ת׳רד המלפפונים - אייברסון סיכם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת׳רד המלפפונים - גם הפעם לא תהיה החתמה

הודעהעל ידי BIG sofo » 08 ספטמבר 2016, 00:58

ואם מכבי אכן תביא את טייבור פלייס זאת תהיה החתמה טובה?
הוא שחקן התקפי טוב אבל בהגנה די חלש, הוא גבוה מאוד אבל רזה...
הוא מזכיר לי את גיורגי שרמנדיני...
נערך לאחרונה על ידי BIG sofo בתאריך 08 ספטמבר 2016, 01:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
BIG sofo

הודעהעל ידי BIG sofo » 08 ספטמבר 2016, 01:03

BIG sofo

הודעהעל ידי שמואל1 » 08 ספטמבר 2016, 01:11

מעניין מה הסיבה שהמו"מ עם קולטון אייברסון פוצץ.
אולי שמעו את רחשי הקהל? או אולי התקבל איתות חיובי מרובינסון?
ימים (או שעות) יגידו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ספטמבר 2016, 01:13

בפעם האחרונה שהקהל חסם חתימה קיבלנו פה את גרין ל-3 שנים
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 01:21

Holiday_Armadillo כתב:בפעם האחרונה שהקהל חסם חתימה קיבלנו פה את גרין ל-3 שנים

להחתים.

(את הקהל)
אחדשיודע

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ספטמבר 2016, 01:24

אחדשיודע כתב:
yzafrir כתב:
אחדשיודע כתב:חלש בהשוואה לקבוצות הבכירות ביבשת.
התחרות שלנו היא לא מול הפועל חולון או בני הרצליה. זה לא הסיפור.

צפריר - צירבס לא הימור. הוא סנטר מחליף טוב לקבוצה עם שאיפות.

או סנטר ראשון לקבוצת הצלבה (בכל זאת הוא הוביל כבר קבוצה לשלב הזה...) . וזה מה שאנחנו , קבוצה שתתמודד על הצלבה . פיינלפור כרגע לא רלוונטי...

אוקיי, אז הגדרת את השאיפות שלך מהקבוצה. הצלבה.
השאיפות שלי מהקבוצה הן אחרות. לטעמי מכבי צריכה לכוון ליותר.

נראה שפדרמן איתך אגב.

גם מנהל הבנק של פדרמן איתי כנראה.
התקציב עלהנרק בגלל שמכבי קיבלה כסף נוסף מהיורוליג ולא בגלל שפדרמן הזרים כסף. החלק שהבעלים שמו קטן ביחס למה שקיבלו וגם זה רק בגלל העונה האחרונה הזוועתית...
מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב וגם לא תיהיה עם הבעלים הנוכחים. ברגע שתפנים את זה , גם אתה תהפוך יותר אופטימי או יותר נכון מציאותי....במצב הנוכחי הם עושים עבודה לא רעה למרות כל הטעויות הלגיטימיות כשמדובר במגבלות....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי SlavaCa » 08 ספטמבר 2016, 01:26

BIG sofo כתב:https://www.youtube.com/watch?v=fPWjAxFuTkA#t=228.286924

הייתי שמח לראות אותו פה רק בשביל פוסטר על אמרה
SlavaCa

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ספטמבר 2016, 01:27

BIG sofo כתב:ואם מכבי אכן תביא את טייבור פלייס זאת תהיה החתמה טובה?
הוא שחקן התקפי טוב אבל בהגנה די חלש, הוא גבוה מאוד אבל רזה...
הוא מזכיר לי את גיורגי שרמנדיני...

למרות שלא היה גורם משמעותי בnba , רואים אצלו שיפור בפיזיות והוא כבר לא כזה דקיק. חוץ מיזה גובה כזה עם ידיים כאלו , משנים זריקות לכל שחקן שיעמוד מולו....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי SlavaCa » 08 ספטמבר 2016, 01:52

אז עם נישארנו:
קולטון אייברסון
מברוק
רובינסון
פלייס
גרג סמיט׳ ?
SlavaCa

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 01:59

yzafrir כתב:
אחדשיודע כתב:
yzafrir כתב:
אחדשיודע כתב:חלש בהשוואה לקבוצות הבכירות ביבשת.
התחרות שלנו היא לא מול הפועל חולון או בני הרצליה. זה לא הסיפור.

צפריר - צירבס לא הימור. הוא סנטר מחליף טוב לקבוצה עם שאיפות.

או סנטר ראשון לקבוצת הצלבה (בכל זאת הוא הוביל כבר קבוצה לשלב הזה...) . וזה מה שאנחנו , קבוצה שתתמודד על הצלבה . פיינלפור כרגע לא רלוונטי...

אוקיי, אז הגדרת את השאיפות שלך מהקבוצה. הצלבה.
השאיפות שלי מהקבוצה הן אחרות. לטעמי מכבי צריכה לכוון ליותר.

נראה שפדרמן איתך אגב.

גם מנהל הבנק של פדרמן איתי כנראה.
התקציב עלהנרק בגלל שמכבי קיבלה כסף נוסף מהיורוליג ולא בגלל שפדרמן הזרים כסף. החלק שהבעלים שמו קטן ביחס למה שקיבלו וגם זה רק בגלל העונה האחרונה הזוועתית...
מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב וגם לא תיהיה עם הבעלים הנוכחים. ברגע שתפנים את זה , גם אתה תהפוך יותר אופטימי או יותר נכון מציאותי....במצב הנוכחי הם עושים עבודה לא רעה למרות כל הטעויות הלגיטימיות כשמדובר במגבלות....

לא, הם לא עושים "עבודה לא רעה". במקרה הטוב, הם עושים עבודה בינונית עם הכסף.
עם תקציב של 25 מיליון דולר, אתה בהחלט יכול לבנות קבוצה שתאיים על הקבוצות הגדולות (גם אם תגיע בעמדת נחיתות בתחילת העונה).

השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא כמה מהכסף הזה הולך למשכורות שחקנים וכמה לכל השאר (ולהנאתם הפרטית של הבעלים).
לאחר מכן, צריך לפרק את הקבוצה לגורמים ולראות האם הכסף שנשפך על כל שחקן מוצדק.

* צירבס ב-1.25 מיליון דולר ברוטו - שווה או לא שווה? אז אם אתה שואל אותי, אפשר להביא לא מעט שחקנים ברמתו (או ברמה דומה) במחיר נמוך בהרבה. הייתי משקיע בסנטר מחליף זול (לא אכפת לי - קולטון אייברסון, מברוקפלידיס ועוד אלף ואחת אפשרויות אחרות ממחנות האימונים ב-NBA) ושם 1.5 מיליון דולר על סנטר איכותי ממנו.
* סילי ואלכסנדר - שני שחקנים שהוחתמו בתור מחליפים לפני שהוחתמו בעמדות שלהם שחקנים מרכזיים. היום, ב-925 אלף דולר ברוטו שהושקעו בהם (400 אלף דולר ברוטו על אלכסנדר + 525 אלף דולר ברוטו על סילי) - עדיין היית מחתים אותם או שהיית משקיע את הכסף בשחקן פנים איכותי יותר מאלכסנדר? במילים אחרות, איפה היה יותר כדאי להשקיע כסף במחליף זר - בקו האחורי שכולל את גאודלוק ו-ווימס, או בקו הפנים שכולל את ראד וצירבס?
* הטעויות מהעונה שעברה - אנחנו משלמים על שחקנים שלא משחקים אצלנו. אם אתה עוד איכשהו יכול להבין את הטעות עם רוצ'סטי, אתה לא יכול להבין את הטעות עם הנדריקס.

ותאמין לי, אני מאוד מציאותי, קצת יותר ממך לדעתי (אל תגלה לאף אחד). אבל אני גם יודע שמכבי יכולה לעשות עבודה הרבה יותר טובה עם הכסף - ולכן אני ביקורתי.
לא רואה מה הטעם לבזבז 25 מיליון דולר (שמרביתו, אם לא כולו, אינו מכיסם של הבעלים) בלי לכוון למקום הכי גבוה שאפשר. להשתמש בתירוץ של "מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב" לא בא בחשבון. אין כסף? תשקיעו במערך סקאוטינג, תנהלו את הכסף בצורה חכמה יותר. או יותר קל - תעבירו את המועדון למישהו שיכול לתרום יותר מכם.
אחדשיודע

הודעהעל ידי yehooda » 08 ספטמבר 2016, 03:19

מה עם האשם טאביט עדיין משחק? סנטר בגובה 2.20 סופר אתלט בפעם האחרונה שראיתי הוא היה בדיליג. אולי אפשר להחתים אותו.

https://www.youtube.com/watch?v=H2j3nd4oqEY
yehooda

הודעהעל ידי jay » 08 ספטמבר 2016, 03:57

אחדשיודע כתב:* צירבס ב-1.25 מיליון דולר ברוטו - שווה או לא שווה? אז אם אתה שואל אותי, אפשר להביא לא מעט שחקנים ברמתו (או ברמה דומה) במחיר נמוך בהרבה. הייתי משקיע בסנטר מחליף זול (לא אכפת לי - קולטון אייברסון, מברוקפלידיס ועוד אלף ואחת אפשרויות אחרות ממחנות האימונים ב-NBA) ושם 1.5 מיליון דולר על סנטר איכותי ממנו.
* סילי ואלכסנדר - שני שחקנים שהוחתמו בתור מחליפים לפני שהוחתמו בעמדות שלהם שחקנים מרכזיים. היום, ב-925 אלף דולר ברוטו שהושקעו בהם (400 אלף דולר ברוטו על אלכסנדר + 525 אלף דולר ברוטו על סילי) - עדיין היית מחתים אותם או שהיית משקיע את הכסף בשחקן פנים איכותי יותר מאלכסנדר? במילים אחרות, איפה היה כדאי להשקיע את הכסף במחליף זר - בקו האחורי שכולל את גאודלוק ו-ווימס, או בקו הפנים שכולל את ראד וצירבס?
* הטעויות מהעונה שעברה - אנחנו משלמים על שחקנים שלא משחקים אצלנו. אם אתה עוד איכשהו יכול להבין את הטעות עם רוצ'סטי, אתה לא יכול להבין את הטעות עם הנדריקס.

ותאמין לי, אני מאוד מציאותי, יותר ממך אני חושב (אל תגלה לאף אחד). אבל אני גם יודע שמכבי יכולה לעשות עבודה הרבה יותר טובה עם הכסף - ולכן אני ביקורתי.
לא רואה מה הטעם לבזבז 25 מיליון דולר (ששקל ממנו לא מגיע מהבעלים) בלי לכוון למקום הכי גבוה. להשתמש בתירוץ של "מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב" לא בא בחשבון. אין כסף? תשקיעו במערך סקאוטינג, תנהלו את הכסף בצורה חכמה יותר. או יותר קל - תעבירו את המועדון למישהו שיכול לתרום יותר מכם.

יש הרבה טעם במה שאתה אומר, אבל גם יש בעיה בלנתח דברים בדיעבד, והסיפור של צירבאס זה מקרה מובהק.

בוא נעשה קצת סדר:

א. צירבאס הולך לעשות מיליון דולר בעונה הקרובה (רק בעונה שלאחריה 1.25).
צירבאס הגיע עם קווינסי מילר שחתם על מיליון דולר ו-ווימס שחתם על 1.5.
סמית' ממשיך על בערך 1.25, יחד עם ישראלים יקרים ובראשם מקל.
אם היה מגיע עם 3 ו-4 שעולים, נגיד, 700-800, זה היה משחק אחר.

ב. צירבאס הגיע עם קווינסי מילר.
רוצה לומר זו לא הייתה גחמה או יד המזל.
המחשבה הייתה, ולשם שינוי הייתה מחשבה טובה אז בוא נעודד אותם, שהקו הקדמי של הכוכב האדום מרשים, צעיר, עובד טוב יחד, בקו עלייה, מנפק מספרים גם ברמות הגבוהות, והייתי רוצה לזרוק פנימה גם ללא עבר של פציעות אבל קווינסי מילר.
קו קדמי שיכול לעבוד יחד בלי תלות יותר מדי חזקה בקו האחורי. צירבאס יותר רגיש לזה ממילר, אבל העובדה שאחד משחק בפנים ואחד בחוץ, ושהם מתמסרים ומזינים אחד את השני מעלה את היכולת שלהם להצליח כצוות גם במקום אחר.
במילים אחרות, היכולת האישית שלהם נבחנה ונמצאה מתאימה, אבל גם היכולת שלהם כצמד נבחנה ונמצאה מתאימה גם כן, הם משלימים ומפרים אחד את השני, והמטרה הייתה להביא את זה למכבי כחבילה.
כמו שהיית, עכשיו לפחות, נמנע מלהביא את מקל ואת רוצ'סטי יחד, או פארמר ורוצ'סטי (או אוחיון ורוצ'סטי.. הממ).
אבל את אדאמס והנגה היית חוטף, או דה קולו ותאודוסיץ', או וסלי ואודו, או ספאנוליס ובובה על מקל.

אני רואה דימיון בין רוצ'סטי לצירבאס.
שניהם פרצו לפתע, נתנו עונה גדולה עם מספרים טובים בקבוצה קטנה והיו נראים שווים את הכסף.
ולכולם ברור שאי אפשר היה להביא אותם בפחות כסף, כי הם היו מקבלים חוזה כזה או דומה במקום אחר.
כמובן שהחשש הוא שגם הגורל שלהם יהיה דומה, ואולי הציוות עם מילר זו בדיוק התגובה לחשש הזה שרוצ'סטי לא הסתדר עם מי שציוותו לו (לכן היה היגיון להביא את מקל, וכשגם זה נכשל, אמרו לרוצ'סטי ביי).

ג. מה שקורה עם קולטון נראה עכשיו "טבעי", כי זה קורה עכשיו, אבל איך זה היה נראה בתחילת הקיץ?
הוא עשה 550 אלף דולר בקבוצה שלו, והוא אפילו לא נחשב קרוב לפרפקט פיט מבחינתנו. זה שנוצר מצב שבו אפשר להביא אותו ב-350 בשלב הזה של העונה זה לא משהו שניתן היה לסמוך עליו מראש.
אם היה צריך לשים עוד חצי מיליון על סנטר (הקפיצה ממיליון ל-1.5 שאתה מדבר עליה), את מי היית מביא בכלום כסף שנשאר (עכשיו שאנחנו מקוששים מישהו ב-350)? בום רובינסון חותם במיליון!
תביא שמות ספציפיים, שמראש, להבדיל מבדיעבד, ניתן היה לומר שישלימו את הקבוצה/צירבאס טוב מהספסל, היו פנויים, והיו באים באותו כלום כסף.
ואפילו לפני זה, איזה סנטר היה מגיע לפה ב-1.5 מיליון, שהיה פנוי והיה יותר שווה להמר עליו כציוות עם קווינסי מילר, והיה נותן יותר ממנו על הנייר.
יכול להיות שיש, אבל מי הם? והאם נלקחה בחשבון הסיטואציה איתם אז, ולא היום, או בנקודה אחרת שנוח לנתח מהקיץ, אבל לא רלוונטית להחתמות שנעשו?

---

לגבי סילי, למה שוב מספרים שמתחילים ב-5? איפה כתוב שהוא הולך לעשות 525 אלף דולר לעונה? בכל מקום שראיתי מדובר על 400 אלף דולר.
כנ"ל אלכסנדר - 300 אלף דולר, לא 400.
וזה שם אותך על 700 אלף דולר לשניהם, ולא 925. זה לחלוטין משנה את התמונה.
שמתי לב שכל הזמן כתבת ברוטו, אם זה בגלל הברוטו, אני לא מבין מאיפה המקור.
אם זה איזה חישוב שאתה עושה, לא ברור מהו כי ממילא אין מיסוי על משכורות של זרים ואין קונסיסטנטיות ביחס בין המספרים, ואני גם לא מבין למה, אם כל המשכורות תמיד בנטו.
אפילו כשמדברים על מקל שלברוטו שלו יש משמעות כי הוא ישראלי, מציינים את ה-500 אלף דולר נטו שלו, ולא את המיליון דולר ברוטו שלו.

---

שום דבר מהנ"ל לא אומר שאני אוהב את סילי ואלכסנדר. באופן אישי, אני לא רוצה לראות אותם על הספסל של מכבי, אבל אף אחד לא שאל אותי אז נשאר לי רק לקוות לטוב.

אני חושב שהסלט הכי גדול בתקציב של מכבי זה החוק הרוסי, ש"מחייב" את נוכחותם של שחקנים כמו אוחיון, פניני, יבזורי, אלכסנדר ובמידה מסוימת גם מקל. ואי אפשר לחשוד בי שאני לא אוהב את מקל.
מקל לטעמי מתאים לרמות האלה, אבל מאחורי זר בכיר. אוחיון לדעתי גירסה חיוורת מדי של מקל ופציע. פניני הרבה הרבה אחרי השיא. יבזורי גבר ואני מת עליו, אבל זה לא זה. לאלכסנדר חסר אייקיו או "קואורדינציה קבוצתית" בשני צידי המגרש. לאנדסברג מתנדנד, למרות שמעולם לא פרץ וכנראה שגם לעולם לא יפרוץ, הוא עדיין כלי נשק, אז אולי הייתי משאיר אותו אם המחיר נכון.
אם היה אפשר להיפטר מכל הסיפור הזה, אני מניח שמכבי כמו מכבי הייתה מוצאת איך לדפוק את העסק בכל מקרה, אבל לתחושתי זה היה משחרר פקק אדיר ומאפשר להביא ספסל מכובד / לשפר את החמישייה.

אה, וטעויות כמו ריצ'ארד הנדריקס (להבדיל מרוצ'סטי) כמו שציינת בצדק, משאירות אותי פעור פה, ודופקות אותנו בצורה קשה בלי שום קשר לשום דבר אחר.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 ספטמבר 2016, 04:56

jay כתב:יש הרבה טעם במה שאתה אומר, אבל גם יש בעיה בלנתח דברים בדיעבד, והסיפור של צירבאס זה מקרה מובהק.

קודם כל, לטעמי שום דבר ממה שאמרתי אינו בדיעבד, אלו דברים שכתבתי וטענתי בפעם הראשונה ששמעתי על ההחתמות שלהם.
ואני יכול לספק ציטוטים על כל אחד מהם אגב, אם בא לך.

jay כתב:בוא נעשה קצת סדר:

א. צירבאס הולך לעשות מיליון דולר בעונה הקרובה (רק בעונה שלאחריה 1.25).
צירבאס הגיע עם קווינסי מילר שחתם על מיליון דולר ו-ווימס שחתם על 1.5.
סמית' ממשיך על בערך 1.25, יחד עם ישראלים יקרים ובראשם מקל.
אם היה מגיע עם 3 ו-4 שעולים, נגיד, 700-800, זה היה משחק אחר.

jay כתב:לגבי סילי, למה שוב מספרים שמתחילים ב-5? איפה כתוב שהוא הולך לעשות 525 אלף דולר לעונה? בכל מקום שראיתי מדובר על 400 אלף דולר.
כנ"ל אלכסנדר - 300 אלף דולר, לא 400.
וזה שם אותך על 700 אלף דולר לשניהם, ולא 925. זה לחלוטין משנה את התמונה.
שמתי לב שכל הזמן כתבת ברוטו, אם זה בגלל הברוטו, אני לא מבין מאיפה המקור.
אם זה איזה חישוב שאתה עושה, אני לא רואה קונסיסטנטיות, ממילא אין מס על משכורות של זרים, ואני גם לא מבין למה, אם כל המשכורות תמיד בנטו.
אפילו כשמדברים על מקל שלברוטו שלו יש משמעות כי הוא ישראלי, מציינים את ה-500 אלף דולר נטו שלו, ולא את המיליון דולר ברוטו שלו.

לגבי המספרים - כל הסכומים שמצויינים בתקשורת הישראלית הם בנטו (אלא אם מצוין אחרת).
יש 25% מס על זרים, 50% על ישראלים. ובסופו של דבר, מה שמעניין אותנו (מבחינה תקציבית) הוא כמה מכבי משלמת, ולא כמה השחקן מרוויח.

בתקשורת מציינים כאמור את הסכום שהשחקן ירוויח, ולא את הסכום שהמועדון ישלם. צירבס ירוויח מיליון דולר, אבל מכבי תשלם עליו 1.25 מיליון דולר. סילי ירוויח 400 אלף דולר, אבל מכבי תשלם עליו 525 אלף דולר. אלכסנדר ירוויח כ-300 אלף דולר, אבל מכבי תשלם עליו 400 אלף דולר (נכון לפחות לעונה הראשונה). ווימס ירוויח 1.5 מיליון דולר, אבל מכבי תשלם עליו 2 מיליון דולר.
סמית הרוויח בעונה שעברה 1.2 מיליון דולר, אבל מכבי שילמה עליו 1.6 מיליון דולר. לא יודע אגב כמה הוא ירוויח העונה, אבל אני חושב שמדרגת המס עליו עולה ל-50%.
כל הישראלים "הבכירים" (מקל, אוחיון, לנדסברג, פניני) הרוויחו בעונה שעברה בסביבות חצי מיליון דולר (ולא זכור לי שמישהו חידש את החוזה הקיץ) - כמיליון דולר ברוטו על כל אחד. יבזורי הרוויח כ-330 אלף דולר אאל"ט = כ-700 אלף דולר ברוטו.

jay כתב:ב. צירבאס הגיע עם קווינסי מילר.
רוצה לומר זו לא הייתה גחמה או יד המזל.
המחשבה הייתה, ולשם שינוי הייתה מחשבה טובה אז בוא נעודד אותם, שהקו הקדמי של הכוכב האדום מרשים, צעיר, עובד טוב יחד, בקו עלייה, מנפק מספרים גם ברמות הגבוהות, והייתי רוצה לזרוק פנימה גם ללא עבר של פציעות אבל קווינסי מילר.
קו קדמי שיכול לעבוד יחד בלי תלות יותר מדי חזקה בקו האחורי. צירבאס יותר רגיש לזה ממילר, אבל העובדה שאחד משחק בפנים ואחד בחוץ, ושהם מתמסרים ומזינים אחד את השני מעלה את היכולת שלהם להצליח כצוות גם במקום אחר.
במילים אחרות, היכולת האישית שלהם נבחנה ונמצאה מתאימה, אבל גם היכולת שלהם כצמד נבחנה ונמצאה מתאימה גם כן, הם משלימים ומפרים אחד את השני, והמטרה הייתה להביא את זה למכבי כחבילה.
כמו שהיית, עכשיו לפחות, נמנע מלהביא את מקל ואת רוצ'סטי יחד, או פארמר ורוצ'סטי (או אוחיון ורוצ'סטי.. הממ).
אבל את אדאמס והנגה היית חוטף, או דה קולו ותאודוסיץ', או וסלי ואודו, או ספאנוליס ובובה על מקל.

אני רואה דימיון בין רוצ'סטי לצירבאס.
שניהם פרצו לפתע, נתנו עונה גדולה עם מספרים טובים בקבוצה קטנה והיו נראים שווים את הכסף.
ולכולם ברור שאי אפשר היה להביא אותם בפחות כסף, כי הם היו מקבלים חוזה כזה או דומה במקום אחר.
כמובן שהחשש הוא שגם הגורל שלהם יהיה דומה, ואולי הציוות עם מילר זו בדיוק התגובה לחשש הזה שרוצ'סטי לא הסתדר עם מי שציוותו לו (לכן היה היגיון להביא את מקל, וכשגם זה נכשל, אמרו לרוצ'סטי ביי).

אתה מוזמן לתת להם קרדיט על החתמת צירבס (או על השילוב שלו עם מילר), זכותך. אני גם בטוח שיש אנשים שתופסים מצירבס יותר ממני (או ממך). אבל אני באופן אישי, לא תופס ממנו כסנטר ראשון לקבוצת ירוליג בכירה - עם מילר או בלעדיו. לצערי, מהיום הראשון לא אהבתי את ההחתמה הזאת (בסכומים שדובר עליהם), וציינתי זאת. אני יכול להבין את הסיבות שהביאו להחתמתו (ולשמוע את הסיפורים על הסוכן המשותף שלו עם מילר וסילי), אבל לא יכול להסכים איתם.

jay כתב:ג. מה שקורה עם קולטון נראה עכשיו "טבעי", כי זה קורה עכשיו, אבל איך זה היה נראה בתחילת הקיץ?
הוא עשה 550 אלף דולר בקבוצה שלו, והוא אפילו לא נחשב קרוב לפרפקט פיט מבחינתנו. זה שנוצר מצב שבו אפשר להביא אותו ב-350 בשלב הזה של העונה זה לא משהו שניתן היה לסמוך עליו מראש.
אם היה צריך לשים עוד חצי מיליון על סנטר (הקפיצה ממיליון ל-1.5 שאתה מדבר עליה), את מי היית מביא בכלום כסף שנשאר (עכשיו שאנחנו מקוששים מישהו ב-350)? בום רובינסון חותם במיליון!
תביא שמות ספציפיים, שמראש, להבדיל מבדיעבד, ניתן היה לומר שישלימו את הקבוצה/צירבאס טוב מהספסל, היו פנויים, והיו באים באותו כלום כסף.
ואפילו לפני זה, איזה סנטר היה מגיע לפה ב-1.5 מיליון, שהיה פנוי והיה יותר שווה להמר עליו כציוות עם קווינסי מילר, והיה נותן יותר ממנו על הנייר.
יכול להיות שיש, אבל מי הם? והאם נלקחה בחשבון הסיטואציה איתם אז, ולא היום, או בנקודה אחרת שנוח לנתח מהקיץ, אבל לא רלוונטית להחתמות שנעשו?

תמיד יש אופציות זולות יותר לקראת סוף הקיץ - אם שחקנים שלא מצאו את מקומם בקבוצה הקודמת ומחפשים שידוך חדש, ואם שחקנים שמגיעים ממחנות ה-NBA (וצריך להמתין להם עד אוקטובר. כן, לפעמים סבלנות משתלמת). זה בדיוק העניין - על שחקנים מחליפים אתה יכול לחכות, לא על שחקנים מרכזיים. ומה שמכבי עשתה הוא הפוך, סיכמה בתחילת הקיץ עם שחקנים משניים כמו סילי ואלכסנדר, וחיכתה עם ההחתמה של שחקן מרכזי לעמדת הפנים (או... עדיין מחכה). זה עקום ולא נכון.
וגם בתחילת הקיץ היית יכול למצוא סנטר מחליף זול וטוב - יוהאנס ווגמן למשל, שחתם בסופו של דבר בויטוריה. סנטר גרמני צעיר בן 23, אולי עדיין לא בשל ב-100%, אבל לדעתי הוא יכול להיות שחקן מצוין. מסוג ההחתמות שאני אוהב.

אם אתה שואל אותי על סנטר שהייתי מחתים במקום צירבס (ולא בהכרח ביותר כסף) - אז ג'רנל סטוקס. לחלוטין.
הימור אומנם (בגלל הגיל), אבל כישרון ענק. נופל בין עמדות 4 ל-5 ב-NBA (לא מספיק זריז לשמור על 4, ולא מספיק גבוה ואתלטי לעמדה 5), אבל מתאים לאירופה בתור סנטר.
וכן, גם רובינסון הוא שם שהייתי משכיב עליו כמובן את הכסף לפני צירבס. מציע לו מיליון וחצי (ברוטו, בסך הכל 250 אלף יותר מצירבס) - ורואה מה קורה הלאה. כמוהו, יש לא מעט שמות של פליטי NBA שהלכו אחרי הכסף לסין (ג'יי ג'יי היקסון, ג'ייסון תומפסון ועוד), ואני לא בטוח שכולם מקבלים יותר מהסכום הזה.
צריך בסך הכל איש סקאוטינג שמתמצא קצת ב-NBA, ממש לא בשמיים. במכבי לצערי זה לא קיים.

jay כתב:שום דבר מהנ"ל לא אומר שאני אוהב את סילי ואלכסנדר. באופן אישי, אני לא רוצה לראות אותם על הספסל של מכבי, אבל אף אחד לא שאל אותי אז נשאר לי רק לקוות לטוב.

אני חושב שהסלט הכי גדול בתקציב של מכבי זה החוק הרוסי, ש"מחייב" את נוכחותם של שחקנים כמו אוחיון, פניני, יבזורי, אלכסנדר ובמידה מסוימת גם מקל. ואי אפשר לחשוד בי שאני לא אוהב את מקל.
מקל לטעמי מתאים לרמות האלה, אבל מאחורי זר בכיר. אוחיון לדעתי גירסה חיוורת מדי של מקל ופציע. פניני הרבה הרבה אחרי השיא. יבזורי גבר ואני מת עליו, אבל זה לא זה. לאלכסנדר חסר אייקיו או "קואורדינציה קבוצתית" בשני צידי המגרש. לאנדסברג מתנדנד, למרות שמעולם לא פרץ וכנראה שגם לעולם לא יפרוץ, הוא עדיין כלי נשק, אז אולי הייתי משאיר אותו אם המחיר נכון.
אם היה אפשר להיפטר מכל הסיפור הזה, אני מניח שמכבי כמו מכבי הייתה מוצאת איך לדפוק את העסק, אבל לתחושתי זה היה משחרר פקק אדיר ומאפשר להביא ספסל מכובד.

אה, וטעויות כמו ריצ'ארד הנדריקס משאירות אותי פעור פה, ודופקות אותנו בצורה קשה בלי שום קשר לשום דבר אחר.

מסכים איתך לגבי רוב הדברים, אם כי אין לי העדפה למי מבין מקל או אוחיון. שניהם שחקנים בינויים לטעמי - מקל אומנם טוב יותר על הנייר, אבל אני לא בטוח שהוא הרבה יותר יעיל מהספסל.
אין ספק שהישראלים הם ה-"בעיה" בסגל מבחינה תקציבית. עם זאת, זו בעיה שאתה יכול להתמודד איתה, אם אתה עובד מסודר ונכון. ומכבי... לא כל כך עובדת מסודר בשנים האחרונות. נתחיל מזה שאתה יכול לוותר על אחד הישראלים הבכירים בסגל, אין צורך ב-6 כאלו - בין היתר בעקבות העובדה שאפשר להרכיב רק 5 ישראלים בכירים בכל משחק (בהנחה שרושמים 5 זרים ו-2 צעירים). וחוץ מזה, לא ברור הצורך גם במקל וגם באוחיון - שני שחקנים "בכירים" באותה עמדה, שהמחיר שלהם גם גבוה בהרבה מהתפוקה שלהם (לטעמי). מעדיף שחקן צעיר ישראלי בינוני אחר, באחת מעמדות הפנים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי SlavaCa » 08 ספטמבר 2016, 06:09

לטקבק זה קל, להעביר ביקורת זה קל, לנהל קבוצה על דפי הפורום זה קל, אפילו לנהל מדינה אפשר בבית מול המחשב אבל מנסיון אני יודע שמלמתה הכל נראה יותר קל אבל ברגע שאתה מגיע באמת לנהל משהו זה לא כזה פשוט ופתאום יש המון גורמים שמשפעים על ההחלטות שלך שלא הייתה מודע אלהם לפניכן
SlavaCa

הודעהעל ידי toja27 » 08 ספטמבר 2016, 06:46

SlavaCa כתב:לטקבק זה קל, להעביר ביקורת זה קל, לנהל קבוצה על דפי הפורום זה קל, אפילו לנהל מדינה אפשר בבית מול המחשב אבל מנסיון אני יודע שמלמתה הכל נראה יותר קל אבל ברגע שאתה מגיע באמת לנהל משהו זה לא כזה פשוט ופתאום יש המון גורמים שמשפעים על ההחלטות שלך שלא הייתה מודע אלהם לפניכן

100 אחוז.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי er79 » 08 ספטמבר 2016, 07:37

SlavaCa כתב:אז עם נישארנו:
קולטון אייברסון
מברוק
רובינסון
פלייס
גרג סמיט׳ ?

להוציא את גרג סמית', ולהחליף בהנרי סימס, אני סבור בסבירות גבוהה שאחד מבין אייברסון, מברוק, רובינסון, פלייס או סימס יחתום בקבוצה בקרוב. אם זה יהיה שם אחר אופתע מצד אחד, מצד שני אני לא יודע עד כמה שם אחר זה בשורה רעה יותר משחקנים כמו מברוק או אייברסון, שהם פחות ממה שאני מחפש לקו הקדמי, מכבי צריכה שחקן הגנתי פרופר. אגב גם פלייס לא ממש עונה לתכונות האלה. אם מכבי לא מסכימה לשבור עוד קצת את הקופה על שחקן כמו רובינסון, עדיף אפילו להביא איזה מפלצת חסימות מקומית וזולה כמו אנג'אי מאשר לשרוף הרבה יותר כסף על שחקן רך כמו מברוק ודומיו. מקווה שארז יחליט נכון וישפיע על ההנהלה.
er79

הודעהעל ידי איתי-שגב » 08 ספטמבר 2016, 09:27

וואלה פרסמה שהיה התקדמות עם אייברסון בלילה וצפוי לחתום עד סוף השבוע.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי rc4991 » 08 ספטמבר 2016, 09:51

איתי-שגב כתב:וואלה פרסמה שהיה התקדמות עם אייברסון בלילה וצפוי לחתום עד סוף השבוע.

עדיף כבר להביא הימור מארה"ב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 08 ספטמבר 2016, 09:56

חתם ?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי Number8 » 08 ספטמבר 2016, 09:58