אבי כתב:michael כתב:אבי ,
חירות הפרט חשובה מאוד, אבל :
א. מה יקרה עם אותם אנשים שצרכו את הסם ושיעלו על הכביש כשהם חצי מעורפלים ובהכרה מטושטשת ?
איך היית רוצה שהחוק יתייחס לכך ? איך היית מרגיש אם היית יודע שהנהג שברכב שלידך עישן סם לפני שעלה לרכב ?
ב. למה אני כמי שלא צורך סמים צריך לממן את הטיפולים הרפואיים בעקבות התאונות והנזקים שאותם המסוממים יגרמו לעצמם ולעוברי אורח ?
הריי הכסף בסופו של דבר יצא מקופת הביטוח הלאומי שאנחנו משלמים. לפי חשבון פשוט - יותר מסוממים יותר תאונות, לא ?
ג. אני לא יודע כמה הקנאביס הזה יקר, אבל מי שיתמכר לו ואין ברשותו כסף , בעת שיצטרך אותו דחוף (קריז) עלול לבצע פשעים (ככה זה לפחות בסמים כמו הירואין ומריחואנה ואני באמת לא יודע עד כמה האפקט הזה חזק בקנאביס).
ד. האם זה מה שיתן לאזרח את תחושת החופש שלו ?
א. אותם אנשים יענשו כמו שהיום נענשים אנשים ששותים אלכוהול ועולים לכביש שיכורים. לאדם יש זכות להזיק לעצמו אבל אין זכות להזיק לאנשים אחרים.
ב. אני נגד זה שתממן טיפולים רפואיים של אנשים מסוממים (וגם של כאלה שאינם). אתה מעלה פה סוגיה מאד חשובה שנוגעת לבעיתיות של מוסדות כמו הביטוח הלאומי ומערכת הבריאות הציבורית. אותם מוסדות מכריחים אותך לממן הוצאות בריאות של אנשים אחרים ולכן הם הופכים את ההחלטות השגויות שאותם אנשים אחרים עושים לבעיה שלך. לכן אתה לא צריך לצאת נגד הלגליזציה של הסמים אלא נגד עצם קיומם של מוסדות כמו הביטוח הלאומי.
ג. האיסור על הסם הופך את הסם למצרך יקר מאד. ברגע שאתה הופך את הקנאביס לחוקי המחיר שלו ירד באופן דראסטי. בכזה מצב אנשים יוכלו לרכוש את המוצר במחיר זול כמו טבק או אלכוהול ולא תהיה שום פשיעה. צרכני סמים שהיום נאלצים לפרוץ, לגנוב, ולשדוד כדי לקנות מנת סם לא יצטרכו לעשות זאת והשוטרים יתפנו לתפוס פושעים אמיתיים במקום לרדוף אחרי איזה סטודנט או עו"ד שמעשנים בבית שלהם צינגלה.
דרך אגב, בנוסף לכמות הכסף שתכנס למדינה מהטלת מע"מ על הקנאביס תחסך ממשלם המיסים ההוצאה הכספית המיותרת של מימון המלחמה נגד הסמים: אלפי אנשים מועסקים ומעורבים במלחמה חסרת התועלת הזאת: שוטרים, בתי משפט, סוהרים, עורכי דין. עלויות מיותרות של מאות מיליוני שקלים בשנה. בנוסף, במקום להעביר כסף לסוחרי הסמים של החיזבאללה ולממן את הקטיושות הבאות שיפלו על ישראל, אפשר להפוך את הקנאביס לחוקי ולתת לחקלאים ישראלים להתפרנס מגידולו.
לגבי סעיף א - אני לא מצפה ממשטרת ישראל להפוך לסוג של קופ"ח ולערוך בדיקות רפואיות מעמיקות בשטח.
גם ככה הם מבצעים את הבדיקות של הנשיפון באי נוחות של נהג הישראלי אז להוסיף גם בדיקוות של שימוש בסמים יהיה לדעתי קצת כבד על המשטרה וגם פחות נעים לנהגים.
עד כמה שאני יודע את בדיקות השימוש בסמים מבצעים לנהגים רק במקרה של תאונה.
לגבי סעיף ב' - יש הגינות מסויימת בכך שאני מממן לאנשים אחרים טיפולים מכספי הביטוח הלאומי שלי ובבוא היום כשאצטרך ( 5 , 5 , 5... ) הם יממנו גם עבורי.
אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד.
אבל אני מרגיש תחושת חוסר הוגנות כשאני צריך לממן נזקים שנגרמו במודע ולא במקרה או מיד הגורל.
מצאתי כמה מאמרים מעניינים ברשת לגבי הקאנביס ומה הוא עושה לאנשים :
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0
כמה ציטוטים מעניינים מתוך הכתבה (דוח של מומחים בריטים) :
ועדת מומחים לרפואה שמונתה על ידי ממשלת בריטניה סיפקה בשבוע שעבר הוכחות מדעיות חותכות, שיסללו כנראה את הדרך להקלת חוקי הקנאביס בבריטניה. הדו"ח הרשמי של הוועדה המייעצת לעניין השימוש לרעה בסמים, שמונתה באוקטובר שעבר על ידי שר הפנים הבריטי דייוויד בלנקט, תומך נחרצות בשינוי המעמד המשפטי של הקנאביס מדרגה B לדרגה C, אבל מזהיר שלא מדובר בסם בלתי מזיק לחלוטין.
ייתכן שעישון קנאביס מסוכן יותר מעישון סיגריות, משום שהוא מכיל ריכוז גבוה יותר של חומרים מסרטנים.
3. עם זאת, שימוש מזדמן עלול להיות מסוכן למדי לאנשים הלוקים במחלות לב ובבעיות במחזור הדם, וללוקים בסכיזופרניה
5. קנאביס פוגם בפעילויות מוחיות כמו קשב, זיכרון ויכולת ביצוע של מטלות. משום כך הוא עלול להיות מסוכן לנהגים ולמפעילי מכשור כבד.
אני לא אוהב את ויקופידיה , אבל בכל זאת הבאתי כמה ציטוטים מעניינים ממנה לגבי הנזקים של עישון קאנביס :
תחושת ריחוף וזרמים בגוף ("בודי היי").
שינוי בתפיסת הזמן (תחושה שהזמן איטי או מהיר יותר).
שינוי בתפיסה חושית - הערכה מוגברת של גירויים חושיים (בייחוד שמיעה וטעם), ובמנות גבוהות במיוחד הזיות וערבוב חושי.
ירידה בתפיסת העומק שמביאה לירידה משמעותית בקואורדינציה.
הקנאביס מגדיל באופן מובהק את הסיכוי של אדם הצורך אותו לחלות בסכיזופרניה
נמצא שהשימוש בקנאביס (גם כאשר מנטרלים את השפעתם של טבק או סמים אחרים) מגדיל את הסיכוי של המשתמש להיות מעורב בתאונות דרכים.[3]
כתבה מעניינת של פרופ' בן עמי סלע על הנזקים של הקאנביס :
http://www.tevalife.com/article.asp?id=1301
אך נראה שמה שמתחיל לעתים מתוך קלות-ראש וחיקוי או שכנוע של ידידים בסביבה הקרובה, ומה שנחשב לסממן של בילוי בנעימים או "כיף" בעגה המקומית, עלול להוביל למדרון התנהגותי ובריאותי שסופו לא תמיד צפוי. בשנת 1999 התקבלו ברחבי ארה"ב לטיפול או אשפוז במרכזי גמילה ציבוריים 220 אלף משתמשי קנביס שהסתבכו והלכו: בערך 1/3 מתוכם בגיל 12 עד 17 שנה, ו- 1/3 נוסף צעירים בני 18 עד 25 שנה. רוב המקרים האלה שהגיעו לשלב אשפוזי וטיפולי פסיכולוגי, הופנו למרכזי הגמילה לאחר הסתבכות במעשים לא חוקיים או בעקבות התנהגות לא חינוכית במערכות החינוך.
ניתוח סטטיסטי של נתונים אלה הביא למסקנה מרשימה ומובהקת: אלה שהחלו צורכים קנביס לפני גיל 17 שנה, סיכוייהם לעבור בגיל מאוחר לשימוש של סמים קשים יותר או להיות אלכוהוליסטים היו פי 2.1 עד פי 5.2 יותר גדולים בהשוואה לאחיהם או אחיותיהם מתוך אותו צמד תאומים שלא צרכו קנביס לפני גיל 17 שנה
אבי , הסם הזה לא תמים בכלל והסכנות ממנו קיימות.
נהגים כאלה אנחנו רוצים על הכביש ? סטודנטים כאלה אנחנו רוצים באונ' ? רופאים כאלה אנחנו רוצים בבתי החולים ?
כסף לקופת המדינה זה יפה אבל כסף זה לא הכל בחיים, מה עוד שהכסף שיכנס לקופת המדינה כתוצאה מהמס על הסם יצא כנראה לטיפולים בנפגעי הסם הזה.