26 אוגוסט 2011, 03:31
אבי כתב:michael כתב:אבי ,
חירות הפרט חשובה מאוד, אבל :
א. מה יקרה עם אותם אנשים שצרכו את הסם ושיעלו על הכביש כשהם חצי מעורפלים ובהכרה מטושטשת ?
איך היית רוצה שהחוק יתייחס לכך ? איך היית מרגיש אם היית יודע שהנהג שברכב שלידך עישן סם לפני שעלה לרכב ?
ב. למה אני כמי שלא צורך סמים צריך לממן את הטיפולים הרפואיים בעקבות התאונות והנזקים שאותם המסוממים יגרמו לעצמם ולעוברי אורח ?
הריי הכסף בסופו של דבר יצא מקופת הביטוח הלאומי שאנחנו משלמים. לפי חשבון פשוט - יותר מסוממים יותר תאונות, לא ?
ג. אני לא יודע כמה הקנאביס הזה יקר, אבל מי שיתמכר לו ואין ברשותו כסף , בעת שיצטרך אותו דחוף (קריז) עלול לבצע פשעים (ככה זה לפחות בסמים כמו הירואין ומריחואנה ואני באמת לא יודע עד כמה האפקט הזה חזק בקנאביס).
ד. האם זה מה שיתן לאזרח את תחושת החופש שלו ?
א. אותם אנשים יענשו כמו שהיום נענשים אנשים ששותים אלכוהול ועולים לכביש שיכורים. לאדם יש זכות להזיק לעצמו אבל אין זכות להזיק לאנשים אחרים.
ב. אני נגד זה שתממן טיפולים רפואיים של אנשים מסוממים (וגם של כאלה שאינם). אתה מעלה פה סוגיה מאד חשובה שנוגעת לבעיתיות של מוסדות כמו הביטוח הלאומי ומערכת הבריאות הציבורית. אותם מוסדות מכריחים אותך לממן הוצאות בריאות של אנשים אחרים ולכן הם הופכים את ההחלטות השגויות שאותם אנשים אחרים עושים לבעיה שלך. לכן אתה לא צריך לצאת נגד הלגליזציה של הסמים אלא נגד עצם קיומם של מוסדות כמו הביטוח הלאומי.
ג. האיסור על הסם הופך את הסם למצרך יקר מאד. ברגע שאתה הופך את הקנאביס לחוקי המחיר שלו ירד באופן דראסטי. בכזה מצב אנשים יוכלו לרכוש את המוצר במחיר זול כמו טבק או אלכוהול ולא תהיה שום פשיעה. צרכני סמים שהיום נאלצים לפרוץ, לגנוב, ולשדוד כדי לקנות מנת סם לא יצטרכו לעשות זאת והשוטרים יתפנו לתפוס פושעים אמיתיים במקום לרדוף אחרי איזה סטודנט או עו"ד שמעשנים בבית שלהם צינגלה.
דרך אגב, בנוסף לכמות הכסף שתכנס למדינה מהטלת מע"מ על הקנאביס תחסך ממשלם המיסים ההוצאה הכספית המיותרת של מימון המלחמה נגד הסמים: אלפי אנשים מועסקים ומעורבים במלחמה חסרת התועלת הזאת: שוטרים, בתי משפט, סוהרים, עורכי דין. עלויות מיותרות של מאות מיליוני שקלים בשנה. בנוסף, במקום להעביר כסף לסוחרי הסמים של החיזבאללה ולממן את הקטיושות הבאות שיפלו על ישראל, אפשר להפוך את הקנאביס לחוקי ולתת לחקלאים ישראלים להתפרנס מגידולו.
26 אוגוסט 2011, 07:12
yiffy כתב:yarinsaky כתב:מדוע קדימה תתחזק לא כל כך ברור לי. רק מפני שהיא באופוזיציה ?
לקדימה אין אידיאולוגיה, מאיר שטרית אמר שכבר לא צריך דבר כזה. בכל מקרה, קדימה תחת בראון הייתה ימנית מבחינה כלכלית לא פחות מהליכוד ואולי אפילו יותר.
אולי ימנית לא הגדרה הכי טובה, אבל מחוברת בעטיניה לגורמי הון. שרון, אולמרט, הירשנזון. מושחתית דה לוקס.
אם אתה מוכן להצביע לש"ס זה טוב, פחות קול לשמאל או לקדימה ( יש לי הרגשה שהצבעת ללבני בבחירות האחרונות ).
איפה במה שכתבתי הבנת שאני מוכן להצביע לש"ס? הסר דאגה מליבך, זה לא יקרה.גם התחושות שלך לגבי מערכת הבחירות האחרונה מנפנפות למציאות לשלום מהיקום המקביל שבו הן מתקיימות.
אני מאוד מקווה שיש לך תחושה חזקה שביבי יתגבר על המשבר הנוכחי בהנהגתו ויוביל את הליכוד לניצחון סוחף בבחירות הקרובות. אם לשפוט לפי אחוזי ההצלחה של אותן תחושות, נבואה מסוג זה תוביל לתוצאה האידיאלית מבחינתי
26 אוגוסט 2011, 07:14
26 אוגוסט 2011, 09:53
לגבי סעיף א - אני לא מצפה ממשטרת ישראל להפוך לסוג של קופ"ח ולערוך בדיקות רפואיות מעמיקות בשטח.
גם ככה הם מבצעים את הבדיקות של הנשיפון באי נוחות של נהג הישראלי אז להוסיף גם בדיקוות של שימוש בסמים יהיה לדעתי קצת כבד על המשטרה וגם פחות נעים לנהגים.
עד כמה שאני יודע את בדיקות השימוש בסמים מבצעים לנהגים רק במקרה של תאונה.
אבל אני מרגיש תחושת חוסר הוגנות כשאני צריך לממן נזקים שנגרמו במודע ולא במקרה או מיד הגורל.
26 אוגוסט 2011, 17:46
27 אוגוסט 2011, 09:08
"In strict medical terms marijuana is far safer than many foods we commonly consume. For example, eating 10 raw potatoes can result in a toxic response. By comparison, it is physically impossible to eat enough marijuana to induce death. Marijuana in its natural form is one of the safest therapeutically active substances known to man. By any measure of rational analysis marijuana can be safely used within the supervised routine of medical care."
יש הבדל גדול מאוד ומהותי מאוד בין אנשים שעלולים לגרום לעצמם לנזקים כתוצאה מאכילה לא נכונה ואי הקפדה על פעילות גופנית וכד' לבין אנשים שבמודע התחילו להשתמש בדבר שיגרום להם באופן חד משמעי וע"פ מחקרים רבים לנזקים באופן מוכח.
27 אוגוסט 2011, 09:46
27 אוגוסט 2011, 12:02
אבי כתב:אמת ויציב!
לפחות רוב הדברים שנאמרו...
27 אוגוסט 2011, 12:45
27 אוגוסט 2011, 13:10
אבי כתב:אמת ויציב!
לפחות רוב הדברים שנאמרו...
27 אוגוסט 2011, 13:17
חביב אורנג'ד כתב:שפטל הוא פופוליסט בעל אג'נדה ימנית קיצונית מבוהקת.
לקחת כאורים ותומים את דבריו של עו"ד שייצג פושע מלחמה נאצי (ועוד הוציא אותו זכאי), זה בהחלט לא משהו להתגאות בו.
27 אוגוסט 2011, 13:21
yiffy כתב:אבי כתב:אמת ויציב!
לפחות רוב הדברים שנאמרו...
ברגע שהקשקשן אמר שהוא מקיסריה, לא היה צריך להוסיף עוד מילה. ניתוק, דמגוגיה והתפראות בנתונים שאינם קשורים למציאות היומיומית של אזרחי מדינת ישראל היא השילוש הלא קדוש בו משתמשים אנשי השוק החופשי על מנת לנסות ולעמוד בפרץ המחאה הצודקת והראויה הזו.
אמת יציב (הגרסה הלא דרוויניסטית חברתית!
27 אוגוסט 2011, 13:40
גופי השמאל כבר אינם מסתירים את כוונתם להפוך את המאבק החברתי למאבק אנטי-ישראלי.
התחנה הבאה במסע לשקיעת המחאה תופסת אותנו במאהל שדרות חן. ביום חמישי שעבר התכנסו שם פעילים ונציגי גופי שמאל כדי לתכנן את הצעדים הבאים. היו שם המחזאי יהושע סובול, איש מרצ מוסי רז, שמייצג את ההתחברות של מרצ למחנה הרדיקלי, ועוד סרבנים ואנרכיסטים. שבת אחים משמאל ביחד. והיו שם גם אלדד יניב מ"השמאל הלאומי" ויריב אופנהיימר מ"שלום עכשיו"
סיכום האסיפה מגלה שיש ניסיון לחבר בין מחאת האוהלים לקמפיין אנטי-ישראלי, שכל כולו הזדהות טוטלית עם הפלסטינים. סעיף 6 קובע: "להצטרף למחאות הלא אלימות המתוכננות של הפלסטינים, לארגן צעדות מקבילות ישראליות אל הגבול, לקבל את פניהן בפרחים, לחגוג איתם. להביא גם את הצד השני, הפלסטיני, בצורה זו או אחרת למאבק יחד איתנו". לא עוד מאבק של משותף, ימין ושמאל, למען חברה צודקת, אלא מאבק הזדהות עם הפלסטינים. השיא מגיע בסעיף 7 שקובע כדלקמן: "במידה ומתחיל בלגן בעקבות ההכרזה (על מדינה פלסטינית - ב.י.) אסור לנו להשתתף בו. עלינו להשבית את המדינה ולהקים אוהלים בכניסה לקריה בתל-אביב".
אחד, רני בלייר, גם הוא נציג המחאה, כתב השבוע מאמר ב"מעריב", שבו הוא מכנה את ממשלת ישראל כ"ממשלת בריונים צמאת דם". נכון שאלה ביטויים שמתאימים ל"אל-מנאר", ערוץ החיזבאללה, אבל עצם הפרסום היה ראוי. משום שצריך לדעת שהקולות ההרסניים הללו הם חלק מהמחאה. ליף אמרה "ועדה אכזרית". סתיו שפיר דיברה על החשש שנתניהו ייזום מלחמה לדיכוי המחאה (המבחן הגיע מהר מהצפוי, ונתניהו נהג באופן הפוך. היא חייבת לו התנצלות. אין סיכוי שזה יקרה). כך שאין שום הפתעה ב"ממשלה צמאת דם", או באחד אחר, שהוצג כ"מנהיג", שטען שעיתוי הפיגוע "לא היה מקרי". איך לא ידענו שאלה היו סוכני המוסד שארגנו לנו "פיגוע לחיסול המחאה". רצינו צדק חברתי. קיבלנו טירוף שמאלני.
27 אוגוסט 2011, 13:53
27 אוגוסט 2011, 14:54
27 אוגוסט 2011, 15:14
27 אוגוסט 2011, 19:27
28 אוגוסט 2011, 12:25
yiffy כתב:בן דרור ימיני הוא קודם כל פאשיסט וגזען בנושאים מדיניים ואח"כ אדם המעוניין בערכים סוציאל-דמוקרטיים. אם הוא לא מעוניין שהמחאה הסוציאל-דמוקרטית שהוא תומך בה תיצבע בצבעים של שמאל מדיני, זכותו המלאה לפרסם כתבות כמו זו ולנסות לשכנע את יושבי רוטשילד, קריית שמונה, ירושלים וכו' מדוע אין לחבר את הנושאים יחדיו, כפי שמתנחלים רבים, יושבי קבע ברוטשליד, עושים ערב אחרי ערב.
הבחור מלמעלה מוזמן לדבר ולא משנה מאיפה הוא, אבל העובדה שהוא בעל הון בקיסריה עולה בקנה אחד עם העידוד שלו למדיניות שמטיבה אך ורק עם שכניו וחבריו בכפר שמריהו, אקירוב - מעגל המאבטחים החיצוני של ביבי.
מיותר לציין שהוא מקשקש שם על ימין ועל שמאל "בכל מקום בו הייתה מדיניות רווחה ענפה היה רצח ושפיכות דמים". כן טוב, החבר'ה בשבדיה, נורווגיה, צרפת, הולנד ובלגיה כנראה צריכים ללמוד את ההיסטוריה שלהם יותר טוב. הם לא זוכרים רצחים המוניים להוציא הרצח של הבחור בנורווגיה, שכנראה היה יושב לקפה עם אותו עו"ד נכבד וחולק עמו את דעותיו הקסנופוביים אם היה מבקר בארץ (גלן בק בדיוק היה - אפשר היה ממש לארגן מפגש פסגה). כל מי שיש לו יושרה פנימית יודע שאזרחי ישראל לא מנסים לחזור לגוש הקומוניסטי אלא להיות יותר דומים למדינות אלו בדיוק - מדינות בהן אחוזי הפשיעה הן מהנמוכים בעולם ובהן צמיחה כלכלית באה לצד איכות חיים גבוהה, חברה אזרחית מפותחת וערבות הדדית שלא מאפשרת לאוכלוסיות חלשות ליפול מאחור.
לעומתם, מדינות שהקשיבו לעצותיו היקרות של מילטון פרידמן חוו דווקא את רצחי העם המזעזעים ביותר במחצית השנייה של המאה ה-20. צ'ילה, מדינה שכלכלתה נוהלה ע"י "נערי שיקגו" של פרידמן, הייתה הקורבן הגדול ביותר של "העלמות". כאן לא מדובר על שנות ה-40. זו לא היסטוריה רחוקה - זה רק הפסיק לפני כ-20 שנה. יותר מ-3,000 מתים או מועלמים, שכל חטאם היה ככה"נ קשר רופף או לא קיים להתנגדות לאותו פאשיזם שהונהג במדינה.
הבחור מלמעלה מוזמן לדבר ולא משנה מאיפה הוא, אבל העובדה שהוא בעל הון בקיסריה עולה בקנה אחד עם העידוד שלו למדיניות שמטיבה אך ורק עם שכניו וחבריו בכפר שמריהו, אקירוב - מעגל המאבטחים החיצוני של ביבי.
מיותר לציין שהוא מקשקש שם על ימין ועל שמאל "בכל מקום בו הייתה מדיניות רווחה ענפה היה רצח ושפיכות דמים".
צמיחה כלכלית באה לצד איכות חיים גבוהה, חברה אזרחית מפותחת וערבות הדדית שלא מאפשרת לאוכלוסיות חלשות ליפול מאחור.
28 אוגוסט 2011, 14:01
28 אוגוסט 2011, 16:03
yiffy כתב:בן דרור ימיני הוא אדם עם היסטוריה של דעות שמאל, אך לאחרונה "חצה את הקווים" לימין הקיצוני במיוחד, ולראייה התמיכה הבלתי מתפשרת שלו ב"אם תרצו" הארכי-פאשיסטים. הבחנתי במדיניות המקארתיסטית של החבר'ה האלה לאורך כל השנה באוניברסיטה (תודה לאל שהם זוכים בעיקר ללגלוג) והוא מככב בעלונים ובספרונים שלהם.
ההימורים שלך מעניינים, אבל הם מנותקים מהמציאות. עשירי ישראל, המתגוררים בקיסריה, הרסוף, כפר שמריהו וכו', הם האנשים הנהנים ממדיניות כמו הורדת מס חברות, העברת מענקים ממשלתיים וכדומה. הקמת מפעל אינטל היא יוזמה מבורכת, והקצאת משאבים של המדינה לטובת נושא זה היא בגדר השקעה נקייה של האזרחים בצפון. הבעיה היא שעל כל מפעל אינטל אחד שמוקם נסגרים אולי חמש מפעלי פרי גליל ועוף טוב, אשר מהווים את מקור ההכנסה היחיד של תושבי הסביבה. זה שדפני ליף היא במקור מכפר שמריהו, בת לבעלי הון שמרדה במדיניות שמטיבה דווקא עמה, זה עדות ליושר הפנימי ולהתפקחות שלה. היא אולי לא אינטלקטואלית גדולה, אבל לב וכוונות טובות לא חסר לה.
מיותר לציין שבנוסף לצ'ילה של פינושט היה את קונגו של מובוטו ססה סקו, הפיליפינים של פרדיננד מרקוס, אינדונזיה של סוהארטו (שרצח אלפי מונים יותר מקודמו בתפקיד) והרשימה עוד ארוכה. אני נתתי ספציפית את הדוגמא של צ'ילה בגלל הקשר הגורדי שלה למילטון פרידמן ולהצעות המדיניות שלו. הרי למה היה צורך בהעלמת אנשים? כי אנשים לא רצו את המדיניות שלו, שמטיבה עם מספר כה מצומצם של אנשים, אז היה צריך "לדלל" את ההתנגדות.
אם אתה רוצה להתחיל לעשות תחרות ספירת גופות אתה מוזמן, ואני לא לגמרי בטוח שלא תנצח. יחד עם זאת, אני לא תומך במשטרים קומוניסטיים אלא בסוציאל דמוקרטיים, בהם לא היו רציחות והעלמות ברחבי העולם. לעומת זאת, אתה כן תומך במדיניות איין-ראנדיסטית. במדינות המתפתחות ברחבי העולם שיישמו מדיניות זו, ההתנגדות שהפעילו פרטים הובילה לחיסולם. במדינות המפותחות אותם גורמים מוגבלים ע"י תקשורת, ארגוני זכויות אדם חזקים וכו', ולכן הם לא יכולים לכפות את המדיניות שלהם באופן כה בוטה כמו שנעשה במדינות העולם השלישי.
האמירה "בכל מקום שהיה בו סוציאליזם" היא שקרית ומטעה. הרי מה זה סוציאליזם? בניגוד לקומוניזם, זה לא שיטת ממשל מוגדרת באופן ספציפי. זו אידיאולוגיה שתכליתה היא שאנשים חזקים יותר כלכלית יכולים לתרום לאוכלוסיות חלשות יותר, מתוך ההכרה בעובדה שאנשים אינם בעלי הזדמנות שווה ואינם מקבלים גישה לאותם מוסדות בריאות, חינוך, תעסוקה וכו'.
הסוציאל-דמוקרטים הם זרם בולט בסוציאליזם שמאמינים בהקמת מנגנוני רווחה ובבעלות מוגבלת של מדינה על גורמי ייצור ובפיקוח על השוק החופשי. אם הם הצליחו לבסס מערכת רווחה חזקה, כמו במדינות מערב אירופה, בפירוש ניתן לומר שהיה סוציאליזם במקומות הללו. הוא אולי לא היה קיצוני כמו בפרקטיקות הקומוניסטיות, אבל הוא בפירוש הביא לידי ביטוי את האידיאולוגיה הנ"ל, ובאמצעים דמוקרטיים.
המחאה הזו היא באופן מובהק מחאה סוציאל-דמוקרטית. אני לא ראיתי בתקשורת, על הבמות, או בכל מקום בו יש התייחסות רצינית אנשים מדברים על קומוניזם, כלכלה מתוכננת, מכסות וכדומה. מדובר על הגדלת מערכת הרווחה בישראל, על העלאת מס החברות, רווח מדרגות המס והעלאת המס השולי. אלו הן הצעות מדיניות סוציאל-דמוקרטיות פרוגרסיביות.
אם בלילה יש לך חלומות רעים כי ראית ברוטשילד כמה ילדים עם פלקטים של מגל ופשיט, אתה יכול להסיר דאגה מליבך. הם רחוקים מהמיינסטרים בערך כמו אותו עו"ד יקר שהבאת כאן (רק לכיוון השני).