בארץ 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 2

הודעהעל ידי jol9 » 20 מאי 2016, 18:49

באופן כללי אני יכול לדבר על כמה דברים מרכזיים:

1. שקט ביטחוני יחסי: נכון שאין שקט מוחלט, ונכון שבתקופתו של ביבי עברנו שתי מערכות מול החמאס. אבל אם ניקח 25 שנה אחורה,
אז אני מניח שנגלה שהעשור שביבי הוא ראש ממשלה, התאפיין בשקט ביטחוני יחסי.
לא היו פיגועי התאבדות, לא אינטיפאדות, לא מלחמה גדולה

2. שקט מדיני: ביבי מבין שאין עם מי לדבר, ולכן לא מנסה להוביל מהלכים מדיניים חסרי סיכוי, שבסוף מסתיימים בדר"כ בסבב אלימות חדש.
השיתוף פעולה בתקופתו של ביבי עם הפלסטינאים הוא בצד הכלכלי, ובדרך הזאת מנסים להראות להם שהם יכולים גם לחיות אחרת.

3. כלכלה: אבטלה נמוכה, צמיחה ויציבות כלכלית, הימנעות מלהכניס את היד לכיס של האזרחים, ואף הורדת מיסים בצורות שונות,
שיפור שכר המורים והרופאים, ועוד.

אלה הדברים העיקריים.
כמובן שאי אפשר להתעלם מהדברים הפחות טובים, אבל אי אפשר שהכל יהיה מושלם, בטח כשרבע מהתקציב השנתי שלנו הולך לביטחון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 מאי 2016, 19:46

שתי מערכות עם חמאס ואינתפיאצ'ה שנמאת בעיצומה אס ווי ספיק.

הממשלה הקודמת של ביבי הייתה שנה במומ עם הפלסטינים. ביבי גם הקפיא בנייה בהתנחלויות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 מאי 2016, 20:08

MTA2311 כתב:שתי מערכות עם חמאס ואינתפיאצ'ה שנמאת בעיצומה אס ווי ספיק.

הממשלה הקודמת של ביבי הייתה שנה במומ עם הפלסטינים. ביבי גם הקפיא בנייה בהתנחלויות.

כמה אני רוצה שתמות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 מאי 2016, 20:17

כמה שאת על הזין שלי
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 20 מאי 2016, 20:33

אנתפאצ'ה*
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 מאי 2016, 20:35

MaccabiTA כתב:אנתפאצ'ה*

נבע מההתלבטות שהייתה לי אם להיות דוש ולכתוב כמו שצריך או לא
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MaccabiTA » 20 מאי 2016, 20:39

אחרי שאתה מפתב"ס 100 קטעים בשביל לבנות קורס זה נשאר מובנה במוח לכמה שנים..
אני מופתע ששכחתי צ׳וקו על ה-ה'
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי jol9 » 20 מאי 2016, 20:40

תסתכל על המצב ב-25 השנים האחרונות, ותראה שאלה השנים השקטות ביותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 מאי 2016, 20:40

אשכרה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 מאי 2016, 20:41

תגידו, זה רק אני או שרוני דניאל אמר עכשיו בפריים טיים בערוץ 2 - "אלקין הראספוטין הזה"??
יש לו את זה ביותר גזעני?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מאי 2016, 20:58

jol9 כתב:

תסתכל על המצב ב-25 השנים האחרונות, ותראה שאלה השנים השקטות ביותר.

זו סתם אשליה שלך. אין שום שקט. יש סיבובי לחימה כל שנה - שנתיים. הסיבובים האלה ממש לא תלויים בראש הממשלה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מאי 2016, 21:00

jol9 כתב:באופן כללי אני יכול לדבר על כמה דברים מרכזיים:

1. שקט ביטחוני יחסי: נכון שאין שקט מוחלט, ונכון שבתקופתו של ביבי עברנו שתי מערכות מול החמאס. אבל אם ניקח 25 שנה אחורה,
אז אני מניח שנגלה שהעשור שביבי הוא ראש ממשלה, התאפיין בשקט ביטחוני יחסי.
לא היו פיגועי התאבדות, לא אינטיפאדות, לא מלחמה גדולה

2. שקט מדיני: ביבי מבין שאין עם מי לדבר, ולכן לא מנסה להוביל מהלכים מדיניים חסרי סיכוי, שבסוף מסתיימים בדר"כ בסבב אלימות חדש.
השיתוף פעולה בתקופתו של ביבי עם הפלסטינאים הוא בצד הכלכלי, ובדרך הזאת מנסים להראות להם שהם יכולים גם לחיות אחרת.

3. כלכלה: אבטלה נמוכה, צמיחה ויציבות כלכלית, הימנעות מלהכניס את היד לכיס של האזרחים, ואף הורדת מיסים בצורות שונות,
שיפור שכר המורים והרופאים, ועוד.

אלה הדברים העיקריים.
כמובן שאי אפשר להתעלם מהדברים הפחות טובים, אבל אי אפשר שהכל יהיה מושלם, בטח כשרבע מהתקציב השנתי שלנו הולך לביטחון.

אתה זוקף לביבי דברים שלא קשורים אליו. אין לו שום השפעה על הכלכלה שמונעת מההצלחה של ההייטק הפרטי ובועת הנדלן.

לגבי השקט הביטחוני - אז לא ממש ובטח שלביבי יש שליטה מועטה על זה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 מאי 2016, 21:21

בסדר רוי, אני מכיר את המנטרות שלך.
במחינתך בכלל לא צריך כאן ממשל ושלטון.

חשבת על זה אולי שאם גברת יחימוביץ' היתה מגיעה למשרד האוצר למשל, היא היתה מחזקת את המגזר הציבורי, מחלישה
את הפרטי, דוחקת את המשקיעים מחוץ לישראל, מעלה ריבית וכו', ואז לא היית אומר את מה שאמרת על הכלכלה?

ברור שלממשל יש השפעה על הכלכלה, ולו בזה שהיא חזתה שההייטק עשוי להפוך למנוע של צמיחה והשקיעה בו, ונתנה הטבות
לחברות זרות לפתוח כאן מרכזי פיתוח וכו' (ואני לא מדבר כמובן על הממשלות האלה, כי זה ככה כבר הרבה שנים, אבל זאת
בהחלט דוגמא למדיניות ממשלה, שהשפיעה על המצב הכלכלי בארץ).

ולגבי שקט ביטחוני - אני אשמח אם תוכל לציין בפניי רצף של שנים שקטות יותר לא ב-25 אלא ב-50 השנים האחרונות, או אפילו ב-68
השנים האחרונות.
אנחנו לא יכולים להשוות את עצמנו לשווייץ, ושקט מוחלט לא יהיה כאן, גם אם הצבא יהיה מורכב מרובוקופים. הכל צריך להיות יחסי
למה שהיה לפני.

ועוד מילה לגבי כלכלה:
אני זוכר היטב את אולמרט שולח יד ארוכה ומכניס אותה לתוך הכיס הפרטי שלי עם העלאת המס על הליסינג והעלאת מס ההכנסה.
אני זוכר עוד יותר טוב את הממשלות של ביבי מורידות את מס ההכנסה, מורידות את עלויות הסלולר, מוזילות את עלויות הגנים וחוסכות
למשפחה הפרטית שלי הרבה מאוד כסף כל חודש.
זאת מדיניות שבאה להיטיב עם מעמד הביניים העובד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 מאי 2016, 22:41

יוני, יש דברים שהממשלה משפיעה עליהם ויש דברים שלא. אתה רואה את הדברים בצורה מאוד מוטה. זו ממש לא המציאות האמפירית.

במציאות, יש לישראל מאז 1985 את אותה מדיניות פיסקלית, וזו מדיניות שמרנית של צמצום הוצאות ומשמעת גרעונית. זה אומר שיש מחזוריות של הגדלה והקטנת של מיסים. המחזוריות הזו הייתה גם בתקופה של ביבי, היו העלאות והורדות מיסים (לא רק הורדות כמו שאתה חושב). לא היה שום שר אוצר או ראש ממשלה שסטה מהמדיניות הזו מאז 1985. הנסיון שלך לקשור את זה לביבי לא קשור למציאות. מדיניות מוניטרית (ריבית) זה בנק ישראל, לא הממשלה. ולא, אני לא חושב שאפילו שלי יחימוביץ' הייתה יכולה להסיט את המדינה מהמסלול שנקבע ב- 85. יש יותר מדי בלמים לזה (דברים שפרס בנה).

בתקופה של ביבי היה גידול עצום במגזר הציבורי מ- 40% מהכלכלה לבערך 50% היום, ככה שגם התיאוריה הזו שלך נופלת. אני בספק גדול אם פייסבוק פותחת פה מרכז פיתוח בגלל ביבי. מי שהשקיע והקים את ההייטק בארץ היה פרס שאכן חזה שזה יהיה מנוע הצמיחה של המשק. אין שום קשר לביבי שבתקופתו לא גדלה ההשקעה הממשלתית בהייטק. להיפך.

לגבי הנושא הבטחוני - יש לנו סבבי לחימה בעזה בכל שנה-שנתיים, ויש כמות פיגועים לא קטנה (אמנם לא אוטובוסים מתפוצצים). אני ממש לא רואה את השקט שאתה מדבר עליו, בטח שלא במספר האירועים. אני לא חושב שזה שונה בהרבה מתקופת אולמרט לדוגמא.

אפשר להגיד שהדברים הכי טובים שביבי עושה זה בעצם הדברים שהוא לא עושה. ביבי הוא מלך הסטטוס קוו ובהחלט יש בזה יתרונות, אבל גם יש חסרונות כי אין לו שום רצון לפתור בעיות יסוד החל מהנושא המדיני (ששם ככל הנראה אין מה לעשות) ועד לנושאים כלכליים/חברתיים כמו שילוב החרדים והערבים בכלכלה, מצוקת הדיור, תחבורה, וכו'.

בגדול, באמת שאין לי בעיה עם 90% מהדברים שביבי עושה (או לא עושה), אבל השחיתויות שלו שנהיות בוטות מקדנציה לקדנציה מעצבנות. בין אם זה מתווה הגז שהוא שחיתות בוטה ומטונפת, לבין זה שהוא לוקח את תיק התקשורת ובלי שום בושה מנסה לשנות את הכללים לטובת בזק והחבר שלו אלוביץ', שלא לדבר על המשחקים הילדותיים שלו בקונגרס על חשבון המדינה.

כמו שאמרתי, אני כבר קיבלתי את העובדה שביבי ימשיך להיות ראש הממשלה לעוד עשור פלוס. אני חושב שמגיע לנו משהו יותר טוב מזה, אבל זה גם לא סוף העולם.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מאי 2016, 23:57

שמח שחושפים דברים כאלה שמראים לנו את דעות נבחרי הציבור בזמנים קריטיים
https://www.youtube.com/watch?v=3Ml5FmU ... e=youtu.be

בנט יצא תותח
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 08:00

תגידו, כל הפסטיבל הזה של רוני דניאל, הפאשיזם של ברק וכל זעקות השמאל, לא נראה לכם קצת מוגזם?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Mitelka » 22 מאי 2016, 10:01

jol9 כתב:תגידו, כל הפסטיבל הזה של רוני דניאל, הפאשיזם של ברק וכל זעקות השמאל, לא נראה לכם קצת מוגזם?

לא. נעשה פה מהלך מאוד לא טריויאלי. טוב או רע, יש לכולם זכות להגיד את דעתם. הם מדברים מדם ליבם. אפשר להסכים או לא, אבל לא נראה לי שאחרי מהלך שכולל הדחת שר ביטחון שהיה אחד מהמפקדים הגדולים בתולדות צה"ל לטובת אפסנאי, יגרור - טוב נו, שיהיה.
כמובן שזכותם של אנשים לתמוך במהלך, אבל לצפות שזה יעבור בשקט, בטח אצל הצד השני במפה הפוליטית? זה כבר לא יקרה...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי jol9 » 22 מאי 2016, 11:27

Mitelka כתב:
jol9 כתב:תגידו, כל הפסטיבל הזה של רוני דניאל, הפאשיזם של ברק וכל זעקות השמאל, לא נראה לכם קצת מוגזם?

לא. נעשה פה מהלך מאוד לא טריויאלי. טוב או רע, יש לכולם זכות להגיד את דעתם. הם מדברים מדם ליבם. אפשר להסכים או לא, אבל לא נראה לי שאחרי מהלך שכולל הדחת שר ביטחון שהיה אחד מהמפקדים הגדולים בתולדות צה"ל לטובת אפסנאי, יגרור - טוב נו, שיהיה.
כמובן שזכותם של אנשים לתמוך במהלך, אבל לצפות שזה יעבור בשקט, בטח אצל הצד השני במפה הפוליטית? זה כבר לא יקרה...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אתה באמת חושב שהמילים שנזרקו לאוויר ביומיים-שלושה האחרונים הן ראויות?
פאשיזם, רספוטין, סכנה למדינה?

הרי לוקחים כאן מהלך פוליטי לגיטימי, שבו מכניסים מפלגה ציונית, יהודית ימנית ליברלית לממשלה, שבעקבות המהלך ישנו סבב תיקים, והופכים
את זה להפקרות ולאסון.
אף אחד לא אמר שבוגי היה רע כשר ביטחון ובגלל זה הוא הוחלף. היה כאן מהלך פוליטי ומחיר פוליטי שהליכוד היה צריך לשלם לטובת יציבות שלטונית.

פתאום מתחילים לספר מעשיות שליברמן הוא לא ראוי ולא מתאים, ושהוא היה שר חוץ לא טוב (שקר) ושהוא מסוכן (שקר), ופאשיזם וכו'.

אני חושב שאם בוז'י היה נכנס לממשלה בתור שר חוץ או חלילה ביטחון, זה היה הרבה יותר מסוכן, אבל לא היה עולה על דעתי לקרוא לזה פאשיזם...
זה מתחיל מסגן הרמטכ"ל שכשל בלשונו, ובביקורת החריפה כנגד החייל היורה, ומדרדר את המדינה שלנו לפילוג רציני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מאי 2016, 13:32

אני לא מבין למה השטויות שרוני דניאל אומר בכלל מעניינות? הכלבים נובחים והשיירה עוברת. אין פה שום דבר מעבר למהלך פוליטי. שום דבר מעניין לא קרה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מאי 2016, 13:42

יש אנשים שנשבר להם הזין מהמשחקים הפוליטיים האלה. זה לגיטימי לחלוטין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים