברמה גבוהה, הבעיה היא ששוב אנחנו מוצאים את עצמו ללא מנהל משחק איכותי.

בסגל שהתגבש אתם תראו שבריאנט ינהל משחק. הוא ידע נהדר להפעיל שחקנים באילת (שהטיבו להחטיא הרבה ממה שיצר עבורם).
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי אנטוניו » 17 אוגוסט 2019, 08:30

שאפו לצוות המקצועי
ללא ספק ההחתמה הכי טובה שמכבי יכלו לעשות
במסגרת מוגבלת התקציב.
הקבוצה מאוד אטרקטיבית מקווה שהכל יתחבר
מחכה בקוצר רוח לפתיחת העונה.
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי cifkcv » 17 אוגוסט 2019, 08:34

SirCharles כתב:Oh boy... איזו החתמה לא מתאימה. דורסי הוא ממש לא השחקן שמתאים לצד ווילבקין, הרבה בגלל שהוא כמעט בדיוק אותו סוג שחקן, רק גבוה יותר (אבל עם מוטת ידיים קצרה). קלע מצוין מבחוץ שיודע גם לסיים באזור הסל, אבל לא רכז, לא פיזי מספיק ולא מגן טוב בכלל. אני גם לא ממש מבין את ההתלהבות פה מזה שהוא ישראלי, סתם יקח דקות מזוסמן ומבראיינט שכנראה הוא יועדף על פניו בליגה ונותן דברים דומים.
וכל מה שרושמים פה על זה שהוא קומבו ואולי הפך לרכז בקיץ ודוקא אתלטי וגבוה (מוטת הידיים שלו בערך כמו הגובה), נשמע לי בעיקר כמו ווישפול ת'ינקינג.

עצוב מה שנהיה ממחלקת הסקאוטינג שלנו וזה גם נראה שלספירופולוס אין איזו עין יוצאת דופן בבחירת שחקנים. עם כל הכבוד לוולטרס ואייסי שניהם (בנוסף לכספי כמובן) לדעתי הומלצו ע"י הצוות המקצועי כי גם היו מלפפונים בקיץ האחרון (אייסי) ולפניו (וולטרס) והשחקנים שספירופולוס כן רצה/רוצה (קלויארו, האנטר וקיין) הם כאלו שהוא מכיר, לוחמים לא מבריקים ובלי אפסייד.

אני יודע שהוא שנוא פה בפורום (וגם אני לא מחובביו) אבל אשכרה גל מקל היה מתאים יותר לסגל הזה מדורסי, כי למרות שלאחרון הרבה יותר פוטנציאל, למקל יש לפחות יכולות מסירה והגנה על גארדים פיזיים.

למה לא בודקים מה עם אייזאה בריסקו? אם הוא החלים מניתוח הארתרוסקופיה שעבר בעונה שעברה לאחר הפציעה במיניסקוס שקטעה את העונה החביבה שלו באורלנדו, אז הוא בדיוק השחקן שמתאים לצד ווילבקין - רכז שיודע להפעיל את החברים, מגן פיזי שמתאים לשמור על מספרי 2, חודר טוב ובעל ניסיון אירופאי. ולפני שתקפצו ותאמרו שהנה עוד שחקן בלי ברך, רק אזכיר שאאל"ט כספי לא שיחק מאז ינואר בגלל פציעה במיניסקוס ושזו לעניות דעתי פציעה שחוזרים ממנה.

מעדיף כל שינוי קונספציה על פני מקל\מקנטייר ודומיהם. גם אוחיון יותר מתאים לסגל, בוא נביא אותו.
וגם כן מקל, הבן אדם מאוהב בכדור יותר מאשר הוא מאוהב בעצמו, אז איך הוא מתאים ליד סקוטי? גם לא שומר מי יודע מה סתם שחקן של יח''צ.
cifkcv

הודעהעל ידי ShiriV » 17 אוגוסט 2019, 08:39

נראה שחקן מעניין מאוד. אני אוהבת שחקנים בסגנון שלו. תנועה יפה ואפקטיבית בקליעה, איכותי בהתקפות מעבר ויודע למסור. מבאס רק עניין ההגנה אבל אני מקווה שהוא יפתיע גם בזה.
הוא אמנם לא רכז בהגדרה שלו, אבל לפי מה שראיתי פוטנציאל מסירה יש לו. אם יאניס יצליח לשפר אותו בתחום הזה ולהפוך אותו למוסר מוביל ביחד עם וולטרס (שכמה לא מפתיע, בסוף הוא הרכז היחידי בקבוצה), יכול לצאת מזה טוב בסוף.
מה שכן, אני מסכימה שאנשים כאן עפים גבוה מדי עם ההחתמה הזאת ובכלל עם הסגל הסופי. ניסיון העבר חייב ללמד אותנו שצריך לחכות עם הציפיות המוגזמות עד שרואים את הקבוצה באימונים, בתנועה. אופטימיות יתר כשמדובר במכבי אף פעם לא תורמת..
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 17 אוגוסט 2019, 08:59

לוואלה! ספורט נודע כי במהלך התקופה האחרונה היתה האלופה הישראלית קרובה מאוד לסגור את תנאיהם של שני שחקנים אחרים - ווין סלדן בתחילת החודש, וצ'ייסון רנדל בתחילת השבוע, אך שניהם העדיפו ברגע האחרון לחתום בליגה הסינית תמורת יותר כסף.

רנדל הבנתי שממש לא התלהבו פה והשני אני לא מכיר אז הרווחנו או היפסדנו מישהו יודע ?
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי er79 » 17 אוגוסט 2019, 09:00

אשכרה לא מבין למה אנשים כל כך מרוצים. בנו פה מטוס ללא טייס. לא מבין איך יאניס בונה קבוצה בלי רכז. וייסלח לי נייט וולטרס שאני לא מחזיק ממנו. עוד פעם סקוטי יכדרר עצמו לדעת מעמדה 1 כי דורסי לא מוסר ממילא, עוד פעם הגבוהים שלנו שמשוועים לשחקן כזה יישארו אימפוטנטים. אף אחד לא ישכנע אותי שלא היו שחקנים כאלה בשוק. גם אם לא היה להם כסף לאדאמס ושות, היו יכולים להתפשר על כריס ציוזה או שחקן שחושב קודם מסירה ולא יעלה יותר מדורסי או שיעלה כמותו. זאת בנייה עקומה שעוד נבכה עליה
er79

הודעהעל ידי Hujirat » 17 אוגוסט 2019, 09:18

מקאדו 3 כתב:לוואלה! ספורט נודע כי במהלך התקופה האחרונה היתה האלופה הישראלית קרובה מאוד לסגור את תנאיהם של שני שחקנים אחרים - ווין סלדן בתחילת החודש, וצ'ייסון רנדל בתחילת השבוע, אך שניהם העדיפו ברגע האחרון לחתום בליגה הסינית תמורת יותר כסף.

רנדל הבנתי שממש לא התלהבו פה והשני אני לא מכיר אז הרווחנו או היפסדנו מישהו יודע ?

סלדן דומה לדורסי. יותר גבוה וחזק, מנוסה, ושומר. 2-3 בעמדה
Hujirat

הודעהעל ידי SirCharles » 17 אוגוסט 2019, 09:49

NY boy כתב:אנשים פה עושים במכנסיים (סליחה על הביטוי) מכל שחקן שעושה איזה סל בנבא ומתלהבים כמו ילדים קטנים כשמזמן הנבא לא אינדיקציה לכלום. פארמר הסריח פה את הפרקט ואחרי זה חזר לנבא וקלע איזה 8 נק' למשחק (גם בממפיס). עדיין מדובר בילד, עדיין מדובר בשחקן חסר ניסיון לחלוטין. בקיץ הקודם הוא היה בנבחרת יוון זכה לשחק 5 נק' בממוצע ולא לעשות כלום. כנראה המאמן שם לא החזיק ממנו כל כך כמו אנשים פה. לצפות ממישהו כזה להיות כוכב יורוליג זה לחיות בסרט, שחקן מוכשר אבל עוד הימור שגם יכול לא להצליח כמו הרבה הימורים אחרים.

מציע לאנשים לרוץ חזרה לנושאים שהיו פה שרוצ'סטי ופארמר חתמו או ווימס וגאודלוק אחרי ולראות את ההבדל מההתלהבות והאופטימיות שאנשים מפזרים שאנשים חותמים למה שקורה חודש וחצי אחרי שמתחילים לקבל את המציאות לפנים על המגרש.

לגמרי. אנשים פה כל כך צמאים...
הכי אהבתי שמישהו כתב סגל מודרני =)) כן, הכי מודרני לשחק בלי אף מנהל משחק או שומר בקו האחורי... אבל בואו נקווה שספירופולוס יוציא משחקן שאף פעם לא היה מגן טוב את החיה שבו רק כי שניהם מדברים יוונית (כי הרי אם השחקן דובר אותה שפה הם בטוח יתחברו ואין מצב שהמאמן יכעס עליו אם הוא יירדם בהגנה, נכון?)
ואיזה נפלא שהוא ישראלי אז לא צריך להסתמך על זוסמן, אז מה אם הוא השומר היחיד הנורמלי בעמדות 2-3? אז יירד לו הביטחון, שיתמודד! או שיעזוב לקבוצה אחרת, הרי עכשיו יש לנו את דורסי לשנים קדימה (הוא בטח כבר קופץ לבקו"ם להתארגן על הגיוס). ובראיינט שכולם ציפו שיפרוץ? זין עליו! מי צריך אותו בכלל? שלא ירשם לליגה בכלל (אבל דיר בלאק שלא יפציץ ביורוליג בכל דקה על הפרקט).
אבל מה, הכי חשוב שיש לנו קלעי עונשין טובים (62% לדורסי בעונה שעברה סתם שתדעו)...
SirCharles

הודעהעל ידי yellowaura » 17 אוגוסט 2019, 10:00

אין כאן חוסר פרופורציה בשום צורה.

אנשים בפורום שמחים שהייתה החתמה כלשהי של גארד שנראה על פניו החתמה סבירה ומעניינת ולא החתמה בנאלית.
לכולם יש תחושות מעורבות ואף אחד לא חושב שזה סגל לפיינל פור. זה סגל טיפה יותר מעניין ממה שהיא לפני ההחתמה של דורסי.
בימים האחרונים כבר לא היה ברור אם בכלל נחתים מישהו.

שנה הבאה שווילבקין יעזוב נוכל בתקציב להביא רכז טוב (אולי)
צריך להיות אמיתיים. כספי ווילבקין ונלאק תופסים נתח משמעותי מהתקציב. ונעשו גם טעויות כמו ההחתמה של קלויארו ואולי גם בראיינט.

הימור שלי וולטרס יפתיע אתכם ויהיה אחד הזרים הטובים השנה.
אולי גם ווילבקין יפתיע.

סך הכול מבחינת איכויות אנחנו יכולים להיות איפשהו בין מקום 7-10. המון תלוי בחיבורים שספרופלוס יעשה.

יש יתרון שאין רכז אחד דומיננטי בסגל. ראינו בעבר איך שארפ היה מחסל קבוצות שבנויות נטו על רכז דומיננטי.
צורת המשחק תצטרך להשתנות שווילבקין יהיה במספר 1. התקפות מעבר ולא לחכות לבידודים במשחק העומד.

לדעתי עם כספי בעמדה 3 במיוחד נוכל לבנות סגל שרץ וחוטף ויש לנו 2 קלעי שלשות מעבר מצויינים גם דורסי וגם ווילבקין.

יש מה לעשות עם הסגל הזה
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 17 אוגוסט 2019, 10:02

yellowaura כתב:אין כאן חוסר פרופורציה בשום צורה.

אנשים בפורום שמחים שהייתה החתמה כלשהי של גארד שנראה על פניו החתמה סבירה ומעניינת ולא החתמה בנאלית.
לכולם יש תחושות מעורבות ואף אחד לא חושב שזה סגל לפיינל פור. זה סגל טיפה יותר מעניין ממה שהיה לפני ההחתמה של דורסי.
בימים האחרונים כבר לא היה ברור אם בכלל נחתים מישהו.

שנה הבאה שווילבקין יעזוב נוכל בתקציב להביא רכז טוב (אולי)
צריך להיות אמיתיים. כספי ווילבקין ונלאק תופסים נתח משמעותי מהתקציב. ונעשו גם טעויות כמו ההחתמה של קלויארו ואולי גם בראיינט.

הימור שלי וולטרס יפתיע אתכם ויהיה אחד הזרים הטובים השנה.
אולי גם ווילבקין יפתיע.

סך הכול מבחינת איכויות אנחנו יכולים להיות איפשהו בין מקום 7-10. המון תלוי בחיבורים שספרופלוס יעשה.

יש יתרון שאין רכז אחד דומיננטי בסגל. ראינו בעבר איך שארפ היה מחסל קבוצות שבנויות נטו על רכז דומיננטי.
צורת המשחק תצטרך להשתנות שווילבקין יהיה במספר 1. התקפות מעבר ולא לחכות לבידודים במשחק העומד.

לדעתי עם כספי בעמדה 3 במיוחד נוכל לבנות סגל שרץ וחוטף ויש לנו 2 קלעי שלשות מעבר מצויינים גם דורסי וגם ווילבקין.

יש מה לעשות עם הסגל הזה
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי er79 » 17 אוגוסט 2019, 10:07

SirCharles כתב:
NY boy כתב:אנשים פה עושים במכנסיים (סליחה על הביטוי) מכל שחקן שעושה איזה סל בנבא ומתלהבים כמו ילדים קטנים כשמזמן הנבא לא אינדיקציה לכלום. פארמר הסריח פה את הפרקט ואחרי זה חזר לנבא וקלע איזה 8 נק' למשחק (גם בממפיס). עדיין מדובר בילד, עדיין מדובר בשחקן חסר ניסיון לחלוטין. בקיץ הקודם הוא היה בנבחרת יוון זכה לשחק 5 נק' בממוצע ולא לעשות כלום. כנראה המאמן שם לא החזיק ממנו כל כך כמו אנשים פה. לצפות ממישהו כזה להיות כוכב יורוליג זה לחיות בסרט, שחקן מוכשר אבל עוד הימור שגם יכול לא להצליח כמו הרבה הימורים אחרים.

לגמרי. אנשים פה כל כך צמאים...
הכי אהבתי שמישהו כתב סגל מודרני =)) כן, הכי מודרני לשחק בלי אף מנהל משחק או שומר בקו האחורי... אבל בואו נקווה שספירופולוס יוציא משחקן שאף פעם לא היה מגן טוב את החיה שבו רק כי שניהם מדברים יוונית (כי הרי אם השחקן דובר אותה שפה הם בטוח יתחברו ואין מצב שהמאמן יכעס עליו אם הוא יירדם בהגנה, נכון?)
ואיזה נפלא שהוא ישראלי אז לא צריך להסתמך על זוסמן, אז מה אם הוא השומר היחיד הנורמלי בעמדות 2-3? אז יירד לו הביטחון, שיתמודד! או שיעזוב לקבוצה אחרת, הרי עכשיו יש לנו את דורסי לשנים קדימה (הוא בטח כבר קופץ לבקו"ם להתארגן על הגיוס). ובראיינט שכולם ציפו שיפרוץ? זין עליו! מי צריך אותו בכלל? שלא ירשם לליגה בכלל (אבל דיר בלאק שלא יפציץ ביורוליג בכל דקה על הפרקט).
אבל מה, הכי חשוב שיש לנו קלעי עונשין טובים (62% לדורסי בעונה שעברה סתם שתדעו)...

מסכים עם שניכם. עדיין לא מאוחר לנסות לתקן קצת את המעוות. 7 זרים. הייתי שוקל להביא שחקן זר שחושב מסירה או אפילו להמר על אניס החל מאוקטובר. כי כרגע האופטימיות היחידה שניתן לשאוב ואני לא שואב אותה זה שוולטרס ישתדרג עוד קצת במשחק שלו. אם אני בצוות המקצועי אני לא משאיל את סנדי. אני עובד אתו חזק ושוקל להסב אותו באירופה לרכז או סוג של פוינט פורוורד שיוביל את ההתקפות. מהמעט שראיתי מדובר בגארד חזק עם ראיית משחק לא רעה ויכולת מסירה טובה. שוב זה לא שהוא התנסה בכדורסל מקצועני אבל משהו מרגיש לי פוטנציאלית יותר טוב מדורסי
er79

הודעהעל ידי קובי » 17 אוגוסט 2019, 10:16

ברק חקלאי:

הטיפ שקיבל עיתונאי יווני, שסידר לטיילר דורסי את קבלת האזרחות המקומית, השורשים היהודיים, הפספוס של איגוד הכדורסל והחברות עם רומן סורקין. לפני שנתיים כתבתי על הגארד החדש של מכבי ת"א, רגע לפני שנבחר בדראפט. הכתבה הזאת הפכה ב-24 שעות האחרונות לרלוונטית מאוד.

31 באוגוסט 2017, לוח התוצאות בהיכל מנורה מבטחים מראה 86:87 לנבחרת איטליה מול ישראל במשחק הפתיחה של יורובאסקט 2017. הכדור האחרון בידיים של ישראל. ארז אדלשטיין לוקח פסק זמן ומשרטט תרגיל. המאמן הלאומי מפתיע ומחליט שהכדור האחרון לא יגיע לעומרי כספי, גם לא לגל מקל או ליאור אליהו, אלא ל...טיילר דורסי (21, 1.93 מ').

מי שהוביל לפני פחות מחצי שנה את אוניברסיטת אורגון לאליפות מכללות היסטורית אחרי 78 שנים, מקבל את הכדור על קשת השלוש, מטעה את אלסנדרו ג'נטילה, חודר לסל ומגלגל את הכדור פנימה מעל ידיו הארוכות של דנילו גלינארי כדי לסדר לישראל ניצחון במשחק הפתיחה של הטורניר. 11,000 הצופים בהיכל מריעים לכוכב החדש של הכדורסל הישראלי.

עכשיו אחרי שכולנו התעוררנו מהחלום, נחזור למציאות. דורסי לא משחק ולא ישחק עבור נבחרת ישראל ביורובאסקט למרות שורשיו היהודיים מצד סבתו. "פספסנו אותו בכמה חודשים", אומר גורם באיגוד הכדורסל. איך זה קרה?

באביב 2015 הגיע עוזר מאמן אוניברסיטת אורגון, טוני סטבלפילד, ליוון במטרה לנסות ולגייס את גאורגיוס פפיאניס (19, 2.16 מ'), שמאז הספיק להיבחר במקום ה-13 בדראפט 2016 על ידי סקרמנטו ולהישלח לליגת הפיתוח.

במהלך אותו ביקור ביוון פגש סטבלפילד עיתונאי מקומי וסיפר לו כי לדורסי (אז בן 18), שמתחיל את עונתו הראשונה באורגון, יש שורשים יווניים (סבו מצד אימו יווני). מפה לשם, העיתונאי שידע כי בקיץ 2015 תיערך ביוון אליפות העולם עד גיל 19 הפנה את תשומת הלב של האיגוד היווני לנושא. אלה פנו לדורסי, שבאותו זמן היה פגוע מאוד לאחר שלא הצליח לעבור את המבחנים לנבחרת האמריקנית. הגארד הכישרוני, בעידודה של אימו, הסכים לדיל וייצג את היוונים בטורניר.

"שם המשפחה שלו לא מסגיר את יהדותו", אמר אותו גורם באיגוד הכדורסל. "הוא גם לא גר באזור של יהודים (נולד בפאסדינה, קליפורניה, ב.ח), כך שלא ממש ידענו. יום אחד קראנו כתבה עליו באתר אמריקני והיה כתוב בה שיש לו גם שורשים יהודיים. כשניסינו להמשיך לברר פרטים הבנו שהוא כבר שייך לנבחרת היוונית".

דורסי עדיין לא הוביל את אורגון לאליפות מכללות ראשונה אחרי 78 שנים כמו שנכתב בפתיח, אבל סיכוי לא רע בכלל שהוא יעשה זאת באירוע שייערך בלילה שבין שבת לראשון. עד כה הוא ללא ספק השחקן המרכזי עם ממוצע של 24.5 נקודות, 4.5 ריבאונדים, 1.5 חסימות ולא פחות מ-65 אחוזים מחוץ לקשת. רק כדי להסביר עד כמה המונח סקורר תפור על מידותיו, שימו לב לנתון הבא. מחקרים הראו ששחקן שקולע בממוצע 1.5 נקודות מכל זריקת שדה שלו נחשב לצובר נקודות ברמות הגבוהות ביותר. דורסי צוחק על הנתון הזה עם 1.92 נקודות על כל זריקת שדה. מספר משוגע לכל הדעות.

דורסי הוא לא ה"ישראלי" היחיד בסגל של המאמן דנה אלטמן (לא מאמנת, מאמן...). גם רומן סורקין (20, 2.08 מ'), בוגר האקדמיה בוינגייט, הוא חלק מהקאדר של הברווזים, אבל הוא לא זוכה ליותר מדי דקות משחק. בעונתו השלישית של הסנטר הוא זוכה לשמונה דקות בהן הוא תורם 3.2 נקודות ו-1.9 ריבאונדים.

בשיחה עם ynet ספורט מספר סורקין מעט על החוויה: "כל מה שקורה השנה מדהים. אשקר אם אגיד שלא חשבנו שנגיע לפיינל-פור, אבל כשאתה כבר מגיע זה מדהים. מבחינה אישית אני לא משחק הרבה אבל מקווה שבעונה הבאה, שתהיה האחרונה שלי, אקבל יותר הזדמנויות. טיילר? הוא כוכב ענק. זו הפעם הראשונה שאני שומע על העניין עם היהדות. אנחנו מדברים הרבה אבל הוא אף פעם לא הזכיר את זה".
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 17 אוגוסט 2019, 10:29

וואי, כל כך הרבה דעות מנוגדות, וכולן מנומקות. מעניין מאוד.

אני אישית די מרוצה. רחוק ממה שחשבתי בתחילת הקיץ לעמדה הזאת, אבל יותר טוב ממה שחשבתי אתמול.

אני הייתי חושב על חמישייה די גבוהה עם סקוטי ב1, דורסי, כספי, אייסי ובלאק.
וולטרס, בראיינט, קלויארו והאנטר הם המחליפים המובילים, והישראלים על פי הצורך והכושר.
לצערי, לא רואה אף אחד מהם הופך לשחקן רוטציה קבוע, לפחות לא כרגע.

בליגה זה סיפור אחר. למכבי יש סגל ישראלי מאוד איכותי, שיכול לנצח גם בלי הזרים בכלל, ככה שאבדיה וזוסמן יקבלו את הדקות שלהם ויוכלו להרוויח גם דקות יורוליג לאחר מכן.

מה שהכי מעודד זה שנראה שהסגל מאוד התחזק אל מול העונה שעברה ולכן אפשר להיות אופטימיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Cobra ו־19 אורחים