במכבי שוקלים לוותר על מצ'באן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: במכבי שוקלים לוותר על מצ'באן

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 16:45

asafb96 כתב:
מסתדר? לא, אבל אם אתה אומר אני איתך. להגיד לך שזה חוזה חכם? וואלה, אני לא בטוח.
זה חוזה שאתה נותן לשחקן בן 24 נניח, שכבר הוכיח את עצמו ביורוליג. אני באמת לא זכרתי שמדובר בחוזה כ"כ גבוה, וזה באמת מפתיע בהתחשב בעובדה,
שמכבי לא מוכנה לשלם לשחקנים מוכחים, ובהתחשב במגבלת חצי מליון הדולר לזר שראינו כאן בשנים האחרונות.

מה זה משנה אם הוא שחקן מוכח? ואם הוא היה שחקן מוכח בן 24, מכבי היו יכולים לשים עליו את היד? ועוד בסכומים נמוכים יחסית כאלה? באירופה זה כלום.
אם רוצים פרוספקטים עתידיים, צריך לשלם. כי אם נחכה שהוא יוכיח את עצמו, הוא כבר יהיה חתום בבארסה על חוזה של 1.5 מיליון יורו לעונה.
זה אחד השחקנים כי מוכשרים באירופה, ולא מהיום. הוא נתן מספרים מדהימים ביורוקאפ יחסית לגילו. לשם השוואה, כמו שמישהו כתב כאן, מספרים כמו של אידסון עשה, ומאצ'בן עשה את זה בגיל 20-21, ככוכב יחיד בקבוצה.
אני גם לא מבין מה הבעיה להחזיק אותו, אם יש את ליאור, ואפילו גם את בלו. מה לא מגיע לנו גם להינות מעומק ואיכות? בלו זה שחקן שצריך לחזור למימדים הטבעיים שלו. רול פלייר, שמשחק קצת ב4 וקצת ב3, ולא יותר. את השאר יסגרו מאצ'בן וליאור בעמדה 4, ששניהם יכולים לתת דקות גם כ4 ו5 מול סנטרים יותר נמוכים/פחות פיזיים (בדיוק כמו שמאצ'בן הסתדר עם באטיסט בגמר יותר טוב מאשר הנדריקס או סופו). מאצ'בן-ליאור-סופו זה בסיס פנטסטי לקוו קדמי. אם מוסיפים את בלו כרול פלייר, ועוד סנטר הגנתי, זה קוו קדמי פנטסטי.

כשיהיה לך תקציב של בארסה או ריאל אז תוכל להחזיק שחקנים כאלה. בדיוק כמו שכשהם מוכיחים את עצמם אז הם כבר חתומים בקבוצות גדולות, ככה רק הקבוצות האלה יכולות להחזיק שחקנים כאלה ועומק כזה בסכומים האלה.

אנחנו צריכים רכז במליון דולר או גבוה במליון דולר, ולא שחקן בעמדה שכבר יש לנו שחקן מהטובים באירופה שחתום פה לעוד 3 שנים.

בדרך שאתה אומר, סדר העדיפויות צריך להיות כזה שמצ'באן הוא האחרון ברשימה. אחרי שיחתימו רכז טוב, את לאנגפורד, את סופו או סנטר תותח אחר, וישאר עוד מליון דולר מיותרים בתקציב אז אפשר להתלבט בין הנדריקס למצ'באן במיליון הדולר האלה (למרות שמבחינת בלאט כמו שזה נראה אין תחרות, הוא מעדיף את הנדריקס).
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 16:47

asafb96 כתב:
NY boy כתב:
asafb96 כתב:רק תעשה לי טובה, תפסיק כבר עם השטות הזאת של מיליון דולר שאתה זורק בכל הודעה. הוא לא יקבל מיליון דולר. ובבקשה, בבקשה ממך, אל תביא לי את הלינק לאתר המקושר והאמין ספסל שקבע ככה

בינתיים מי שמביא לי אתרים שכותבים שטויות על השכר שלו זה אתה. בדקתי את מה שאמרת לגביי הדיווח האמין בשבילך של IN THE GAME לכאורה... ועל סמך מה מתבסס השכר שהם מפרסמים? על "ישראל היום" עיתון ישראלי שהוא לא יותר אמין אם כל הכבוד מספסל או מוואלה. הדיווח של ספסל ווואלה הוא אפילו יותר אמין אם כבר, זהו דיווח ראשוני (ספסל) שהגיע מאיפשהו ולא המציאו אותו (במיוחד לא ספסל שלא רודפים אחרי סקופים).

ככה שלגביי סופר האמינות של IN THE GAME כבר ראינו שזה שטויות.

כשתביא מקור רציני יותר שמפריך את העובדה בפרסומים האחרים שמצ'באן לא מרוויח מיליון דולר בשנה הבאה אז אולי אפשר יהיה להתייחס לזה.

כשהמקור לטעות הוא כנראה דיי ברור. היה סיכום עם מצ'באן בקיץ לפני שפיני פוטר, הסיכום היה בסכומים האלה שפורסמו שם (החוזה הזה אפילו פורסם בוואלה בזמנו, כולל תמונות מהחוזה)... רק מה, הסיכום הזה לא יצא לפועל בסוף, מכבי וויתרה עליו, ואז באמצע העונה שהחתימו אותו זה עלה יותר (וגם שם החוזה פורסם שוב כולל כל הפרטים שלו... מיקרי? אני לא חושב).

אין לך מושג מהחיים שלך. אם זה לא היה מצחיק, באמת שהייתי מתעצבן. אבל כבר הבנתי עם מי יש לי עסק, וזה מיותר
ספסל ו-וואלה יותר אמינים?? אתה חיי בסרט.
מאיפה הבאת את זה שIN THE GAME לא מקור אמין?? יש לך לפחות הוכחה או טיעון שיגרום לי לצחוק או שסתם קבעת לך ככה בכיף שספסל ו-וואלה זה אמין, ומה שכתוב בIN THE GAME זה עוד שטות כי זה לא תואם את מה שאתה חושב??

זה אולי אתר אמין, רק לא כשהדיווח שלהם מתבסס על עיתון ישראלי אם כל הכבוד. אין להם שום מידע מעבר לזה, הם פשוט החליטו לצטט עיתון ישראלי בשביל השכר (רשום אצלם מה המקור). באותה מידה הם יכלו לקחת את הדיווח של ספסל או וואלה ולהחליט על סמך זה. אין שום סיבה בעולם שאני יקח דיוויח של ישראל היום על פני כל דיווח אחר, הם אמינים בדיוק אותו הדבר. להפך אם כבר, ספסל שזה אתר שלא מחפש סקופים, ולא מחפש ידיעות ופרסום ראשון כמו אתרים או עיתונים ישראלים הוא בהחלט בשבילי אמין יותר מאשר האחרים.
נערך לאחרונה על ידי NY boy בתאריך 02 מרץ 2012, 16:48, נערך פעם אחת בסך הכל.
NY boy

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 מרץ 2012, 16:47

ליאור הוא אכן הפנים של המועדון. בלאט כל כך בוטח בו והוא שחקן כל כך משמעותי שהרי הוא פותח כמעט בכל המשחקים!
אבל מתי הוא לא פותח? במשחקים המכריעים. זה יכול להיות מול ריאל, מול בארסה, ויכול להיות בגמר הפיינל-פור מול גליל/גלבוע.
וגם כשהוא פותח- הכל למראית עין. מי הפרנצ'ייז של מכבי? כנראה שלא ליאור, הוא אפילו לא הפרנצ'ייז של עמדה 4.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 02 מרץ 2012, 16:48

NY boy כתב:
asafb96 כתב:
זה חוזה שאתה נותן לשחקן בן 24 נניח, שכבר הוכיח את עצמו ביורוליג. אני באמת לא זכרתי שמדובר בחוזה כ"כ גבוה, וזה באמת מפתיע בהתחשב בעובדה,
שמכבי לא מוכנה לשלם לשחקנים מוכחים, ובהתחשב במגבלת חצי מליון הדולר לזר שראינו כאן בשנים האחרונות.

מה זה משנה אם הוא שחקן מוכח? ואם הוא היה שחקן מוכח בן 24, מכבי היו יכולים לשים עליו את היד? ועוד בסכומים נמוכים יחסית כאלה? באירופה זה כלום.
אם רוצים פרוספקטים עתידיים, צריך לשלם. כי אם נחכה שהוא יוכיח את עצמו, הוא כבר יהיה חתום בבארסה על חוזה של 1.5 מיליון יורו לעונה.
זה אחד השחקנים כי מוכשרים באירופה, ולא מהיום. הוא נתן מספרים מדהימים ביורוקאפ יחסית לגילו. לשם השוואה, כמו שמישהו כתב כאן, מספרים כמו של אידסון עשה, ומאצ'בן עשה את זה בגיל 20-21, ככוכב יחיד בקבוצה.
אני גם לא מבין מה הבעיה להחזיק אותו, אם יש את ליאור, ואפילו גם את בלו. מה לא מגיע לנו גם להינות מעומק ואיכות? בלו זה שחקן שצריך לחזור למימדים הטבעיים שלו. רול פלייר, שמשחק קצת ב4 וקצת ב3, ולא יותר. את השאר יסגרו מאצ'בן וליאור בעמדה 4, ששניהם יכולים לתת דקות גם כ4 ו5 מול סנטרים יותר נמוכים/פחות פיזיים (בדיוק כמו שמאצ'בן הסתדר עם באטיסט בגמר יותר טוב מאשר הנדריקס או סופו). מאצ'בן-ליאור-סופו זה בסיס פנטסטי לקוו קדמי. אם מוסיפים את בלו כרול פלייר, ועוד סנטר הגנתי, זה קוו קדמי פנטסטי.

כשיהיה לך תקציב של בארסה או ריאל אז תוכל להחזיק שחקנים כאלה. בדיוק כמו שכשהם מוכיחים את עצמם אז הם כבר חתומים בקבוצות גדולות, ככה רק הקבוצות האלה יכולות להחזיק שחקנים כאלה ועומק כזה בסכומים האלה.

אנחנו צריכים רכז במליון דולר או גבוה במליון דולר, ולא שחקן בעמדה שכבר יש לנו שחקן מהטובים באירופה שחתום פה לעוד 3 שנים.

בדרך שאתה אומר, סדר העדיפויות צריך להיות כזה שמצ'באן הוא האחרון ברשימה. אחרי שיחתימו רכז טוב, את לאנגפורד, את סופו או סנטר תותח אחר, וישאר עוד מליון דולר מיותרים בתקציב אז אפשר להתלבט בין הנדריקס למצ'באן במיליון הדולר האלה (למרות שמבחינת בלאט כמו שזה נראה אין תחרות, הוא מעדיף את הנדריקס).

שיהיה לנו תקציב כמו של בארסה, נוכל להחתים שחקנים "מוכחים" כמו שאתה רוצה, אחרי שקרעו את אירופה בטופ, כמו שאתה דורש. אבל מה לעשות, שאין לנו?? אז יש לנו כסף להחתים על סכום נמוך (נמוך מאוד. מאצ'בן יקבל מיליון דולר ממכבי רק בעוד 3 שנים. בעוד 3 שנים זה יהיה שחקן שקבוצות יהיו מוכנות לשלם לו 1.5-2 מיליון יורו). אז אם רוצים שחקנים מוכשרים, צריך להחתים שחקנים לא "מוכחים".
סדר העדיפויות שלי, שאמרתי אותו בערך מיליון ואחת פעמים, הוא כזה: לאנגפורד, סופו, רכז זר, מאצ'בן. אחרי זה כל השאר
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 02 מרץ 2012, 16:51

NY boy כתב:
asafb96 כתב:
NY boy כתב:
asafb96 כתב:רק תעשה לי טובה, תפסיק כבר עם השטות הזאת של מיליון דולר שאתה זורק בכל הודעה. הוא לא יקבל מיליון דולר. ובבקשה, בבקשה ממך, אל תביא לי את הלינק לאתר המקושר והאמין ספסל שקבע ככה

בינתיים מי שמביא לי אתרים שכותבים שטויות על השכר שלו זה אתה. בדקתי את מה שאמרת לגביי הדיווח האמין בשבילך של IN THE GAME לכאורה... ועל סמך מה מתבסס השכר שהם מפרסמים? על "ישראל היום" עיתון ישראלי שהוא לא יותר אמין אם כל הכבוד מספסל או מוואלה. הדיווח של ספסל ווואלה הוא אפילו יותר אמין אם כבר, זהו דיווח ראשוני (ספסל) שהגיע מאיפשהו ולא המציאו אותו (במיוחד לא ספסל שלא רודפים אחרי סקופים).

ככה שלגביי סופר האמינות של IN THE GAME כבר ראינו שזה שטויות.

כשתביא מקור רציני יותר שמפריך את העובדה בפרסומים האחרים שמצ'באן לא מרוויח מיליון דולר בשנה הבאה אז אולי אפשר יהיה להתייחס לזה.

כשהמקור לטעות הוא כנראה דיי ברור. היה סיכום עם מצ'באן בקיץ לפני שפיני פוטר, הסיכום היה בסכומים האלה שפורסמו שם (החוזה הזה אפילו פורסם בוואלה בזמנו, כולל תמונות מהחוזה)... רק מה, הסיכום הזה לא יצא לפועל בסוף, מכבי וויתרה עליו, ואז באמצע העונה שהחתימו אותו זה עלה יותר (וגם שם החוזה פורסם שוב כולל כל הפרטים שלו... מיקרי? אני לא חושב).

אין לך מושג מהחיים שלך. אם זה לא היה מצחיק, באמת שהייתי מתעצבן. אבל כבר הבנתי עם מי יש לי עסק, וזה מיותר
ספסל ו-וואלה יותר אמינים?? אתה חיי בסרט.
מאיפה הבאת את זה שIN THE GAME לא מקור אמין?? יש לך לפחות הוכחה או טיעון שיגרום לי לצחוק או שסתם קבעת לך ככה בכיף שספסל ו-וואלה זה אמין, ומה שכתוב בIN THE GAME זה עוד שטות כי זה לא תואם את מה שאתה חושב??

זה אולי אתר אמין, רק לא כשהדיווח שלהם מתבסס על עיתון ישראלי אם כל הכבוד. אין להם שום מידע מעבר לזה, הם פשוט החליטו לצטט עיתון ישראלי בשביל השכר (רשום אצלם מה המקור). באותה מידה הם יכלו לקחת את הדיווח של ספסל או וואלה ולהחליט על סמך זה. אין שום סיבה בעולם שאני יקח דיוויח של ישראל היום על פני כל דיווח אחר, הם אמינים בדיוק אותו הדבר. להפך אם כבר, ספסל שזה אתר שלא מחפש סקופים, ולא מחפש ידיעות ופרסום ראשון כמו אתרים או עיתונים ישראלים הוא בהחלט בשבילי אמין יותר מאשר האחרים.

עזוב את זה שזה לא קשור מאיפה הם לקחו את המקור, כמעט כל האתרים, כולל ספורט 5, ONE ו-ווינט, רשמו שהשכר שלו יהיה מדורג, ישתדרג כל שנה, עד השנה האחרונה בה הוא ירוויח מיליון יורו
להאמין לספסל ולפרסום של וואלה (האתר הכי לא אמין ברשת! ישראל היום זה פי מיליון יותר אמין) זה מגוחך.
ובלי שום קשר, מאצ'בן היום שווה מיליון דולר. זה שחקן שאם היה חופשי, היה מקבל יותר מזה (אם מאחיה, שחקן פחות מוכשר, בעונה אישית קצת פחות טובה, ויותר מבוגר ממאצ'בן בלא מעט, קיבל מיליון יורו אחרי עונה אחת, על אחת כמה וכמה אחד השחקנים המוכשרים באירופה, שהיה אדיר מול מיטב הPF באירופה)
בכל מקרה, אני לא מתכוון ללכת איתך ראש בקיר... הבנתי כבר עם מי אני מדבר... נגמר הדיון
asafb96

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 16:52

אין קשר בין מה שבלאט בוטח לבין הפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה. כנראה שאתה לא ממש מבין מה זה פרנצ'ייז פלייר, זה לא אומר השחקן הכי טוב, לא אומר השחקן שהמאמן הכי מעריך, לא אומר השחקן שהמאמן הכי רוצה, זה הרבה דברים מעבר. אם זה היה מה שאתה אומר ומתכוון אז הפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה בשנים הקרובות הולך להיות הנדריקס כנראה.... נו באמת.

ליאור הוא הפרנצ'ייז כי הוא השחקן שההנהלה (בניגוד לדעת המאמן) קיבלה החלטה לבנות קבוצה מבסביבו ואיתו כשהוא השחקן המרכזי. כי הוא השחקן הישראלי, כי הוא חתם על חוזה חסר תקציב וארוך שבקבוצה בונים עליו כשחקן שיהיה הפנים שלה.

בשנים הבאות לא יהיה ישראלי שירוויח יותר מליאור במכבי, לא יהיה ישראלי טוב יותר מליאור במכבי, ולכן הוא הפרינצ'ייז. כבר אמרתי ואני יאמר שוב, לא מדובר בשחקן הכי טוב, לא בזה שהמאמן הכי רוצה, אלא בשחקן שהתקבלה החלטה שהוא יהיה הפנים של מכבי. ואין ספק שההנהלה קיבלה את ההחלטה הזאת בשנה שעברה כשהם החליטו על דעת עצמם ובניגוד לדעת המאמן להחזיר אותו לקבוצה ולתת לו את החוזה הכי גבוה ששחקן ישראלי קיבל במכבי.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 16:54

אם למצ'באן יש כך כל הרבה ביקוש כמו שאתה אומר, אז אני מחכה לראות את ההצעות שמכבי תקבל עליו בקיץ. הלוואי ואתה צודק, נוכל להרוויח עליו קצת כסף וזה עוד יותר טוב. רק מה, לדעתי אנחנו בדרך להודעה על ניצול האופציה של מכבי להשתחרר מהחוזה (מה שגם יאשר את הדיווח של וואלה אם זה יקרה), ואם זה יקרה זה אומר שכנראה אין למצ'באן כזה ביקוש כמו שאתה חושב.

כנראה שכל מה שנשאר זה להמתין ולראות מה יקרה.
NY boy

הודעהעל ידי asafb96 » 02 מרץ 2012, 16:55

מה זה "הפנים של מכבי"??? אני שובר את הראש, ולא מבין מה זה לעזאזל.
אתה יכול להגדיר אולי, כי באמת שלא הבנתי מה הכוונה. הוא לא הכי טוב, לא הכי מוערך על ידי המאמן, לא משחק במאני טיים, אבל הוא הפנים. ברצינות, מה הכוונה?
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2012, 17:00

asafb96 כתב:

2 דברים:
1 - זה לא חוזה סביר עבור שחקן צעיר, אלא אם כן קוראים לו בלייק גריפין. אפילו רוביו הראה שלמרות פוטנציאל אינסופי וקבלות בכל הרמות (הבן אדם פאקינג רכז פותח
של נבחרת ספרד בגיל 20) היו לו המון קשיים להצליח ביורוליג.
כל הקטע כשאתה מחתים צעירים, זה שגובה השכר שלהם יחסית נמוך. החוזה של ניקולה, לא היה אפילו באיזור הזה, ורק אחרי שלקח אליפות אירופה, ולפני זה משך קבוצה שלמה
על הגב, הוא קיבל חוזה מליונים.
האמת, לא הייתי מודע לגובה החוזה הזה שלו. אני עדיין מאוד אשמח אם הוא יגיע, כמובן, אבל זה באמת סכום מופרז.

2 - מה שאמרת לגבי הנדריקס תקף גם לגבי מצ'באן. אין ויכוח לגבי הכשרון שלו, ואני מאמין גם שהוא יצליח במכבי בעונה הבאה, אם יגיע. אבל האם זה נכון לשלם מליון דולר לשחקן מחליף?
אם זה לא נכון לגבי הנדריקס (שחקן מוכח ברמת יורוליג במכבי, בשנתיים האחרונות), אז זה נכון גם לגבי מצ'באן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2012, 17:03

NY boy כתב:jol9, כדברי בלאט בעצמו... ליאור לא שומר בהגנה אולי כי לא לימדו אותו לשמור המאמנים הקודמים שלו. בלאט האשים את המאמנים הקודמים שלו בזה, אז שיתחיל לעבוד ויגרום לו להתחיל לשמור.

ולמרות זאת אני מסכים איתך, ליאור אשם בזה לא פחות. ועדיין גם בלי ההגנה שלו הוא מהטובים באירופה בתפקידו, וכמה שחקנים ישראלים אתה יכול להגיד עליהם שהם מהטובים באירופה?

בינתיים הוא משחק אצל בלאט שנתיים, וממש לא רואים שיפור אמיתי.
לדעתי, העונות בהן הוא שמר טוב יחסית, הן גם עונות, בהן הוא שיחק יותר ושיחק עם ביטחון. זה קרה בחלק גדול מהעונה שעברה, וגם בעונת ספאחיה.

זה פרוייקט, ופרוייקט חשוב, כי ליאור כאן בשביל להישאר וגם דייויד, וחבל לתסכל אחד את השני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:03

asafb96 כתב:מה זה "הפנים של מכבי"??? אני שובר את הראש, ולא מבין מה זה לעזאזל.
אתה יכול להגדיר אולי, כי באמת שלא הבנתי מה הכוונה. הוא לא הכי טוב, לא הכי מוערך על ידי המאמן, לא משחק במאני טיים, אבל הוא הפנים. ברצינות, מה הכוונה?

שחקן שההנהלה החליטה שיהיה האבן בסיס של הקבוצה בשנים הקרובות, לא משנה מי יאמן, לא משנה מי ישחק. זה הפנים של הקבוצה. שחקן שהמערכת קיבלה החלטה, לא רק מטעמים מקצועיים, לבנות סביבו קבוצה ולהשקיע בו סכומים גבוהים מאד גם אם על הנייר הוא לא בטוח שווה את הסכומים האלה (וליאור בהחלט מרוויח סכומים מאד גבוהים).
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2012, 17:13

NY boy כתב:אין קשר בין מה שבלאט בוטח לבין הפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה. כנראה שאתה לא ממש מבין מה זה פרנצ'ייז פלייר, זה לא אומר השחקן הכי טוב, לא אומר השחקן שהמאמן הכי מעריך, לא אומר השחקן שהמאמן הכי רוצה, זה הרבה דברים מעבר. אם זה היה מה שאתה אומר ומתכוון אז הפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה בשנים הקרובות הולך להיות הנדריקס כנראה.... נו באמת.

ליאור הוא הפרנצ'ייז כי הוא השחקן שההנהלה (בניגוד לדעת המאמן) קיבלה החלטה לבנות קבוצה מבסביבו ואיתו כשהוא השחקן המרכזי. כי הוא השחקן הישראלי, כי הוא חתם על חוזה חסר תקציב וארוך שבקבוצה בונים עליו כשחקן שיהיה הפנים שלה.

בשנים הבאות לא יהיה ישראלי שירוויח יותר מליאור במכבי, לא יהיה ישראלי טוב יותר מליאור במכבי, ולכן הוא הפרינצ'ייז. כבר אמרתי ואני יאמר שוב, לא מדובר בשחקן הכי טוב, לא בזה שהמאמן הכי רוצה, אלא בשחקן שהתקבלה החלטה שהוא יהיה הפנים של מכבי. ואין ספק שההנהלה קיבלה את ההחלטה הזאת בשנה שעברה כשהם החליטו על דעת עצמם ובניגוד לדעת המאמן להחזיר אותו לקבוצה ולתת לו את החוזה הכי גבוה ששחקן ישראלי קיבל במכבי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Franchise_player

ובתרגום מהיר - פרנצ'ייז פלייר הוא לא רק השחקן הכי טוב בקבוצה, אלא השחקן שסביבו בונים את העתיד של המועדון. שני התנאים לא מתקיימים במקרה של ליאור, גם כי הוא לא
השחקן הכי טוב במועדון, וגם כי הקבוצה לא נבנתה ולא תיבנה סביבו.
אני כן חושב שזאת טעות לבנות את הקבוצה בלי להתייחס לליאור, אבל זה מה שנעשה בכל עונה ועונה שבה ליאור שיחק במכבי.

תחשוב על זה ככה - אם לאנגפורד יישאר במכבי, האם יש סיכוי שמכבי תביא עוד סקורר לקבוצה בעמדה 2? כנראה שלא. היא תביא שחקנים שיכולים להשלים את לאנג, כמו
רכז מנהל משחק טוב, כמו הלפרין שהוא שחקן פיק אנד רול וקלעי מצויין, אולי אפילו מישהו כמו סמית' לעמדה 3 (רק קצת יותר מוכשר), אבל היא תעשה את כל הדברים האלה
סביב הכישורים והיכולות של לאנג.
זה פרנצ'ייז פלייר אמיתי, ואם יחתום כאן על חוזה של 2-3 עונות, גם יהיה כזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:21

זה התרגום של וויקפדיה, הם חיים בעולם הגדול, אנחנו בישראל. בNBA פרנצ'ייז פלייר זה השחקן הכי טוב וזה שאתה בונה את המועדון סביבו. בישראל זה לא יכול להיות השחקן הזה כי שחקנים זרים כמעט תמיד יהיו טובים יותר, ואלו באים ומתחלפים להם כמעט כל שנה (חלק רוצים NBA, חלק רוצים כסף, חלק לא טובים מספיק, אבל כמעט תמיד הם לא נשארים יותר מידי). בNBA אין דבר כזה זרים ומקומיים, בישראל יש.

ולכן בשביל אם כבר אז פרנצ'ייז פלייר במכבי זה השחקן הישראלי הכי טוב שאתה מחליט שסביבו אתה בונה את המועדון.

זאת בדיוק ההחלטה שקיבלו במכבי לפני שנתיים הרי. בניגוד לדעת המאמן, הביאו את הישראלי הכי טוב בנמצא (מלבד כספי שאותו אי אפשר להביא), והחליטו לתת לו חוזה עתק ולהחתים אותו לתקופה חסרת תקדים של 5 שנים ולבנות סביבו את הקבוצה.

אם מכבי הייתה מחתימה את פארגו על חוזה של 5 שנים בקיץ בלי יציאות אפשר להגיד שהם רוצים שהוא יהיה הפרנצ'ייז, אבל מה לעשות זה לא קורה. בינתיים השחקן שקיבל את החוזה הכי ארוך והכי גדול זה ליאור, שגם אם המאמן לא חושב ככה ההנהלה בהחלט חושבת שהוא הפרנצ'ייז פלייר של המועדון כנראה אחרת לא הייתה נותנת לו חוזה כזה ועוד בניגוד לדעת המאמן בנקודת הזמן שהוא קיבל את זה.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2012, 17:24

לבנות סביבו את הקבוצה? אשמח לקבל הוכחות לקביעה הזאת
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:26

דרך אגב, אנחנו בדיון על מצ'באן. אז מצ'באן אולי היה יכול להיות כזה בדיוק אם ליאור לא היה פה, ומהרגע שהחתימו אותו היו דוחפים אותו פנימה לחמישייה, מקדמים ודוחפים אותו בגלל שיש לו חוזה ארוך והוא יכול להפוך לפרנצ'ייז פלייר של המועדון.
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2012, 17:28

NY boy כתב:זה התרגום של וויקפדיה, הם חיים בעולם הגדול, אנחנו בישראל. בNBA פרנצ'ייז פלייר זה השחקן הכי טוב וזה שאתה בונה את המועדון סביבו. בישראל זה לא יכול להיות השחקן הזה כי שחקנים זרים כמעט תמיד יהיו טובים יותר, ואלו באים ומתחלפים להם כמעט כל שנה (חלק רוצים NBA, חלק רוצים כסף, חלק לא טובים מספיק, אבל כמעט תמיד הם לא נשארים יותר מידי). בNBA אין דבר כזה זרים ומקומיים, בישראל יש.

ולכן בשביל אם כבר אז פרנצ'ייז פלייר במכבי זה השחקן הישראלי הכי טוב שאתה מחליט שסביבו אתה בונה את המועדון.

זאת בדיוק ההחלטה שקיבלו במכבי לפני שנתיים הרי. בניגוד לדעת המאמן, הביאו את הישראלי הכי טוב בנמצא (מלבד כספי שאותו אי אפשר להביא), והחליטו לתת לו חוזה עתק ולהחתים אותו לתקופה חסרת תקדים של 5 שנים ולבנות סביבו את הקבוצה.

אם מכבי הייתה מחתימה את פארגו על חוזה של 5 שנים בקיץ בלי יציאות אפשר להגיד שהם רוצים שהוא יהיה הפרנצ'ייז, אבל מה לעשות זה לא קורה. בינתיים השחקן שקיבל את החוזה הכי ארוך והכי גדול זה ליאור, שגם אם המאמן לא חושב ככה ההנהלה בהחלט חושבת שהוא הפרנצ'ייז פלייר של המועדון כנראה אחרת לא הייתה נותנת לו חוזה כזה ועוד בניגוד לדעת המאמן בנקודת הזמן שהוא קיבל את זה.

זה יפה שאתה קובע ומשנה הגדרות לטובת הנקודה המוזרה הזאת שלך.
ליאור היום הוא לא הישראלי הבכיר בסגל, רק משום שיש שני ישראלים אחרים שמשחקים יותר ממנו. האם הוא הישראלי הכי טוב היום? כנראה שכן, אבל לא בשביל בלאט,
והוא זה שקובע.
ובחזרה להגדרה - מה לעשות שמה שאתה אומר זה לא נכון. ההגדרה היא גלובלית, ולא קשורה למוצא של השחקן, או למיקום הגיאוגרפי בו הוא משחק.
ישנם לא מעט פרנצ'ייז פליירס באירופה, חלקם אירופאים, חלקם זרים (מקאלב, DD, באטיסט, קירי, טלטוביץ', נבארו ואחרים). גם במכבי פארגו היה יכול להפוך לכזה,
וגם סופו אולי יהפוך לכזה אם יאריך את החוזה בכמה שנים. כמובן שגם לאנג יכול. בעבר כבר היו למכבי פרנצ'ייז פליירס זרים כמו האפמן, פארקר וניקולה, וישראלים כמו
קטש וג'מצ'י.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:31

MTA2311 כתב:לבנות סביבו את הקבוצה? אשמח לקבל הוכחות לקביעה הזאת

השכר שלו והחוזה שלו. אתה לא נותן חוזה עתק ל5 שנים אם זה לא שחקן שאתה רוצה לבנות סביבו את הקבוצה, בטח לא עושה את זה בניגוד לדעת המאמן.

לבנות סביבו את הקבוצה זה לא אומר שהוא הכי טוב בקבוצה, זה אומר שליאור בעמדה 4 זה נתון, שחקן שהמערכת רוצה שיהיה חלק משמעותי בה, והיא מצפה מהמאמן והצוות לבנות קבוצה טובה מסביב לזה.

זה בדיוק מה שקרה השנה (שוחרר השחקן שמשחק בדיוק בעמדה שלו).

זה גם מה שיקרה בקיץ.

כשבלאט יביא פווארד פותח על חשבונו של אליהו אז אפשר יהיה להגיד שזה לא השחקן שבונים סביבו. כל עוד מביאים שחקן בכל העמדות האחרות אבל זאת של אליהו נשארת הבאנקר (ויש פה הרבה שטוענים הרי שזאת אחת הבעיות של הקבוצה, שבונים סביבו כ4 מוביל) והשחקן חמישייה בעמדה 4 אז בהחלט אפשר להגיד שבונים את הקבוצה סביבו.

אם זה טעות או לא זה כבר דיון אחר, אבל הוא פה ויש לו חוזה לעוד 3 שנים אז אין הרבה מה לדון בזה. וזה גם ברור שזה לא רק החלטה מקצועית, כי הרי בלאט בעצמו אמר שעשו את זה למרות שהוא חשב אחרת.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:35

jol9 כתב:
NY boy כתב:זה התרגום של וויקפדיה, הם חיים בעולם הגדול, אנחנו בישראל. בNBA פרנצ'ייז פלייר זה השחקן הכי טוב וזה שאתה בונה את המועדון סביבו. בישראל זה לא יכול להיות השחקן הזה כי שחקנים זרים כמעט תמיד יהיו טובים יותר, ואלו באים ומתחלפים להם כמעט כל שנה (חלק רוצים NBA, חלק רוצים כסף, חלק לא טובים מספיק, אבל כמעט תמיד הם לא נשארים יותר מידי). בNBA אין דבר כזה זרים ומקומיים, בישראל יש.

זה יפה שאתה קובע ומשנה הגדרות לטובת הנקודה המוזרה הזאת שלך.
ליאור היום הוא לא הישראלי הבכיר בסגל, רק משום שיש שני ישראלים אחרים שמשחקים יותר ממנו. האם הוא הישראלי הכי טוב היום? כנראה שכן, אבל לא בשביל בלאט,
והוא זה שקובע.
ובחזרה להגדרה - מה לעשות שמה שאתה אומר זה לא נכון. ההגדרה היא גלובלית, ולא קשורה למוצא של השחקן, או למיקום הגיאוגרפי בו הוא משחק.
ישנם לא מעט פרנצ'ייז פליירס באירופה, חלקם אירופאים, חלקם זרים (מקאלב, DD, באטיסט, קירי, טלטוביץ', נבארו ואחרים). גם במכבי פארגו היה יכול להפוך לכזה,
וגם סופו אולי יהפוך לכזה אם יאריך את החוזה בכמה שנים. כמובן שגם לאנג יכול. בעבר כבר היו למכבי פרנצ'ייז פליירס זרים כמו האפמן, פארקר וניקולה, וישראלים כמו
קטש וג'מצ'י.

יכולים כן, במציאות ליאור הוא זה שההנהלה בחרה (לא אני). הוא זה שההנהלה בחרה לתת לו את החוזה הגדול ל5 שנים, הוא זה שהיא החליטה שהיא הופכת לפרנצ'ייז פלייר של הקבוצה.

אמרתי, פארגו היה יכול להיות כזה, אפילו מצ'באן, אם הייתה מתקבל החלטה כזאת לתת להם חוזה ל5 שנים (במקרה של פארגו לא יכלו כי הוא רצה NBA, במקרה של מצ'באן נתנו אבל וויתרו מהר מאד) והיו דוחפים אותם. אם למשל ליאור לא היה חתום, ומכבי הייתה מחליטה לקחת את מצ'באן ולהפוך אותו לפרנצ'ייז פלייר שלה אז היא הייתה לוקחת אותו, שמה אותו בחמישייה, לא מביאה שחקנים בעמדה שלו, ודורשת מהמאמן לקדם אותו גם אם לא הכי מתאים לו. היא לא עשתה את זה עם מצ'באן... היא כן עשתה את זה עם ליאור דווקא. ככה שמבחינתם בהחלט נראה שליאור הוא הפרנצ'ייז וככה הם רואים את זה, אני לא אומר לרגע דרך אגב שהם צודקים בהחלטה הזאת או לא, הרבה מאמנים חשבו שעדיף להשקיע את הכסף הזה בזר טוב בעמדה הזאת (גם בלאט), אבל זאת על פניו הייתה ההחלטה שלהם.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2012, 17:39

לבנות סביב שחקן את הקבוצה, זה אומר להביא שחקנים שמתאימים לסגנון שלו ומשלימים אותו. באותו קיץ שהחתימו את ליאור, החתימו גם את סופו, שעל הנייר התפקוד שלו יחד עם אליהו הוא ממש לא אופטימלי. כמו גם את פארגו, שהוא שחקן אחד על אחד שצריך את הכדור בידיים שלו. לא בדיוק התחשבו בליאור כשהחתימו את השחקנים האלה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2012, 17:42

MTA2311 כתב:לבנות סביב שחקן את הקבוצה, זה אומר להביא שחקנים שמתאימים לסגנון שלו ומשלימים אותו. באותו קיץ שהחתימו את ליאור, החתימו גם את סופו, שעל הנייר התפקוד שלו יחד עם אליהו הוא ממש לא אופטימלי. כמו גם את פארגו, שהוא שחקן אחד על אחד שצריך את הכדור בידיים שלו. לא בדיוק התחשבו בליאור כשהחתימו את השחקנים האלה.

לגמרי!!! זה מה שניסיתי להגיד בצורה עילגת :D

זה כאילו שהיו מביאים עכשיו את הטרנטולה לשחק ליד לברון, או ליד כרמלו, או את דיאמנטידיס ליד מקאלב.

ד"א, עוד מעט יבוא פליקס ויגיד בצדק, שבעצם מכבי החתימה רק שחקנים לעמדה 4 שהיא העמדה של ליאור - בלו, הנדריקס, ג'יימס ומצ'באן, הם כולם גרסאות שונות
של פאוור פורוורדים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Tom1313 ו־16 אורחים