jol9 כתב:החציל האצטקי כתב:Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
אם למשל תסתכל על סטודנטים שלומדים איתך ומשלבים, תראה שבמקום אלגברה 1 ואלגברה 2 של 5 נק"ז כ"א הם עושים אלגברה לינארית 1 (נראה לי 4.5 נק"ז) שזה בעצם שילוב של החומר של אלגברה 1 ואלגברה 2 רק ברמה נמוכה יותר.
בכלל, אם תסתכל על הסטודנטים לביואינפורמטיקה (נחשבים בסופו של דבר לבוגרי מדמ"ח לכל דבר), הם לא עושים מספר קורסים זוועתיים (מבחינת ממוצע ציונים בקורס) שאתה תעשה (PPL, ספרתיות ועוד כמה) ולוקחים במקומם קורסים קלילים בביולוגיה שמקפיצים להם את הממוצע בצורה משמעותית.
אם הייתי מתחיל עכשיו מחדש את התואר יש מצב טוב שהייתי משלב את מדמ"ח עם משהו אחר בשביל הגיוון והציונים.
השאלה האם מעסיק מסתכל על ממוצע או שיש גם נחיצות לקורסים שאתה מפסיד כשאתה הולך על מסלול דו-חוגי...
זה מאוד תלוי במעסיק ובמראיין.
לדוגמא, אם אתה יכול לצלוח את שלב סינון הקו"ח, באמצעות חבר/מכר/קרוב משפחה, שבא למנהל המעסיק ושם לו את הקו"ח על השולחן, אז עשית חצי מהעבודה.
מכאן, זאת שאלה של איך אתה מציג את עצמך, איך אתה יודע לחשוב ולהגיב לשאלות ששואלים אותך, ואיך אתה יודע להשתמש בדברים שאתה כן יודע ולמדת (קורסי הליבה למיניהם).
מסכים אבל מסייג.
(שוב אני מתייחס למדמ"ח ולמקצועות דומים) כאשר מדובר במשרת סטודנט/משרה ראשונה לאחר התואר, לאנשים ללא נסיון מקצועי, אמצעי הסינון הראשון והנפוץ ביותר, הוא הממוצע.
ברגע שצולחים את השלב הזה ומזומנים לראיון אז זה באמת כפי שיוני מתאר.
מבחינת מה שאני רואה עכשיו (התחלתי לחפש לא מזמן משרת סטודנט בתחום) רוב החברות הידועות (מלבד צ'ק פוינט) דורשות ממוצע מסויים ומחייבות לצרף גליון ציונים לקורות החיים וכך גם עם רוב החברות הפחות מוכרות.
הדרישות הנפוצות למשרות שלא דורשות נסיון מקצועי מלבד ממוצע הן בעיקר ידע בשפות תכנות שונות. קורסים ספציפיים שנחשבים כקורסי בחירה במדמ"ח כמעט ולא ראיתי שמוזכרים.
לכן אמרתי, שמבחינתי לפחות, אם הייתי חוזר בזמן וצריך לבחור שוב, הייתי משלב מדמ"ח כחוג ראשי עם משהו משני נוסף בשביל הגיוון והממוצע, מה שגם יהפוך את מהלך התואר להרבה פחות תובעני וקשה, כך שישאיר זמן שאפשר לנצל ללמידת שפות תכנות באופן עצמאי (לא חסרים אתרים טובים ואפילו חינמיים לשם כך).