המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:בפעם האחרונה שהקהל חסם חתימה קיבלנו פה את גרין ל-3 שנים
אחדשיודע כתב:yzafrir כתב:אחדשיודע כתב:חלש בהשוואה לקבוצות הבכירות ביבשת.
התחרות שלנו היא לא מול הפועל חולון או בני הרצליה. זה לא הסיפור.
צפריר - צירבס לא הימור. הוא סנטר מחליף טוב לקבוצה עם שאיפות.
או סנטר ראשון לקבוצת הצלבה (בכל זאת הוא הוביל כבר קבוצה לשלב הזה...) . וזה מה שאנחנו , קבוצה שתתמודד על הצלבה . פיינלפור כרגע לא רלוונטי...
אוקיי, אז הגדרת את השאיפות שלך מהקבוצה. הצלבה.
השאיפות שלי מהקבוצה הן אחרות. לטעמי מכבי צריכה לכוון ליותר.
נראה שפדרמן איתך אגב.
BIG sofo כתב:https://www.youtube.com/watch?v=fPWjAxFuTkA#t=228.286924
BIG sofo כתב:ואם מכבי אכן תביא את טייבור פלייס זאת תהיה החתמה טובה?
הוא שחקן התקפי טוב אבל בהגנה די חלש, הוא גבוה מאוד אבל רזה...
הוא מזכיר לי את גיורגי שרמנדיני...
yzafrir כתב:אחדשיודע כתב:yzafrir כתב:אחדשיודע כתב:חלש בהשוואה לקבוצות הבכירות ביבשת.
התחרות שלנו היא לא מול הפועל חולון או בני הרצליה. זה לא הסיפור.
צפריר - צירבס לא הימור. הוא סנטר מחליף טוב לקבוצה עם שאיפות.
או סנטר ראשון לקבוצת הצלבה (בכל זאת הוא הוביל כבר קבוצה לשלב הזה...) . וזה מה שאנחנו , קבוצה שתתמודד על הצלבה . פיינלפור כרגע לא רלוונטי...
אוקיי, אז הגדרת את השאיפות שלך מהקבוצה. הצלבה.
השאיפות שלי מהקבוצה הן אחרות. לטעמי מכבי צריכה לכוון ליותר.
נראה שפדרמן איתך אגב.
גם מנהל הבנק של פדרמן איתי כנראה.
התקציב עלהנרק בגלל שמכבי קיבלה כסף נוסף מהיורוליג ולא בגלל שפדרמן הזרים כסף. החלק שהבעלים שמו קטן ביחס למה שקיבלו וגם זה רק בגלל העונה האחרונה הזוועתית...
מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב וגם לא תיהיה עם הבעלים הנוכחים. ברגע שתפנים את זה , גם אתה תהפוך יותר אופטימי או יותר נכון מציאותי....במצב הנוכחי הם עושים עבודה לא רעה למרות כל הטעויות הלגיטימיות כשמדובר במגבלות....
אחדשיודע כתב:* צירבס ב-1.25 מיליון דולר ברוטו - שווה או לא שווה? אז אם אתה שואל אותי, אפשר להביא לא מעט שחקנים ברמתו (או ברמה דומה) במחיר נמוך בהרבה. הייתי משקיע בסנטר מחליף זול (לא אכפת לי - קולטון אייברסון, מברוקפלידיס ועוד אלף ואחת אפשרויות אחרות ממחנות האימונים ב-NBA) ושם 1.5 מיליון דולר על סנטר איכותי ממנו.
* סילי ואלכסנדר - שני שחקנים שהוחתמו בתור מחליפים לפני שהוחתמו בעמדות שלהם שחקנים מרכזיים. היום, ב-925 אלף דולר ברוטו שהושקעו בהם (400 אלף דולר ברוטו על אלכסנדר + 525 אלף דולר ברוטו על סילי) - עדיין היית מחתים אותם או שהיית משקיע את הכסף בשחקן פנים איכותי יותר מאלכסנדר? במילים אחרות, איפה היה כדאי להשקיע את הכסף במחליף זר - בקו האחורי שכולל את גאודלוק ו-ווימס, או בקו הפנים שכולל את ראד וצירבס?
* הטעויות מהעונה שעברה - אנחנו משלמים על שחקנים שלא משחקים אצלנו. אם אתה עוד איכשהו יכול להבין את הטעות עם רוצ'סטי, אתה לא יכול להבין את הטעות עם הנדריקס.
ותאמין לי, אני מאוד מציאותי, יותר ממך אני חושב (אל תגלה לאף אחד). אבל אני גם יודע שמכבי יכולה לעשות עבודה הרבה יותר טובה עם הכסף - ולכן אני ביקורתי.
לא רואה מה הטעם לבזבז 25 מיליון דולר (ששקל ממנו לא מגיע מהבעלים) בלי לכוון למקום הכי גבוה. להשתמש בתירוץ של "מכבי היא כבר מזמן לא בטופ האירופי מבחינת תקציב" לא בא בחשבון. אין כסף? תשקיעו במערך סקאוטינג, תנהלו את הכסף בצורה חכמה יותר. או יותר קל - תעבירו את המועדון למישהו שיכול לתרום יותר מכם.
jay כתב:יש הרבה טעם במה שאתה אומר, אבל גם יש בעיה בלנתח דברים בדיעבד, והסיפור של צירבאס זה מקרה מובהק.
jay כתב:בוא נעשה קצת סדר:
א. צירבאס הולך לעשות מיליון דולר בעונה הקרובה (רק בעונה שלאחריה 1.25).
צירבאס הגיע עם קווינסי מילר שחתם על מיליון דולר ו-ווימס שחתם על 1.5.
סמית' ממשיך על בערך 1.25, יחד עם ישראלים יקרים ובראשם מקל.
אם היה מגיע עם 3 ו-4 שעולים, נגיד, 700-800, זה היה משחק אחר.
jay כתב:לגבי סילי, למה שוב מספרים שמתחילים ב-5? איפה כתוב שהוא הולך לעשות 525 אלף דולר לעונה? בכל מקום שראיתי מדובר על 400 אלף דולר.
כנ"ל אלכסנדר - 300 אלף דולר, לא 400.
וזה שם אותך על 700 אלף דולר לשניהם, ולא 925. זה לחלוטין משנה את התמונה.
שמתי לב שכל הזמן כתבת ברוטו, אם זה בגלל הברוטו, אני לא מבין מאיפה המקור.
אם זה איזה חישוב שאתה עושה, אני לא רואה קונסיסטנטיות, ממילא אין מס על משכורות של זרים, ואני גם לא מבין למה, אם כל המשכורות תמיד בנטו.
אפילו כשמדברים על מקל שלברוטו שלו יש משמעות כי הוא ישראלי, מציינים את ה-500 אלף דולר נטו שלו, ולא את המיליון דולר ברוטו שלו.
jay כתב:ב. צירבאס הגיע עם קווינסי מילר.
רוצה לומר זו לא הייתה גחמה או יד המזל.
המחשבה הייתה, ולשם שינוי הייתה מחשבה טובה אז בוא נעודד אותם, שהקו הקדמי של הכוכב האדום מרשים, צעיר, עובד טוב יחד, בקו עלייה, מנפק מספרים גם ברמות הגבוהות, והייתי רוצה לזרוק פנימה גם ללא עבר של פציעות אבל קווינסי מילר.
קו קדמי שיכול לעבוד יחד בלי תלות יותר מדי חזקה בקו האחורי. צירבאס יותר רגיש לזה ממילר, אבל העובדה שאחד משחק בפנים ואחד בחוץ, ושהם מתמסרים ומזינים אחד את השני מעלה את היכולת שלהם להצליח כצוות גם במקום אחר.
במילים אחרות, היכולת האישית שלהם נבחנה ונמצאה מתאימה, אבל גם היכולת שלהם כצמד נבחנה ונמצאה מתאימה גם כן, הם משלימים ומפרים אחד את השני, והמטרה הייתה להביא את זה למכבי כחבילה.
כמו שהיית, עכשיו לפחות, נמנע מלהביא את מקל ואת רוצ'סטי יחד, או פארמר ורוצ'סטי (או אוחיון ורוצ'סטי.. הממ).
אבל את אדאמס והנגה היית חוטף, או דה קולו ותאודוסיץ', או וסלי ואודו, או ספאנוליס ובובה על מקל.
אני רואה דימיון בין רוצ'סטי לצירבאס.
שניהם פרצו לפתע, נתנו עונה גדולה עם מספרים טובים בקבוצה קטנה והיו נראים שווים את הכסף.
ולכולם ברור שאי אפשר היה להביא אותם בפחות כסף, כי הם היו מקבלים חוזה כזה או דומה במקום אחר.
כמובן שהחשש הוא שגם הגורל שלהם יהיה דומה, ואולי הציוות עם מילר זו בדיוק התגובה לחשש הזה שרוצ'סטי לא הסתדר עם מי שציוותו לו (לכן היה היגיון להביא את מקל, וכשגם זה נכשל, אמרו לרוצ'סטי ביי).
jay כתב:ג. מה שקורה עם קולטון נראה עכשיו "טבעי", כי זה קורה עכשיו, אבל איך זה היה נראה בתחילת הקיץ?
הוא עשה 550 אלף דולר בקבוצה שלו, והוא אפילו לא נחשב קרוב לפרפקט פיט מבחינתנו. זה שנוצר מצב שבו אפשר להביא אותו ב-350 בשלב הזה של העונה זה לא משהו שניתן היה לסמוך עליו מראש.
אם היה צריך לשים עוד חצי מיליון על סנטר (הקפיצה ממיליון ל-1.5 שאתה מדבר עליה), את מי היית מביא בכלום כסף שנשאר (עכשיו שאנחנו מקוששים מישהו ב-350)? בום רובינסון חותם במיליון!
תביא שמות ספציפיים, שמראש, להבדיל מבדיעבד, ניתן היה לומר שישלימו את הקבוצה/צירבאס טוב מהספסל, היו פנויים, והיו באים באותו כלום כסף.
ואפילו לפני זה, איזה סנטר היה מגיע לפה ב-1.5 מיליון, שהיה פנוי והיה יותר שווה להמר עליו כציוות עם קווינסי מילר, והיה נותן יותר ממנו על הנייר.
יכול להיות שיש, אבל מי הם? והאם נלקחה בחשבון הסיטואציה איתם אז, ולא היום, או בנקודה אחרת שנוח לנתח מהקיץ, אבל לא רלוונטית להחתמות שנעשו?
jay כתב:שום דבר מהנ"ל לא אומר שאני אוהב את סילי ואלכסנדר. באופן אישי, אני לא רוצה לראות אותם על הספסל של מכבי, אבל אף אחד לא שאל אותי אז נשאר לי רק לקוות לטוב.
אני חושב שהסלט הכי גדול בתקציב של מכבי זה החוק הרוסי, ש"מחייב" את נוכחותם של שחקנים כמו אוחיון, פניני, יבזורי, אלכסנדר ובמידה מסוימת גם מקל. ואי אפשר לחשוד בי שאני לא אוהב את מקל.
מקל לטעמי מתאים לרמות האלה, אבל מאחורי זר בכיר. אוחיון לדעתי גירסה חיוורת מדי של מקל ופציע. פניני הרבה הרבה אחרי השיא. יבזורי גבר ואני מת עליו, אבל זה לא זה. לאלכסנדר חסר אייקיו או "קואורדינציה קבוצתית" בשני צידי המגרש. לאנדסברג מתנדנד, למרות שמעולם לא פרץ וכנראה שגם לעולם לא יפרוץ, הוא עדיין כלי נשק, אז אולי הייתי משאיר אותו אם המחיר נכון.
אם היה אפשר להיפטר מכל הסיפור הזה, אני מניח שמכבי כמו מכבי הייתה מוצאת איך לדפוק את העסק, אבל לתחושתי זה היה משחרר פקק אדיר ומאפשר להביא ספסל מכובד.
אה, וטעויות כמו ריצ'ארד הנדריקס משאירות אותי פעור פה, ודופקות אותנו בצורה קשה בלי שום קשר לשום דבר אחר.
SlavaCa כתב:לטקבק זה קל, להעביר ביקורת זה קל, לנהל קבוצה על דפי הפורום זה קל, אפילו לנהל מדינה אפשר בבית מול המחשב אבל מנסיון אני יודע שמלמתה הכל נראה יותר קל אבל ברגע שאתה מגיע באמת לנהל משהו זה לא כזה פשוט ופתאום יש המון גורמים שמשפעים על ההחלטות שלך שלא הייתה מודע אלהם לפניכן
SlavaCa כתב:אז עם נישארנו:
קולטון אייברסון
מברוק
רובינסון
פלייס
גרג סמיט׳ ?
איתי-שגב כתב:וואלה פרסמה שהיה התקדמות עם אייברסון בלילה וצפוי לחתום עד סוף השבוע.
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־6 אורחים