בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי felix_r » 09 דצמבר 2012, 12:52

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:לפי הסקרים, נתניהו יכול להרכיב קואליציה ימנית בלי מפלגות מרכז-שמאל:

ליכוד 36
האיחוד הלאומי 12
ש"ס 11
עוצמה לישראל 2
==========
61 מנדתים

הלוואי,הייתי מחליף את ש"ס או האיחוד הלאומי בבית היהודי ואז זה ממש מושלם
כמה מנדטים הבית היהודי צפויים לקבל ע"פ הסקר(ים)? אני חושב שגם הם יקבלו 10-12 מנדטים

קשה לי להאמין שיגיעו לכמות כזאת..

הנתונים מוואלה! . לא יודע עד כמה הם נכונים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 09 דצמבר 2012, 12:53

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:האיחוד הלאומי= הבית היהודי. הם התאחדו לא מזמן. אני ממש לא הייתי רוצה קואליציה כל כך קיצונית ודתית. גם לבנות קואליציה של 61 מנדטים זה לא חכם במיוחד.

צודק ב100%.
קואליציה כזאת תגמור את נתניהו.

בוודאות תהיה מפלגה אחת לפחות מהמרכז ואני מאמין שזה יהיה לפיד.
לבני תרצה מחיר גבוה מדי והמחיר היחיד שביבי מוכן לשלם הוא תיק הביטחון ו החוץ אם ליברמן יהיה בביטחון

לא אמרתי אם זה טוב או לא, רק ציינתי, שיש גם אפשרות כזאת.

לגבי השאלה האם זה טוב או לא טוב. אז נכון, במבט ראשון זה נראה קיצוני מדי, אבל בוא ונתעמק בשאלה, ונבדוק את העובדות.

1) בעשורים האחרונים ממשלות ישראל הולכות שמאלה באופן קבוע. הליכוד, הימיני כביכול, מזמן כבר הסכים למדינה פלסטינאית, דבר שבזמנו אפילו המפ"ם השמאלני לא רצה לשמוע עליו.
2) מאז הסכמי אוסלו ישראל רק מוותרת ומוותרת לפלסטינאים, שמצידם לא מוכנים להתפשר על כלום.
3) האו"ם בחר ללכת בכיוון של "ההתנגדות הנמוכה יותר" (מי שלמד חשמל, מכיר את המושג). המשמעות של זה: אם ישראל מוכנה לוויתורים, והפלסטינאים - לא, אז בואו ונלחץ עוד יותר על הצד שמוכן לוותר, כי ככה קל יותר להזיז את הדברים (בלי שום קשר לצדק).
4) חוץ מזה, אנחנו (בניגוד לאירופאים) יודעים, שבמזרח התיכון כל מו"מ זה כמו שוק ערבי. וכמו בשוק, המחיר ההתחלתי לא קשור בכלל למציאות, ורחוק מאוד מהמחיר עליו הצדדים מסכימים בסוף.

אז אני שואל אותך, לאור ארבעת הדברים שכתבתי, אולי באמת כדאי לנו, שהעמדה ההתחלתית שלנו תהיה הרבה יותר ימנית מעכשיו, ככה שגם אחרי שנוותר על חצי מהדרישות, עדיין ישאר לנו את מה שאנחנו רוצים לקבל היום.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 09 דצמבר 2012, 13:38

MTA2311 כתב:האיחוד הלאומי= הבית היהודי. הם התאחדו לא מזמן. אני ממש לא הייתי רוצה קואליציה כל כך קיצונית ודתית. גם לבנות קואליציה של 61 מנדטים זה לא חכם במיוחד.

איך שכחתי? :duh

צודק ב100%.
קואליציה כזאת תגמור את נתניהו.

בוודאות תהיה מפלגה אחת לפחות מהמרכז ואני מאמין שזה יהיה לפיד.
לבני תרצה מחיר גבוה מדי והמחיר היחיד שביבי מוכן לשלם הוא תיק הביטחון ו החוץ אם ליברמן יהיה בביטחון

לתת לליברמן את תיק הביטחון יכול להיות רע,ברור שאני מסכים עם החשיבה שלו אבל לפעמים לא אכפת לו מה העולם חושב והוא יכול לגרום נזק

לא אמרתי אם זה טוב או לא, רק ציינתי, שיש גם אפשרות כזאת.

לגבי השאלה האם זה טוב או לא טוב. אז נכון, במבט ראשון זה נראה קיצוני מדי, אבל בוא ונתעמק בשאלה, ונבדוק את העובדות.

1) בעשורים האחרונים ממשלות ישראל הולכות שמאלה באופן קבוע. הליכוד, הימיני כביכול, מזמן כבר הסכים למדינה פלסטינאית, דבר שבזמנו אפילו המפ"ם השמאלני לא רצה לשמוע עליו.
2) מאז הסכמי אוסלו ישראל רק מוותרת ומוותרת לפלסטינאים, שמצידם לא מוכנים להתפשר על כלום.
3) האו"ם בחר ללכת בכיוון של "ההתנגדות הנמוכה יותר" (מי שלמד חשמל, מכיר את המושג). המשמעות של זה: אם ישראל מוכנה לוויתורים, והפלסטינאים - לא, אז בואו ונלחץ עוד יותר על הצד שמוכן לוותר, כי ככה קל יותר להזיז את הדברים (בלי שום קשר לצדק).
4) חוץ מזה, אנחנו (בניגוד לאירופאים) יודעים, שבמזרח התיכון כל מו"מ זה כמו שוק ערבי. וכמו בשוק, המחיר ההתחלתי לא קשור בכלל למציאות, ורחוק מאוד מהמחיר עליו הצדדים מסכימים בסוף.

אז אני שואל אותך, לאור ארבעת הדברים שכתבתי, אולי באמת כדאי לנו, שהעמדה ההתחלתית שלנו תהיה הרבה יותר ימנית מעכשיו, ככה שגם אחרי שנוותר על חצי מהדרישות, עדיין ישאר לנו את מה שאנחנו רוצים לקבל היום.

זה בדיוק מה שאני חושב...
הרי ברור לכולם שישראל אף פעם לא תנקוט באמצעים ימנים קיצוניים בגלל הלחץ הבינלאומי,לפחות כדאי שהממשלה תורכב מאנשים ימנים/הכי ימניים כדי למקסם את הדרישות שלנו ולהוריד לחץ מפנים(מתוך הממשלה)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 10 דצמבר 2012, 21:21

לא שהיה צריך את סילבן בשביל להבין את זה, אבל בכל זאת:
http://news.walla.co.il/?w=/9/2595411
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 10 דצמבר 2012, 23:02

yiffy כתב:לא שהיה צריך את סילבן בשביל להבין את זה, אבל בכל זאת:

אתה בהחלט צודק, זה באמת לא מובן איך יכול להיות שופט שהוא לא איש שמאל. הזוי!

למה לאהובך אובאמה מותר?
http://news.walla.co.il/?w=/15/2593539
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 11 דצמבר 2012, 06:02

felix_r כתב:

למה לאהובך אובאמה מותר?

אני מבין שאתה חזק בעסקי האופנה.
מינוי פוליטי לתפקיד ציבורי זה עניין שבשגרה. אפילו מינוי שופט כמו נועם סולברג בעליון זה דבר שאפשר להבין בקונטקסט הפוליטי.

אבל מינוי לוועדה "עצמאית" שצריכה לקבוע באופן ישיר ובלתי אמצעי בנוגע לשאלה הקריטית ביותר לישראל מבחינה מדינית? להעמיד מישהו שפשוט יישר קו?

בסופו של יום, אני מעריך שהאג'נדה של הליכוד היא לא לספח מילימטר מהגדה אלא להשאיר את הסטטוס כפי שהוא ולהמשיך לבנות בהתנחלויות. סיפוח רק ידפוק את האג'נדה של ביבי כי ע"פ כל חוק ומשפטן בינלאומי זה יחייב מתן זכות הצבעה לפלסטינים. אם זה לא יקרה,יהיו חרמות מכאן ועד הודעה חדשה והשבת כל השגרירים.

אני לא באמת מבין את האינטרס של ביבי לקבל דווקא את ההמלצה הזו. אולי הוא רוצה להצטייר כמתון בכך שהוא לא מקבל ומיישם את המלצות ועדת לוי. בכל מקרה, לא צפוי כאן סיפוח בשנים הקרובות.

ד"א, בנט אמנם מציע תוכנית מדינית מופרחת מיסודה, אבל הוא היחיד בגוש הימין שמכיר בכך שאי עשייה של כלום במישור המדיני תוביל להיווצרות קרקע פורייה למדינה דו-לאומית. בכך, הוא מיישר קו עם השמאל וזה דבר מבורך.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 11 דצמבר 2012, 08:19

א) בדיוק בגלל מינוים כאלה של אובאמה, של אנשים שאין להם מושג, כל המזרח התיכון במלחמות.

ב) אז אם זו ועידה עצמאית, אז כולם חייבים להיות שם שמאלנים? כי לשמאלנים יש בלעדיות על צדק ואובייקטיביות?

ג) ד"א, אם הינו רוצים, מזמן כבר יכולנו לספח כל שטח שרצינו מהגדה. אני אגלה לך סוד: מבחינת החוק הבינלאומי, השטחים לא שייכים לשום מדינה (ולכן הם לא נחשבים כבושים) גם אם האו"ם רצה שם מדינה פלסטינאית.

ד) זה שלשמאל אין סבלנות, והוא רוצה "שלום עכשיו", גורם רק לוויתורים אינסופיים מצד ישראל. שים לב לפלסטינאים. הם לא מוותרים על כלום, אפילו לא על סנטימטר. למה? כי הם יודעים שהזמן עובד לטובתם, כי לחלק גדול מהישראלים אין סבלנות לחכות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 11 דצמבר 2012, 10:28

היום פורסם שהישגי התלמידים במבחן בינלאומי במתמטיקה, מדעים ושפה
עלו משמעותית.

אני לא מאמין במבחנים האלה ואני לא אוהב שמערכת החינוך מתכופפת על מנת להביא הישגים
במבחנים הללו, אבל אי אפשר לנגח את הממשלה כשהתוצאות הן לא טובות וכשהן כן טובות
למצוא כל מיני תירוצים למה זה לא מייצג.

בסופו של דבר זה משהו שבוודאי יככב לו בקמפיין הבחירות הקרוב של הליכוד ואני די מצר על כך
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 דצמבר 2012, 11:58

yiffy כתב:
felix_r כתב:

למה לאהובך אובאמה מותר?

מינוי פוליטי לתפקיד ציבורי זה עניין שבשגרה. אפילו מינוי שופט כמו נועם סולברג בעליון זה דבר שאפשר להבין בקונטקסט הפוליטי.

אבל מינוי לוועדה "עצמאית" שצריכה לקבוע באופן ישיר ובלתי אמצעי בנוגע לשאלה הקריטית ביותר לישראל מבחינה מדינית? להעמיד מישהו שפשוט יישר קו?

בסופו של יום, אני מעריך שהאג'נדה של הליכוד היא לא לספח מילימטר מהגדה אלא להשאיר את הסטטוס כפי שהוא ולהמשיך לבנות בהתנחלויות. סיפוח רק ידפוק את האג'נדה של ביבי כי ע"פ כל חוק ומשפטן בינלאומי זה יחייב מתן זכות הצבעה לפלסטינים. אם זה לא יקרה,יהיו חרמות מכאן ועד הודעה חדשה והשבת כל השגרירים.

אני לא באמת מבין את האינטרס של ביבי לקבל דווקא את ההמלצה הזו. אולי הוא רוצה להצטייר כמתון בכך שהוא לא מקבל ומיישם את המלצות ועדת לוי. בכל מקרה, לא צפוי כאן סיפוח בשנים הקרובות.

ד"א, בנט אמנם מציע תוכנית מדינית מופרחת מיסודה, אבל הוא היחיד בגוש הימין שמכיר בכך שאי עשייה של כלום במישור המדיני תוביל להיווצרות קרקע פורייה למדינה דו-לאומית. בכך, הוא מיישר קו עם השמאל וזה דבר מבורך.

לכל מפלגה ימנית יש מצע מדיני. איך הסקת שדווקא בנט מבין את הצורך של פעולה מדינית? כי הוא מדבר הכי הרבה בתקשורת?
ד"א, חזרה לגבולות 67( בלי חילופי שטחים)+ הכרה במזרח ירושלים כבירת פלסטין+ מימוש החלטה 194+ שחרור כל האסירים זה רעיון מופרך הרבה יותר מהתכנית של בנט. עכשיו רק צריך לשכנע את אבו מאזן שמה שהוא מבקש לא ניתן לביצוע, ועל הדרך לעשות גם משהו עם חמאס. שלום עם אבו מאזן זה נחמד, אבל אפילו אתה תרגיש מטומטם כשנחגוג את השלום ההיסטורי בריקודי עם עם אחינו מרמאללה ופתאום חמאס יחליט לשגר מעזה איזו רקטה לשדרות. בכל זאת, אדמת וואקף וזה..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 11 דצמבר 2012, 12:53

felix_r כתב:א) בדיוק בגלל מינוים כאלה של אובאמה, של אנשים שאין להם מושג, כל המזרח התיכון במלחמות.

ב) אז אם זו ועידה עצמאית, אז כולם חייבים להיות שם שמאלנים? כי לשמאלנים יש בלעדיות על צדק ואובייקטיביות?

ג) ד"א, אם הינו רוצים, מזמן כבר יכולנו לספח כל שטח שרצינו מהגדה. אני אגלה לך סוד: מבחינת החוק הבינלאומי, השטחים לא שייכים לשום מדינה (ולכן הם לא נחשבים כבושים) גם אם האו"ם רצה שם מדינה פלסטינאית.

ד) זה שלשמאל אין סבלנות, והוא רוצה "שלום עכשיו", גורם רק לוויתורים אינסופיים מצד ישראל. שים לב לפלסטינאים. הם לא מוותרים על כלום, אפילו לא על סנטימטר. למה? כי הם יודעים שהזמן עובד לטובתם, כי לחלק גדול מהישראלים אין סבלנות לחכות.

א. הרושם שלי הוא שהאישים שאובמה מינה עד כה היו מתאימים ומיומנים בכל הקשור למזה"ת. נראה לי שלך יש יותר ביקורת על המדיניות עצמה, אבל שגרירים הם לאו דווקא אלה שמכוונים אליה.
ב. הייתי מצפה שוועדות הרות גורל כמו זו יורכבו מאנשים מקצועיים שאין להם רקורד פוליטי מובהק (דוגמא: טרכטנברג ביוקר המחיה) ואם כבר יש אז שלא יהיה חריף מדי. לבסוף, אם יש נטייה ברורה לצד אחד אז שלפחות יהיה ייצוג לצד השני. לפי דבריו של שלום, כאן לא היה ולא אחד מאלו.
ג. אתה צודק - יכולנו לספח. אלא שאז היינו צריכים לתת לכל הפלסטינים בשטחים אזרחות ע"פ חוק בינלאומי. תיתן - תאבד את ישראל כמדינת לאום יהודי. לא תיתן - אפרטהייד, ואפשר להרחיב את חוף גורדון כי יותר מדי שגרירויות לא יישארו כאן.
ד. לא הייתי מעוניין לפתח את זה כי זה דיון אחר, אבל גם אם אתה לא מסכים לפתרון של שתי מדינות לשני עמים, צריך להיות ציני בצורה יוצאת דופן כדי להגיד שהפלסטינים לא ויתרו על כלום. ולא, רוב השמאלנים בארץ היום לא מעוניינים "בשלום עכשיו". אני אסתפק בשלב זה במו"מ רציני, אבל אפילו נסיון להגיע לזה אין.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 11 דצמבר 2012, 13:53

MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

למה לאהובך אובאמה מותר?

לכל מפלגה ימנית יש מצע מדיני. איך הסקת שדווקא בנט מבין את הצורך של פעולה מדינית? כי הוא מדבר הכי הרבה בתקשורת?
ד"א, חזרה לגבולות 67( בלי חילופי שטחים)+ הכרה במזרח ירושלים כבירת פלסטין+ מימוש החלטה 194+ שחרור כל האסירים זה רעיון מופרך הרבה יותר מהתכנית של בנט. עכשיו רק צריך לשכנע את אבו מאזן שמה שהוא מבקש לא ניתן לביצוע, ועל הדרך לעשות גם משהו עם חמאס. שלום עם אבו מאזן זה נחמד, אבל אפילו אתה תרגיש מטומטם כשנחגוג את השלום ההיסטורי בריקודי עם עם אחינו מרמאללה ופתאום חמאס יחליט לשגר מעזה איזו רקטה לשדרות. בכל זאת, אדמת וואקף וזה..

אני לא ממש מצליח למצוא "מצע מדיני" אצל הליכוד. יש שם בעיקר רשימת "אל תעשה" ולא רשימת "תעשה". אולי חושבים שם שהשוק החופשי יפתור את הבעיה הפלסטינית?
לבנט יש תוכנית של ממש. במהותה היא בלתי הגיונית בעליל ומתעלמת מהקהילייה הבינלאומית ומהרשות הפלסטינית - אבל היא תוכנית. לספח את שטחי C.

אף אחד לא מדבר כבר על 67' בלי חילופי שטחים. מדברים על 67' + גופי התנחלויות בישראל + שכונות מסוימות בירושלים נשארות בריבונות ישראלית + גישה לכותל המערבי + הסדרי מים + נוכחות צבאית ישראלית בבקעה וכו'.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 דצמבר 2012, 13:55

מישהו ראה את הסירטון של המפלגה של בנט?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 דצמבר 2012, 14:15

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

למה לאהובך אובאמה מותר?

אני לא ממש מצליח למצוא "מצע מדיני" אצל הליכוד. יש שם בעיקר רשימת "אל תעשה" ולא רשימת "תעשה". אולי חושבים שם שהשוק החופשי יפתור את הבעיה הפלסטינית?
לבנט יש תוכנית של ממש. במהותה היא בלתי הגיונית בעליל ומתעלמת מהקהילייה הבינלאומית ומהרשות הפלסטינית - אבל היא תוכנית. לספח את שטחי C.

אף אחד לא מדבר כבר על 67' בלי חילופי שטחים. מדברים על 67' + גופי התנחלויות בישראל + שכונות מסוימות בירושלים נשארות בריבונות ישראלית + גישה לכותל המערבי + הסדרי מים + נוכחות צבאית ישראלית בבקעה וכו'.

ביבי אמר בעצמו- שתי מדינות לשני עמים, סיפוח גושי ההתיישבות וכו'. זה שהוא משקר זה כבר סיפור אחר, אבל זה מצע מדיני לכל דבר ועניין.
אני מכיר מצויין את התכנית המדינית של בנט( ניהלנו עליה דיון פה לפני כמה עמודים). זה מאוד נוח להצהיר הצהרות כשאתה במעמד של מפלגה קטנה יחסית שמחוייבת רק למצביעים הספציפיים שלה, ולא לציבור שלם. אין היום מפלגה רלוונטית בישראל בלי מצע מדיני, אפילו שלי הקומוניסטית טורחת להגיד "פלסטינים" פעם בכמה נאומים.

מי זה אף אחד? אני שמעתי את אבו מאזן אומר בראיון לאל ג'זירה חודש שעבר שלא יהיה אף הסכם שלום כל עוד ישראל לא תיסוג מכל ההתנחלויות לגבולות 67. יש שמועות שהפלסטינים יהיו מוכנים לוותר על משהו כמו 3-2 אחוזים מהגדה, אבל זה אמין בערך כמו ההצהרה של ביבי על שתי מדינות לשני עמים. כולנו יודעים שאבו מאזן נוטה לזגזג( לשקר). בראיון לערוץ 22 הוא יוותר על בית אבא בצפת, בראיון לאל ג'זירה הוא לא יזוז מטר מגבולות 67, ובשיחות עם החמאס הוא ידבר על הכובש הציוני, השאהידים ועל אללה הרחום והחנון. פוליטיקאי בחסד.
עוד לא ענית לי, מה יהיה עם הפליטים? והאסירים? ועזה? זה נחמד לדבר על מו"מ, אבל שנינו יודעים שלבעיה הזאת לא יהיה פיתרון דיפלומטי לעולם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 11 דצמבר 2012, 16:55

yiffy כתב:
felix_r כתב:א) בדיוק בגלל מינוים כאלה של אובאמה, של אנשים שאין להם מושג, כל המזרח התיכון במלחמות.

א. הרושם שלי הוא שהאישים שאובמה מינה עד כה היו מתאימים ומיומנים בכל הקשור למזה"ת. נראה לי שלך יש יותר ביקורת על המדיניות עצמה, אבל שגרירים הם לאו דווקא אלה שמכוונים אליה.
ב. הייתי מצפה שוועדות הרות גורל כמו זו יורכבו מאנשים מקצועיים שאין להם רקורד פוליטי מובהק (דוגמא: טרכטנברג ביוקר המחיה) ואם כבר יש אז שלא יהיה חריף מדי. לבסוף, אם יש נטייה ברורה לצד אחד אז שלפחות יהיה ייצוג לצד השני. לפי דבריו של שלום, כאן לא היה ולא אחד מאלו.
ג. אתה צודק - יכולנו לספח. אלא שאז היינו צריכים לתת לכל הפלסטינים בשטחים אזרחות ע"פ חוק בינלאומי. תיתן - תאבד את ישראל כמדינת לאום יהודי. לא תיתן - אפרטהייד, ואפשר להרחיב את חוף גורדון כי יותר מדי שגרירויות לא יישארו כאן.
ד. לא הייתי מעוניין לפתח את זה כי זה דיון אחר, אבל גם אם אתה לא מסכים לפתרון של שתי מדינות לשני עמים, צריך להיות ציני בצורה יוצאת דופן כדי להגיד שהפלסטינים לא ויתרו על כלום. ולא, רוב השמאלנים בארץ היום לא מעוניינים "בשלום עכשיו". אני אסתפק בשלב זה במו"מ רציני, אבל אפילו נסיון להגיע לזה אין.

1) כן. הכי מתאימים, במיוחד אם התכנית של ארה"ב היתה להרוס טוטאלית את האיזור כולו. אם לא, אז הוא מינה אידיוטים גמורים. אתה תחליט איזו משתי האפשרויות היא נכונה.

2) פשש... זה ממש מעניין איך בדיוק החלטת, שהשופט הזה אינו מקצועי נטו? בגלל שהוא מצביע ליכוד?

3) זה בכלל לא מדויק, כי זה לא הכל או כלום. אפשר לספח איזורים בהם יש רוב מוחלט של יהודים, ויש איזורים כאלה.

4) זה לא אני ציני בצורה יוצאת דופן, אלא אתה נאיבי בצורה יוצאת דופן. אם הפלסטינאים היו מוכנים לוויתורים, היתה יכולה להיות להם מדינה עוד בממשלת ברק לפני עשור.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 11 דצמבר 2012, 19:31

felix_r,
אני בטוח שאתה יכול להסכים איתי שיש הבדל בין מצביע ליכוד לאיש ליכוד. בחייאת, הבנאדם היה סגן ראש עירייה מטעם המפלגה. מה עוד אתה צריך, כרטיס ברכה משרה נתניהו?
הפלסטינים כבר בלעו את הגלולה של גושי ההתנחלויות ושל שכונות יהודיות במזרח ירושלים. אנחנו יודעים את זה מהמסמכים של אלג'זירה על המו"מ בין אולמרט ואבו-מאזן.

ולגבי הסיפוח - באופן תיאורטי זה לא הכל או כלום, אבל במציאות זה הרבה יותר קרוב לזה. בשטח שאתה (או לצורך העניין, נתפלי בנט) לא מספח אין מספיק מקום למדינה. הרבה מהפלסטינים לא חיים שם היום כי יש שם התנחלויות, אבל זה לא אומר שהם יכולים להמשיך להתקיים באזור שבו הם מאוכלסים היום לאורך זמן. הפתרון יהיה או 2 מדינות ל-2 עמים (עם רוב שטחי הגדה, כולל רוב שטחי C שאינם גושי ההתנחלויות אצל הפלסטינים) או מדינה דו-לאומית. כל ניסיון נפתלי בנטי אחר לא יתקבל ע"י הפלסטינים ולא ע"י העולם. אנחנו אולי נגיד לעצמנו שסגרנו בזה את העסק אבל בעיני כל השאר זו תהיה התרסה והחמרה של המצב.

MTA2311,
מסמכי אלג'זירה חשפו שאולמרט הסכים לקבל מספר קטן של פליטים בשטחי ישראל. אני לא יודע מה היה הרציונל וכיצד נקבע המס', אבל יכול מאוד להיות שבכל מו"מ עתידי כדאי יהיה לחזור לנקודה ההיא ולראות את הדיון התנהל סביבה. מן הסתם קליטה מאסיבית של פלסטינאים בשטחי מדינת ישראל לא תהיה. אסירים, בדיוק כמו הרבה הסדרים ביטחוניים אחרים, זה משהו שהדיון עליו יהיה באופן נקודתי, וככלל אני לא מאמין שהוא יכשיל מו"מים עתידיים.

הסכם שלום עם הרש"פ לא יפתור לנו את בעיית עזה, לפחות לא בטווח הקצר. אני לא מתיימר להגיד שטילים יפסיקו לנחות כאן אחרי שתוקם מדינה פלסטינית בגדה. כבר שטחתי בעבר כאן את ההסבר שלי על כיצד שיפור התנאים בגדה עשוי להוביל לנפילת חמאס בעזה, אבל זו לא הנקודה החשובה ביותר. מה שהכי חשוב להבין הוא שעזה של היום צריכה להיות תמרור האזהרה הכי בוהק שלנו לגדה של מחר. ככל שנתמהמה, נצפצף על אבו-מאזן עם בנייה ב-E1 ולא נשב בשולחן במו"מ, כך כוחו של פתח ידעך והחמאס יהיה צעד אחד קרוב יותר להשתלטות על הגדה. אנחנו צריכים לעזור להזיז את הגלגלים. בדיוק כפי שפתח לא יורה עלינו טילים מהגדה כעת (למרות שהוא בהחלט יכול), כך הוא לא יירה עלינו טילים לאחר הקמת מדינה פלסטינאית. אי-הקמת מדינה פלסטינאית לעומת זאת, רק מקרבת את הרקטות לגוש דן, לשרון ולשפלה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 דצמבר 2012, 20:00

מסמכי אל ג'זירה גם חשפו שאבו מאזן היה מוכן להתפשר "רק" על 100 אלף פליטים, בעוד שאולמרט היה מוכן לקבל 5000 ב5 שנים. אתה טענת פה פעם שגורם יותר פרגמטי מאבו מאזן לא נקבל, ואני די בטוח שהצעה כמו של אולמרט לא תחזור, ככה שנראה שלבעיה הזאת לא יימצא פתרון.
בעיית האסירים אכן לא תכשיל מו"מ עתידי, אבל כרגע היא אחד מהגורמים שמונעים את עצם קיומו של מו"מ בין הצדדים. כל עוד הפלסטינים ימשיכו לדרוש קיום של תנאים מקדימים( שחלקם לא ריאליים) למו"מ, לא יהיה פה כלום.

חמאס לא ייפול כל כך מהר מהשלטון בעזה, וגם אם כן, לא יעלה שם גורם מתון יותר. הדרך היחידה למיגור הטרור ברצועה, הוא כיבוש של הרצועה על ידי ישראל, והעברת השלטון לידי הרשות בעזרת תמיכה כלכלית, צבאית ותשתיתית . זה לא יהיה פשוט, זה לא בדיוק משקף את ערכי הדמוקרטיה, אבל אין ברירה. בניגוד לגורמים כמו בנט לדוגמה, אני לא רוצה להישאר אפילו שנייה אחת מיותרת בעזה, וכיבוש הרצועה יהיה אך ורק לצורך מיגור הטרור, והעברה הדרגתית של השלטון לרשות.
אתה חייב להודות שנראה שאבו מאזן מתרץ ומתחמק לא פחות מהצד שלנו. בכל זאת, הייתה הקפאה של הבנייה בהתנחלויות למשך 10 חודשים, ולא ראינו אותו שש לשבת לשולחן המו"מ. גם אם הוא לא מאמין שביבי רוצה שלום( סביר שהוא צודק), כל מה שהוא צריך להגיד בשביל לחשוף את הבלוף, זה: "בואו נשב מחר לשולחן, בלי תנאים מקדימים". כל עוד הוא לא עושה את זה, יש לנו סיבה להטיל ספק בכוונות, במניעים ובמטרות שלו.

פתח לא יכול לירות עלינו טילים, כי אין לו טילים( האמת שגם לחמאס אין טילים, אבל נמאס לי כבר להיות טרחן ולתקן אנשים). יש לו יכולת לעשות לנו לא מעט צרות, אבל ברור לכולם שזה לא האינטרס שלו, ובדיוק בגלל זה, אנחנו צריכים "לעזור" לרשות לתפוס מחדש את השלטון בעזה. זה לא יקרה לבד,ולמען האמת כבר יותר סביר שחמאס יעלה לשלטון בגדה, מאשר שהרשות תחזור לשלטון בעזה, אבל אם אנחנו נתערב, זה בהחלט אפשרי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 12 דצמבר 2012, 21:05

פשוט בושה וחרפה מה שהשמאלנים עושים לארץ הזאת!

http://news.walla.co.il/elections/?w=/2780/2596279
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 12 דצמבר 2012, 21:49

זה בסדר. מה תגיד על ההעמדה לדין של ליברמן דקה לפני הבחירות?

ד"א מה ששלי אמרה על ליברמן גובל בהסתה והוצאת דיבה (מושחת). אני מקווה שתוגש נגדה תביעה משפטית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 דצמבר 2012, 21:54

felix_r כתב:פשוט בושה וחרפה מה שהשמאלנים עושים לארץ הזאת!

אבל בשביל החרדים אפשר להקים מאהלי פראיירים... מדינה של מפגרים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 12 דצמבר 2012, 22:05

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:פשוט בושה וחרפה מה שהשמאלנים עושים לארץ הזאת!

אבל בשביל החרדים אפשר להקים מאהלי פראיירים... מדינה של מפגרים.

לא של מפגרים, אלא מדינה של דיקטטורה בולשביקית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־18 אורחים