כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המתכונים!

03 ספטמבר 2015, 22:21

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
rc4991 כתב:צריך לפרסם גם תפריט של משפחה מזרחית


למה להרוס את הת'רד אבל?

תשמעי, לא רציתי לפתוח את זה אבל את התחלת ;)
מה שכתבת פה זה אולי רבע מהבישולים של משפחה מזרחית לשבת


אבל מיד אשכנזית, וזה הופך את זה לטעים

אין ספק שירקות של קוסקוס עם "נוזל" נשמע מגרה
וההיפך הוא הנכון...יד אשכנזית אעלק


אין שום דבר רע במילה ''נוזל'', זה מילה לגיטימית לחלוטין בבישול
אתם לא תדעו את זה כי הכל אמא'לה מבשלת לכם, אבל זה עדיין מילה שמתשתמשים בה

Re: ת'רד המתכונים!

03 ספטמבר 2015, 22:23

אוקיי, ומה בנוגע ליד האשכנזית VS המזרחית?
וזאת גם הסבתא שמבשלת (ויש לה קרב סמוי עם האמא :whistle )

Re: ת'רד המתכונים!

03 ספטמבר 2015, 22:25

rc4991 כתב:אוקיי, ומה בנוגע ליד האשכנזית VS המזרחית?
וזאת גם הסבתא שמבשלת (ויש לה קרב סמוי עם האמא :whistle )


אני חושבת שאנשים לא מכירים הרבה מאכלים אשכנזים
סתם יצא שם רע למטבח האשכנזי, יש לנו מלא דברים טובים

Re: ת'רד המתכונים!

03 ספטמבר 2015, 22:26

ומה עם המטבח הכוזרי???

Re: ת'רד המתכונים!

05 ספטמבר 2015, 14:23

הכנתי חומוס ומסבחה לארוחת בוקר-צהריים.
יצא טעים לאללה

מתכונים טובים:
http://humus101.com/?p=4 - לחומוס בסיסי
http://humus101.com/?p=27 - למסבחה

מתכונים מומלצים בחום.
אני הכנתי עם גרגירים מזן בולגרי קטן וטחינה ״היונה״ (שמי שלא ניסה עדיין- חייב לטעום).
תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

06 ספטמבר 2015, 10:53

אוייי אם אני אתחיל לכתוב פה, עוד עלולים להעיף אותי מהפורום בגין הצפה.

עוגת אוריאו

הנה לכם אחלה קינוח לקראת החג המתקרב - בין אם אתם מארחים או מתארחים.. זה ממש קל להכנה.. ומרגיש כאילו השקעתם עד הגג..
אה, ואומרים שזה גם ממש ממש אבל ממש טעים - אישית אני לא אוהבת שוקולד וגם לא מתוקים אז העוגה הזו תמיד מתוקה לי מדי.

רכיבים לתחתית:
200 גר' פתי בר שבורים גס (לא משנה איזה טעם - אני משתמשת בפתי בר בטעם שוקולד)
6-8 עוגיות אוריאו (במילוי הלבן) שבורות גס
1 ח' שוקולד מריר
50 גר' חמאה

ממיסים על אש קטנה את החמאה והשוקולד. לאחר מכן מעבירים אל קערה את השוקולד יחד עם כל שברי הפתי בר והעוגיות ומערבבים.
לוקחים תבנית (רצוי קפיצית למי שיש), לרפד יפה עם נייר אפיה (אם יש לכם שקף לעוגה אז לשים מסביב כדי שהיא תישלף החוצה יפה ותיראה כמו מתצוגה), ופשוט להדק על התחתית את העיסה, לשכבה אחידה.
לשים במקפיא לפחות חצי שעה (אפשר להכין את התחתית גם יום קודם, לא קורה לה כלום במקפיא).

רכיבים למילוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל) - העניין של אחוזי השומן תלויים בכם. אני שמה 38% - ושימות העולם.
1/2 כוס חלב
1 פודינג וניל (אני משתמשת בפודינג בטעם וניל צרפתי, יש לו טעם עשיר יותר)
1 גבינה לבנה 5% (250 גר') - מי שרוצה לשדרג ולהשקיע אפשר גבינת מסקרפונה במקום
2 כפות סוכר

להקציף את השמנת עד שהיא יציבה, להוסיף חלב וסוכר ולהקציף... להוסיף פודינג ולהמשיך להקציף עד שזה יציב.
להוסיף גבינה ולערבב ידנית בתנועות קיפול.
לשים את התערובת על התחתית שהוצאנו מהמקפיא ולהחזיר למקפיא, שתתייצב.

רכיבים לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר (או חלב, למי שאוהב)
חצי קופסה של שמנת מתוקה - 125 גר'

להמיס על אש קטנה - ויש לנו גנאש שוקולד טעים.

אחרי שהעוגה יציבה וקרה (וכמובן רק אחרי שהגנאש התקרר), לשפוך אותו על העוגה.. אפשר לקשט ב'קליק' או בעוגיות אוריאו עצמן..
להחזיר למקפיא או למקרר - מה שבא לכם.

תענוג של עוגה.

* חיפשתי בפלאפון שלי תמונה להמחשה, אבל כנראה שמחקתי. אני לא זוכרת איך מעלים תמונות בפורום, אז תגגלו "עוגת אוריאו" אם בא לכם לראות את התוצר הסופי :blush1
- אה, טוב.. מצאתי משהו שצילמתי, אבל זה רק מבט מלמעלה..

[url="http://jpg.co.il/view/55ebf93b669f2.png/"]תמונה[/url]

Re: ת'רד המתכונים!

06 ספטמבר 2015, 15:42

וואו זה נראה טעים כל כך..
אבל מה קשור הנר הזה :taunt

Re: ת'רד המתכונים!

06 ספטמבר 2015, 18:09

איזה כיף שיש עוד אחת שנהנית לכתוב פה...
יאללה תעיפו אותנו באוויר...
העוגת האוראו הולכת להיכנס חזק לספר המתכונים שלי....

Re: ת'רד המתכונים!

06 ספטמבר 2015, 18:27

קניתי היום מילקה אוריאו אז..אני חושבת שזה אותו דבר

Re: ת'רד המתכונים!

07 ספטמבר 2015, 08:31

מכביסט30 כתב:אבל מה קשור הנר הזה :taunt

היא התחפשה לעוגת יומולדת... ::

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 17:36

חבל שאנשים אוכלים פה כשר, הכנתי את הפיצה הכי טעימה בעולם
למרות שאני מכינה שאפשר לוותר על החזה עוף אבל...זה לא יהיה אותו דבר
תרנגולות לא מניקות אז אני לא מבינה למה זה לא כשר (עוד דבר.....לא משנה, לא אשלים את זה)

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 17:53

Holiday_Armadillo כתב:חבל שאנשים אוכלים פה כשר, הכנתי את הפיצה הכי טעימה בעולם
למרות שאני מכינה שאפשר לוותר על החזה עוף אבל...זה לא יהיה אותו דבר
תרנגולות לא מניקות אז אני לא מבינה למה זה לא כשר (עוד דבר.....לא משנה, לא אשלים את זה)

פיצה עם חזה עוף?
:eek

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 17:54

החציל האצטקי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:חבל שאנשים אוכלים פה כשר, הכנתי את הפיצה הכי טעימה בעולם
למרות שאני מכינה שאפשר לוותר על החזה עוף אבל...זה לא יהיה אותו דבר
תרנגולות לא מניקות אז אני לא מבינה למה זה לא כשר (עוד דבר.....לא משנה, לא אשלים את זה)

פיצה עם חזה עוף?
:eek


לא כאילו...לזרוק חזה עוף על פיצה בשלמותו
אבל כן, קוביות חזה עוף

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 18:44

Holiday_Armadillo כתב:
החציל האצטקי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:חבל שאנשים אוכלים פה כשר, הכנתי את הפיצה הכי טעימה בעולם
למרות שאני מכינה שאפשר לוותר על החזה עוף אבל...זה לא יהיה אותו דבר
תרנגולות לא מניקות אז אני לא מבינה למה זה לא כשר (עוד דבר.....לא משנה, לא אשלים את זה)

פיצה עם חזה עוף?
:eek


לא כאילו...לזרוק חזה עוף על פיצה בשלמותו
אבל כן, קוביות חזה עוף


הישראלים האלה... דוחפים חזה עוף לכל חור... נו באמת

תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:17

אני צריכה להגיד ''נו באמת'' כי זה לא מתכון ישראלי ואנשים אוהבים ואוכלים את זה בכל העולם

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:35

Holiday_Armadillo כתב:אני צריכה להגיד ''נו באמת'' כי זה לא מתכון ישראלי ואנשים אוהבים ואוכלים את זה בכל העולם


בולשיט!

אם כבר תוספת בשרית אז שמים פרשוטו, שמים פפרוני, שמים חמון וכו'. דברים עם טעם!
אבל בשביל מה לשים משהו חסר טעם ותפל כמו חזה עוף? בשביל מה?

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:36

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אני צריכה להגיד ''נו באמת'' כי זה לא מתכון ישראלי ואנשים אוהבים ואוכלים את זה בכל העולם


בולשיט!

אם כבר תוספת בשרית אז שמים פרשוטו, שמים פפרוני, שמים חמון וכו'. דברים עם טעם!
אבל בשביל מה לשים משהו חסר טעם ותפל כמו חזה עוף? בשביל מה?


הוא לא תפל אם עושים אותו כמו שצריך, או שגם על זה הולכים להתווכח 3 עמודים עכשיו?

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:50

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אני צריכה להגיד ''נו באמת'' כי זה לא מתכון ישראלי ואנשים אוהבים ואוכלים את זה בכל העולם


בולשיט!

אם כבר תוספת בשרית אז שמים פרשוטו, שמים פפרוני, שמים חמון וכו'. דברים עם טעם!
אבל בשביל מה לשים משהו חסר טעם ותפל כמו חזה עוף? בשביל מה?


הוא לא תפל אם עושים אותו כמו שצריך, או שגם על זה הולכים להתווכח 3 עמודים עכשיו?


תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:51

Holiday_Armadillo כתב:חבל שאנשים אוכלים פה כשר, הכנתי את הפיצה הכי טעימה בעולם
למרות שאני מכינה שאפשר לוותר על החזה עוף אבל...זה לא יהיה אותו דבר
תרנגולות לא מניקות אז אני לא מבינה למה זה לא כשר (עוד דבר.....לא משנה, לא אשלים את זה)


אני אוכל גם כשר לפעמים

ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד

Re: ת'רד המתכונים!

08 ספטמבר 2015, 19:57

ד"א הבת שלי מאוד אהבה בייקון כשהיינו בסקוטלנד


ברור :)
פרסם תגובה