אוייי אם אני אתחיל לכתוב פה, עוד עלולים להעיף אותי מהפורום בגין הצפה.
עוגת אוריאוהנה לכם אחלה קינוח לקראת החג המתקרב - בין אם אתם מארחים או מתארחים.. זה ממש קל להכנה.. ומרגיש כאילו השקעתם עד הגג..
אה, ואומרים שזה גם ממש ממש אבל ממש טעים - אישית אני לא אוהבת שוקולד וגם לא מתוקים אז העוגה הזו תמיד מתוקה לי מדי.
רכיבים לתחתית:
200 גר' פתי בר שבורים גס (לא משנה איזה טעם - אני משתמשת בפתי בר בטעם שוקולד)
6-8 עוגיות אוריאו (במילוי הלבן) שבורות גס
1 ח' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
ממיסים על אש קטנה את החמאה והשוקולד. לאחר מכן מעבירים אל קערה את השוקולד יחד עם כל שברי הפתי בר והעוגיות ומערבבים.
לוקחים תבנית (רצוי קפיצית למי שיש), לרפד יפה עם נייר אפיה (אם יש לכם שקף לעוגה אז לשים מסביב כדי שהיא תישלף החוצה יפה ותיראה כמו מתצוגה), ופשוט להדק על התחתית את העיסה, לשכבה אחידה.
לשים במקפיא לפחות חצי שעה (אפשר להכין את התחתית גם יום קודם, לא קורה לה כלום במקפיא).
רכיבים למילוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל) - העניין של אחוזי השומן תלויים בכם. אני שמה 38% - ושימות העולם.
1/2 כוס חלב
1 פודינג וניל (אני משתמשת בפודינג בטעם וניל צרפתי, יש לו טעם עשיר יותר)
1 גבינה לבנה 5% (250 גר') - מי שרוצה לשדרג ולהשקיע אפשר גבינת מסקרפונה במקום
2 כפות סוכר
להקציף את השמנת עד שהיא יציבה, להוסיף חלב וסוכר ולהקציף... להוסיף פודינג ולהמשיך להקציף עד שזה יציב.
להוסיף גבינה ולערבב ידנית בתנועות קיפול.
לשים את התערובת על התחתית שהוצאנו מהמקפיא ולהחזיר למקפיא, שתתייצב.
רכיבים לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר (או חלב, למי שאוהב)
חצי קופסה של שמנת מתוקה - 125 גר'
להמיס על אש קטנה - ויש לנו גנאש שוקולד טעים.
אחרי שהעוגה יציבה וקרה (וכמובן רק אחרי שהגנאש התקרר), לשפוך אותו על העוגה.. אפשר לקשט ב'קליק' או בעוגיות אוריאו עצמן..
להחזיר למקפיא או למקרר - מה שבא לכם.
תענוג של עוגה.
* חיפשתי בפלאפון שלי תמונה להמחשה, אבל כנראה שמחקתי. אני לא זוכרת איך מעלים תמונות בפורום, אז תגגלו "עוגת אוריאו" אם בא לכם לראות את התוצר הסופי

- אה, טוב.. מצאתי משהו שצילמתי, אבל זה רק מבט מלמעלה..
[url="http://jpg.co.il/view/55ebf93b669f2.png/"]

[/url]