המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:שתי מערכות עם חמאס ואינתפיאצ'ה שנמאת בעיצומה אס ווי ספיק.
הממשלה הקודמת של ביבי הייתה שנה במומ עם הפלסטינים. ביבי גם הקפיא בנייה בהתנחלויות.
MaccabiTA כתב:אנתפאצ'ה*
MTA2311 כתב:שתי מערכות עם חמאס ואינתפיאצ'ה שנמאת בעיצומה אס ווי ספיק.
הממשלה הקודמת של ביבי הייתה שנה במומ עם הפלסטינים. ביבי גם הקפיא בנייה בהתנחלויות.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:שתי מערכות עם חמאס ואינתפיאצ'ה שנמאת בעיצומה אס ווי ספיק.
תסתכל על המצב ב-25 השנים האחרונות, ותראה שאלה השנים השקטות ביותר.
jol9 כתב:באופן כללי אני יכול לדבר על כמה דברים מרכזיים:
1. שקט ביטחוני יחסי: נכון שאין שקט מוחלט, ונכון שבתקופתו של ביבי עברנו שתי מערכות מול החמאס. אבל אם ניקח 25 שנה אחורה,
אז אני מניח שנגלה שהעשור שביבי הוא ראש ממשלה, התאפיין בשקט ביטחוני יחסי.
לא היו פיגועי התאבדות, לא אינטיפאדות, לא מלחמה גדולה
2. שקט מדיני: ביבי מבין שאין עם מי לדבר, ולכן לא מנסה להוביל מהלכים מדיניים חסרי סיכוי, שבסוף מסתיימים בדר"כ בסבב אלימות חדש.
השיתוף פעולה בתקופתו של ביבי עם הפלסטינאים הוא בצד הכלכלי, ובדרך הזאת מנסים להראות להם שהם יכולים גם לחיות אחרת.
3. כלכלה: אבטלה נמוכה, צמיחה ויציבות כלכלית, הימנעות מלהכניס את היד לכיס של האזרחים, ואף הורדת מיסים בצורות שונות,
שיפור שכר המורים והרופאים, ועוד.
אלה הדברים העיקריים.
כמובן שאי אפשר להתעלם מהדברים הפחות טובים, אבל אי אפשר שהכל יהיה מושלם, בטח כשרבע מהתקציב השנתי שלנו הולך לביטחון.
jol9 כתב:תגידו, כל הפסטיבל הזה של רוני דניאל, הפאשיזם של ברק וכל זעקות השמאל, לא נראה לכם קצת מוגזם?
Mitelka כתב:jol9 כתב:תגידו, כל הפסטיבל הזה של רוני דניאל, הפאשיזם של ברק וכל זעקות השמאל, לא נראה לכם קצת מוגזם?
לא. נעשה פה מהלך מאוד לא טריויאלי. טוב או רע, יש לכולם זכות להגיד את דעתם. הם מדברים מדם ליבם. אפשר להסכים או לא, אבל לא נראה לי שאחרי מהלך שכולל הדחת שר ביטחון שהיה אחד מהמפקדים הגדולים בתולדות צה"ל לטובת אפסנאי, יגרור - טוב נו, שיהיה.
כמובן שזכותם של אנשים לתמוך במהלך, אבל לצפות שזה יעבור בשקט, בטח אצל הצד השני במפה הפוליטית? זה כבר לא יקרה...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים