המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:מה שאני לא מבין זה מי מחליט מה היא התנחלות ראויה ומה לא?
אתן מדברות על ההתנחלויות המבודדות כאילו הן לא שלנו בדיוק כמו ירושלים וגושי ההתנחלויות שאתן מחבקות בחום.
גושי ההתנחלויות האלו קמו על ידי כמה מתנחלים שבעבר קראו להם הזויים וגם אז קראו להם מבדדות וגם אז טענו שהכס מוזרם לשם סתם..
הכסף שמועבר אליהן הוא לא סתם מבוזבז. הוא מועבר לשם בכדי שתהיה לנו אחיזה בארץ שלנו ובכדי שבעתיד הם יגדלו ויהיה לנו יותר מקומות לגור בהם.
עם כל הכבוד לאחיזה בארץ, למה לא להשקיע את הכסף הזה בנגב? או בגליל? או באנשים שנחנקים בארץ ושני אנשים עובדים ועדיין לא סוגרים את החודש? כרגע יש דברים יותר חשובים ובטח שהכסף שה''איים'' האלה מקבלים הוא לא מוצדק
אם וכאשר יהיה איזשהו הסכם וההתנחלויות האלה יהפכו לחלק לגיטימי שמציע עבודה ולא צריך להיות יזם בשביל לעבור לשם ולפתוח מפעל, אז מצידי שיהפכו את זה לקיסריה
כרגע זה פשוט יריקה על שאר תושבי הארץ
Roni1 כתב:הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.
my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:מה שאני לא מבין זה מי מחליט מה היא התנחלות ראויה ומה לא?
אתן מדברות על ההתנחלויות המבודדות כאילו הן לא שלנו בדיוק כמו ירושלים וגושי ההתנחלויות שאתן מחבקות בחום.
גושי ההתנחלויות האלו קמו על ידי כמה מתנחלים שבעבר קראו להם הזויים וגם אז קראו להם מבדדות וגם אז טענו שהכס מוזרם לשם סתם..
הכסף שמועבר אליהן הוא לא סתם מבוזבז. הוא מועבר לשם בכדי שתהיה לנו אחיזה בארץ שלנו ובכדי שבעתיד הם יגדלו ויהיה לנו יותר מקומות לגור בהם.
עם כל הכבוד לאחיזה בארץ, למה לא להשקיע את הכסף הזה בנגב? או בגליל? או באנשים שנחנקים בארץ ושני אנשים עובדים ועדיין לא סוגרים את החודש? כרגע יש דברים יותר חשובים ובטח שהכסף שה''איים'' האלה מקבלים הוא לא מוצדק
אם וכאשר יהיה איזשהו הסכם וההתנחלויות האלה יהפכו לחלק לגיטימי שמציע עבודה ולא צריך להיות יזם בשביל לעבור לשם ולפתוח מפעל, אז מצידי שיהפכו את זה לקיסריה
כרגע זה פשוט יריקה על שאר תושבי הארץ
קודם כל לדעתי אין הבדל בין לחזק שם או בנגב או בגליל.
בנוגע לשאר הדברים שכתבת אז אני לא באמת מבין אותך..את חושבת שהכסף של ההתנחלויות המבודדות הוא כ"כ גדול? את באמת מאמינה שהוא ישנה את המצב של אזרחי ישראל..
אני לא יודע על מה את מדברת..אני יודע שהשמאל מפמפם את זה בכל מקום אבל באופן עקבי הדברים מתייחסים לסכומים שמועברים לצרכים שבין כה וכה היו מועברים לאזרחים אלו אם הם היו גרים בכל מקום אחר בארץ..אני באמת אשמח לפירוט של איזה כסף את מדברת עליו...Roni1 כתב:הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.
אני מסכים עם הקו הכללי אבל הדגשתי בכוונה כדי לשאול- לא למדנו בקטע הזה שזה לא משנה איפה אתה נמצא או גר בין אם זה בירושלים או בתחנת רכבת בתל אביב?
בין אם הוא ישנה את המצב במיידי או לא (ולפי דעתי מאות מליוני שקלים זה סכום לא מבוטל), זה לא כסף שלפי דעתי צריך בכלל להיות מופנה למשאבים האלה
וד''א, אני לא חושבת שצריך להתחיל דווקא איתם, יש המון המון דברים במדינה שזה פשוט בית זונות מבחינת כמה כסף מוציאים ואף אחד לא בודק אפילו (הוצאות ממשלה, תקציב ביטחון, פרוייקטים עם תקציב מתנפח וכו') אבל זה כן ברשימה
my man כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:Roni1 כתב:הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.
אני מסכים עם הקו הכללי אבל הדגשתי בכוונה כדי לשאול- לא למדנו בקטע הזה שזה לא משנה איפה אתה נמצא או גר בין אם זה בירושלים או בתחנת רכבת בתל אביב?
Roni1 כתב:jol9 כתב:Roni1 כתב:הבעיה עם החרדים זה בעיקר הגיוס והתקציבים, לקחו מהם חלק מהתקציבים ומסתבר שהתשובה ל״איפה הכסף״ היא לא שם. העבירו את חוק הגיוס אבל בישיבה היום בכנסת התברר שהתוצאות מביכות, עוד לפני כבר פורסם שגיוס החרדים נמצא בירידה מאז החוק הכוחני של לפיד.
אתם באמת עוקבים אחרי 19 המנדטים של המפלגה הגדולה בכנסת וחושבים שהם הביאו איתם משהו חדש? מע״מ אפס? חוק השכירות? ככה פותרים בעיות?
בבחירות הבאות או שאצביע לכחלון(נראה את מי הוא יביא) או שאשאר בבית.חנו'ש כתב:Roni1 כתב:גבלס חוגג בקברו
http://www.independent.co.uk/news/world ... 78424.html
האמת שזה כבר עבר לתחום ה"מצחיק"....
הם כבר מתקדמים לעבר המצות מדם של נוצרים. איכשהו אנשים באמת מאמינים שמדינת ישראל שולחת חזירי בר לתקוף פלסטינים.
תראי, אני חושב שזה טוב שהחרדים לא בממשלה, ואני גם מבין שהדברים לוקחים זמן. אי אפשר להמציא כסף, ואי אפשר לעצור את כל התקציבים במכה אחת.
זה שלכל מיני אנשים כ"כ בוער לפרק קואליציה שאמורה להיות טובה למעמד הביניים, רק מראה לי שזה לא באמת מעניין אותו, ומבחינתי זה די ברור כבר.
אני כן חושב שהגישה של המפלגה של לפיד היא טובה. אבל בשביל לממש משהו מההבטחות שלהם, הם צריכים עוד זמן, ונראה שהם לא יקבלו את זה, מה שבוודאי יגמור את
המפלגה הזאת.
מצד שני, להצביע לכחלון, זה בדיוק אותו הדבר. אבל אחד לאחד. לא ייתן שום דבר לדעתי.
לצערי הפתרון הכי נכון הוא להישאר בבית, אבל אני כנראה בכל זאת אלך, ואני פשוט לא רואה שום מועמד אחר פרט לליברמן.
בכל מקרה, יהיו בחירות, ותהיה קואליציה עוד יותר גרועה, כי שיטת הממשל פה מחורבנת, ולא מאפשרת למשול ולנהל את המדינה. פשוט עצוב.
ליברמן? הבנאדם מחליף דעה כל חודשיים.
כחלון זה בכלל לא לפיד לדעתי, שמעתי אותו כמה פעמים מדבר על מצוקת הדיור ויוקר המחיה, הוא באמת יודע להסביר את שורש הבעיות ונראה שגם יש לו דרך. השני עסוק בלנדנד קואליציה שלמה על מע״מ אפס מטומטם שלא נמצא אף כלכלן או קבלן שתמך בו או התחייב שזה אכן יוריד את מחירי הדיור. פלסטר על גידול סרטני. כותרת יפה בידיעות.
אבל כמו שאמרת, לא משנה מי ייבחר, ימשיכו לקום פה קואליציות טלאים שיעסקו בהישרדות, שכל אחד מושך לכיוון שלו וכל אחד רוצה כותרת על השם שלו. אין כאן שום מפלגה שתשנה משהו.
Roni1 כתב:הוא אומר שאבו מאזן טרוריסט בחליפה אבל בזמן מבצע צוק איתן מציע שנעזור לו לחזור לעזה, אומר שאי אפשר לסמוך על כוחות ביטחון חיצוניים ואז מציע להציב במעברים לעזה חיילים של האו״ם. יש עוד הרבה נושאים שהוא לא עקבי לגביהם, דת ומדינה וכו׳
כחלון מציע גם פתרונות, ואם להסתמך על מהפכת התקשורת שהוא עשה, יש לו דרך והוא פועל בה. אף פעם לא שמעתי מחברי ״יש עתיד״ הסבר למצוקת הדיור ואיך הם חושבים שצריך לפתור אותה (כן שמעתי אחד קורא לחרדים ״עלוקות״ ואחת שמאשימה בגזענות סטודנטיות ירושלמיות שמוטרדות מינית מידי יום ע״י ערבים).
למה הוא עזב את הליכוד? כנראה הבחין כמוך שהם נטשו את הנושאים החברתיים. לא אמרתי שאצביע לו, אני מחכה לראות את הרשימה שלו.
my man כתב:בין אם הוא ישנה את המצב במיידי או לא (ולפי דעתי מאות מליוני שקלים זה סכום לא מבוטל), זה לא כסף שלפי דעתי צריך בכלל להיות מופנה למשאבים האלה
וד''א, אני לא חושבת שצריך להתחיל דווקא איתם, יש המון המון דברים במדינה שזה פשוט בית זונות מבחינת כמה כסף מוציאים ואף אחד לא בודק אפילו (הוצאות ממשלה, תקציב ביטחון, פרוייקטים עם תקציב מתנפח וכו') אבל זה כן ברשימה
אני באמת אשמח לדעת על איזה מאות מליונים מדובר? הסכומים הגדולים והכסף הגדול באמת , ממש לא הולך ל"התנחלויות המבודדות"..
חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
כלומר, נראה לי שרוב ההתנחלויות המבוססות, מצבם הסוציואקונומי טוב עד טוב מאוד ורוב האזרחים הם אנשים עם הכנסה יפה, לעומת זאת יש מספיק עיירות פיתוח ומושבים (בעיקר בדרום כמובן), שלא מקבלים אפילו קרוב למה שההתנחלויות מקבלות.
אז אם הם רוצים שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לשאר תושבי הארץ, אז למה מגיע להם יותר ממה שמגיע למי שבאמת זקוק לו? כי יש להם לובי חזק בממשלה?
בגלל זה אני חושבת שהשינוי בשיטת הבחירות צריך להיות בעיקר לשיטה של ייצוג אזורי - אולי אז הפריפריה תזכה סוף סוף לנציגים בכנסת שאשכרה יהיו מחוייבים לדאוג להם (כי אחרת הם לא ייבחרו שוב), ולא רק מגזרים שדואגים להם יותר מידי (חרדים, מתנחלים, עשירון עליון, מעמד ביניים וכ'ו)
חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
כלומר, נראה לי שרוב ההתנחלויות המבוססות, מצבם הסוציואקונומי טוב עד טוב מאוד ורוב האזרחים הם אנשים עם הכנסה יפה, לעומת זאת יש מספיק עיירות פיתוח ומושבים (בעיקר בדרום כמובן), שלא מקבלים אפילו קרוב למה שההתנחלויות מקבלות.
אז אם הם רוצים שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לשאר תושבי הארץ, אז למה מגיע להם יותר ממה שמגיע למי שבאמת זקוק לו? כי יש להם לובי חזק בממשלה?
בגלל זה אני חושבת שהשינוי בשיטת הבחירות צריך להיות בעיקר לשיטה של ייצוג אזורי - אולי אז הפריפריה תזכה סוף סוף לנציגים בכנסת שאשכרה יהיו מחוייבים לדאוג להם (כי אחרת הם לא ייבחרו שוב), ולא רק מגזרים שדואגים להם יותר מידי (חרדים, מתנחלים, עשירון עליון, מעמד ביניים וכ'ו)
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
למעמד הביניים דואגים ''יותר מדי''? מעמד הביניים תמיד היה סיסמא של פוליטקאים לבחירות, לא יותר
אם שני אנשים מביאים הביתה משכורת של 5,000 פלוס מינוס ולא מצליחים לסגור את החודש אז אף אחד לא דואג למעמד הביניים ''יותר מדי''
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
את יודעת למה כל האנשים בהתנחלויות המבודדות מבוססים? כי כולם עובדים ב"שרות המקומית" ומקבלים משכורות עתק וכמעט לא משלמים מיסים. כל ההתנחלויות המבודדות האלה זה עסק כלכלי שלא ייאמן והכל על חשבון משלם המיסים. אין באלון מורה שום תועלת ותוחלת פרט למשכורות שמקבלים האנשים שיושבים שם.
Roni1 כתב:
גם בתל אביב ירושלים והשרון רוב האנשים חיים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בפריפריות, אבל תמיד ישוו את הפריפריה לשק החבטות של המדינה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד