בעולם החדש

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בעולם החדש

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 יולי 2016, 16:21

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:
jol9 כתב:
LIAV10 כתב:אור, סטטיסטיקה מטורפת, מפחיד, אני לא חושב שפירסמת את זה פה, מה שכן פרסמת זה את הסטטיסטיקה של גדילת האיסלאם, אני לא זוכר מה היא (תזכיר בבקשה), אבל אמרת שבעוד כמה שנים אוכלוסיית האיסלאם צפוייה להגיע למיליארדים.

למה זה מפחיד אותך? אין לזה שום בסיס...

ע"פ שמואל מדובר בבודדים. תתי אחוזונים. פרומילים.

אה, אז אמאלה, הלפרין בירושלים, אפילו היקמן לא יציל אותנו.

אתה פוחד מהלפרין? אז מצבך לא משהו...

עם הלפרין במקום היקמן היינו זוכים ביורוליג יותר בקלות גבר.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 15 יולי 2016, 16:42

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:
LIAV10 כתב:
jol9 כתב:
LIAV10 כתב:אור, סטטיסטיקה מטורפת, מפחיד, אני לא חושב שפירסמת את זה פה, מה שכן פרסמת זה את הסטטיסטיקה של גדילת האיסלאם, אני לא זוכר מה היא (תזכיר בבקשה), אבל אמרת שבעוד כמה שנים אוכלוסיית האיסלאם צפוייה להגיע למיליארדים.

למה זה מפחיד אותך? אין לזה שום בסיס...

ע"פ שמואל מדובר בבודדים. תתי אחוזונים. פרומילים.

אה, אז אמאלה, הלפרין בירושלים, אפילו היקמן לא יציל אותנו.

אתה פוחד מהלפרין? אז מצבך לא משהו...

עם הלפרין במקום היקמן היינו זוכים ביורוליג יותר בקלות גבר.

זה נכון.
כנראה שהיינו קבוצת פלייאוף בNBA עם הלפרין במקום היקמן.
משהו חצי גמר - גמר מזרח עם הפסד דחוק ללברון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 15 יולי 2016, 17:38

16 יהודים נרצחו בפיגוע בצרפת
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 יולי 2016, 17:45

עכשיו ראיתי שאור כתב שעד 2025 יהיו 7 מיליארד מוסלמים, יותר מחצי אוכלוסיית העולם.
האמת? לא מבין איך זה יכול לקרות ב9 שנים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 15 יולי 2016, 17:46

שמואל1 כתב:16 יהודים נרצחו בפיגוע בצרפת

פאק
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 18:16

yanay21 כתב:

מיליארדים? לדעתי זו הגזמה. כמובן שהיא תגדל מאוד, אבל לא נראה לי שלרמה זו

לא הגזמה.
עשור מהיום והם יותר מ50% מהאוכלוסייה בעולם.

הבעיה העיקרית עם האסלאם הקיצוני הייתה ונשארה העובדה שאנשים פשוט לא מבינים אותו, את המניעים שלו וכמה רחוק הוא מוכן ללכת. עצם זה שאתם כל כ מופתעים מהנתון הזה על קצת הגידול הטבעי מעיד על כך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 יולי 2016, 18:18

יש נתון על כמה המשפחה המוסלמית הממוצעת משריצה?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yanay21 » 15 יולי 2016, 18:21

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:

לא הגזמה.

הבעיה העיקרית עם האסלאם הקיצוני הייתה ונשארה העובדה שאנשים פשוט לא מבינים אותו, את המניעים שלו וכמה רחוק הוא מוכן ללכת. עצם זה שאתם כל כ מופתעים מהנתון הזה על קצת הגידול הטבעי מעיד על כך.

חצי בתוך עשור?מצטער, אין שום מצב שזה נכון. הם לא יכפילו את עצמם בתוך זמן כזה. מאיפה הנתון הזה?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 18:25

yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:

לא הגזמה.

חצי בתוך עשור?מצטער, אין שום מצב שזה נכון. הם לא יכפילו את עצמם בתוך זמן כזה. מאיפה הנתון הזה?

מה אני אגיד לך ינאי...
פעם הבאה שהדמוגרפים (בעלי התמחות במזה"ת, כן?), של סוכנויות המודיעין במערב יערכו דיון כזה, אבקש לעלות שם את ההודעה שלך שאומרת שאין שום סיכוי.

אלה ההערכות, והן מבוססות על מספיק נתונים, על מחקר מספיק מקיף של אנשים מספיק מוכשרים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 15 יולי 2016, 18:28

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:

לא הגזמה.

מה אני אגיד לך ינאי...
פעם הבאה שהדמוגרפים (בעלי התמחות במזה"ת, כן?), של סוכנויות המודיעין במערב יערכו דיון כזה, אבקש לעלות שם את ההודעה שלך שאומרת שאין שום סיכוי.

אלה ההערכות, והן מבוססות על מספיק נתונים, על מחקר מספיק מקיף של אנשים מספיק מוכשרים.

אפשר להיות גם פחות מתנשא. יש מחקרים שמראים שאחוז המוסלמים יגיע לשלושים אחוז ב2050

סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yanay21 » 15 יולי 2016, 18:30

שלא לדבר על זה שלך תדע מה מניע את מי בכל התחזיות האלו. זה נכון גם למה שאני קראתי על אחוז המוסלמים בעתיד. קח את מדינת ישראל והערבים כדוגמה

סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 18:34

אני מתנשא?
לדעתי לבוא לאדם, שמתעסק בנושאים האלה בצורה ישירה ב7 השנים האחרונות בערך ולומר לו ש"אין שום סיכוי שזה נכון" זה מתנשא.

אלה ההערכות של ארגוני המודיעין במערב. קצת הריבוי הטבעי של האסלאם גדל ברוב המקומות בעולם (למרות סוריה\לוב\תימן וכו), אבל הדבר העיקרי פה הוא אחוזי ההתאסלמות. הם מגיעים לאירופה, מקימים מסגדים, מקימים בתי ספר אסלאמיים ומקימים "מרכזי הסברה" אסלאמיסטיים שמיועדים ישירות עבור אוכלוסייה אירופאית. בהתחשב בזה שבשביל להתאסלם צריך לומר משפט ו... זהו. אלה המספרים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 יולי 2016, 18:38

כבר אתמול אמרתי לך שהוא מתנשא
(סליחה, אני פה בשביל לחמם)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 15 יולי 2016, 18:42

לא ברור לי איך מגיעים ל- 50%. בהנחה שהאיסלאם לא יכנס ליפן, סין, ארה"ב, ולא יגדל משמעותית בהודו, אני לא מבין מאיפה מגיעים המספרים? אירופה זה 700 מליון. איך הם מגיעים מ- 1.6 מליארד ל- 5 מליארד בתוך עשור? הרי שיעורי הילודה במזרח התיכון כבר לא מה שהיו פעם ומחירי הנפט והמחסור במים לא ממש מאפשרים גידול מעריכי באוכלוסיה.

https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_population_growth
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 18:45

הוא כבר מאוד משמעותי בהודו ובסין. הבעיה היא שאלה מדינות שלא מפרסמות נתונים מדוייקים לגבי האוכלוסייה המוסלמית שם.

כבר כתבתי את זה פה פעם בהקשר הזה- שיעורי הילודה במזרח התיכון כמעט ולא הושפעו ממלחמות האזרחים. זה לא מעניין אותם בכלל. בכל מקרה, עכשיו כבר הרוב מאחורינו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 יולי 2016, 18:46

roy1000 כתב:לא ברור לי איך מגיעים ל- 50%. בהנחה שהאיסלאם לא יכנס ליפן, סין, ארה"ב, ולא יגדל משמעותית בהודו, אני לא מבין מאיפה מגיעים המספרים? אירופה זה 700 מליון. איך הם מגיעים מ- 1.6 מליארד ל- 5 מליארד בתוך עשור? הרי שיעורי הילודה במזרח התיכון כבר לא מה שהיו פעם ומחירי הנפט והמחסור במים לא ממש מאפשרים גידול מעריכי באוכלוסיה.

שמע, נפט ומים לא משפיע עליהם, ראית פעם בדואים? מה הם צריכים? הערבים הם נורא..״ערבים״ בקטע הזה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 18:56

הנקודה העיקרית היא באמת ההתאסלמות (בעיקר באירופה, אבל גם בהודו), אבל אין לכם מושג כמה שבטים מוסלמים חיים במזרח התיכון בניתוק מוחלט מהאוכלוסייה המרכזית. לא נאספים עליהם שום נתונים רשמיים, והם לא מעניינים את הרשויות.

הסלפים הפונדמליסטיים, חיים בניתוק מכוון מהחברה (בתור מצווה). הם מולידים עשרות ילדים (כל גבר עם כמה נשים כמובן), ומתפרנסים מחקלאות או מרעיית צאן. לא מעניין אותם נפט ולא מעניין אותם מים.

בקיצור, כל הערכה ארוכת טווח היא לא ברמת סמך יותר מדי גבוהה. אבל מדובר בהערכות שנתנו אנשים שמכירים את הדת הזאת בצורה פנומנלית. בטח שלא הייתי מזלזל בהן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 15 יולי 2016, 19:06

LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:לא ברור לי איך מגיעים ל- 50%. בהנחה שהאיסלאם לא יכנס ליפן, סין, ארה"ב, ולא יגדל משמעותית בהודו, אני לא מבין מאיפה מגיעים המספרים? אירופה זה 700 מליון. איך הם מגיעים מ- 1.6 מליארד ל- 5 מליארד בתוך עשור? הרי שיעורי הילודה במזרח התיכון כבר לא מה שהיו פעם ומחירי הנפט והמחסור במים לא ממש מאפשרים גידול מעריכי באוכלוסיה.

שמע, נפט ומים לא משפיע עליהם, ראית פעם בדואים? מה הם צריכים? הערבים הם נורא..״ערבים״ בקטע הזה.

אוכלוסיית המזרח התיכון היא בערך 350 מליון כרגע. אין מספיק מים בשביל 700 מליון איך שלא תהפוך את זה. גם אם יבנו מתקני התפלה (וברוב המזרח התיכון אין כסף לזה), לא ניתן יהיה לספק מים לרוב האנשים. למעשה, גם לאוכלוסיה הקיימת אין מספיק מים ובכל המזרח התיכון יש גירעון בשאיבת המים. בצנעה אומרים שהמים ייגמרו בעוד שנה, באיראן יהיו הקיץ 37 מליון אנשים עם מחסור חמור במים, בעזה ייגמרו המים בתוך 4 שנים וגם בגדה יש מחסור, ועוד לא דיברתי על לבנון, סוריה ועיראק.

קל להגיד שהכל ימשיך כמו שהיה, אבל בסופו של דבר המשאבים מוגבלים והאוכלוסיה לא יכולה להמשיך ולגדול בקצב הקיים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 יולי 2016, 19:12

MTA2311 כתב:הסלפים הפונדמליסטיים, חיים בניתוק מכוון מהחברה (בתור מצווה). הם מולידים עשרות ילדים (כל גבר עם כמה נשים כמובן), ומתפרנסים מחקלאות או מרעיית צאן. לא מעניין אותם נפט ולא מעניין אותם מים.

איך לא מעניין אותם מים? בלי ניהול מים מתוחכם, ובלי התפלה, אתה מהר מאוד מגיע לקצה גבול היכולת לתמוך באוכלוסיה ואתה רואה את זה בכל המזרח התיכון. מאגרי המים מתרוקנים בקצב מסחרר והרי משם התחיל הבלאגן בסוריה.

בתוך 4-5 שנים ההערכות הן שהמים בחלק גדול מהמדינות פשוט ייגמרו וזה משהו שגם הסלפים הכי אדוקים יתקשו להתמודד איתו.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 יולי 2016, 19:16

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:הסלפים הפונדמליסטיים, חיים בניתוק מכוון מהחברה (בתור מצווה). הם מולידים עשרות ילדים (כל גבר עם כמה נשים כמובן), ומתפרנסים מחקלאות או מרעיית צאן. לא מעניין אותם נפט ולא מעניין אותם מים.

איך לא מעניין אותם מים? בלי ניהול מים מתוחכם, ובלי התפלה, אתה מהר מאוד מגיע לקצה גבול היכולת לתמוך באוכלוסיה ואתה רואה את זה בכל המזרח התיכון. מאגרי המים מתרוקנים בקצב מסחרר והרי משם התחיל הבלאגן בסוריה.

בתוך 4-5 שנים ההערכות הן שהמים בחלק גדול מהמדינות פשוט ייגמרו וזה משהו שגם הסלפים הכי אדוקים יתקשו להתמודד איתו.

לא מעניין אותם ברמה הלאומית הכוונה. כרגע כל חמולה חיה לעצמה, עם בארות המים שלה.
מה יקרה בעתיד, אם באמת תהיה בעיה מהותית? כבר לא מעט זמן הציר הסוני המוביל במזהת, בשיתוף עם ארצות הברית עובדים על מערכות התפלה גם בהיקפים גדולים מאוד, וגם בהיקפים צנועים יותר (למשקים מרוחקים). זה יפתור את הבעיה מיידית במדינות העשירות יותר, ובטווח הרחוק גם במדינות פחות עשירות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים