26 ינואר 2013, 14:01
jol9 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:מהם אותם כישורים? כי חקיקה ומעורבות זה לא זה.
קצרה היריעה מכדי לתאר הכל, אבל מבחינתי זה סבלנות ופתיחות לפתרונות ומדיניות מעבר לרמת האידיאולוגיה הצרה, ניהול מדיניות (בעיקר חוץ) תוך הסתמכות על דעות רוב המומחים והיועצים (ולא באופן אגוצנטרי ויהיר כמו שעשו ביבי וברק בשנים האחרונות), מסוגלות לשנות פאזה ולא להתמיד רק באותה גישה, ראייה ארוכת טווח לכל נושא הסכסוך (ולא התבצרות בתוך סטטוס קוו שאינו ניתן לשימור) ועוד.
אלו הם יותר גישות מכישורים, וייתכן שהגישה חשובה הרבה יותר. מבחינת כישורים טהורים, בעיקר רצוי שראש הממשלה יהיה "איש של אנשים" שמנהל יחסי עבודה תקינים עם הסובבים אותו. דוגמאות לאנשים שעומדים בתקן הזה: ליברמן, אולמרט, פרס, דרעי ובראש ובראשונה אריק שרון. דוגמאות לאנשים שבפירוש לא: ברק, שטייניץ ובראש ובראשונה ביבי. נושא זה מקרין באופן ישיר על יחסי חוץ (ליברמן הוא חריג כי הוא מתנהל הרבה יותר טוב כלפי פנים מאשר כלפי חוץ).
זה כ"כ לא משכנע שזה מפחיד.
דבר ראשון שלי היא לא בדיוק אשה כזאת נעימה ונחמדה ולא אשה של אנשים - תראה מה קורה במפלגת העבודה עכשיו.
דבר שני, אפילו אם נניח שיש לה את כל הכישורים (ואין לי מושג איך אתה יכול להחליט על זה כשהאשה לא ניהלה שום דבר בחייה), אז הרי שהעמדות שלה לא מקובלות בציבור.
אני מאמין שמשהו כמו חצי מהמנדטים שלה הגיעו ממצביעי עבודה מסורתיים, שלא יצביעו לשום מפלגה אחרת גם אם אחמד טיבי יעמוד בראשה.
ביבי בהחלט לא מושלם ויכול לתפקד טוב יותר, אבל הוא מנוסה וטוב בשני תחומים עיקריים - ביטחון וכלכלה, שתחת השלטון שלו נמצאים במצב ממוצע טוב ומעלה (על פני 7 שנים).
26 ינואר 2013, 14:14
26 ינואר 2013, 15:07
MTA2311 כתב:יפתח, המבצע הלא מוצלח הזה הביא להפסקת הירי לחלוטין( אפילו רקטה אחת לא נורתה) מעזה לכיוון ערי הדרום, מאז שהמבצע נגמר.
וזה עוד בתקופת בחירות, כשירי היה עובר בלי תגובה, ואפילו היה מחליש את ביבי.
26 ינואר 2013, 15:19
yiffy כתב:MTA2311 כתב:יפתח, המבצע הלא מוצלח הזה הביא להפסקת הירי לחלוטין( אפילו רקטה אחת לא נורתה) מעזה לכיוון ערי הדרום, מאז שהמבצע נגמר.
כל מבצע צבאי עם הפסקת את היה מביא לתוצאה הזו (שהיא כמובן מבורכת). אני אפילו אגדיל ואגיד שזה שג'עברי מת זה נפלא. זה לא משנה את העובדה שהחמאס התחזק כתוצאה מהמבצע, כי אנחנו פתחנו לחלוטין את הרגליים והסכמנו להסרה חלקית של המצור על עזה. בנוסף, חיזקנו את מורסי, שהיה המתווך הבלעדי בהסכם הפסקת האש, ועכשיו הוא צובר כוח פוליטי רב שיאפשר לו בעתיד להנהיג מגמות פרו-חמאסיות על חשבוננו.
אני איש של מחנה השלום, אבל במקרה הזה ההתנהלות הייתה צריכה להיות חריפה יותר כלפי הרצועה, ונוקשה יותר ברמת הדיאלוג. מי שתומך בהסכם תמיד יהיה סלחן יותר כלפי המתונים ונוקשה יותר כלפי הקיצוניים, ומי שתומך בניסיון נואש לשמר סטטוס קוו יעשה בדיוק ההיפך. זה היה ככה היסטורית (דיין שהתנגד לשלום עם מצרים בראשית התהליך תמך בהסכמי ביניים לעומת רבין שהתנגד) וככה זה גם עכשיו.
26 ינואר 2013, 15:31
MTA2311 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:יפתח, המבצע הלא מוצלח הזה הביא להפסקת הירי לחלוטין( אפילו רקטה אחת לא נורתה) מעזה לכיוון ערי הדרום, מאז שהמבצע נגמר.
כל מבצע צבאי עם הפסקת את היה מביא לתוצאה הזו (שהיא כמובן מבורכת). אני אפילו אגדיל ואגיד שזה שג'עברי מת זה נפלא. זה לא משנה את העובדה שהחמאס התחזק כתוצאה מהמבצע, כי אנחנו פתחנו לחלוטין את הרגליים והסכמנו להסרה חלקית של המצור על עזה. בנוסף, חיזקנו את מורסי, שהיה המתווך הבלעדי בהסכם הפסקת האש, ועכשיו הוא צובר כוח פוליטי רב שיאפשר לו בעתיד להנהיג מגמות פרו-חמאסיות על חשבוננו.
אני איש של מחנה השלום, אבל במקרה הזה ההתנהלות הייתה צריכה להיות חריפה יותר כלפי הרצועה, ונוקשה יותר ברמת הדיאלוג. מי שתומך בהסכם תמיד יהיה סלחן יותר כלפי המתונים ונוקשה יותר כלפי הקיצוניים, ומי שתומך בניסיון נואש לשמר סטטוס קוו יעשה בדיוק ההיפך. זה היה ככה היסטורית (דיין שהתנגד לשלום עם מצרים בראשית התהליך תמך בהסכמי ביניים לעומת רבין שהתנגד) וככה זה גם עכשיו.
חמאס ברצועה לא התחזק בשום צורה. אפילו לא מדינית. הוא חטף מכה כל כך רצינית לבניין הכוח, שייקח לו שנים להתאושש ממנה ולחזור למצב שהוא היה בו לפני המבצע.
גם מורסי לא מרוצה יותר מדי מתוצאות המבצע. כביכול נראה שתוצאות המבצע פועלות לטובתו, אבל בפועל, מאז המבצע כל מה שהוא עושה זה לסכל העברות אמל"ח בפילדלפי, בגלל ההתחייבויות לאובאמה. המצרים אף פעם לא היו כל כך מחוייבים לסיכול ההברחות כמו שהם עכשיו.
אני גם לא רואה איזה מגמות פרו חמאסיות הוא יוכל להנהיג.
הסטטוס קוו השתנה( ברמה מסויימת), ואי אפשר להתעלם מזה. אני לא זוכר חודשיים שקטים כל כך כבר הרבה שנים, וכרגע לא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב. כל מה שאפשר להשיג בדיאלוג עם החמאס, הוא רגיעה, ולמזלנו הצלחת המבצע ברמה הצבאית, השיגה רגיעה מוחלטת שתהיה גם ארוכת טווח יחסית.
26 ינואר 2013, 15:45
yiffy כתב:MTA2311 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:יפתח, המבצע הלא מוצלח הזה הביא להפסקת הירי לחלוטין( אפילו רקטה אחת לא נורתה) מעזה לכיוון ערי הדרום, מאז שהמבצע נגמר.
חמאס ברצועה לא התחזק בשום צורה. אפילו לא מדינית. הוא חטף מכה כל כך רצינית לבניין הכוח, שייקח לו שנים להתאושש ממנה ולחזור למצב שהוא היה בו לפני המבצע.
גם מורסי לא מרוצה יותר מדי מתוצאות המבצע. כביכול נראה שתוצאות המבצע פועלות לטובתו, אבל בפועל, מאז המבצע כל מה שהוא עושה זה לסכל העברות אמל"ח בפילדלפי, בגלל ההתחייבויות לאובאמה. המצרים אף פעם לא היו כל כך מחוייבים לסיכול ההברחות כמו שהם עכשיו.
אני גם לא רואה איזה מגמות פרו חמאסיות הוא יוכל להנהיג.
הסטטוס קוו השתנה( ברמה מסויימת), ואי אפשר להתעלם מזה. אני לא זוכר חודשיים שקטים כל כך כבר הרבה שנים, וכרגע לא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב. כל מה שאפשר להשיג בדיאלוג עם החמאס, הוא רגיעה, ולמזלנו הצלחת המבצע ברמה הצבאית, השיגה רגיעה מוחלטת שתהיה גם ארוכת טווח יחסית.
"ארוכת שנים" זה משהו שנצטרך לחכות ולראות. לא נראה לי שאפילו ביבי עצמו היה אומר דבר כזה רק מהסכנה שירדפו אחריו עם זה.
מצרים הייתה פי כמה יותר מחויבת לעצירת העברות אמל"ח תחת מוברק מאשר תחת מורסי וזה לא קשור לביבי או לאובמה. מה שכן, כשמורסי ירגיש מספיק בטוח, הוא יוכל לחתום על הסכמי סיוע בין הרצועה למצרים, בניגוד מוחלט לעמדה שלנו ולעמדה של האמריקאים. החמאס סומכים עליו הרבה יותר, שכן בזכותו המסור מרצועת עזה הוסר.
המבצע בסה"כ היה "כירורגי" בהשוואה לעופרת יצוקה. היו הרבה דברים שנעשו היטב ולקחים שהופקו (בעיקר בתחום הנזק האגבי והתקשורת הבינלאומית), אבל "נזק לבניין הכוח" היה צנוע ביותר בהשוואה למבצע הקודם, ובטח לא כזה שיגביל את החמאס יתר על המידה. קיבלנו טילים על תל אביב וי-ם ולא הגבנו בצעד רציני משלנו - משמע הלגיטימציה לביצוע מהלך כזה בעתיד קיימת עכשיו (ולא הייתה קיימת בעופרת יצוק, אז זה לא קרה).
26 ינואר 2013, 16:33
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:מהם אותם כישורים? כי חקיקה ומעורבות זה לא זה.
קצרה היריעה מכדי לתאר הכל, אבל מבחינתי זה סבלנות ופתיחות לפתרונות ומדיניות מעבר לרמת האידיאולוגיה הצרה, ניהול מדיניות (בעיקר חוץ) תוך הסתמכות על דעות רוב המומחים והיועצים (ולא באופן אגוצנטרי ויהיר כמו שעשו ביבי וברק בשנים האחרונות), מסוגלות לשנות פאזה ולא להתמיד רק באותה גישה, ראייה ארוכת טווח לכל נושא הסכסוך (ולא התבצרות בתוך סטטוס קוו שאינו ניתן לשימור) ועוד.
אלו הם יותר גישות מכישורים, וייתכן שהגישה חשובה הרבה יותר. מבחינת כישורים טהורים, בעיקר רצוי שראש הממשלה יהיה "איש של אנשים" שמנהל יחסי עבודה תקינים עם הסובבים אותו. דוגמאות לאנשים שעומדים בתקן הזה: ליברמן, אולמרט, פרס, דרעי ובראש ובראשונה אריק שרון. דוגמאות לאנשים שבפירוש לא: ברק, שטייניץ ובראש ובראשונה ביבי. נושא זה מקרין באופן ישיר על יחסי חוץ (ליברמן הוא חריג כי הוא מתנהל הרבה יותר טוב כלפי פנים מאשר כלפי חוץ).
זה כ"כ לא משכנע שזה מפחיד.
דבר ראשון שלי היא לא בדיוק אשה כזאת נעימה ונחמדה ולא אשה של אנשים - תראה מה קורה במפלגת העבודה עכשיו.
דבר שני, אפילו אם נניח שיש לה את כל הכישורים (ואין לי מושג איך אתה יכול להחליט על זה כשהאשה לא ניהלה שום דבר בחייה), אז הרי שהעמדות שלה לא מקובלות בציבור.
אני מאמין שמשהו כמו חצי מהמנדטים שלה הגיעו ממצביעי עבודה מסורתיים, שלא יצביעו לשום מפלגה אחרת גם אם אחמד טיבי יעמוד בראשה.
ביבי בהחלט לא מושלם ויכול לתפקד טוב יותר, אבל הוא מנוסה וטוב בשני תחומים עיקריים - ביטחון וכלכלה, שתחת השלטון שלו נמצאים במצב ממוצע טוב ומעלה (על פני 7 שנים).
מה קורה עכשיו במפלגת העבודה בדיוק? קולות של ביקורת כלפי מנהיג שלא הביא מספיק מדנטים? במה זה שונה מכל מנהיג של כל מפלגה שאי פעם לא עמדה ביעדים שלה בבחירות, כולל ביבי ב-06'?
אני לא אומר שיש לה את כל הכישורים, אבל עובדה שבכל הנוגע ליחסי עבודה, שלי מוערכת ע"י הרבה מאוד אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית. יש לך את כרמל שאמה ואפילו גדעון סער (שלפי השמועות גם ניהל איתה רומן) שמהללים אותה ואת העשייה שלה לא אחת, גם אם יוצאים בפומבי נגד המדיניות שלה. את מס' המנדטים הנמוך אני מייחס לזה שהיא "מרכזה" את הקמפיין שלה יותר מדי סביב עצמה ולזה שהיא לא דיברה מספיק על נושא הסכסוך. הרבה מאוד אנשים הצביעו ללפיד ולא לה בגלל שהיא לא הייתה "שמאלנית" מספיק וזו עובדה (הסקרים כבר עמדו על 24 מנדטים בשלב מסוים, והרבה מהם זרמו ללפיד).
שים לב שלא כתבתי "ניסיון" בתנאים המוקדמים שרשמתי. לביבי יש בעיקר ניסיון בלייצר נזקים בלתי הפיכים בכלכלה (שר אוצר ב-03' וכתוצאה מהרפורמות שלו העוני הכפיל את עצמו, ראש ממשלה עכשיו ומס' הילדים הרעבים במדינה זינק, חרף העובדה שהמיתון נמשך בישראל פחות משנה). בתחום הבטחוני הוא בעיקר ניהל מבצע אחד לא מוצלח שהחליש את מעמד ישראל מול מצרים והחמאס. אם אלא הקבלות שלו אני לא משתכנע.
***תוספת: ביבי שאמור להיות "מבוגר אחראי" בתחום התקציב פישל בצורה חסרת תקדים. איך לעזאזל הגירעון הוא כפול מהצפוי (עכשיו יש פרסומים שאומרים שהוא יותר קרוב ל-50 מיליארד מ-40)? זה היה הדבר העיקרי שביבי חרט על דגלו והוא נכשל מתחת לכל ביקורת. את ההשלכות כולנו נרגיש עם הגזרות הכלכליות של עוד חודש-חודשיים.
26 ינואר 2013, 17:33
26 ינואר 2013, 18:45
yiffy כתב:יוני, אקרא את התגובה שלך בעיון כי אני רץ ללינקולן, אבל אתה מוזמן לפתוח ויקיפדיה ולקרוא. נתניהו כשר אוצר הכפיל את העוני וזאת עובדה. מהבחינה הזו, הוא כן המציא את העוני ואף שכלל אותו.
26 ינואר 2013, 20:09
26 ינואר 2013, 21:06
חנו'ש כתב:תגידו, למישהו יצא לקרוא את הקמפיין של סבר פלוצקר במוסף ממון של ידיעות להרצת טרכטנברג לתפקיד שר האוצר??
זה לא יקרה, אבל יכול להיות דווקא רעיון לא רע בכלל...
26 ינואר 2013, 21:59
jol9 כתב:yiffy כתב:יוני, אקרא את התגובה שלך בעיון כי אני רץ ללינקולן, אבל אתה מוזמן לפתוח ויקיפדיה ולקרוא. נתניהו כשר אוצר הכפיל את העוני וזאת עובדה. מהבחינה הזו, הוא כן המציא את העוני ואף שכלל אותו.
תהנה ותגיד איך היה...
אני לא הייתי בסרט כבר יותר משנה...
26 ינואר 2013, 23:01
29 ינואר 2013, 22:24
29 ינואר 2013, 22:50
29 ינואר 2013, 23:24
yiffy כתב:
אני עדיין משתגע מאיך לעזאזל אשל הגיע למצב שהוא שולח את המייל הזה לשלי יחימוביץ'? אם הוא עד כדי כך פשלונר, מה הפלא שתפסו אותו עם המצלמות...
שום דבר לא יביס את הפאדיחה של אנתוני וינר בארה"ב, אבל רק המחשבה על נתן אשל ועל מעלליו מעבירה בי חלחלה.
29 ינואר 2013, 23:26
felix_r כתב:yiffy כתב:
אני עדיין משתגע מאיך לעזאזל אשל הגיע למצב שהוא שולח את המייל הזה לשלי יחימוביץ'? אם הוא עד כדי כך פשלונר, מה הפלא שתפסו אותו עם המצלמות...
שום דבר לא יביס את הפאדיחה של אנתוני וינר בארה"ב, אבל רק המחשבה על נתן אשל ועל מעלליו מעבירה בי חלחלה.
1) אני אגיד לך בדיוק איך זה קרא: השלמת כתובות אוטומאטית באאוטלוק.
2) לא מעבירה בך חלחלה שהצבעת לאישה שאין לה מספיק הגינות אפילו מינימאלית עבור דבר כל כך פשוט כמו לא לפרסם בציבור מכתב שהגיע אליה בטעות?
29 ינואר 2013, 23:34
30 ינואר 2013, 08:02
MTA2311 כתב:ולכם לא מפריע שהצבעתם למישהו שרצה להעסיק עבריין מין בתור ראש צוות המו"מ שלו?
שניהם אנשים דוחים.