עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - ווימבלדון יצא לדרך

הודעהעל ידי שחף » 29 יוני 2011, 19:07

אני דיברתי על גמר מול נאדאל. המאזן של רפא מולו בגמרים עומד על 6 ניצחונות מ-8 משחקים, וזה כולל את השנים שפדרר עוד היה בשיאו. היום נאדאל אוכל אותו על כל משטח, כולל על דשא. מול ג'וקוביץ' היום זה 50-50, אבל הסיכוייים של פדרר ירדו ככל שיעבור הזמן. סיכוי תמיד יש, אבל יש סיכוי שהבחור פשוט שבע, וזה נורמלי לחלוטין לשחקן ששבר כמעט כל שיא אפשרי בעולם הטניס.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 29 יוני 2011, 22:14

אני זוכר משחק לפני חצי שנה שפדרר "אכל" את נדאל על המשטח הקשה של לונדון. זה היה גמר המאסטרס - הגראנד סלאם החמישי אם תרצה (גם מבחינת הניקוד).
אני גם לא חושב שהגמר בפריז היה לא מאוזן למעט המערכה האחרונה. במערכה השלישית פדרר פשוט ניפק נקודות מדהימות אחת אחרי השנייה ולנדאל לא היו תשובות.
אנחנו נצטרך לחכות לפחות עוד שני גראנד סלאמים לפני שניתן יהיה לקבוע בוודאות האם פדרר במורד שכבר לא ניתן לעלות ממנו או עדיין לא. מבחינתי, העובדה שפיזית הוא עדיין נראה מצויין זה סימן טוב, אבל אני לא נביא בעניין הזה.

נ.ב מתוך 8 גמרים, חמש היו על חימר. פדרר מוביל במפגשים הכלליים על דשא 2-1 ואם אני לא טועה יש שיוויון 4-4 על ההארד קורטס.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 30 יוני 2011, 06:38

ואני זוכר משחק לפני 5 שנים שפדרר חזר מפיגור של שני סטים מול נאדאל לניצחון- אז? לא נראה לי שזה רלוונטי היום.

בכל אופן, בחזרה לחצאי גמר הגברים: דיוקוביץ' יתמודד מול טסונגה כשניצחון ייתן לו את המקום הראשון בעולם. לנובאק יש מאצ' אפ טוב מול טסונגה, והוא ניצח אותו בשתי הפגישות האחרונות שלהם בגראנד סלאם, אחת מהן בגמר באוסטרליה. הגובה שלו וההחזרות המעולות מאפשרות לו לנטרל חלק מהעוצמות וההגשה האימתנית של טסונגה. אם הוא יראה כמו ברבע הגמר זה לא ייגמר טוב, ולא- יש לו סיכוי טוב להגיע לגמר ראשון על משטח שלא על משטחים קשים. בכל מקרה צפוי משחק מעניין ברמה גבוהה. בחצי השני, יש לי תחושה שהבריטים, ששכחו כבר מה זה בריטי בגמר, שלא לדבר על אחד שזוכה בטורניר, הולך להישבר שוב. מארי ניצח את נאדאל בסלאם, אבל זה היה על משטחים קשים, ורפא נראה בכושר טוב היום. מעבר לזה שאני לא מאמין שלמארי יש כלים לנצח את נאדאל על דשא.
שחף

הודעהעל ידי misha » 30 יוני 2011, 17:33

שחף כתב:אני חושב שכדי לייצר התעלות, פדרר יצטרך להגיע למיינד סט שבו נכון לעכשיו בשלב הזה של הקריירה שלו הוא נחות מדיוקוביץ' ונאדאל. זה משהו שכולם יודעים כרגע, אבל אני לא בטוח שהוא מאמין בזה. הדעיכה של פדרר בגלל האיכות העצומה שלו שונה משחקנים אחרים(הוא ממשיך להגיע לרבעי וחצאי גמר של סלאמים, סמפראס לא כל כך הגיע לזה בדימדומים של הקריירה שלו), וזה המינוס שבה. הוא לא חווה משהו שיגרום לו לייצר מוטיבציה מיוחדת. שלא לדבר על זה שאני פשוט לא רואה סרט שהוא לוקח גמר מול נאדאל.

גם בשיאו סמפראס נפל די מוקדם בRG ולא פעם בגלל שמשחקו פשוט לא התאים לשם. זה שפדרר שחקן רבגוני שמגיע לפחות לרבע בכל משטח גם עכשיו, לא אומר שאין לו מיינד סט נכון, לא קונה את זה. רבע וחצי זה כלום מבחינתו כי כל עוד הוא לא זוכה, מדובר בכישלון בשבילו. ככל שעובר הזמן מאז הזכייה האחרונה המוטיבציה רק עולה, בטח ובטח היא עולה כשהוא שומע אנשים כמוך (והרבה אחרים) אומרים שהוא אף פעם לא יזכה בסלאם יותר ושהסיפור שלו נגמר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 30 יוני 2011, 18:00

מישה, תקרא בין השורות בתגובות של פדרר להפסד:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 14&Lang=he
האיש מדבר על זה שהייתה לו ''שנה לא רעה''. האמת שגם לשחקן בקליבר של אנדי מארי תואר אחד זה לא משהו בכלל. גם לגבי הסיכויים שלו לזכות בתואר נוסף ההתבטאות שלו מאוד זהירה יחסית למישהו שזכה ב-16 תארי גראנד סלאם. שום מילה על כישלון אגב, למרות שהוא עף ברבע הגמר בטורניר האהוב עליו. בשורה התחתונה, האיש פחות רעב.
שחף

הודעהעל ידי misha » 30 יוני 2011, 18:18

יש הבדל בין מה שאתה אומר לתקשורת ולאוהדים בין מה שאתה חושב באמת. ציפית ממנו שיגיד משהו אחרת? אתה חושב שסמפראס ואגאסי בזמנו אמרו דברים אחרים? נראה לי די ברור שתקופת הבצורת מאז AO10 נותנת לו מוטיבציה, וכל הטורים מהבוקר של הפרשנים למיניהם שהספידו אותו ואמרו שהוא גמור רק מרגיזים אותו עוד יותר. כישלון? לעוף ברבע מול שחקן טוב שתפס יום ענק זה לא כישלון ויכול לקרות (וקרה) לכל אחד, והוא יודע שבשלב הזה של הקריירה יש סיכוי גדול שזה יקרה מאשר פעם, אבל זה לא אומר שהוא פחות רעב או לא יזכה בסלאם שוב. בכלל, כל המסקנות מפה לגבי טורנירים עתידיים נראים לי סתמיים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2011, 21:06

yiffy כתב:אני זוכר משחק לפני חצי שנה שפדרר "אכל" את נדאל על המשטח הקשה של לונדון. זה היה גמר המאסטרס - הגראנד סלאם החמישי אם תרצה (גם מבחינת הניקוד).
אני גם לא חושב שהגמר בפריז היה לא מאוזן למעט המערכה האחרונה. במערכה השלישית פדרר פשוט ניפק נקודות מדהימות אחת אחרי השנייה ולנדאל לא היו תשובות.
אנחנו נצטרך לחכות לפחות עוד שני גראנד סלאמים לפני שניתן יהיה לקבוע בוודאות האם פדרר במורד שכבר לא ניתן לעלות ממנו או עדיין לא. מבחינתי, העובדה שפיזית הוא עדיין נראה מצויין זה סימן טוב, אבל אני לא נביא בעניין הזה.

נ.ב מתוך 8 גמרים, חמש היו על חימר. פדרר מוביל במפגשים הכלליים על דשא 2-1 ואם אני לא טועה יש שיוויון 4-4 על ההארד קורטס.

בסלאמים, 4 על חימר, 3 על הדשא ואחד על הקשים ליתר דיוק.

במפגשים הכלליים מה שאמרת נראה לי נכון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2011, 21:11

שחף כתב:מישה, תקרא בין השורות בתגובות של פדרר להפסד:
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 14&Lang=he
האיש מדבר על זה שהייתה לו ''שנה לא רעה''. האמת שגם לשחקן בקליבר של אנדי מארי תואר אחד זה לא משהו בכלל. גם לגבי הסיכויים שלו לזכות בתואר נוסף ההתבטאות שלו מאוד זהירה יחסית למישהו שזכה ב-16 תארי גראנד סלאם. שום מילה על כישלון אגב, למרות שהוא עף ברבע הגמר בטורניר האהוב עליו. בשורה התחתונה, האיש פחות רעב.

מה לעשות שזאת היתה השנה של נובאק?? תחשוב שאם נובאק היה משחק בינוני, אז יכול מאוד להיות שנדאל או פדרר או שניהם, היו מחזיקים בעוד איזה 2-3 תארים כל אחד.

אני דווקא כן חושב שהוא נותן עונה טובה, רק שהיום הרבה יותר קשה לו להגיע עד התואר ממש, בגלל שישנם טניסאים לא פחות טובים ממנו.

אני חייב לציין שלדעתי המגרש הסופר מהיר בטורניר סוף השנה, די מבטל את היתרונות של היריבים שלו עליו. כלומר, לנובאק יש קצת פחות זמן
לייצר את החבטות החדות והעמוקות שלו, לרפא יש קצת פחות זמן לייצר לחץ ושליטה בפורהנד שלו וגם ההגנה של מארי קצת פחות יעילה על המשטח הזה.
דווקא מארי הוא הטניסאי המסוכן ביותר לפדרר, לפחות בשלבים שלפני הגמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 30 יוני 2011, 23:27

מארי הוא אכן אחד מתוך שני היריבים שפדרר אף פעם לא ישמח לקבל. מול מארי באמת יש לא מעט נקודות בהן פדרר עלול להיות פגיע.
מול נדאל זה הרבה בראש, וגם העובדה שהכדורים הגבוהים של רפא הם קשים עבור מישהו בלי בק-הנד בשתי ידיים כמו פדרר. זו יכולה להיות סיבה לזה שג'וקוביץ' למשל מסתדר מצויין עם רפא השנה. הטופ ספין הגבוה הוא כמו ממתק לבקהנד העוצמתי של נולה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2011, 05:04

yiffy כתב:מארי הוא אכן אחד מתוך שני היריבים שפדרר אף פעם לא ישמח לקבל. מול מארי באמת יש לא מעט נקודות בהן פדרר עלול להיות פגיע.
מול נדאל זה הרבה בראש, וגם העובדה שהכדורים הגבוהים של רפא הם קשים עבור מישהו בלי בק-הנד בשתי ידיים כמו פדרר. זו יכולה להיות סיבה לזה שג'וקוביץ' למשל מסתדר מצויין עם רפא השנה. הטופ ספין הגבוה הוא כמו ממתק לבקהנד העוצמתי של נולה.

לגבי המצ'אפ של נובאק מול נדאל, לדעתי זה משהו בר חלוף. נובאק היה בכושר נפלא, והוא שחקן מצויין. רפא היה בכושר בינוני יחסית
ולכן היה פגיע מאוד מול נובאק. אני לא בטוח שבמפגש בינהם בטורניר GS, רפא יישחק בצורה הנרפית כמו שהוא שיחק מולו במשחקים האחרונים בינהם.

לגבי פדרר - אני לא מקבל את הטענה שפדרר-נדאל זה פער מנטלי. זה מוריד מערכו של נדאל כטניסאי גדול. אין הרבה טניסאים ולא היו בהיסטוריה
עם פורהנד ברמה של זה של נדאל, וגם לא עם תנועה וכיסוי המגרש כמו שיש לו. הוא גם טניסאי שמצליח לרוב לתקוף את החולשות של היריבים שלו
ולאורך משחק של 5 מערכות, זה פועל הרבה לטובתו, ומשגע את היריבים שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 01 יולי 2011, 07:29

לא התכוונתי להפחית מהאיכויות של רפא. מבחינת רמת ביצוע של מהלכים הוא לא נופל מפדרר גם בשנותיו הטובות ומבחינת חדשנות יכול מאוד להיות שהוא עובר אותו. הסיבה שהוא הגיע לכל ההישגים שלו היא לא שלפדרר יש מחסום פסיכולוגי מולו, כי עדיין יש עוד הרבה מאוד שחקנים בסבב שצריך לנצח כדי לזכות בטורניר.

ספציפית מול פדרר אני חושב שהנושא המנטלי משחק תפקיד חשוב - בעיקר בשנים האחרונות. הטור שהתיימר להיות פדרר נגע בזה יפה, עם התייחסות למשל לעובדה שפדרר לא הצליח לסגור את המערכה הראשונה ברולאן גארוס עם יתרון 5-2. נדאל אכן מחסה את המגרש יפה ויש לו פורהנד מדהים אבל אילו שני דברים שאתה יכול להגיד גם על פדרר, ולא בטוח שספציפית בשניהם הוא טוב מהשוויצרי. מבחינה מקצועית נטו אני חושב שרפא יותר טוב מפדרר בלהפוך הגנה להתקפה (שוב, הרבה בעיקר הטופ ספין הגבוה) וזה נשק שאפשר לו לשבור את רוג'ר לא מעט בפעמים בהם הסרב לא היה 100%.

יש עוד נקודה בה נדאל עולה על פדרר והיא ברמת ההשקעה. מבחינה ההשקעה אישית ככה"נ הם פחות או יותר על אותה סקאלה, אבל אני גם קראתי שרפא רואה קלטות וקורא על שחקנים לפני שהוא עולה להתמודד מולם. פדרר לא ידוע בזה, אבל הוא כן ידוע באמרות כמו "אני צריך להיות ממוקד בעצמי" וכו'. גם השחקנים הכי טובים מפיקים דבר או שניים מהיערכות וחשיבה אסטרטגית על משחקים. פדרר עושה את זה כנראה בעיקר מול רפא, נולה ומארי. רפא עושה את זה גם מול טניסאים הרבה פחות מאיימים על הנייר, וייתכן שזה גם גורם משפיע לכך שנדאל מפסיד הרבה פחות לטניסאים שאינם ברביעייה הראשונה מפדרר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 01 יולי 2011, 14:39

ג'וקוביץ' עלה לגמר בפעם הראשונה בחייו לאחר משחק קשה וניצחון בארבע מערכות על טצונגה.
ראיתי את סוף המערכה השלישית ואת כל המערכה הרביעית. ג'וקוביץ' לא הרשים במיוחד, אבל חשוב לציין שטצונגה היה חזק ועיקש, והקשה על ג'וקוביץ' לבצע ביעילות מהלכים שהוא בד"כ מבצע באופן נקי.

בכל מקרה, חרף ההישג המרשים, התחושה האישית שלי הוא שנולה לא זז טוב על הדשא. הוא מפחד לבצע את אותם שפגאטים שהוא עושה על החימר והאספלט (ככה"נ בצדק) וגם החבטה שלו מרגישה פחות חזקה. אני מאמין שמי שינצח בחצי הגמר השני הוא פייבוריט מולו בגמר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2011, 18:12

רפא עובר את מארי בארבע מערכות ומגיע לגמר נוסף בווימבלדון, הפעם מול נובאק ביום ראשון.

רפא הציג טניס בינוני בסט הראשון, אבל הלך והשתפר במהלך המשחק, בעוד מארי דווקא נסוג. בכל אופן, מארי ניסה וניסה, אבל ברגע שהוא איבד את המומנטום לרפא, היה לו קשה
לייצר רצף של אירועים שיחזירו אותו למשחק.

הולך להיות גמר גדול ביום ראשון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי refael » 01 יולי 2011, 18:28

yiffy כתב:ג'וקוביץ' עלה לגמר בפעם הראשונה בחייו לאחר משחק קשה וניצחון בארבע מערכות על טצונגה.
ראיתי את סוף המערכה השלישית ואת כל המערכה הרביעית. ג'וקוביץ' לא הרשים במיוחד, אבל חשוב לציין שטצונגה היה חזק ועיקש, והקשה על ג'וקוביץ' לבצע ביעילות מהלכים שהוא בד"כ מבצע באופן נקי.

בכל מקרה, חרף ההישג המרשים, התחושה האישית שלי הוא שנולה לא זז טוב על הדשא. הוא מפחד לבצע את אותם שפגאטים שהוא עושה על החימר והאספלט (ככה"נ בצדק) וגם החבטה שלו מרגישה פחות חזקה. אני מאמין שמי שינצח בחצי הגמר השני הוא פייבוריט מולו בגמר.

היה פשוט שואו ענק המשחק הזה .
המקום של טצונגה הוא ללא ספק בעשרייה הראשונה(נדמה לי הוא מקום 13-15 )
בכל מקרה יהיה קרב ענקים בין הסרבי לספרדי
לג'וקוביץ' לדעתי יש יתרון קל בגלל שהשנה הוא הראה לא פעם שהוא יכול לנצח את רפא בנוסף לזה שיש לו רצף מדהים של 46-1 .
תמונה
refael

הודעהעל ידי jol9 » 01 יולי 2011, 19:36

6 לב צהוב כתב:
yiffy כתב:ג'וקוביץ' עלה לגמר בפעם הראשונה בחייו לאחר משחק קשה וניצחון בארבע מערכות על טצונגה.

היה פשוט שואו ענק המשחק הזה .
המקום של טצונגה הוא ללא ספק בעשרייה הראשונה(נדמה לי הוא מקום 13-15 )
בכל מקרה יהיה קרב ענקים בין הסרבי לספרדי
לג'וקוביץ' לדעתי יש יתרון קל בגלל שהשנה הוא הראה לא פעם שהוא יכול לנצח את רפא בנוסף לזה שיש לו רצף מדהים של 46-1 .

תשים את המשחקים האלה בצד. סלאמים זה סיפור קצת שונה, ודשא זה משטח שונה.
נובאק ניצח את רפא דווקא על מה שנחשב כמגרשו הביתי - המשטחים האיטיים. לטעמי הכושר שנובאק הציג השנה עד הרולאן, היה מדהים, והיכולת שלו על המשטחים האיטיים
חידדה את היתרונות שלו על שאר הסבב (יכולת לחבוט חבטות עמוקות, חזקות וחדות, מכל נקודה על המגרש).
דווקא הדשא המהיר לא נותן לנובאק את הזמן שהוא צריך בשביל לייצר את החבטות המעולות שלו, ורפא גם מנוסה יותר מנובאק על הדשא של ווימבלדון.

אני חושב שמבחינת אחוזים הם די קרובים, אבל אם רפא ישכיל לשחק כמו שהוא שיחק היום ובמשחק מול דלפוטרו, אז הוא יהיה בעמדה טובה לנצח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 02 יולי 2011, 06:49

אני מסכים עם יוני - ניכר שעל הדשא נולה לא מרגיש בבית.

יחד עם זאת, העובדה שהוא מצליח להגיע לגמר בטורניר שהוא הפחות חביב עליו מכל טורנירי הגראנד סלאם (יכול להיות שלעובדה שפדרר לא חיכה בחצי הגמר יש חלק בזה) היא מרשימה מאוד בפני עצמה.

שתי נקודות לעידוד נולה:
1. הדשא של המגרש המרכזי נראה עכשיו הרבה יותר כמו חימר. לדעתי זה מחזק מעט את נובאק ומחליש את רפא במצ'-אפ ביניהם.
2. אני לא זוכר מתי רפא שיחק בפעם האחרונה מול מישהו שהוא הפסיד לו 4 פעמים ברציפות. למיטב ידיעתי אין דבר כזה בכלל. מעניין לראות אם זה ייצור איזשהו סדק בחומת קור הרוח של הספרדי.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 02 יולי 2011, 10:46

המממ, גם מבחינת הטניס שלו דיוקוביץ' לא הרשים יותר מידי מול טסונגה. מולו ומול טניסאים אחרים אפשר לשחק טניס שבו הוא משחק בטוח ומחכה שהיריב יחטיא, מול נאדאל( 7 טעויות לא מחויבות ב-4 מערכות מול מארי) זה לא יעבוד. נאדאל פשוט יותר טוב בזה וגם הרבה יותר חזק בראש. אם דיוקוביץ' לא יתקוף זה יגמר מהר מאוד.
לגבי הרצף, צריך להזכיר שדיוקוביץ' מעולם לא ניצח את נאדאל בהטוב מ-5 מערכות. המאזן שלו עומד גם על 12-1 במערכות. לא כל כך מרשים. לגבי הדשא והחימר, מבחינת מהירות הקפיצה של הכדור וסגנון הקפיצה שלו זה עדיין דשא.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 02 יולי 2011, 10:48

זה לא מעצבן טילים שהגמר רק ביום שני!!! :(
ממתי הבריטים אנשים כ"כ דתיים...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 02 יולי 2011, 18:33

yiffy כתב:זה לא מעצבן טילים שהגמר רק ביום שני!!! :(
ממתי הבריטים אנשים כ"כ דתיים...

למה שני?? הגמר מחר ב16:00.

שחף, אני מסכים עם מה שרשמת. בכל אופן משחק בין שני טניסאים כאלה הוא פתוח לגמרי. אין פייבוריט מחר לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 02 יולי 2011, 20:08

וואלה? אין קטע כזה שלא משחקים בווימבלדון בראשון?
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים