המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:אם אוסטרליה לא הייתה נקודת מפנה בטניס העולמי, זו בהחלט כן. האיכות שנולה הפגין בשתי המערכות הראשונות היא הטובה ביותר שראיתי בכמה שנים האחרונות מאיזשהו שחקן טניס. העובדה שהוא לא הרשים לאורך רוב הטורניר רק מחזקת את התחושה שהוא נמצא ברמה הכי גבוה של הטניס כדי להישאר, ושהגראנד סלאם הזה הוא אחד מעוד הרבה שיגיעו.
yiffy כתב:יוני, אני איתך. אני חושב שהמפח הנפש שהרגשת דומה במשהו לזה שהרגשנו כאוהדי פדרר אחרי ווימבלדון 08' (לי אישית כאב ממש גם ההפסד לדל פוטרו בגמר בפלאשינג מדו, אבל הוא היה פחות חשוב). אם זה מעודד אותך, אני חושב שגם במתכונת הנוכחית של רפא, זו שלא מצליחה להתמודד עם נולה רוב הזמן, הוא יזכה בתארים וגראנד סלאמים. זה פשוט יהיה בלתי אפשרי מבחינתו של נובאק לטרוף הכל בבת אחת. הוא רק מתחיל להסתגל למעמד של טניסאי שזוכה בכמה גראנד סלאמים בשנה.
נפלה עליי הבנה מבאסת. הטורניר המעניין הבא בסבב (אם מוציאים את מפגשי הדיוויס קאפ שאותי אישית פחות מרגשים) הוא רק ב-18.7! וזה עוד טורניר המבורג, שסביר מאוד להניח שהרבה מהטניסאים הבכירים בכלל לא ישתתפו בו. הפרק הזמן הזה הוא ממש כמו פגרה שנייה!
yiffy כתב:הדעה האישית שלי היא שהבעיות הן לא בראש. יש לרפא בעיה טכנית אמיתית מול נולה - הוא לא התעורר בוקר אחד והתחיל לשקשק כשעלה מולו לשחק. רפא לא שוגה באופן פסיכי הרבה יותר מבד"כ מול נולה בכמות הטעויות הבלתי מחויבות. הוא פשוט מובס "במגרש שלו".
עד עתה רפא היה הולך לדו-קרב חפירות מהבייס-ליין מול כל שחקן בידיעה שינצח ב-95% מהמקרים. עכשיו יש שחקן יותר אתלטי ממנו (אם כי עם פחות סיבולת לב ריאה) שמסוגל יהיה לגבור עליו. הטופ-ספינים של נדאל הקשו על יריבים לשחרר פורהנדים עוצמתיים ועזרו לו להפוך הגנות להתקפות. נולה נעזר בטופ ספינים הללו יותר מכל כדי לשחרר את הבק-הנד החזק שלו, ובאמת היה ניתן לראות שרפא ממתן משמעותית את גובה הכדורים שהוא מחזיר מולו בגמר.
אני חושב שנדאל הוכיח לעולם שהוא מסוגל להכניס שינויים ולהפוך כל פעם לטניסאי טוב יותר ואלה החדשות הטובות. החדשות הרעות הן שעד שהוא יעשה זאת, הוא נחות מנולה, ולהערכתי יפסיד אחד מתוך כל חמישה משחקים ביניהם על כל משטח.
אגב - אתה ועוד רבים מדברים על המעידה של נולה לכשתבוא, אבל צריך להסתכל גם על הזווית ההפוכה. הוא זכה בשני גראנד-סלאמים השנה והיד עוד נטויה. אם וכאשר הוא יגיע למשהו כמו 5 סלאמים (מספר שממנו כבר מתחילים לכוון לדפי ההיסטוריה), הביטחון שלו רק ילך ויגדל ואז התקווה למעידה תהיה עוד פחות רלוונטית. לכן, אם אני רפא, אני הייתי משקיע את המאמצים שלי בלגוון ולשפר את עצמי, ולא בלחכות בצד שנולה ימעד (אל אף עשוי לקרות מדי פעם).
jol9 כתב:נדאל שיחק הרבה יותר טוב מנובאק כל הטורניר, ודווקא מולו הוא נתן משחק חלש ונרפה.
איך גורמים לנדאל להיראות בינוני?
באחת מאלפי הפעמים שנשאל דג'וקוביץ' מה גרם לשינוי האדיר בין השחקן משנה שעברה לזה של השנה, הוא בחר לא לענות בקלישאה סתמית ואמר שבחר להתמקד בחבטות שלו לאורך הקו. הוא הסביר שזה מה ששובר שוויון בשלבים המכריעים ועוזר לו לשבור את קצב המשחק של היריב, כשזה מנסה להוציא אותו מריכוז עם חבטות אלכסוניות. במשחק מול נדאל, הג'וקר הוכיח את החשיבות האדירה שיש לחבטות שהוא מוציא לאורך הקו. נדאל פשוט לא מצא לזה תשובות, וראה את נולה מוצא את הקו פעם אחר פעם ופשוט מוציא אותו מכליו ומריכוז.
שתי המערכות הראשונות בגמר היו תצוגת טניס ברמה הכי גבוהה שיש מבחינת דג'וקוביץ', שהבין את גודל המעמד גם דרך התקשורת הסרבית והעובדה שנשיא המדינה, בוריס טאדיץ', הגיע לעודד אותו. הסרבי פשוט גרם לנדאל, הווינר הכי גדול בעולם ושחקן מהגדולים שידע המשחק, להיראות כמו שחקן בינוני ומטה ובעיקר להיות אובד עצות. השור ממאיורקה, באחת הפעמים הבודדות בקריירה שלו, נראה אבוד ולא ידע איך להתמודד עם השחקן שעומד מהצד השני של הרשת. באופן אישי, זה הזכיר לי את הפריצה הגדולה של נדאל בעבר והמפגשים שלו מול פדרר, שפתאום לא הצליח למצוא תשובות לספרדי הצעיר שהגיע לו משום מקום.
נולה הוא הטניסאי היחיד בעולם (וככל הנראה אחד הבודדים בהיסטוריה, אם בכלל), שיכול לגלות עליונות על נדאל במשחק מהקו האחורי. הראשון בעולם גילה סבלנות לאורך שתי המערכות הראשונות והיכה את נדאל בנשק שלו עם חבטות עמוקות במיוחד, כשהוא זוכה בכל ראלי שמתארך מעבר ל-10 חבטות פרט לאחד. זה אולי הנתון המדהים מכולם במשחק, מפני שבדרך כלל נקודות ארוכות הן הלחם והחמאה של הספרדי. אך הפעם המערכה היחידה שהוא הצליח לקחת הייתה דווקא זו בה שוחקו הנקודות הקצרות ביותר.
מעולם לא ראיתי מישהו שמצליח לשלוט בנדאל בצורה כזו ובעיקר נראה כל כך בטוח בעצמו מול המכונה הספרדית. נדאל פשוט איבד ביטחון לגמרי, ובטח לאחר שנאלץ לחבוט יותר בקהנד מכל חבטה אחרת, ואפילו הפורהנד שלו נראה פתאום רחוק מהשלמות שבדרך כלל מאפיינת אותו. נדאל אמנם שיפר את הסלייסים שלו והצליח להאט את הקצב מעט ולהוריד את הכדורים נמוך, אבל גם זה לא עזר לו מול דג'וקוביץ', שפשוט קרא אותו כמו ספר פתוח וראה כל מהלך כמה שניות לפניו.
דג'וקוביץ' גם הצליח לבצע בצורה מושלמת את מה שהוא עושה הכי טוב בעולם: חבטות ההחזרה להגשות. הסרבי ענה כמעט על כל סרב של נדאל עם כדור עמוק, שלא נתן לספרדי נקודות קלות במשחקונים שלו ביום הגשות אדיר מבחינתו (5 אייסים ו-78 אחוזי דיוק בהגשה הראשונה). דג'וקוביץ' הצליח לסמן וי גם על נקודה נוספת שהיה ברור שתהיה משמעותית מול נדאל וזו העלייה לרשת. נולה הגיע קדימה 26 פעמים במהלך המשחק וזכה ב-19 נקודות משם. אולי זה ייתן לו קצת ביטחון באזור הזה בעתיד והוא יגיע לשם יותר, מפני שמבחינה איכותית יש לו וולי נהדר ובעיקר טאץ' אדיר שכמעט ולא בא לידי ביטוי בשל העובדה שדג'וקוביץ' פשוט לא עולה לרשת הרבה.
כדי להבין את רמת האינטנסיביות והיכולת האדירה של דג'וקוביץ' צריך לחזור דווקא למערכה השלישית. נולה ירד באופן טבעי ברמה שלו אחרי שהוביל כבר 4:6, 1:6. הספיקה ירידה קטנה מאוד באינטנסיביות של דג'וקוביץ' (אחת הגבוהות שנראו במשחק טניס בשנים האחרונות) כדי שנדאל יריח את הדם ויזכה במערכה במהירות עם 1:6.
אבל הסרבי מודל 2011 הוא מספיק ווינר כדי להתאושש אפילו ממערכה כזו. וגם נקודת שבירה לרעתו בתחילת המערכה הרביעית הפכה מהר מאוד ל-0:2 לזכותו. משם, נדאל כבר היה זקוק לנס כדי להיכנס לתחרות ולהפוך לראשון מאז 1927 שחוזר מפיגור שתי מערכות לניצחון בגמר ווימבלדון. ניסים לא קורים נגד הטניסאי הכי טוב בעולם.
http://sports.walla.co.il/?w=/152/1837471
misha כתב:רוג'ר שלנו אתמול החליף קידומת. מזל טוב
טורניר מונטריאול יצא לדרך עם כל הגדולים. ישודר בצ'רלטון.
הגרלה: http://issuu.com/bugzi/docs/montreal2011
yiffy כתב:ועל זה נאמר, שנהיה לג'ימי קונורס ולא לג'ון מקנרו
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים