my man כתב:MaccabiTA כתב:my man כתב:MaccabiTA כתב:my man כתב:כן, רע פה! כולם צריכים לרדת מהארץ!
#די_כבר
אני מת עלייך אורי
אבל יש סיבה למה מדינות שדוגלות בהפרדת דת ממדינה נמצאות איפה שהן נמצאות בעוד שמדינות בהן אין הפרדת דת ממדינה היחידות שלא נמצאות באשפתות הן אלה שמצאו נפט בחצר האחורית.
חופש דת, חופש מדת, קיים את מנהגיך והאמין במה שתרצה אבל לעזאזל, אל תגלוש לי לחיים ואל תצפה ממדינה שלמה לחיות על פי אמונותייך. (והפנייה בגוף שני יחיד אבל לא מיועדת אליך, אלא לדתיים באשר הם)
וואו זה דיון שאני כל כך רוצה להיכנס אליו אבל אין לי זמן עכשיו..
אבל עזוב רגע את החופש במדינה מדת ולדת - אתה טוען שאנחנו באשפתות? כי מה שאני יודע זה שתוך 67 שנים פיתחנו פה מדינה מהמתקדמות והמפותחות בעולם. ואני לא איזה אופטימיסט חסר תקנה. פשוט מטריף לי את השכל הפמפום השיקרי הזה על כמה רע פה.
כן יש פה רע ויש פה עוולות ושחיתות ושוחד. אבל זה באמת מתגמד לעומת הטוב האדיר שיש לנו פה ואם אתה שואל את סבי עליו השלום מספיק שיש פה שלטון יהודי ולא אונסים/רוצחים/חוטפים את המשפחה שלך יום וליל..
המצב שלנו טוב יחסית, בזכות הרוב הגדול החילוני. הרוב החילוני קטן וקטן והבעיות הולכות וגדלות, זה לא מקרי.
אבל למה להסתכל רק עלינו? תסתכל בחוץ, זו עובדה. אתה מעדיף להיות איראן, סעודיה או דנמרק?
תראה את טורקיה, חוד החנית של העולם המוסלמי, המדינה המוסלמית הכי מודרנית ומפותחת שהייתה עם רגל וחצי באיחוד האירופאי, חברה בנאטו, ועכשיו המדינה הולכת לכיוון קיצוניות דתית. לאן אתה מרגיש שהם הולכים עכשיו? שיפור המצב או הרעתו?
אפילו באיחוד האירופי, מדינות דתיות יחסית (יוון, פורטוגל, ספרד, איטליה, פולין) הן אלה שקורסות. לאלה החילוניות (הנורדים לדוגמה, מדינות פרקטיקלי אתאיסטיות) שאם לא הכנסת פליטים שמכניסים השפעה דתית, גם אם מוסלמית, גם היו נשארים בטופ עוד עשורים רבים בכל פרמטר אפשרי.
את זה אני לא מוכן לקבל ופה שורש המחלוקת לטעמי וכאן אנחנו נמדדים אם אנחנו באמת יודעים איך לקבל האחד את האמונות של השני..
אני מאמין שאנחנו כאן מכוחו של הקב"ה עד כמה שינסו להגכיח את זה ועד כמה שינסו להשכיח את זה. אני מאמין שכוחנו נובע קודם כל מהתורה ומהחיבור שלנו ליושב במרומים. לדעתי בלי תורה אין לנו מה לחפש פה.
עכשיו כן יש פה בעייתיות באנשים שלא מוכנים לעשות את השילוב בין התורה לחיי המעשה דבר שאני מאמין שמחובתנו לעשות. אי אפשר שכולם ישבו בבטלה ורק ילמדו תורה כל היום. השילוב הנכון הוא שהתורה במרכז ומכוחה נצא לעבוד ומכוחה נילחם בצבא ומכוחה נקדם את המדינה.
יש כאן הרבה מאד חילונים מצד אחד שטוענים שכל תורה וכל חרדי פוגעים במדינה ויש כאן גם המון חרדים שטוענים שכל חילוני וכל פעולה חילונית פוגעת במדינה. ברור לי שהשילוב בין שני הדברים הוא המתכון לפתרון. לאן בדיוק יקדם אותנו השיח השנאתי והמבדל הזה?
אני לא חושב שהייתה פה הפגנת שנאה מצידי, זה דבר ראשון. במידה וכן אשמח אם תסביר איך ואדאג להמנע.
דבר שני, כן אבקש שתגיב על הפוסט שלי כולו, כי השקעתי בו מעט זמן ומחשבה, ולא רק על השורה הראשונה.
אני מאמין שהעובדות בשטח שאת חלקן הצגתי, גם אם בדרך מעט מאולתרת (כי אני בכל זאת סוג של בעבודה) סותרות את הטיעון שלך (שיש לשים את התורה במרכז חיינו ולהפוך אותו למנוע של החברה שלנו)
ומוכיחות שהשמת הדת במרכז מונעת מחברה התפתחות ומשאירה אותה מאחור, אז אלא אם כן יש לך מצבורי נפט עצומים שיקנו לי פרארי, אין לתפיסת חיים כזאת מקום במדינה מודרנית לטעמי.
למה כל מדינה ששמה את הדת במרכז כושלת ונשארת מאחור? זה מקרי?
למה באנגולה המפגרת יש מעל 95% של אנשים מאמינים שלדת יש חלק גדול בחייהם בעוד בהולנד יש כ60% אתאיסטים ואגנוסטים? (וכ15-20 אחוז נוספים שלא מאמינים בדתות המונותאיסטיות)
אתה תסלח לי אם אעדיף להיות הולנד ולא אנגולה, נכון?
זה מקרי שהמדינות שקרסו באיחוד האירופי הן אלה עם אחוזי הדתיים מהיותר גבוהים באיחוד בעוד שהמדינות שמחזיקות אותן כלכלית ונמצאות הרבה מקדימה הן על התפר בין חילוניות לאתאיסטיות?