חביב אורנג'ד כתב:בוא נעשה סדר בדברים.
בנוגע להמשכיות, אני מתקשה להבין מדוע זה דוקא שאראס שיתן למכבי את אותה המשכיות מפורסמת. כל שחקן שמכבי תוכל להביא לצדם של אוחיון ולנגפורד (במידה וזה ישאר) יתן למכבי את הצמד לגנפורד-אוחיון. אני מתקשה להאמין ששחקן עם אגו נפוח כמו של שאראס, הוא השחקן המתאים ביותר (או "התפור") לעמדה זו, בטח כאשר שאראס בעצמו לא היה בכזו סיטואציה מעולם.
זה נכון. כל שחקן שיגיע ליד לאנגפורד ואוחיון יתרום לעניין הזה. במקרה הזה שאראס הוא לא מאסט.
חביב אורנג'ד כתב:אני מזכיר שבשנים האחרונות שאראס נכשל כשחקן מוביל והצליח (וגם זו הצלחה די יחסית) כאשר לצדו היו גארדים מן הרמות הגבוהות ביותר באירופה. לא אחת שאראס תיפקד כשחקן די שולי ברוטציה של הקבוצה בו שיחק ולעיתים אף היה האופציה השלישית לעמדת הרכז.
לתת לשאראס לחלוק את עמדת הרכז עם שחקן צעיר וממש לא סופרסטאר כמו אוחיון, זה ממש לא מתכון ודאי להצלחה ומצב שכאמור שאראס לעלום לא היה בו.
יחד עם זאת, תמיד יש כאן טענות על כך שמכבי לא מצליחה להשאיר שחקנים, אז למה מקבלים כאן שחקן שלא ישחק יותר משתי עונות בזרועות כ"כ פתוחות? מה יקרה אם שאראס יעזוב בתום עונה אחת (וסביר מאוד שזה מה שיקרה) ומכבי תמצא את עצמה שוב באותו מקום? ההצעה ששאראס יחזור, בסופו של דבר, רק דוחה החלטה שמכבי תצטרך לקחת בשלב מאוחר יותר.
הוא יישחק ליד שחקן מהטופ של היורוליג - לאנגפורד. עזוב את פנרבחצ'ה ואת ההיסטוריה. בוא נתייחס למה שהיה בפאו. הוא היה הגארד השלישי ברוטציה, אבל עיקר כוחו היה שהוא הגיע
בכושר נהדר למאני טיים של העונה, ונתן סדרה מצויינת מול מכבי ומשחק מצויין בחצי הגמר, בו פאו כמעט והפתיעה את צסקא.
שאראס לא אמור להגיע כשחקן מאוד חשוב ברוטציה. זה לא נגד החוק להחזיק גם שחקנים מבוגרים בתפקידי רול פליירס. עושים את זה בכל מקום בעולם, וגם מכבי הגדולה
החזיקה שחקנים כאלה בסגל.
חביב אורנג'ד כתב:בנוגע לקידום שחקנים, מדוע להעלים עין ולהסתפק רק באוחיון? אם מכבי קידמה שחקן אחד היא צריכה להפסיק לעשות זאת?
אני מזכיר שקבוצה כמו ויטוריה, הצליחה לקדם גם את באראץ' וגם את טלטוביץ' בערך באותו פרק זמן, מדוע לא ללמוד מהם?
קצת תמוהה בעיניי העבודה שלמכבי יש כרגע אפשרות ומקום בסגל לקידום שחקן צעיר, אבל באופן עיוור מעדיפים לקחת כאן שחקן ששיאו כבר הרבה מאחוריו.
נראה שכולם מסכימים שאוחיון הוא רכז מספיק טוב לקבוצת יורוליג ואם לא ימצא שחקן טוב ממנו, יהיה כדאי לתת לו את עמדת הרכז הראשון.
מכיוון שאוחיון נותן למכבי סוג של "רשת בטחון", אז למה לא לתת את עמדת הרכז המחליף לשחקן שיכול להשאר כאן כמה עונות? אם מכבי כבר יכולה להרשות לעצמה להמר וללכת על שחקן שעליו לא תקום ותיפול העונה, אז למה לא ללכת על שחקן שלימים יוכל להתעלות על אוחיון ולא רק להשלים אותו?
בלי קשר, יש לא מעט גארדים בשוק שהתגלו כגארדים מחליפים לא רעים, במה שאראס עדיף עליהם? אני גם ממש לא בטוח שעם שחקן עם אגו כמו של שאראס, לא "ירמוס" את אוחיון.
כי לקדם שחקן צעיר זאת עבודה לא פשוטה. למכבי יש הזדמנות לבנות קבוצה שתילחם חזק על התואר בעונה הבאה. במצב כזה, אי אפשר להתחייב למשימה כזאת.
בנוסף, ישנו הסיכון שאותו הרכז הצעיר יכרוס ולא ייספק את הסחורה. משאראס אתה יודע מה לא תקבל, אבל אתה גם יודע מה תקבל, וזה לא מעט.
אני ממש לא פוסל גארדים אחרים. אבל חשוב שיהיו להם תכונות טובות להשלים את הקו האחורי המועדף. לאנג ואוחיון, לא קלעים גדולים, ולכן חשוב שאותו השחקן כן יהיה כזה.
אני מזכיר לך מה קרה בפעם האחרונה שהבאנו רכז מחליף טוב וסולידי מאירופה. זה היה וויז, וזה היה כשלון עצום.
חביב אורנג'ד כתב:בנוגע לקופנן, הוא לא אמור להיות שחקן כ"כ יקר וספק אם הוא גם ידרוש הרבה יותר משאראס. אם עוסקים כאן בסגל אידאלי, אז לפחות ברמה המקצועית, קופונן צריך להיות עדיף על שאראס.
כאן אתה צודק, אבל אם השמועות נכונות, והוא בדרך לחימקי, תהיה בטוח שהוא עולה לא רק יותר משאראס, אלא גם כנראה יותר מלאנגפורד.
חביב אורנג'ד כתב:דבר אחרון, אתה כל הזמן לוקח דוגמאות מן הNBA ומנסה להשליך אותם על מכבי.
זה רק בשביל להבהיר שלא כל מי שזקן הוא בהכרח רע, ואצלך זה כלל אצבע, וזה פשוט לא תופס.
נכון שאין לנו שחקנים כמו אלן וגארנט, אבל יש מבוגרים אחרים טובים גם באירופה. אני מזכיר לך ששארפ נתן את עונות השיא שלו כשהוא כבר עמוק בתוך גיל 30, ג'מצ'י היה עדיין
אחד השחקנים הטובים באירופה, כשגם הוא הרבה מעבר ל-30, DD הוא הרכז הטוב באירופה והוא מעל 30, בטיסט הוא אחד הפאוורים/סנטרים המובילים, והוא כבר באמצע העשור הרביעי שלו.
גם נבארו כבר בן 32, ואפילו הכוכב הגדול של אול' ספנוליס יהיה בן 30 עוד חודש וחצי.
אז אולי מכבי מעולם לא הביאה שחקן מבוגר שגם יכל להצליח? היא הביאה בזמנו את מייק מיצ'ל, ודווקא הלך לא רע בכלל.
בכל אופן, אתה מתעקש על הנקודה הזאת, אבל היא פשוט לא נכונה, כי מכבי לא מביאה שחקן מבוגר לתפקיד מפתח. את התפקידים האלה דווקא הולכים לתפוס שחקנים צעירים
בשיא כושרם. ההצעה היא להביא שחקן מבוגר לתפקיד משני, בדיוק כמו דיון תומאס בזמנו. לא היתה לך אז בעיה ששחקן בן 33-34 משחק תפקיד מפתח בקבוצה, נכון?