jol9 כתב:MTA2311 כתב:האיחוד הלאומי= הבית היהודי. הם התאחדו לא מזמן. אני ממש לא הייתי רוצה קואליציה כל כך קיצונית ודתית. גם לבנות קואליציה של 61 מנדטים זה לא חכם במיוחד.
צודק ב100%.
קואליציה כזאת תגמור את נתניהו.
בוודאות תהיה מפלגה אחת לפחות מהמרכז ואני מאמין שזה יהיה לפיד.
לבני תרצה מחיר גבוה מדי והמחיר היחיד שביבי מוכן לשלם הוא תיק הביטחון ו החוץ אם ליברמן יהיה בביטחון
לא אמרתי אם זה טוב או לא, רק ציינתי, שיש גם אפשרות כזאת.
לגבי השאלה האם זה טוב או לא טוב. אז נכון, במבט ראשון זה נראה קיצוני מדי, אבל בוא ונתעמק בשאלה, ונבדוק את העובדות.
1) בעשורים האחרונים ממשלות ישראל הולכות שמאלה באופן קבוע. הליכוד, הימיני כביכול, מזמן כבר הסכים למדינה פלסטינאית, דבר שבזמנו אפילו המפ"ם השמאלני לא רצה לשמוע עליו.
2) מאז הסכמי אוסלו ישראל רק מוותרת ומוותרת לפלסטינאים, שמצידם לא מוכנים להתפשר על כלום.
3) האו"ם בחר ללכת בכיוון של "ההתנגדות הנמוכה יותר" (מי שלמד חשמל, מכיר את המושג). המשמעות של זה: אם ישראל מוכנה לוויתורים, והפלסטינאים - לא, אז בואו ונלחץ עוד יותר על הצד שמוכן לוותר, כי ככה קל יותר להזיז את הדברים (בלי שום קשר לצדק).
4) חוץ מזה, אנחנו (בניגוד לאירופאים) יודעים, שבמזרח התיכון כל מו"מ זה כמו שוק ערבי. וכמו בשוק, המחיר ההתחלתי לא קשור בכלל למציאות, ורחוק מאוד מהמחיר עליו הצדדים מסכימים בסוף.
אז אני שואל אותך, לאור ארבעת הדברים שכתבתי, אולי באמת כדאי לנו, שהעמדה ההתחלתית שלנו תהיה הרבה יותר ימנית מעכשיו, ככה שגם אחרי שנוותר על חצי מהדרישות, עדיין ישאר לנו את מה שאנחנו רוצים לקבל היום.