יאק....

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני,
תן לי לספר לך משהו.
אבא שלי הוא כנראה האוהד מספר אחד של ביבי, חוץ מזה הוא גם ליכודניק בלב ובנשמה.
כל החיים שלו (מגיל 18 כמובן) הוא הצביע לליכוד ולא יכול לחשוב אפילו על להצביע למפלגה אחרת.
יש בזה גם משהו שמאוד קשור לאופי שלו שלא מתמודד טוב עם שינויים ואוהב מאוד את ההרגלים והשגרה שלו.
לפני כמה זמן שאלתי אותו מה יקרה ביום בו ביבי ירד מהשלטון וליברמן יהיה זה שיירש אותו, האם הוא עדיין יצביע לליכוד?
הוא פשוט לא ידע מה לענות לי - זה אשכרה גרם לו להתלבט ולא לכיוון החיובי.
אז אם המחשבה על ליברמן בראשות הליכוד יכול לגרום אפילו לאבא שלי לשקול לא להצביע לליכוד, אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה למצביעים פחות נאמנים.
נכון. אני מסכים שזה כנראה מה שיהיה.
בגלל זה לביבי יש עוד זמן עד שיפרוש. אולי במערכת הבחירות הבאה, אולמרט יחזור לעניינים, ואז יהיה סוג של קרב הוגן.
קובי כתב:jol9 כתב:חנו'ש כתב:יוני,
תן לי לספר לך משהו.
אבא שלי הוא כנראה האוהד מספר אחד של ביבי, חוץ מזה הוא גם ליכודניק בלב ובנשמה.
כל החיים שלו (מגיל 18 כמובן) הוא הצביע לליכוד ולא יכול לחשוב אפילו על להצביע למפלגה אחרת.
יש בזה גם משהו שמאוד קשור לאופי שלו שלא מתמודד טוב עם שינויים ואוהב מאוד את ההרגלים והשגרה שלו.
לפני כמה זמן שאלתי אותו מה יקרה ביום בו ביבי ירד מהשלטון וליברמן יהיה זה שיירש אותו, האם הוא עדיין יצביע לליכוד?
הוא פשוט לא ידע מה לענות לי - זה אשכרה גרם לו להתלבט ולא לכיוון החיובי.
אז אם המחשבה על ליברמן בראשות הליכוד יכול לגרום אפילו לאבא שלי לשקול לא להצביע לליכוד, אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה למצביעים פחות נאמנים.
נכון. אני מסכים שזה כנראה מה שיהיה.
בגלל זה לביבי יש עוד זמן עד שיפרוש. אולי במערכת הבחירות הבאה, אולמרט יחזור לעניינים, ואז יהיה סוג של קרב הוגן.
לא... אני לא מאמין שאמרת את זה...
חנו'ש כתב:אולמרט??
יאק....
jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
אם הוא היה חוזר ומאחד תחתיו את העבודה, קדימה והתנועה, אז הוא היה מתמודד ראש בראש מול ביבי.
כרגע לא רואים מישהו אחר שיכול לעשות את זה. אולי לפיד בעוד 4 שנים...
yiffy כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
אם הוא היה חוזר ומאחד תחתיו את העבודה, קדימה והתנועה, אז הוא היה מתמודד ראש בראש מול ביבי.
אני מעריך שהבלון הנפוח שנקרא לפיד יתפוצץ להרבה מאוד אנשים בפרצוף בזמן הקרוב.
אני בספק אם מרבית מי שהצביע עבורו באמת חושב שהוא ראוי לתפקיד ראשות הממשלה.
yiffy כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
felix_r כתב:yiffy כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
וכאילו אם יחימיביץ', אליה הצבעת (למיטב הבנתי), היתה מקבלת את מירב הקולות, היא היתה מסוגלת להיות ראש הממשלה.
גם היא לא יכלה, בדיוק כמו לפיד. זה היה ברור לכולם לפני הבחירות, שהיום אין אף אחד חוץ מנתניהו שיש לו את הכישורים הדרושים לתפקיד.
זאת היתה בדיוק הסיבה, שגרמה להרבה אנשים מהימין להצביע דווקא לבנט או ללפיד במקום לליכוד.
הם ידעו, שביבי בכל מקרה יהיה ראש הממשלה, ורק רצו לדחוף אותו להתעסק יותר בנושא החשוב להם.
זה בדיוק מה שהם הצליחו לעשות (גם אם עדיין קצת מוקדם לקבוע את זה בוודאות).
MTA2311 כתב:מהם אותם כישורים? כי חקיקה ומעורבות זה לא זה.
MTA2311 כתב:ובעניין אחר, איילת שקד אמרה אתמול שהבית היהודי לא יתנגדו למו"מ מדיני, הם פשוט לא חושבים שיצא ממנו כלום. בנט עושה לביבי חיים די קלים( או קשים, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה), ודי מבטיח שגם ציפי ומופז יהיו בממשלה.
jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
jol9 כתב:yiffy כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
נכון להיום הוא לא ראוי. אבל בעוד 4 שנים, לך תדע.
אם ייקח על עצמו את תיק האוצר, וגם יצליח בו, אז השמים הם הגבול.
אם יילך להיות שר החוץ, אז להערכתי הוא די מנפנף את העקרונות שהובילו אותו כל מערכת הבחירות.
פרט לכך, אין לך או למישהו אחר שום קריטירון שעל פיו אפשר להגיד האם הוא יצליח או ייכשל.
yiffy כתב:MTA2311 כתב:מהם אותם כישורים? כי חקיקה ומעורבות זה לא זה.
קצרה היריעה מכדי לתאר הכל, אבל מבחינתי זה סבלנות ופתיחות לפתרונות ומדיניות מעבר לרמת האידיאולוגיה הצרה, ניהול מדיניות (בעיקר חוץ) תוך הסתמכות על דעות רוב המומחים והיועצים (ולא באופן אגוצנטרי ויהיר כמו שעשו ביבי וברק בשנים האחרונות), מסוגלות לשנות פאזה ולא להתמיד רק באותה גישה, ראייה ארוכת טווח לכל נושא הסכסוך (ולא התבצרות בתוך סטטוס קוו שאינו ניתן לשימור) ועוד.
אלו הם יותר גישות מכישורים, וייתכן שהגישה חשובה הרבה יותר. מבחינת כישורים טהורים, בעיקר רצוי שראש הממשלה יהיה "איש של אנשים" שמנהל יחסי עבודה תקינים עם הסובבים אותו. דוגמאות לאנשים שעומדים בתקן הזה: ליברמן, אולמרט, פרס, דרעי ובראש ובראשונה אריק שרון. דוגמאות לאנשים שבפירוש לא: ברק, שטייניץ ובראש ובראשונה ביבי. נושא זה מקרין באופן ישיר על יחסי חוץ (ליברמן הוא חריג כי הוא מתנהל הרבה יותר טוב כלפי פנים מאשר כלפי חוץ).
קובי כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
לא יודע איך הגעת לסנריו ההזוי הזה, מצטער... (בייחוד בהקשר של העבודה)
קובי כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:jol9 כתב:אולמרט נתפס בעיני הציבור (ובעיקר בעיניי התקשורת) כמנהיג וכאחד שיכול לחזור להיות ראש ממשלה (זאת לא דעתי, אבל תסכים איתי שזה כן קיים).
נכון להיום הוא לא ראוי. אבל בעוד 4 שנים, לך תדע.
אם ייקח על עצמו את תיק האוצר, וגם יצליח בו, אז השמים הם הגבול.
אם יילך להיות שר החוץ, אז להערכתי הוא די מנפנף את העקרונות שהובילו אותו כל מערכת הבחירות.
פרט לכך, אין לך או למישהו אחר שום קריטירון שעל פיו אפשר להגיד האם הוא יצליח או ייכשל.
לקיחת תיק האוצר במדינה שלנו ועם הגרעון המטורף, אליו הכניסה אותנו הממשלה הנוכחית, נראית כמו התאבדות פוליטית.
אני מבין את הלוגיקה, בלקיחת תיק של שר בכיר, מבחינת לפיד, בהתחשב בשאיפות הפוליטיות העתידיות שלו.
יחד עם זאת, הוא צריך לזכור למה בסופו של דבר בחרו בו ואני חושב שבראש ובראשונה הוא צריך לחשוב על שאיפותיו הפוליטיות העכשוויות.
בעיניי, הוא צריך לקחת תיקים חברתיים\כלכליים - שר השיכון והבינוי \ פנים \ תעשייה מסחר והתעסוקה \ רווחה והשרותים החברתיים \ בריאות \ חינוך.
אני לא חושב גם שזה ימעיט בערכו, אם יעשה עבודה טובה ויצליח להנהיג רפורמות משמעותיות במשרדים הללו והוא צריך לשים לנגד עיניו שני מקרים: האחד, מקרה כחלון, שהפך בין רגע לאחד מהפוליטיקאים האהודים במדינה, כלל ועיקר, בזכות מהפכת הסלולאר שהוביל. ומנגד, עמיר פרץ, שלקח על עצמו את תיק הבטחון (=תיק בכיר) והפך לבדיחה של המדינה עם תמונת המשקפת המפורסמת ורק היום, בדיעבד, הוא משתקם מאותו התפקיד שיישם, בזכות הדחיפה הגדולה שלו בזמנו וכנגד כל ההמלצות , לטובת השקעה בפרוייקט כיפת ברזל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים