asafb96 כתב:מסתדר? לא, אבל אם אתה אומר אני איתך. להגיד לך שזה חוזה חכם? וואלה, אני לא בטוח.
זה חוזה שאתה נותן לשחקן בן 24 נניח, שכבר הוכיח את עצמו ביורוליג. אני באמת לא זכרתי שמדובר בחוזה כ"כ גבוה, וזה באמת מפתיע בהתחשב בעובדה,
שמכבי לא מוכנה לשלם לשחקנים מוכחים, ובהתחשב במגבלת חצי מליון הדולר לזר שראינו כאן בשנים האחרונות.
מה זה משנה אם הוא שחקן מוכח? ואם הוא היה שחקן מוכח בן 24, מכבי היו יכולים לשים עליו את היד? ועוד בסכומים נמוכים יחסית כאלה? באירופה זה כלום.
אם רוצים פרוספקטים עתידיים, צריך לשלם. כי אם נחכה שהוא יוכיח את עצמו, הוא כבר יהיה חתום בבארסה על חוזה של 1.5 מיליון יורו לעונה.
זה אחד השחקנים כי מוכשרים באירופה, ולא מהיום. הוא נתן מספרים מדהימים ביורוקאפ יחסית לגילו. לשם השוואה, כמו שמישהו כתב כאן, מספרים כמו של אידסון עשה, ומאצ'בן עשה את זה בגיל 20-21, ככוכב יחיד בקבוצה.
אני גם לא מבין מה הבעיה להחזיק אותו, אם יש את ליאור, ואפילו גם את בלו. מה לא מגיע לנו גם להינות מעומק ואיכות? בלו זה שחקן שצריך לחזור למימדים הטבעיים שלו. רול פלייר, שמשחק קצת ב4 וקצת ב3, ולא יותר. את השאר יסגרו מאצ'בן וליאור בעמדה 4, ששניהם יכולים לתת דקות גם כ4 ו5 מול סנטרים יותר נמוכים/פחות פיזיים (בדיוק כמו שמאצ'בן הסתדר עם באטיסט בגמר יותר טוב מאשר הנדריקס או סופו). מאצ'בן-ליאור-סופו זה בסיס פנטסטי לקוו קדמי. אם מוסיפים את בלו כרול פלייר, ועוד סנטר הגנתי, זה קוו קדמי פנטסטי.
כשיהיה לך תקציב של בארסה או ריאל אז תוכל להחזיק שחקנים כאלה. בדיוק כמו שכשהם מוכיחים את עצמם אז הם כבר חתומים בקבוצות גדולות, ככה רק הקבוצות האלה יכולות להחזיק שחקנים כאלה ועומק כזה בסכומים האלה.
אנחנו צריכים רכז במליון דולר או גבוה במליון דולר, ולא שחקן בעמדה שכבר יש לנו שחקן מהטובים באירופה שחתום פה לעוד 3 שנים.
בדרך שאתה אומר, סדר העדיפויות צריך להיות כזה שמצ'באן הוא האחרון ברשימה. אחרי שיחתימו רכז טוב, את לאנגפורד, את סופו או סנטר תותח אחר, וישאר עוד מליון דולר מיותרים בתקציב אז אפשר להתלבט בין הנדריקס למצ'באן במיליון הדולר האלה (למרות שמבחינת בלאט כמו שזה נראה אין תחרות, הוא מעדיף את הנדריקס).