האינתיפאדה "השקטה"

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: האינתיפאדה "השקטה"

הודעהעל ידי Roni1 » 25 נובמבר 2014, 04:05

הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.
Roni1

הודעהעל ידי my man » 25 נובמבר 2014, 04:19

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:מה שאני לא מבין זה מי מחליט מה היא התנחלות ראויה ומה לא?
אתן מדברות על ההתנחלויות המבודדות כאילו הן לא שלנו בדיוק כמו ירושלים וגושי ההתנחלויות שאתן מחבקות בחום.
גושי ההתנחלויות האלו קמו על ידי כמה מתנחלים שבעבר קראו להם הזויים וגם אז קראו להם מבדדות וגם אז טענו שהכס מוזרם לשם סתם..
הכסף שמועבר אליהן הוא לא סתם מבוזבז. הוא מועבר לשם בכדי שתהיה לנו אחיזה בארץ שלנו ובכדי שבעתיד הם יגדלו ויהיה לנו יותר מקומות לגור בהם.

עם כל הכבוד לאחיזה בארץ, למה לא להשקיע את הכסף הזה בנגב? או בגליל? או באנשים שנחנקים בארץ ושני אנשים עובדים ועדיין לא סוגרים את החודש? כרגע יש דברים יותר חשובים ובטח שהכסף שה''איים'' האלה מקבלים הוא לא מוצדק

אם וכאשר יהיה איזשהו הסכם וההתנחלויות האלה יהפכו לחלק לגיטימי שמציע עבודה ולא צריך להיות יזם בשביל לעבור לשם ולפתוח מפעל, אז מצידי שיהפכו את זה לקיסריה
כרגע זה פשוט יריקה על שאר תושבי הארץ

קודם כל לדעתי אין הבדל בין לחזק שם או בנגב או בגליל.
בנוגע לשאר הדברים שכתבת אז אני לא באמת מבין אותך..את חושבת שהכסף של ההתנחלויות המבודדות הוא כ"כ גדול? את באמת מאמינה שהוא ישנה את המצב של אזרחי ישראל..
אני לא יודע על מה את מדברת..אני יודע שהשמאל מפמפם את זה בכל מקום אבל באופן עקבי הדברים מתייחסים לסכומים שמועברים לצרכים שבין כה וכה היו מועברים לאזרחים אלו אם הם היו גרים בכל מקום אחר בארץ..אני באמת אשמח לפירוט של איזה כסף את מדברת עליו...

Roni1 כתב:הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.

אני מסכים עם הקו הכללי אבל הדגשתי בכוונה כדי לשאול- לא למדנו בקטע הזה שזה לא משנה איפה אתה נמצא או גר בין אם זה בירושלים או בתחנת רכבת בתל אביב?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 נובמבר 2014, 04:30

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:מה שאני לא מבין זה מי מחליט מה היא התנחלות ראויה ומה לא?
אתן מדברות על ההתנחלויות המבודדות כאילו הן לא שלנו בדיוק כמו ירושלים וגושי ההתנחלויות שאתן מחבקות בחום.
גושי ההתנחלויות האלו קמו על ידי כמה מתנחלים שבעבר קראו להם הזויים וגם אז קראו להם מבדדות וגם אז טענו שהכס מוזרם לשם סתם..
הכסף שמועבר אליהן הוא לא סתם מבוזבז. הוא מועבר לשם בכדי שתהיה לנו אחיזה בארץ שלנו ובכדי שבעתיד הם יגדלו ויהיה לנו יותר מקומות לגור בהם.

עם כל הכבוד לאחיזה בארץ, למה לא להשקיע את הכסף הזה בנגב? או בגליל? או באנשים שנחנקים בארץ ושני אנשים עובדים ועדיין לא סוגרים את החודש? כרגע יש דברים יותר חשובים ובטח שהכסף שה''איים'' האלה מקבלים הוא לא מוצדק

אם וכאשר יהיה איזשהו הסכם וההתנחלויות האלה יהפכו לחלק לגיטימי שמציע עבודה ולא צריך להיות יזם בשביל לעבור לשם ולפתוח מפעל, אז מצידי שיהפכו את זה לקיסריה
כרגע זה פשוט יריקה על שאר תושבי הארץ

קודם כל לדעתי אין הבדל בין לחזק שם או בנגב או בגליל.
בנוגע לשאר הדברים שכתבת אז אני לא באמת מבין אותך..את חושבת שהכסף של ההתנחלויות המבודדות הוא כ"כ גדול? את באמת מאמינה שהוא ישנה את המצב של אזרחי ישראל..
אני לא יודע על מה את מדברת..אני יודע שהשמאל מפמפם את זה בכל מקום אבל באופן עקבי הדברים מתייחסים לסכומים שמועברים לצרכים שבין כה וכה היו מועברים לאזרחים אלו אם הם היו גרים בכל מקום אחר בארץ..אני באמת אשמח לפירוט של איזה כסף את מדברת עליו...

Roni1 כתב:הן שלנו והן ראויות והאנשים שם לא הזויים. אני פשוט חושבת שאנחנו צריכים לחזק את השליטה והריבונות במקומות שאנחנו כבר נמצאים בהם, אתה לא תחזק שום אחיזה אם תמשיך לבנות רק כדי לעצבן אבל לא תעשה שום דבר כדי שלא ידקרו אותך ויחטפו לך את הילדים במקומות האלה. בניה היא דרך לחזק את ההתישבות היהודית, היא לא מטרה ואנשים בממשלה קצת שוכחים את זה.

אני מסכים עם הקו הכללי אבל הדגשתי בכוונה כדי לשאול- לא למדנו בקטע הזה שזה לא משנה איפה אתה נמצא או גר בין אם זה בירושלים או בתחנת רכבת בתל אביב?

בין אם הוא ישנה את המצב במיידי או לא (ולפי דעתי מאות מליוני שקלים זה סכום לא מבוטל), זה לא כסף שלפי דעתי צריך בכלל להיות מופנה למשאבים האלה
וד''א, אני לא חושבת שצריך להתחיל דווקא איתם, יש המון המון דברים במדינה שזה פשוט בית זונות מבחינת כמה כסף מוציאים ואף אחד לא בודק אפילו (הוצאות ממשלה, תקציב ביטחון, פרוייקטים עם תקציב מתנפח וכו') אבל זה כן ברשימה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 25 נובמבר 2014, 11:04

בין אם הוא ישנה את המצב במיידי או לא (ולפי דעתי מאות מליוני שקלים זה סכום לא מבוטל), זה לא כסף שלפי דעתי צריך בכלל להיות מופנה למשאבים האלה
וד''א, אני לא חושבת שצריך להתחיל דווקא איתם, יש המון המון דברים במדינה שזה פשוט בית זונות מבחינת כמה כסף מוציאים ואף אחד לא בודק אפילו (הוצאות ממשלה, תקציב ביטחון, פרוייקטים עם תקציב מתנפח וכו') אבל זה כן ברשימה

אני באמת אשמח לדעת על איזה מאות מליונים מדובר? הסכומים הגדולים והכסף הגדול באמת , ממש לא הולך ל"התנחלויות המבודדות"..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Roni1 » 25 נובמבר 2014, 11:19

כרמל, אני די מסכימה איתך אבל קחי בחשבון שהרבה מהדו״חות שצצים מידי פעם של כל מיני ״עמותות״ ונמרחים בענק על השער של ידיעות הוכחו כשקריים לחלוטין. אני לא הייתי מאמינה בכזאת קלות לאנשים שבמחאה החברתית סרבו לשיר את ההמנון והם ממשיכים לתלות את כל הבעיות החברתיות בהתנחלויות.

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:

במקומות האלה=כל המקומות שאנחנו נמצאים בהם, כולל ירושלים, ת״א, הנגב והגליל. יש לנו בעיה בכל הארץ, גם בכנסת, יותר מידי אנשים שמקבלים מהמדינה אבל לא מתביישים לבטל את זכות הקיום שלה ולעודד טרור.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2014, 12:17

Roni1 כתב:
jol9 כתב:
Roni1 כתב:הבעיה עם החרדים זה בעיקר הגיוס והתקציבים, לקחו מהם חלק מהתקציבים ומסתבר שהתשובה ל״איפה הכסף״ היא לא שם. העבירו את חוק הגיוס אבל בישיבה היום בכנסת התברר שהתוצאות מביכות, עוד לפני כבר פורסם שגיוס החרדים נמצא בירידה מאז החוק הכוחני של לפיד.
אתם באמת עוקבים אחרי 19 המנדטים של המפלגה הגדולה בכנסת וחושבים שהם הביאו איתם משהו חדש? מע״מ אפס? חוק השכירות? ככה פותרים בעיות?
בבחירות הבאות או שאצביע לכחלון(נראה את מי הוא יביא) או שאשאר בבית.

חנו'ש כתב:
Roni1 כתב:גבלס חוגג בקברו
http://www.independent.co.uk/news/world ... 78424.html

האמת שזה כבר עבר לתחום ה"מצחיק"....

הם כבר מתקדמים לעבר המצות מדם של נוצרים. איכשהו אנשים באמת מאמינים שמדינת ישראל שולחת חזירי בר לתקוף פלסטינים.

תראי, אני חושב שזה טוב שהחרדים לא בממשלה, ואני גם מבין שהדברים לוקחים זמן. אי אפשר להמציא כסף, ואי אפשר לעצור את כל התקציבים במכה אחת.
זה שלכל מיני אנשים כ"כ בוער לפרק קואליציה שאמורה להיות טובה למעמד הביניים, רק מראה לי שזה לא באמת מעניין אותו, ומבחינתי זה די ברור כבר.

אני כן חושב שהגישה של המפלגה של לפיד היא טובה. אבל בשביל לממש משהו מההבטחות שלהם, הם צריכים עוד זמן, ונראה שהם לא יקבלו את זה, מה שבוודאי יגמור את
המפלגה הזאת.
מצד שני, להצביע לכחלון, זה בדיוק אותו הדבר. אבל אחד לאחד. לא ייתן שום דבר לדעתי.
לצערי הפתרון הכי נכון הוא להישאר בבית, אבל אני כנראה בכל זאת אלך, ואני פשוט לא רואה שום מועמד אחר פרט לליברמן.

בכל מקרה, יהיו בחירות, ותהיה קואליציה עוד יותר גרועה, כי שיטת הממשל פה מחורבנת, ולא מאפשרת למשול ולנהל את המדינה. פשוט עצוב.

ליברמן? הבנאדם מחליף דעה כל חודשיים.

כחלון זה בכלל לא לפיד לדעתי, שמעתי אותו כמה פעמים מדבר על מצוקת הדיור ויוקר המחיה, הוא באמת יודע להסביר את שורש הבעיות ונראה שגם יש לו דרך. השני עסוק בלנדנד קואליציה שלמה על מע״מ אפס מטומטם שלא נמצא אף כלכלן או קבלן שתמך בו או התחייב שזה אכן יוריד את מחירי הדיור. פלסטר על גידול סרטני. כותרת יפה בידיעות.

אבל כמו שאמרת, לא משנה מי ייבחר, ימשיכו לקום פה קואליציות טלאים שיעסקו בהישרדות, שכל אחד מושך לכיוון שלו וכל אחד רוצה כותרת על השם שלו. אין כאן שום מפלגה שתשנה משהו.

אני לא חושב שליברמן משנה את הדעה שלו כל חודשיים. יש לך דוגמא אולי?

לגבי כחלון - זה שהוא יודע להסביר זה מצויין. כל אחד יודע לתת הסבר אינטלגנטי כמעט לכל סוגיה (הרי לא מדובר בטמבלים). אבל הפער בין בדיבורים למעשים
הוא מאוד גדול.
אני לא רואה איזו בשורה הוא מביא. אם היה לו באמת כ"כ חשוב לשנות, הוא יכל לעשות את זה מהליכוד ולא לפרוש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 25 נובמבר 2014, 12:39

הוא אומר שאבו מאזן טרוריסט בחליפה אבל בזמן מבצע צוק איתן מציע שנעזור לו לחזור לעזה, אומר שאי אפשר לסמוך על כוחות ביטחון חיצוניים ואז מציע להציב במעברים לעזה חיילים של האו״ם. יש עוד הרבה נושאים שהוא לא עקבי לגביהם, דת ומדינה וכו׳

כחלון מציע גם פתרונות, ואם להסתמך על מהפכת התקשורת שהוא עשה, יש לו דרך והוא פועל בה. אף פעם לא שמעתי מחברי ״יש עתיד״ הסבר למצוקת הדיור ואיך הם חושבים שצריך לפתור אותה (כן שמעתי אחד קורא לחרדים ״עלוקות״ ואחת שמאשימה בגזענות סטודנטיות ירושלמיות שמוטרדות מינית מידי יום ע״י ערבים).
למה הוא עזב את הליכוד? כנראה הבחין כמוך שהם נטשו את הנושאים החברתיים. לא אמרתי שאצביע לו, אני מחכה לראות את הרשימה שלו.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2014, 13:54

Roni1 כתב:הוא אומר שאבו מאזן טרוריסט בחליפה אבל בזמן מבצע צוק איתן מציע שנעזור לו לחזור לעזה, אומר שאי אפשר לסמוך על כוחות ביטחון חיצוניים ואז מציע להציב במעברים לעזה חיילים של האו״ם. יש עוד הרבה נושאים שהוא לא עקבי לגביהם, דת ומדינה וכו׳

כחלון מציע גם פתרונות, ואם להסתמך על מהפכת התקשורת שהוא עשה, יש לו דרך והוא פועל בה. אף פעם לא שמעתי מחברי ״יש עתיד״ הסבר למצוקת הדיור ואיך הם חושבים שצריך לפתור אותה (כן שמעתי אחד קורא לחרדים ״עלוקות״ ואחת שמאשימה בגזענות סטודנטיות ירושלמיות שמוטרדות מינית מידי יום ע״י ערבים).
למה הוא עזב את הליכוד? כנראה הבחין כמוך שהם נטשו את הנושאים החברתיים. לא אמרתי שאצביע לו, אני מחכה לראות את הרשימה שלו.

האמת שלא שמעתי אותו אומר שצריך לעזור לאבו מאזן לחזור לעזה.
בכל אופן, כשר חוץ הוא צריך להיות יותר ממלכתי, וזה בסדר אם חלק מהדברים שהוא אומר הם מעט מכובסים.

כחלון עשה מהפכה בתקשורת, כשהוא קיבל גב ותמיכה מביבי. לבד הוא לא היה מצליח, ואם יתמודד עכשיו וייכנס למשרד האוצר נניח, מי מבטיח שביבי (אם יהיה ראש ממשלה), ישתף איתו
פעולה, ושהדברים יתבצעו כמו שהוא רוצה?

אני אישית מאמין שאין פתרונות קסם. הדברים שנמצאים בשטח ידועים לכל מי שצריך לדעת. איש ציבור טוב יודע לנטרל את רעשי הרקע, לא להיכנע ללוביסטים ולאינטרסנטים,
ללכת בדרך מסויימת ולא להיכנע.
ביבי למשל עשה עבודה גדולה בזמנו במשרד האוצר, בדיוק בגלל הדברים האלה.

היום נראה שאף אחד לא באמת רוצה לנער ולשנות, ובכל מקום יש מוקדי כוח שלא ניתן לפרק אותם מבלי לשלם על כך מחיר גדול. ככה שלא הייתי סומך שדווקא כחלון יעשה
את כל זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 25 נובמבר 2014, 18:19

כואב הלב
http://news.walla.co.il/item/2804941

למישהו יש ספק שלא מדובר ברצח על מניע לאומני?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 25 נובמבר 2014, 21:47

תגידו נגמר להם המוח?...הם צריכים אספקה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4596143,00.html
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 26 נובמבר 2014, 12:06

my man כתב:

אני באמת אשמח לדעת על איזה מאות מליונים מדובר? הסכומים הגדולים והכסף הגדול באמת , ממש לא הולך ל"התנחלויות המבודדות"..

לא נראה לי שיש לך מושג כמה כסף הולך להתנחלויות מגוכחות כמו אלון מורה. זו שחיתות שלא תיאמן. יושבים שם כמה אנשים בלב שכם, חיים על חשבון משלם המיסים ועוד צריך לאבטח אותם במליונים לשנה. בלי קשר לזה הערבים לא רוצים שלום, אין עתיד למדינה הזו אם נמשיך ליצור מצב שאי אפשר להפריד בינינו לבינם. כל ההתנחלויות המבודדות האלו היו טעות מלכתחילה ולא יהיה מנוס אלא לפנות אותם עם הסדר או בלי בסדר. אין בזה שום הגיון.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 26 נובמבר 2014, 21:23

rc4991 כתב:כואב הלב
http://news.walla.co.il/item/2804941

למישהו יש ספק שלא מדובר ברצח על מניע לאומני?

בדיוק עכשיו מדברים על זה בערוץ 2
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 נובמבר 2014, 21:23

מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
כלומר, נראה לי שרוב ההתנחלויות המבוססות, מצבם הסוציואקונומי טוב עד טוב מאוד ורוב האזרחים הם אנשים עם הכנסה יפה, לעומת זאת יש מספיק עיירות פיתוח ומושבים (בעיקר בדרום כמובן), שלא מקבלים אפילו קרוב למה שההתנחלויות מקבלות.
אז אם הם רוצים שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לשאר תושבי הארץ, אז למה מגיע להם יותר ממה שמגיע למי שבאמת זקוק לו? כי יש להם לובי חזק בממשלה?

בגלל זה אני חושבת שהשינוי בשיטת הבחירות צריך להיות בעיקר לשיטה של ייצוג אזורי - אולי אז הפריפריה תזכה סוף סוף לנציגים בכנסת שאשכרה יהיו מחוייבים לדאוג להם (כי אחרת הם לא ייבחרו שוב), ולא רק מגזרים שדואגים להם יותר מידי (חרדים, מתנחלים, עשירון עליון, מעמד ביניים וכ'ו)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 26 נובמבר 2014, 21:33

חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.
כלומר, נראה לי שרוב ההתנחלויות המבוססות, מצבם הסוציואקונומי טוב עד טוב מאוד ורוב האזרחים הם אנשים עם הכנסה יפה, לעומת זאת יש מספיק עיירות פיתוח ומושבים (בעיקר בדרום כמובן), שלא מקבלים אפילו קרוב למה שההתנחלויות מקבלות.
אז אם הם רוצים שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לשאר תושבי הארץ, אז למה מגיע להם יותר ממה שמגיע למי שבאמת זקוק לו? כי יש להם לובי חזק בממשלה?

בגלל זה אני חושבת שהשינוי בשיטת הבחירות צריך להיות בעיקר לשיטה של ייצוג אזורי - אולי אז הפריפריה תזכה סוף סוף לנציגים בכנסת שאשכרה יהיו מחוייבים לדאוג להם (כי אחרת הם לא ייבחרו שוב), ולא רק מגזרים שדואגים להם יותר מידי (חרדים, מתנחלים, עשירון עליון, מעמד ביניים וכ'ו)

את יודעת למה כל האנשים בהתנחלויות המבודדות מבוססים? כי כולם עובדים ב"שרות המקומית" ומקבלים משכורות עתק וכמעט לא משלמים מיסים. כל ההתנחלויות המבודדות האלה זה עסק כלכלי שלא ייאמן והכל על חשבון משלם המיסים. אין באלון מורה שום תועלת ותוחלת פרט למשכורות שמקבלים האנשים שיושבים שם.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 26 נובמבר 2014, 21:39

חנו'ש כתב:מה שמעצבן בכסף שהולך להתנחלויות, זה שזה לא מרגיש לי כאילו זה תואם את מצבם הסוציואקונומי שלהם.

למעמד הביניים דואגים ''יותר מדי''? מעמד הביניים תמיד היה סיסמא של פוליטקאים לבחירות, לא יותר
אם שני אנשים מביאים הביתה משכורת של 5,000 פלוס מינוס ולא מצליחים לסגור את החודש אז אף אחד לא דואג למעמד הביניים ''יותר מדי''
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 נובמבר 2014, 21:46

Holiday_Armadillo כתב:

למעמד הביניים דואגים ''יותר מדי''? מעמד הביניים תמיד היה סיסמא של פוליטקאים לבחירות, לא יותר
אם שני אנשים מביאים הביתה משכורת של 5,000 פלוס מינוס ולא מצליחים לסגור את החודש אז אף אחד לא דואג למעמד הביניים ''יותר מדי''

הכוונה שלי היתה ל"ריקי כהן" של יאיר, לא לאלה שמביאים 5000 בחודש.
הייתי צריכה אולי להגיד מעמד ביניים עליון, שאלה בעיקר מי שיאיר כביכול דואג לו....
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 נובמבר 2014, 21:50

roy1000 כתב:

את יודעת למה כל האנשים בהתנחלויות המבודדות מבוססים? כי כולם עובדים ב"שרות המקומית" ומקבלים משכורות עתק וכמעט לא משלמים מיסים. כל ההתנחלויות המבודדות האלה זה עסק כלכלי שלא ייאמן והכל על חשבון משלם המיסים. אין באלון מורה שום תועלת ותוחלת פרט למשכורות שמקבלים האנשים שיושבים שם.

אני לא יודעת לגבי ההתנחלויות המבודדות וכל הקרוואנים על אמצע הר בשום מקום, אני התכוונתי להתנחלויות הגדולות והמבוססות.
החיים של רוב התושבים הללו די טובים (חוץ מעניין הביטחון), יש להם בתים יפים וגדולים (וזולים), והם לא ממש מגרדים אוכל מהזבל - לא בדיוק ציבור נזקק כמו מספיק תושבים מיישובי הפריפריה בצפון ובדרום שנשכחו לחלוטין מהממשלות שלנו (לא רק הנוכחית)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Roni1 » 26 נובמבר 2014, 21:59

וואו, אתם ביקרתם שם? ראיתם איך הם חיים? מה הם לובשים ובמה הם מסתפקים או לא? כמה טכנולוגיה ואייפונים יש להם בבית?
אתם מדברים על המתנחלים כמו שאנטישמים מדברים על ישראל. מדהים איך התקשורת הצליחה לשטוף לכולם את המוח.
גם כשהקיבוצים (כולל אלה שבדרום) קיבלו ומקבלים אין סוף מהמדינה זה הפריע למישהו ופרסמו כל מיני דו״חות מוטים?

גם בתל אביב ירושלים והשרון רוב האנשים חיים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בפריפריות, אבל תמיד ישוו את הפריפריה לשק החבטות של המדינה.
Roni1

הודעהעל ידי my man » 26 נובמבר 2014, 22:09

טוב די אני ממש מרגיש שאתם מדברים באוויר איזה כסף בדיוק הולך למתנחלים???
תקראו את מה שאמילי עמרוסי כותבת פה ואולי תבינו קצת על מה שאתם מדברים. זו לא חכמה גדולה לומר יש מליונים אצל המתנחלים צריך לבדוק על מה אתם מדברים.
יותר מזה לפתוח עיניים על הבתים של ההתנחלויות? נו זה די נמוך...
http://www.israelhayom.co.il/opinion/155925
הטענות(השקריות) של השמאל מבוססות על חצאי אמיתות ועל נתונים שנשענים על דברים אחרים לגמרי ממה שזה יכול להתפס..
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 נובמבר 2014, 23:01

Roni1 כתב:
גם בתל אביב ירושלים והשרון רוב האנשים חיים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בפריפריות, אבל תמיד ישוו את הפריפריה לשק החבטות של המדינה.

האמת שעיריית ירושלים היא העירייה אולי הכי עשירה במדינה שמקבלת הכי הרבה תקציבים מהמדינה, ומצד שני אומרים שזו העיר הכי ענייה בארץ מבחינת האוכלוסייה - כך שירושלים זו לא דוגמא טובה.

אין ספק שבתל אביב והשרון רמת החיים גבוה, השאלה היא איזה תקציבים הם מקבלים והאם זה תואם את מה שהם זקוקים לו? ואם גם הם מקבלים יותר ממה שראוי, אז גם זה שערוריה לא פחות.
העניין הוא שהצד הגאוגרפי והפוליטי לא צריך לשחק תפקיד בנושא הזה.
ההתנחלויות צריכות לקבל יחס של כל יישוב אחר, ולקבל תקציב כמו כל יישוב אחר בארץ - לפי המצב הסוציואקונומי שלו.
אם יש התנחלות של שרוב תושביו הם נזקקים ובמצב סוציואקונומי נמוך, אז ראוי שתקבל יותר כסף, אם לא אז אין סיבה שיקבלו רק כי הם "התנחלות".
הרי הם בעצמם רוצים שייתייחסו אליהם כמו לשאר הארץ לא? אז אולי הגיע הזמן שיתייחסו אליהם כמו שמתייחסים לפריפריה ולעיירות הפיתוח שלהם אין שום מפלגה שייצגת אותם.

האם מישהו פה יכול להודות שהם לא מקבלים הטבות מסוימות רק בזכות העובדה שיש להם מפלגות המייצגות אותם בממשלה ומסיבות פוליטיות כאלו ואחרות??

ואגב, זה לא שום דבר נגד התושבים, זה אך ורק נגד הממשלה שמורכבת ממפלגות שדואגות לציבור שלהם בלבד, ושלצערי יש יותר מידי אוכלוסיות נזקקות שאין מי שידאג להם.
רוצים לדאוג למתנחלים, כולל לאלה שלא זקוקים רק כי הם מתנחלים? בסדר, אבל אל תשכחו את אלה שיכול להיות שלא מצביעים בהכרח למפלגה שלכם, ולא שייכים למגזר מסוים (או במקרה של הליכוד - לרוב כן מצביעים לה ומקבלים בתמורה אצבע משולשת...)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד