24 נובמבר 2015, 12:38
roy1000 כתב:החציל האצטקי כתב:תכל׳ס, הנקודה שיוני מעלה פה היא נקודה חשובה.
למה שמעסיק יקח אותי בכלל אם אני בא עם פחות ידע?
הערך המוסף של הפסיכולוגיה הוא בעיקר לעצמי ופחות למעסיק הפוטנציאלי שלי.
בעצם אני פוגע בעצמי בשילוב כזה במידה מסויימת...
המעסיק תמיד יחשוב רק על הטווח הקצר. בכל מקרה, עד כמה הידע של עוד כמה קורסים באמת יהיה רלוונטי למעסיק שלך? במילא תהיה לך תקופת הכשרה עם כל מעסיק.
יש היסחפות מוחלטת בחשיבות של עוד קורס כזה או אחר למעסיקים. התואר בשביל מעסיקים תמיד יהיה בעיקר סיגנל יותר מאשר הכשרה פרקטית.
24 נובמבר 2015, 14:01
jol9 כתב:roy1000 כתב:החציל האצטקי כתב:תכל׳ס, הנקודה שיוני מעלה פה היא נקודה חשובה.
המעסיק תמיד יחשוב רק על הטווח הקצר. בכל מקרה, עד כמה הידע של עוד כמה קורסים באמת יהיה רלוונטי למעסיק שלך? במילא תהיה לך תקופת הכשרה עם כל מעסיק.
יש היסחפות מוחלטת בחשיבות של עוד קורס כזה או אחר למעסיקים. התואר בשביל מעסיקים תמיד יהיה בעיקר סיגנל יותר מאשר הכשרה פרקטית.
כמה קורסים או חצי תואר?
24 נובמבר 2015, 15:32
Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
אם למשל תסתכל על סטודנטים שלומדים איתך ומשלבים, תראה שבמקום אלגברה 1 ואלגברה 2 של 5 נק"ז כ"א הם עושים אלגברה לינארית 1 (נראה לי 4.5 נק"ז) שזה בעצם שילוב של החומר של אלגברה 1 ואלגברה 2 רק ברמה נמוכה יותר.
בכלל, אם תסתכל על הסטודנטים לביואינפורמטיקה (נחשבים בסופו של דבר לבוגרי מדמ"ח לכל דבר), הם לא עושים מספר קורסים זוועתיים (מבחינת ממוצע ציונים בקורס) שאתה תעשה (PPL, ספרתיות ועוד כמה) ולוקחים במקומם קורסים קלילים בביולוגיה שמקפיצים להם את הממוצע בצורה משמעותית.
אם הייתי מתחיל עכשיו מחדש את התואר יש מצב טוב שהייתי משלב את מדמ"ח עם משהו אחר בשביל הגיוון והציונים.
24 נובמבר 2015, 16:20
roy1000 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:החציל האצטקי כתב:תכל׳ס, הנקודה שיוני מעלה פה היא נקודה חשובה.
כמה קורסים או חצי תואר?
זה באמת משנה משהו משמעותי מבחינת ההכשרה שלך והיכולת לעשות עבודה פרקטית אם אתה עושה 100 נקודות במדעי המחשב או 60 במדעי המחשב ו- 60 בפסיכולוגיה? הרי הקורסים החשובים הם תמיד קורסי הליבה. אלה הקורסים שמלמדים אותך איך לחשוב. כל השאר זה תוספות של ידע.
אם מתעלמים לרגע משיקולי מעסיקים, מבחינת התפתחות אישית, אני חושב שמסלול דו-חוגי עדיף בהרבה.
24 נובמבר 2015, 16:22
החציל האצטקי כתב:Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
אם למשל תסתכל על סטודנטים שלומדים איתך ומשלבים, תראה שבמקום אלגברה 1 ואלגברה 2 של 5 נק"ז כ"א הם עושים אלגברה לינארית 1 (נראה לי 4.5 נק"ז) שזה בעצם שילוב של החומר של אלגברה 1 ואלגברה 2 רק ברמה נמוכה יותר.
בכלל, אם תסתכל על הסטודנטים לביואינפורמטיקה (נחשבים בסופו של דבר לבוגרי מדמ"ח לכל דבר), הם לא עושים מספר קורסים זוועתיים (מבחינת ממוצע ציונים בקורס) שאתה תעשה (PPL, ספרתיות ועוד כמה) ולוקחים במקומם קורסים קלילים בביולוגיה שמקפיצים להם את הממוצע בצורה משמעותית.
אם הייתי מתחיל עכשיו מחדש את התואר יש מצב טוב שהייתי משלב את מדמ"ח עם משהו אחר בשביל הגיוון והציונים.
השאלה האם מעסיק מסתכל על ממוצע או שיש גם נחיצות לקורסים שאתה מפסיד כשאתה הולך על מסלול דו-חוגי...
24 נובמבר 2015, 16:41
jol9 כתב:החציל האצטקי כתב:Asf כתב:עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
השאלה האם מעסיק מסתכל על ממוצע או שיש גם נחיצות לקורסים שאתה מפסיד כשאתה הולך על מסלול דו-חוגי...
זה מאוד תלוי במעסיק ובמראיין.
לדוגמא, אם אתה יכול לצלוח את שלב סינון הקו"ח, באמצעות חבר/מכר/קרוב משפחה, שבא למנהל המעסיק ושם לו את הקו"ח על השולחן, אז עשית חצי מהעבודה.
מכאן, זאת שאלה של איך אתה מציג את עצמך, איך אתה יודע לחשוב ולהגיב לשאלות ששואלים אותך, ואיך אתה יודע להשתמש בדברים שאתה כן יודע ולמדת (קורסי הליבה למיניהם).
24 נובמבר 2015, 17:54
Asf כתב:שמואל1 כתב:roy1000 כתב:החציל האצטקי כתב:תכל׳ס, הנקודה שיוני מעלה פה היא נקודה חשובה.
אולי הידע לא יהיה רלוונטי, אבל אני כן יודע שמעסיקים מבצעים סינון ראשוני על סמך גיליון ציונים (עוד לפני שלב הראיון) ובוגר מדמח דו חוגי עלול ליפול כבר בשלב הזה.
עם החלק המודגש אני לא מסכים (לגבי מדמ"ח ספציפית), מי שמשלב מדמ"ח עם חוג נוסף עושה ברוב המקרים מספר קורסים קלים יותר על חשבון קורסים קשים יותר של מדמ"ח ולכן הממוצע גבוה יותר.
25 נובמבר 2015, 09:17
25 נובמבר 2015, 09:28
roy1000 כתב:שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.
אולי כדאי לך לבקש פגישה עם רבקה כרמי ולהסביר לה איך לנהל את האוניברסיטה בצורה טובה שגם תסדר לכל הבוגרים עבודות.
25 נובמבר 2015, 10:06
שמואל1 כתב:roy1000 כתב:שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.
אולי כדאי לך לבקש פגישה עם רבקה כרמי ולהסביר לה איך לנהל את האוניברסיטה בצורה טובה שגם תסדר לכל הבוגרים עבודות.
הכל מבוסס על הערכות, בדיקות שעשיתי לפני תחילת הלימודים ודברים ששמעתי במסדרונות.
אני לא חושב שיש כאן מישהו שבאמת יודע בוודאות מה בדרך כלל מחפש או מעדיף מעסיק, אולי רק יוני שעובד בתחום.
25 נובמבר 2015, 14:43
roy1000 כתב:שמואל1 כתב:roy1000 כתב:שמואל, דבר אחד אני לא ממש הבנתי - איך סטודנט שנה ראשונה כמוך יודע בצורה כל כך מדוייקת מה כל מעסיק רוצה? זה באמת מדהים אותי. יוצא לי לדבר עם לא מעט מנכ"לים ויזמים ובחיים שלי לא ראיתי אף אחד כל כך נחרץ כמוך לגבי מה שהמעסיקים רוצים, גם לא המעסיקים עצמם.
הכל מבוסס על הערכות, בדיקות שעשיתי לפני תחילת הלימודים ודברים ששמעתי במסדרונות.
אני לא חושב שיש כאן מישהו שבאמת יודע בוודאות מה בדרך כלל מחפש או מעדיף מעסיק, אולי רק יוני שעובד בתחום.
אני לא יודע עם מי עשית את הבדיקות, אבל נראה לי שהוודאות שאתה מוסר פה מידע מאוד ספציפי היא קצת מוגזמת (שלא להגיד לא נכונה).
תאמין לי שבתור סטונדט שנה א', המידע שלך על איך עובד עולם התעסוקה הוא מאוד מאוד חלקי ואת רוב הדברים אתה תבין רק בדיעבד.
אני אתן לך עצה ידידותית - החיים הם לא פורום כדורסל. אם תבוא למעסיקים ותסביר להם איך אתה יודע לנהל להם את העסק יותר טוב מהם, זה לא ממש ייתפס בעין יפה. קח צעד אחורה, תפחית רק בקצת את תחושת הבטחון העצמי שלך והמחשבה שאתה יודע דברים שאין לך שום מושג עליהם. תקשיב לרגע לאחרים ולא רק לעצמך. תאמין לי שזה רק יעזור לך.
25 נובמבר 2015, 15:29
שמואל1 כתב:תן לי מעט קרדיט.
25 נובמבר 2015, 17:25
שמואל1 כתב:אנחנו בסך הכל בפורום ומנהלים דיון. אתה באמת חושב שאני אבוא למעסיק ואסביר לו איך לנהל את העסק? תן לי מעט קרדיט.
25 נובמבר 2015, 21:47
25 נובמבר 2015, 22:03
MTA2311 כתב:חציל, כמה שיפרת ממבחן פתיחה למבחן אמצע?
25 נובמבר 2015, 22:10
25 נובמבר 2015, 22:11
MTA2311 כתב:וואו, שיפור מעולה.
מתי המבחן?
25 נובמבר 2015, 22:24
החציל האצטקי כתב:MTA2311 כתב:וואו, שיפור מעולה.
מתי המבחן?
13/12. שבועיים וחצי אחרונים.
את הפייסל האחרון שלי כבר עישנתי.
25 נובמבר 2015, 22:31
25 נובמבר 2015, 22:51