jol9 כתב:איזה ביטחון? ביטחון שיש לך עדיפות מוחלטת על כל צבא או ארגון באיזור.
אני מניח שאתה לא חושב שביבי מעוניין להקריס את הכלכלה לטובה הביטחון, נכון? מה שאתה יודע, אני מניח שגם הוא וסוללת היועצים שלו יודעים.
אתה גם מפריז בסכומים - מדובר בתקציב של 51 מיליארד לפני התוספת, שהתוספת עצמה היא 5-6 מיליארד.
המלחמה לא היתה בחינם כמו שאתה מבין, וצריך להעביר תקציבים בשביל למלא את המלאים של כיפת הברזל ודברים אחרים.
אני לא חושב שתהיה עלייה של מיסים, או לפחות לא של מס ההכנסה
אבל לא עומד מולך שום צבא אז עליונות מול מי? מול חמאס וחיזבאללה? אתה חושב שהמטוסים החמקנים יתנו לך איזשהו ייתרון מולם? ממש לא ברור לי איך מטוסים חמקניים ב- 50 מליארד שקל נותנים לנו בטחון כשכבר יש לנו 800 מטוסים שעולים מליארדים ואין אף כוח באזור שיכול לעשות גם ככה משהו מולם. אלא אם כן ביבי יודע משהו על חוצנים שצפויים לתקוף את מדינת ישראל, המהלך הזה אבסורדי וגם חברי ועדת ההצטיידות יצאו נגד זה. אני ממש לא אופתע אם יש פה הרבה מאוד אנשים שגוזרים קופון סטייל אהוד ברק מלוקהיד מרטין בעסקה הזו.
ביבי רצה להעביר תקציב בטחון של 70 מליארד ל- 2015 שכלל 10 מליארד תוספת ללקחי צוק איתן ועוד 6 מליארד תוספת להצטיידות. זה מעבר ל- 10 מליארד שקיבל הצבא ב- 2014 לכיסוי עלויות צוק איתן. זו השתוללות חסרת תקדים.
לדעתי לא יהיה מנוס מהעלאת מיסים, בין אם זה יהיה מע"מ או מס הכנסה. מי שרוצה תקציב בטחון של אימפריה צריך לממן את זה איכשהו.