לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2015, 12:38

roy1000 כתב:
החציל האצטקי כתב:תכל׳ס, הנקודה שיוני מעלה פה היא נקודה חשובה.
למה שמעסיק יקח אותי בכלל אם אני בא עם פחות ידע?
הערך המוסף של הפסיכולוגיה הוא בעיקר לעצמי ופחות למעסיק הפוטנציאלי שלי.
בעצם אני פוגע בעצמי בשילוב כזה במידה מסויימת... :huh

המעסיק תמיד יחשוב רק על הטווח הקצר. בכל מקרה, עד כמה הידע של עוד כמה קורסים באמת יהיה רלוונטי למעסיק שלך? במילא תהיה לך תקופת הכשרה עם כל מעסיק.
יש היסחפות מוחלטת בחשיבות של עוד קורס כזה או אחר למעסיקים. התואר בשביל מעסיקים תמיד יהיה בעיקר סיגנל יותר מאשר הכשרה פרקטית.

כמה קורסים או חצי תואר?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 נובמבר 2015, 14:01

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

המעסיק תמיד יחשוב רק על הטווח הקצר. בכל מקרה, עד כמה הידע של עוד כמה קורסים באמת יהיה רלוונטי למעסיק שלך? במילא תהיה לך תקופת הכשרה עם כל מעסיק.
יש היסחפות מוחלטת בחשיבות של עוד קורס כזה או אחר למעסיקים. התואר בשביל מעסיקים תמיד יהיה בעיקר סיגנל יותר מאשר הכשרה פרקטית.

כמה קורסים או חצי תואר?

זה באמת משנה משהו משמעותי מבחינת ההכשרה שלך והיכולת לעשות עבודה פרקטית אם אתה עושה 100 נקודות במדעי המחשב או 60 במדעי המחשב ו- 60 בפסיכולוגיה? הרי הקורסים החשובים הם תמיד קורסי הליבה. אלה הקורסים שמלמדים אותך איך לחשוב. כל השאר זה תוספות של ידע.

אם מתעלמים לרגע משיקולי מעסיקים, מבחינת התפתחות אישית, אני חושב שמסלול דו-חוגי עדיף בהרבה.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 24 נובמבר 2015, 15:32

Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
אם למשל תסתכל על סטודנטים שלומדים איתך ומשלבים, תראה שבמקום אלגברה 1 ואלגברה 2 של 5 נק"ז כ"א הם עושים אלגברה לינארית 1 (נראה לי 4.5 נק"ז) שזה בעצם שילוב של החומר של אלגברה 1 ואלגברה 2 רק ברמה נמוכה יותר.
בכלל, אם תסתכל על הסטודנטים לביואינפורמטיקה (נחשבים בסופו של דבר לבוגרי מדמ"ח לכל דבר), הם לא עושים מספר קורסים זוועתיים (מבחינת ממוצע ציונים בקורס) שאתה תעשה (PPL, ספרתיות ועוד כמה) ולוקחים במקומם קורסים קלילים בביולוגיה שמקפיצים להם את הממוצע בצורה משמעותית.

אם הייתי מתחיל עכשיו מחדש את התואר יש מצב טוב שהייתי משלב את מדמ"ח עם משהו אחר בשביל הגיוון והציונים.

השאלה האם מעסיק מסתכל על ממוצע או שיש גם נחיצות לקורסים שאתה מפסיד כשאתה הולך על מסלול דו-חוגי...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2015, 16:20

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

כמה קורסים או חצי תואר?

זה באמת משנה משהו משמעותי מבחינת ההכשרה שלך והיכולת לעשות עבודה פרקטית אם אתה עושה 100 נקודות במדעי המחשב או 60 במדעי המחשב ו- 60 בפסיכולוגיה? הרי הקורסים החשובים הם תמיד קורסי הליבה. אלה הקורסים שמלמדים אותך איך לחשוב. כל השאר זה תוספות של ידע.

אם מתעלמים לרגע משיקולי מעסיקים, מבחינת התפתחות אישית, אני חושב שמסלול דו-חוגי עדיף בהרבה.

בטווח הארוך, בוודאי שזה לא משנה, אם עשית 100 נק"ז או 60, בתנאי כמובן שעושים את קורסי הליבה ולומדים גם להשתמש בידע (כלומר איזשהו פרוייקט מסכם).
אבל אי אפשר להתעלם מהטווח הקצר, שבו בוגר אוניברסיטה מוצא את עצמו במצב שבו הוא לא עובד, וצריך להתפשר, רק בגלל שהוא למד 60 נק"ז בפסיכולוגיה,
שלא רלוונטיים למה שהוא הולך לעבוד בו ב-5 השנים הקרובות.

התפתחות אישית, זה מושג נחמד למי שיש לו גב כלכלי, ואין לו לחץ להתחיל לעבוד מיד אחרי סיום התואר, אבל רוב הסטודנטים הם לא כאלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2015, 16:22

החציל האצטקי כתב:
Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
אם למשל תסתכל על סטודנטים שלומדים איתך ומשלבים, תראה שבמקום אלגברה 1 ואלגברה 2 של 5 נק"ז כ"א הם עושים אלגברה לינארית 1 (נראה לי 4.5 נק"ז) שזה בעצם שילוב של החומר של אלגברה 1 ואלגברה 2 רק ברמה נמוכה יותר.
בכלל, אם תסתכל על הסטודנטים לביואינפורמטיקה (נחשבים בסופו של דבר לבוגרי מדמ"ח לכל דבר), הם לא עושים מספר קורסים זוועתיים (מבחינת ממוצע ציונים בקורס) שאתה תעשה (PPL, ספרתיות ועוד כמה) ולוקחים במקומם קורסים קלילים בביולוגיה שמקפיצים להם את הממוצע בצורה משמעותית.

אם הייתי מתחיל עכשיו מחדש את התואר יש מצב טוב שהייתי משלב את מדמ"ח עם משהו אחר בשביל הגיוון והציונים.

השאלה האם מעסיק מסתכל על ממוצע או שיש גם נחיצות לקורסים שאתה מפסיד כשאתה הולך על מסלול דו-חוגי...

זה מאוד תלוי במעסיק ובמראיין.
לדוגמא, אם אתה יכול לצלוח את שלב סינון הקו"ח, באמצעות חבר/מכר/קרוב משפחה, שבא למנהל המעסיק ושם לו את הקו"ח על השולחן, אז עשית חצי מהעבודה.
מכאן, זאת שאלה של איך אתה מציג את עצמך, איך אתה יודע לחשוב ולהגיב לשאלות ששואלים אותך, ואיך אתה יודע להשתמש בדברים שאתה כן יודע ולמדת (קורסי הליבה למיניהם).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Asf » 24 נובמבר 2015, 16:41

jol9 כתב:
החציל האצטקי כתב:

זה מאוד תלוי במעסיק ובמראיין.
לדוגמא, אם אתה יכול לצלוח את שלב סינון הקו"ח, באמצעות חבר/מכר/קרוב משפחה, שבא למנהל המעסיק ושם לו את הקו"ח על השולחן, אז עשית חצי מהעבודה.
מכאן, זאת שאלה של איך אתה מציג את עצמך, איך אתה יודע לחשוב ולהגיב לשאלות ששואלים אותך, ואיך אתה יודע להשתמש בדברים שאתה כן יודע ולמדת (קורסי הליבה למיניהם).

מסכים אבל מסייג.
(שוב אני מתייחס למדמ"ח ולמקצועות דומים) כאשר מדובר במשרת סטודנט/משרה ראשונה לאחר התואר, לאנשים ללא נסיון מקצועי, אמצעי הסינון הראשון והנפוץ ביותר, הוא הממוצע.
ברגע שצולחים את השלב הזה ומזומנים לראיון אז זה באמת כפי שיוני מתאר.

מבחינת מה שאני רואה עכשיו (התחלתי לחפש לא מזמן משרת סטודנט בתחום) רוב החברות הידועות (מלבד צ'ק פוינט) דורשות ממוצע מסויים ומחייבות לצרף גליון ציונים לקורות החיים וכך גם עם רוב החברות הפחות מוכרות.
הדרישות הנפוצות למשרות שלא דורשות נסיון מקצועי מלבד ממוצע הן בעיקר ידע בשפות תכנות שונות. קורסים ספציפיים שנחשבים כקורסי בחירה במדמ"ח כמעט ולא ראיתי שמוזכרים.

לכן אמרתי, שמבחינתי לפחות, אם הייתי חוזר בזמן וצריך לבחור שוב, הייתי משלב מדמ"ח כחוג ראשי עם משהו משני נוסף בשביל הגיוון והממוצע, מה שגם יהפוך את מהלך התואר להרבה פחות תובעני וקשה, כך שישאיר זמן שאפשר לנצל ללמידת שפות תכנות באופן עצמאי (לא חסרים אתרים טובים ואפילו חינמיים לשם כך).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי שמואל1 » 24 נובמבר 2015, 17:54

Asf כתב:
שמואל1 כתב:
roy1000 כתב:

אולי הידע לא יהיה רלוונטי, אבל אני כן יודע שמעסיקים מבצעים סינון ראשוני על סמך גיליון ציונים (עוד לפני שלב הראיון) ובוגר מדמח דו חוגי עלול ליפול כבר בשלב הזה.

עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.

נכון, אולי יהיה לבוגר דו חוגי ממוצע יותר טוב אבל גם המראיין יסתכל על זה בצורה אחרת.
אני לא חושב למשל שזה פחות טוב להוציא ממוצע 80 במסלול החד מחלקתי לעומת 85 בדו חוגי.
דרך אגב תשים לב שאני דיברתי על מסלול דו חוגי. ביואינפורמטיקה זה סיפור אחר לגמרי, זה אפילו לא ראשי-משני. דרך אגב הבנתי שיש להם עומס וקורסים לא קלים בכלל בשנה השלישית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 נובמבר 2015, 09:17

שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.
אולי כדאי לך לבקש פגישה עם רבקה כרמי ולהסביר לה איך לנהל את האוניברסיטה בצורה טובה שגם תסדר לכל הבוגרים עבודות.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 נובמבר 2015, 09:28

roy1000 כתב:שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.
אולי כדאי לך לבקש פגישה עם רבקה כרמי ולהסביר לה איך לנהל את האוניברסיטה בצורה טובה שגם תסדר לכל הבוגרים עבודות.

הכל מבוסס על הערכות, בדיקות שעשיתי לפני תחילת הלימודים ודברים ששמעתי במסדרונות.
אני לא חושב שיש כאן מישהו שבאמת יודע בוודאות מה בדרך כלל מחפש או מעדיף מעסיק, אולי רק יוני שעובד בתחום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 נובמבר 2015, 10:06

שמואל1 כתב:
roy1000 כתב:שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.

אני לא חושב שיש כאן מישהו שבאמת יודע בוודאות מה בדרך כלל מחפש או מעדיף מעסיק, אולי רק יוני שעובד בתחום.

אני לא יודע עם מי עשית את הבדיקות, אבל נראה לי שהוודאות שאתה מוסר פה מידע מאוד ספציפי היא קצת מוגזמת (שלא להגיד לא נכונה).
תאמין לי שבתור סטונדט שנה א', המידע שלך על איך עובד עולם התעסוקה הוא מאוד מאוד חלקי ואת רוב הדברים אתה תבין רק בדיעבד.

אני אתן לך עצה ידידותית - החיים הם לא פורום כדורסל. אם תבוא למעסיקים ותסביר להם איך אתה יודע לנהל להם את העסק יותר טוב מהם, זה לא ממש ייתפס בעין יפה. קח צעד אחורה, תפחית רק בקצת את תחושת הבטחון העצמי שלך והמחשבה שאתה יודע דברים שאין לך שום מושג עליהם. תקשיב לרגע לאחרים ולא רק לעצמך. תאמין לי שזה רק יעזור לך.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 נובמבר 2015, 14:43

roy1000 כתב:
שמואל1 כתב:

אני לא יודע עם מי עשית את הבדיקות, אבל נראה לי שהוודאות שאתה מוסר פה מידע מאוד ספציפי היא קצת מוגזמת (שלא להגיד לא נכונה).
תאמין לי שבתור סטונדט שנה א', המידע שלך על איך עובד עולם התעסוקה הוא מאוד מאוד חלקי ואת רוב הדברים אתה תבין רק בדיעבד.

אני אתן לך עצה ידידותית - החיים הם לא פורום כדורסל. אם תבוא למעסיקים ותסביר להם איך אתה יודע לנהל להם את העסק יותר טוב מהם, זה לא ממש ייתפס בעין יפה. קח צעד אחורה, תפחית רק בקצת את תחושת הבטחון העצמי שלך והמחשבה שאתה יודע דברים שאין לך שום מושג עליהם. תקשיב לרגע לאחרים ולא רק לעצמך. תאמין לי שזה רק יעזור לך.

אני תמיד מכבד עצות מאנשים, בטח מכאלו המבוגרים ממני שעברו דבר אחד או שניים בחיים.
אבל אתה קורא אותי לא נכון. בשום מקום לא אמרתי דבר נחרץ, וכפי שכבר הסברתי, דבריי מבוססים על דעה אישית שלי או של אחרים. לא שום דבר וודאי.
אנחנו בסך הכל בפורום ומנהלים דיון. אתה באמת חושב שאני אבוא למעסיק ואסביר לו איך לנהל את העסק? תן לי מעט קרדיט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 25 נובמבר 2015, 15:29

שמואל1 כתב:תן לי מעט קרדיט.

קח-
תמונה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 25 נובמבר 2015, 17:25

שמואל1 כתב:אנחנו בסך הכל בפורום ומנהלים דיון. אתה באמת חושב שאני אבוא למעסיק ואסביר לו איך לנהל את העסק? תן לי מעט קרדיט.

האמת? כן. זה בדיוק מה שאני חושב.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 נובמבר 2015, 21:47

חציל, כמה שיפרת ממבחן פתיחה למבחן אמצע?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 25 נובמבר 2015, 22:03

MTA2311 כתב:חציל, כמה שיפרת ממבחן פתיחה למבחן אמצע?

המון.
בפתיחה הייתי על 65% מילולי, 55% כמותי ו73% אנגלית (63%)
באמצע הייתי על 87% במילולי, 90% בכמותי ו-95% באנגלית (90%)

אני אחרי סימולציה א׳ היום... הלכה קשה בהרבה מהמבחנים (עדיין סביר- 84%)
המוח שרוף
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 נובמבר 2015, 22:10

וואו, שיפור מעולה.
מתי המבחן?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 25 נובמבר 2015, 22:11

MTA2311 כתב:וואו, שיפור מעולה.
מתי המבחן?

13/12. שבועיים וחצי אחרונים.
את הפייסל האחרון שלי כבר עישנתי. :thumbdown
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 נובמבר 2015, 22:24

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:וואו, שיפור מעולה.
מתי המבחן?

13/12. שבועיים וחצי אחרונים.
את הפייסל האחרון שלי כבר עישנתי. :thumbdown

אחד איכותי בלילה של לפני המבחן מומלץ על ידי איגוד הנוירולוגים הבינ"ל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 25 נובמבר 2015, 22:31

תן לי לינק למחקר הזה ואולי זה גם יקרה.
האמת שאני גם נבחן ביום ראשון...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2015, 22:51

רוי ביקש ממני לשאול אותכם מה זה פייסל ואיפה משיגים את זה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים