הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 דצמבר 2014, 16:55

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
Roni1 כתב:אבל ליברמן הוא חלק מהבעיה, לפעמים הוא יותר ימין מביבי, יותר גזען מבן ארי ולפעמים הוא צריך לרצות את נוני מוזס אז הוא מדבר על תכנית שלום שאין לו כוונה ליישם. לא מצליחה להבין את האיש הזה.
בכל מקרה גם אני בעד איחוד של שלושת המפלגות האלה כדי לעשות סדר במפה אבל כבר כתבתי שאף אחד מהם לא יוותר על ראשות מפלגה ולא יהיה מספר 2 ברשימה מאוחדת.

ברור שיצטרכו לוותר, אחרת זה לא יעבוד. אם הם רוצים להצליח, הם צריכים לשים את האגו בצד.

מי לדעתך צריך לוותר למי?
או במילים אחרות, סדר לי את המפלגה החדשה.

ושאלה נוספת - אתה תצביע עבור מפלגה כזאת? הרי ליברמן יהיה בכיר מאוד בה...

ד"א, אני כנראה כן אצביע למפלגה כזאת.

גם אני אצביע למפלגה כזו.
ליברמן לא יכול להיות ראש ממשלה, אז זה צריך להיות לפיד או כחלון בראש. אני אדיש למי זה יהיה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 דצמבר 2014, 17:07

ליברמן לא ויאיר כן?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 16 דצמבר 2014, 23:06

:laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 16 דצמבר 2014, 23:29

אגב, מישהו רואה כאן את הסדרה פולישוק?
הפרקים האחרונים כל כך שמאלניים ומציגים את הדתיים כגועל נפש של אנשים

אי אפשר להתעלם מההשפעה שהסדרה הזאת מנסה לייצר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 16 דצמבר 2014, 23:52

אם כבר חצי מהת'רד עוסק בסכסוך אז מה דעתכם על הפיתרון של בנט?

וכן, זה לא מושלם (אף פיתרון לא יהיה מושלם) אבל זה בהחלט פיתרון שאני אשמח לקבל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 דצמבר 2014, 00:10

רוני, ה"פתרון" של בנט זה פתרון פנטזיונרי. אף אחד בעולם לא יקבל את הפתרון הזה. דבר ראשון - אתה מספח באופן מיידי מאות אלפי ערבים לישראל? זה נראה לך רעיון טוב? ומה בטווח הארוך? איזה אזרחות תהיה לפשתינאים? בוספו של דבר בנט מוביל למדינה אחת, שתהיה מדינה ערבית/מוסלמית.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 17 דצמבר 2014, 00:15

roy1000 כתב:רוני, ה"פתרון" של בנט זה פתרון פנטזיונרי. אף אחד בעולם לא יקבל את הפתרון הזה. דבר ראשון - אתה מספח באופן מיידי מאות אלפי ערבים לישראל? זה נראה לך רעיון טוב? ומה בטווח הארוך? איזה אזרחות תהיה לפשתינאים? בוספו של דבר בנט מוביל למדינה אחת, שתהיה מדינה ערבית/מוסלמית.

אתה לא מספח מאות אלפי אלא 48 (נגיד שעכשיו כבר 50) אלף ערבים
נכון זה לא נחמד אבל בתמורה אתה מקבל ריבונות על האיזורים האסטרטגים ואם קצת שכל ידאגו גם להעיף את הטרוריסטים ותומכיהם למדינה הפלשתינאית
קצב הילודה בין היהודים לערבים כמעט זהה והמגמה הזאת פועלת לטובתנו כשהילודה אצל היהודים גודלת בזמן שאצל הערבים היא קטנה וממשיכה לקטון בצורה דרסטית

סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 דצמבר 2014, 00:32

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:רוני, ה"פתרון" של בנט זה פתרון פנטזיונרי. אף אחד בעולם לא יקבל את הפתרון הזה. דבר ראשון - אתה מספח באופן מיידי מאות אלפי ערבים לישראל? זה נראה לך רעיון טוב? ומה בטווח הארוך? איזה אזרחות תהיה לפשתינאים? בוספו של דבר בנט מוביל למדינה אחת, שתהיה מדינה ערבית/מוסלמית.

אתה לא מספח מאות אלפי אלא 48 (נגיד שעכשיו כבר 50) אלף ערבים
נכון זה לא נחמד אבל בתמורה אתה מקבל ריבונות על האיזורים האסטרטגים ואם קצת שכל ידאגו גם להעיף את הטרוריסטים ותומכיהם למדינה הפלשתינאית
קצב הילודה בין היהודים לערבים כמעט זהה והמגמה הזאת פועלת לטובתנו כשהילודה אצל היהודים גודלת בזמן שאצל הערבים היא קטנה וממשיכה לקטון בצורה דרסטית

אתה חי בסרט. אף אחד לא ייתן לך לספח אפילו מטר. גם בנט יודע שזו הזיה. אפילו בירושלים המזרחית אף אחד לא מכיר. אני לא מאמין שאתה חושב שדבר כזה אפשרי.

דרך אגב - הדמוגרפיה ממש לא עובדת לטובתנו. גם אם תספח את הגדה והיחס יהיה 60-40 לטובת היהודים, זו תהיה מדינה שאי אפשר לחיות בה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 17 דצמבר 2014, 00:39

אם כבר, אז התכנית של ליברמן על חלופת שטחים היא יותר טובה. אותה לפחות אפשר להציג לעולם.

חבל רק שאף תכנית לא יכולה להתממש במציאות, כי הערבים לא באמת רוצים להגיע לפשרה כלשהי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 17 דצמבר 2014, 00:43

felix_r כתב:אם כבר, אז התכנית של ליברמן על חלופת שטחים היא יותר טובה. אותה לפחות אפשר להציג לעולם.

חבל רק שאף תכנית לא יכולה להתממש במציאות, כי הערבים לא באמת רוצים להגיע לפשרה כלשהי

גם אם זה לא יתממש בזמן הקרוב יש ייתרון עצום בלהציג תוכנית שתהיה על המדף. כרגע ישראל רק אומרת "לא" ומשאירה את כל הבמה לפלשתינאים.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 17 דצמבר 2014, 00:44

felix_r כתב:אם כבר, אז התכנית של ליברמן על חלופת שטחים היא יותר טובה. אותה לפחות אפשר להציג לעולם.

כן, טרנספר מרצון זה משהו שאתה יכול להציג לעולם. לאיזה עולם בדיוק?
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 17 דצמבר 2014, 20:04

Roni1 כתב:

ליברמן מציע חילופי שטחים, ולא טרנספר. זה יכול לעבוד, אבל לא עכשיו. יותר בטווח הארוך.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 17 דצמבר 2014, 20:31

roy1000 כתב:
Roni1 כתב:

ליברמן מציע חילופי שטחים, ולא טרנספר. זה יכול לעבוד, אבל לא עכשיו. יותר בטווח הארוך.

אני בעד חילופי שטחים, אבל הוא מציע גם לשלם לערביי ישראל ביפו וכו׳ תמריצים כלכליים כדי שיעזבו למדינה הפלסטינית. בקיצור, הוא רוצה שתהיה חלוקה עם כמה שפחות ערבים שנשארים כאן, יכול להיות שזה טוב אבל אף אחד לא יקבל את זה.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 17 דצמבר 2014, 20:38

Roni1 כתב:אני בעד חילופי שטחים, אבל הוא מציע גם לשלם לערביי ישראל ביפו וכו׳ תמריצים כלכליים כדי שיעזבו למדינה הפלסטינית. בקיצור, הוא רוצה שתהיה חלוקה עם כמה שפחות ערבים שנשארים כאן, יכול להיות שזה טוב אבל אף אחד לא יקבל את זה.

החלק הזה הוא שטויות והוא גם חסר משמעות. הרי אם ניתן יהיה להעביר את ערי המשולש וואדי ערה לפלשתינאים (ביחד עם מזרח ירושלים), אז יישארו בארץ לא יותר מחצי מליון ערבים אזרחי ישראל (חצי מהם בדווים). זה משהו כמו 7% מהאוכלוסיה. הם יהיו מפוזרים ולא יהוו שום איום. אני לא רואה שום טעם להתעסק עם לנסות לעודד אותם להגר. זה מטופש.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 17 דצמבר 2014, 21:21

roy1000 כתב:
Roni1 כתב:אני בעד חילופי שטחים, אבל הוא מציע גם לשלם לערביי ישראל ביפו וכו׳ תמריצים כלכליים כדי שיעזבו למדינה הפלסטינית. בקיצור, הוא רוצה שתהיה חלוקה עם כמה שפחות ערבים שנשארים כאן, יכול להיות שזה טוב אבל אף אחד לא יקבל את זה.

החלק הזה הוא שטויות והוא גם חסר משמעות. הרי אם ניתן יהיה להעביר את ערי המשולש וואדי ערה לפלשתינאים (ביחד עם מזרח ירושלים), אז יישארו בארץ לא יותר מחצי מליון ערבים אזרחי ישראל (חצי מהם בדווים). זה משהו כמו 7% מהאוכלוסיה. הם יהיו מפוזרים ולא יהוו שום איום. אני לא רואה שום טעם להתעסק עם לנסות לעודד אותם להגר. זה מטופש.

נשמע הגיוני. רק ציינתי שזה חלק מהתכנית שלו שנוני מוזס בחר להסתיר בכותרת הענקית ההיא.

לפי הסקר החדש של הארץ, איחוד בין כחלון ללפיד יביא 24 מנדטים, זה יכול להיות חיבור מעולה ואני אצביע לרשימה כזאת אם זה יקרה (מקווה שכחלון יעמוד בראשה ושיעמיד רשימה ראויה כי כרגע זה נראה לא משהו).
הנתון היותר נחמד מהסקר הם ארבעת המנדטים של ש״ס שעם קצת מזל לא עוברת את אחוז החסימה ודרעי נעלם שוב מחיינו.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 17 דצמבר 2014, 22:36

Roni1 כתב:
roy1000 כתב:

נשמע הגיוני. רק ציינתי שזה חלק מהתכנית שלו שנוני מוזס בחר להסתיר בכותרת הענקית ההיא.

לפי הסקר החדש של הארץ, איחוד בין כחלון ללפיד יביא 24 מנדטים, זה יכול להיות חיבור מעולה ואני אצביע לרשימה כזאת אם זה יקרה (מקווה שכחלון יעמוד בראשה ושיעמיד רשימה ראויה כי כרגע זה נראה לא משהו).
הנתון היותר נחמד מהסקר הם ארבעת המנדטים של ש״ס שעם קצת מזל לא עוברת את אחוז החסימה ודרעי נעלם שוב מחיינו.

זה עוד מאוד מוקדם...
דרעי ושס לא ייעלמו ככ מהר.

לגבי גוש המרכז - כרגיל, זה יוכרע על ענייני אגו לדעתי. כחלון לא יוותר ללפיד, ולפיד שמביא 19 מנדטים למימון המערכת, לא יוותר לכחלון.
דווקא אצלם זה יותר הגיוני להציע לבוחר רוטציה, כי באמת מדובר בשתי מפלגות שווי כוחות בסקרים הנוכחיים, אבל הם לא ימחזרו שוב את הרעיון הזה להערכתי.

אם ליברמן מצטרף אז הגוש המרכזי יתחזק עוד יותר, אבל כך גם כמות האגו. אני לא רואה את זה מצליח, אלא אם כן הם באמת רוצים להחליף את השלטון ויהי מה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 דצמבר 2014, 02:33

jol9 כתב:זה עוד מאוד מוקדם...

לגבי גוש המרכז - כרגיל, זה יוכרע על ענייני אגו לדעתי. כחלון לא יוותר ללפיד, ולפיד שמביא 19 מנדטים למימון המערכת, לא יוותר לכחלון.
דווקא אצלם זה יותר הגיוני להציע לבוחר רוטציה, כי באמת מדובר בשתי מפלגות שווי כוחות בסקרים הנוכחיים, אבל הם לא ימחזרו שוב את הרעיון הזה להערכתי.

אם ליברמן מצטרף אז הגוש המרכזי יתחזק עוד יותר, אבל כך גם כמות האגו. אני לא רואה את זה מצליח, אלא אם כן הם באמת רוצים להחליף את השלטון ויהי מה

אני חושב שזה ממש לא משנה מי יהיה #1 - לפיד או כחלון. הם חייבים להתאחד, כי הכוח המשותף שלהם גדול פי כמה מכל אחד בנפרד. הם לא צריכים לדבר על שטויות כמו רוטציה ומי יהיה ראש ממשלה. שיגידו ששניהם מספר #1 ושלא ידברו על רוטציות ומי יהיה ראש ממשלה, אלא על אג'נדה. זו גם הדרך שלהם להבדיל את עצמם מבוז'י/ציפי שאותם מעניין הכסא, הרבה יותה מהמדינה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 דצמבר 2014, 08:26

roy1000 כתב:
jol9 כתב:זה עוד מאוד מוקדם...

אני חושב שזה ממש לא משנה מי יהיה #1 - לפיד או כחלון. הם חייבים להתאחד, כי הכוח המשותף שלהם גדול פי כמה מכל אחד בנפרד. הם לא צריכים לדבר על שטויות כמו רוטציה ומי יהיה ראש ממשלה. שיגידו ששניהם מספר #1 ושלא ידברו על רוטציות ומי יהיה ראש ממשלה, אלא על אג'נדה. זו גם הדרך שלהם להבדיל את עצמם מבוז'י/ציפי שאותם מעניין הכסא, הרבה יותה מהמדינה.

מה שאתה אומר זה יפה ותמים. ברור שזה הדבר הנכון לעשות, אבל אתה שוכח שמדובר בפוליטיקה, באגו והכל כאן הוא אישי.

בכל אופן, יכול להיות שיש סיכוי שהם יתאחדו, אם הסקרים ימשיכו להחמיא. אולי לא תהיה להם ברירה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 18 דצמבר 2014, 12:27

רוי, הרעיון של חילופי שטחים הוא נהדר בתיאוריה (ואני מצדד בו לחלוטין), אבל גם בו ישנם מס' קשיים משמעותיים שלא יעמדו, לדעתי, בביקורת שיפוטית. הבעיה המשמעותית ביותר היא שלאחר סיפוח המשולש לרש"פ, מה יעלה בגורל אזרחותם של אותם ערבים? האם היא תפקע אוטומטית או שמא ממשיכה לחיות ולבעוט?
כמובן שהסיטואציה הראשונה היא האופטימלית ביותר, אך יקומו אותם תושבים ויעתרו לבג"ץ במיידי, שכן ידוע שערבים, ומוסלמים בעיקר, הם חלאות צבועות שמחד יגדפו את המדינה היהודית כל עוד הם יכולים ומאידך ימצצו ממנה כל הטבה אפשרית, ולעולם לא יבחרו לחיות תחת ריבון אחר, ובוודאי לא מוסלמי. ולהערכתי מדובר במקרה קלאסי בו בג"ץ אכן יבלום את פעולת הרשות המחוקקת והמבצעת, כי לכאורה מדובר בפגיעה בלבם של חוקי הייסוד.
ואם האפשרות השניה - והראלית יש לציין - היא זו שתבוצע לבסוף, אזי שלא עשינו יותר מידי פרט לחיזוק המדינה הפלסטינית העתידית על חשבוננו.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 18 דצמבר 2014, 21:18

התנין כתב:רוי, הרעיון של חילופי שטחים הוא נהדר בתיאוריה (ואני מצדד בו לחלוטין), אבל גם בו ישנם מס' קשיים משמעותיים שלא יעמדו, לדעתי, בביקורת שיפוטית. הבעיה המשמעותית ביותר היא שלאחר סיפוח המשולש לרש"פ, מה יעלה בגורל אזרחותם של אותם ערבים? האם היא תפקע אוטומטית או שמא ממשיכה לחיות ולבעוט?
כמובן שהסיטואציה הראשונה היא האופטימלית ביותר, אך יקומו אותם תושבים ויעתרו לבג"ץ במיידי, שכן ידוע שערבים, ומוסלמים בעיקר, הם חלאות צבועות שמחד יגדפו את המדינה היהודית כל עוד הם יכולים ומאידך ימצצו ממנה כל הטבה אפשרית, ולעולם לא יבחרו לחיות תחת ריבון אחר, ובוודאי לא מוסלמי. ולהערכתי מדובר במקרה קלאסי בו בג"ץ אכן יבלום את פעולת הרשות המחוקקת והמבצעת, כי לכאורה מדובר בפגיעה בלבם של חוקי הייסוד.
ואם האפשרות השניה - והראלית יש לציין - היא זו שתבוצע לבסוף, אזי שלא עשינו יותר מידי פרט לחיזוק המדינה הפלסטינית העתידית על חשבוננו.

הצטורה שבה אני רואה חילופי שטחים זה ככה - דבר ראשון, זה משהו שיקרה לא עכשיו, אלא בעתיד, אחרי שהמדינה הפלשתינאית כבר תתבסס, ובתקווה תחיה בשלום עם ישראל. האזורים המדוברים, על תושביהם, יעברו למשינה הפלשתינאית, ומי שחי שם יקבל אזרחות פלשתינאית. האזרחות הישראלית לא תישלל, אבל מי שיוולד שם מכאן והלאה לא יקבל אזרחות ישראלית. שום זכות לא תישלל מהאנשים האלה. הם יוכלו עדיין לעבוד בארץ. אני ממש לא דואג מהאפשרות שהם יעזבו ועברו לתחומי מדינת ישראל - רק מעטים יעשו את זה.

אני חושב שבמהלך הזה אנחנו גם נחזק את המדינה הפלשתינאית וגם את ישראל.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים