felix_r כתב:yiffy,
תמשיך להזין את עצמך מהתקשורת, ונראה לאן תגיע.
בזמן שערוצי הטלויזיה במשך יום שלם העסיקו את עצמם ואת הצופים בליגלוגים לתקלה במחשב של הבחירות בליכוד, מסביב למדינה מתרחשים הרבה מאוד דברים, שאתה לא ממש מודע להם. למה? כי הרבה יותר כייף לצחוק ולהתבדח על הבחירות בליכוד, מאשר לעשות את העבודה האמיתית, שבשבילה בכלל קיימת התקשורת.
לדוגמא, אתה לא ממש מודע לעובדה שיש רעב במצרים השכנה (ותודה לאובמה על האביב הערבי!), ושיש סיכוי של ממש שהעם יעיף את מורסי במהפכה חדשה, ורק אלוהים יודע איך זה ישפיע עלינו. אז נכון, אם תחפור ותקרא גם את הידיעות שנדחפו הכי רחוק מהכותרות, אתה תדע על זה, אבל ספק גדול בליבי שאתה באמת חופר כל כך עמוק באתרי החדשות.
אתה גם לא ממש מודע לעבודה שיש מתיחות גדולה מאוד באיזורנו בין האמריקאים לרוסים. ממש בימים אלה ספינות מלחמה רוסיות ואמריקאיות עומדות אלה מול אלה מול החוף של עזה וגם של סוריה. אז נכון, שמעת בקצה האוזן, שהאמריקאים עומדים להציב סוללות פטריוט על גבול טורקיה-סוריה, ושהרוסים זועמים, אבל התקשורת שלנו החליטה שלא צריך להעמיס עליך עם הפרטים והפרשנויות. כי הרבה יותר שמח לפרשן יום שלם את התקלה במחשב של הליכוד! למה להעמיס עליך ידיעות מדאיגות?
אני מבין שיש לך משכן של קבע במוח שלי ואת המודע לכל מה שקורה שם. תרשה לי לחרוג ממנהגי ולהיות מעט לא צנוע: אני יודע המון. כל פרט ופרט ממה שכתבת ועוד ימבה דברים. רובם לא מהתקשורת אלא מהשכלה ציבורית אך גם מיוזמה אישית.
את מה שמק'קיין אמר שאבתי לא מהתקשורת, אלא מהדברים שלו כפי שהוא ניסח אותם בעימות מול אובמה בנושאי חוץ ב-08'. צפיתי בכולו בשידור ישיר, כמו בכל העימותים באותה שנה ובכל העימותים בשנה הזו. תרשה לי להיות עוד הרבה יותר לא צנוע: אין הרבה אנשים בארץ שיודעים כמוני על פוליטיקה והיסטוריה אמריקאית. אני מתעדכן באופן יומיומי באתר שמספק חדשות מכל קצוות הקשת הפוליטית: מהניו-יורק טיימס הליברלי ועד הוול סטריט ז'ורנל השמרני. אני חותם על כל דבר שאני כותב על פוליטיקה אמריקאית בשתי ידיים, ואתה יותר ממוזמן לנסות ולהוכיח שאני טועה.
אני מבין שיש לך בטן מלאה על התקשורת בארץ ואתה מוזמן לחבוט בה כמה שבא לך, אבל להשליך את מעללי התקשורת על כל אדם שמצויד בעובדות שאינן עולות בקנה אחד עם מה שאתה רוצה להגיד זה מיותר.