RomanR כתב:שועל כתב:RomanR כתב:MTA2311 כתב:RomanR כתב:להניח שמה שהיה הוא שיהיה בהתבסס על העבר זה לתת לעבר להשפיע על ההווה.
אני מתקשה להבין למה מה שאני אומר מרגיז אתכם כל כך
אוקיי, להניח דטרמיניסטית שמה שהיה הוא בהכרח מה שיהיה זה כנראה שגוי. אבל להניח בסבירות גבוהה?
אתה רוצה תשובה כנה?
להניח ו/או להתנהל עפ"י העבר תוקע אנשים, לא את כולם, אבל הרוב. כשאני מסיק מהעבר שיקרה משהו, סביר שהוא יקרה, כי זו המציאות שיצרתי. אנחנו לא יכולים לשלוט בגווארדיה הזקנה ולכן אינני אומר שצריך לרוץ בחיבוק ידיים אל עבר שמעון או פדרמן, אלא לשפוט אותם על פי מעשיהם
להסיק מסקנות מהעבר זה להסיק מסקנות מהמציאות. להתעלם מהעבר = להתעלם מהמציאות. אין לנו מציאות אחרת ברוב המקרים חוץ מהעבר. אנשים שלא מסיקים מסקנות על פי העבר יש להם בעיה קוגניטיבית. אנשים שמסיקים תחת חשיבה תבונית רציונלית שמה שיקרה להם בעבר מסמן את זה שמשהו יקרה להם בעתיד או שיקרה בסבירות גבוהה, או שיקרה אם הם לא ישנו התנהלות מהעבר, מסיקים מסקנות בצורה בריאה.
אנשים שבטוחים שיקרה להם משהו רע בעתיד בלי להתבסס על משהו בצורה רציונלית, זה סיפור אחר.
מציאות זה מה שאתה יוצר. אם תמשיך לתת לדברים שקרו בעבר לנהל אותך הם ימשיכו לקרות. אין בעיה עם להסיק מסקנות, אם רכב דורס אדם כי הוא רץ בכביש סואן כדאי שלא ירוץ בכביש סואן שוב. זה לא מה שאני אומר
אתה מבלבל, יש הבדל בין להסיק מסקנות בצורה בריאה מהעבר, שכך אדם חייב להתנהל וכך כל אדם נורמלי מתנהל, לבין כל מיני הכללות או אמונות טפלות שמוסקות מהעבר. כמו בכל דבר, זו שאלה של איך.
אתה יכול להתווכח האם אנחנו מסיקים מסקנות בצורה בריאה מהעבר או לא, אבל בשום אופן לא שאסור להסיק מסקנות מהעבר.
העבר זו מציאות שהייתה, להתעלם ממנו זה להתעלם מהמציאות.
לא לתת לעבר לנהל אותך זה אומר שצריך לדעת איך להסיק מסקנות מהעבר ולהתנהל בצורה הנכונה, ולא להסיק מסקנות מהעבר הגולמי כפי שהוא ולחשוב שהוא בלתי נמנע.
במקרה שלנו, אף אחד לא אמר שאין עתיד למועדון, כן הסקנו בצורה בריאה מהעבר שסבירות גבוהה מאוד שאין לו עתיד תחת ההנהלה הזו.
בקיצור, הוויכוח צריך להיות הגיוני, אי אפשר להגיד "אל תסיקו מסקנות מהעבר" לעצום את העיניים וללכת הלאה.