28 פברואר 2016, 18:19
shayD כתב:יוני, אשמח לקבל הסבר מפורט על השימושים של Matlab בחיים מחוץ לאקדמיה ולמה מלמדים אותה למול שפות אחרות. תודה.
28 פברואר 2016, 18:27
28 פברואר 2016, 18:59
jol9 כתב:shayD כתב:יוני, אשמח לקבל הסבר מפורט על השימושים של Matlab בחיים מחוץ לאקדמיה ולמה מלמדים אותה למול שפות אחרות. תודה.
זה מאוד משתנה מחברה לחברה.
פרופיל של חברה, שקרוב לוודאי אפשר למצוא בה שימוש נרחב יותר או פחות במטלב הוא:
- חברה שיש בה מצבור גדול של מהנדסים, שהם לא מהנדסי תוכנה
- חברה שיש בה קבוצת אלגוריתמיקה
- חברה גדולה ו/או עם יכולות פיננסיות רציניות (כי מטלב זה לא עסק זול)
בגדול, כמו באוניברסיטה, מטלב משמש לרוב כפלטפורמה לבדיקות היתכנות, לניסויים ולבניית פרוטוטייפים. מטלב כמעט ולא נמצא בשימוש נרחב כשפה אפליקטיבית (כלומר
לא בונים איתה אפליקציות למשתמשי קצה, אלא יותר למתכננים, למפתחים, למעבדות וכו').
היתרונות הגדולים של מטלב הם:
- שפה קלה ונוחה ללמידה
- יש לה בסיס משתמשים גדול מאוד, ואפשר לקבל המון עזרה ברשת
- הדוקומנטציה של מטלב (help)
- יכולות ה-debugging
השניים האחרונים הם ברמה אחרת לעומת רוב הדברים שיש בשוק, וזה אומר שאתה לא צריך תואר בהנדסת תוכנה ו-5 שנות נסיון, בשביל למצוא תקלות ובאגים בתכנה שלך או של מישהו אחר ולתקן אותם.
מקווה שזה עוזר ואם לא תמקד אותי עוד קצת.
28 פברואר 2016, 19:59
28 פברואר 2016, 23:16
jol9 כתב:התחום הזה לא מוכר לי, אבל מטלב בסופו של דבר זה מחשבון גדול, מורכב ומתוחכם, ככה שהוא יכול לשמש וגם משמש במגוון גדול
של תחומים, ואני מניח שגם בהנדסה אזרחית.
השאלה כאן היא אחרת - האם השימוש שלך בזה יהיה לצורך חישובים לטובת תרגילים באוניברסיטה, לפתח כלים או להשתמש בכלים שכבר פותחו.
כל אחד מהדברים האלה, דורש גישה אחרת למטלב ורמת ידע אחרת לגמרי (הרמה הכי גבוהה היא מן הסתם עבור לפתח כלים).
28 פברואר 2016, 23:58
shayD כתב:jol9 כתב:התחום הזה לא מוכר לי, אבל מטלב בסופו של דבר זה מחשבון גדול, מורכב ומתוחכם, ככה שהוא יכול לשמש וגם משמש במגוון גדול
של תחומים, ואני מניח שגם בהנדסה אזרחית.
השאלה כאן היא אחרת - האם השימוש שלך בזה יהיה לצורך חישובים לטובת תרגילים באוניברסיטה, לפתח כלים או להשתמש בכלים שכבר פותחו.
כל אחד מהדברים האלה, דורש גישה אחרת למטלב ורמת ידע אחרת לגמרי (הרמה הכי גבוהה היא מן הסתם עבור לפתח כלים).
בעיקר לחשב מומנטי גזירה וכו'.
בגשרים למשל או מבנים מסובכים יותר.
השאלה שלי בגדול היא למה ללמד מאטלב למול c++ למשל וכמה באמת בחיים הלא אקדמיים משתמשים בזה.
28 פברואר 2016, 23:58
MTA2311 כתב:אני יודע שעובדים איתה המון במערכת הביטחון.
29 פברואר 2016, 00:16
29 פברואר 2016, 00:18
jol9 כתב:MTA2311 כתב:אני יודע שעובדים איתה המון במערכת הביטחון.
וזה מתאים בול לקריטריונים שכתבתי...
29 פברואר 2016, 00:41
shayD כתב:תודה רבה על המידע יוני!
שתיבדל לחיים ארוכים
10 מרץ 2016, 22:17
10 מרץ 2016, 22:34
10 מרץ 2016, 22:41
rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
את יכולה אולי לבדוק עוד עבודות בירושלים בתחום? לדעתי כדאי לך להישאר בינתיים בעבודה, תוך כדי לחפש עוד אופציות, להשוות ביניהן ורק אז לבחור
עם הידע והניסיון שלך אני מאמין שאת יכולה להשיג עוד עבודות וכאלה שלא "יקחו אותך אחורה"
10 מרץ 2016, 22:45
חנו'ש כתב:rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
את יכולה אולי לבדוק עוד עבודות בירושלים בתחום? לדעתי כדאי לך להישאר בינתיים בעבודה, תוך כדי לחפש עוד אופציות, להשוות ביניהן ורק אז לבחור
עם הידע והניסיון שלך אני מאמין שאת יכולה להשיג עוד עבודות וכאלה שלא "יקחו אותך אחורה"
תודה.
אני יכולה למצוא עוד עבודה בתחום. המקום שהתראיינתי אליו היום צריכים גם אופטומטריסטים ואני יכולה לעבוד אצלם כאופטומטריסטית עם פחות או יותר אותו שכר (אולי קצת יותר אם אתעקש) ואותם שעות שיש לי היום אבל אז לא עשיתי כלום בעצם.
הם בעצמם היו מופתעים ממני ולא לגמרי ידעו איך לאכול אותי....
10 מרץ 2016, 22:50
10 מרץ 2016, 23:02
rc4991 כתב:חנו'ש כתב:rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
תודה.
אני יכולה למצוא עוד עבודה בתחום. המקום שהתראיינתי אליו היום צריכים גם אופטומטריסטים ואני יכולה לעבוד אצלם כאופטומטריסטית עם פחות או יותר אותו שכר (אולי קצת יותר אם אתעקש) ואותם שעות שיש לי היום אבל אז לא עשיתי כלום בעצם.
ויש רק את שני התפקידים האלה שציינת בתחום?
אגב, אולי האוכלוסיה במקום שאת עובדת בו יותר "מעצבנת" ובמקום אחר יהיו לך אנשים שיהיה לך קל יותר לעבוד מולם? ואיך את עם הבוס שלך והחברים לעבודה אם אפשר לשאול?
10 מרץ 2016, 23:14
Holiday_Armadillo כתב:אני אתחיל בזה שאני מבינה אותך לגמרי כי אני לא הייתי מסוגלת לעבוד בתחום המכירות
עכשיו אני אגיד שכולנו פה יודעים כמה לא קל להתפרנס בארץ הזאת ואשאל אותך איך תרגישי אם תישארי באותה עבודה אבל עם תוספת במשכורת
כשתסתכלי בסוף החודש בתלוש, את רואה אותך מרגישה יותר מעודדת? שזה היה שווה את זה?
אולי באמת יתאים לך העבודה השנייה אבל זה יותר שעות
את באמת רוצה שרוב השבוע שלך יילך על עבודה? וגם לא תרוויחי יותר
ודבר אחרון, אני יודעת שזה קשה לעשות חישוב מסלול מחדש אחרי שהשקעת כל כך הרבה, אבל אולי יש מצב שמה שאת צריכה זה בכלל קריירה אחרת ואם כן, אז עדיף שזה יקרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים
10 מרץ 2016, 23:20
10 מרץ 2016, 23:21
חנו'ש כתב:rc4991 כתב:חנו'ש כתב:rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
תודה.
ויש רק את שני התפקידים האלה שציינת בתחום?
אגב, אולי האוכלוסיה במקום שאת עובדת בו יותר "מעצבנת" ובמקום אחר יהיו לך אנשים שיהיה לך קל יותר לעבוד מולם? ואיך את עם הבוס שלך והחברים לעבודה אם אפשר לשאול?
דווקא אוכלוסייה טובה יחסית, אחד השכונות הטובות של העיר.
ותאמין לי שכבר עברתי בכמה וכמה מקומות עבודה (ולא רק בירושלים) וזה בעיקר סוג העבודה עצמה שאין לי יותר ראש אליה.
וכן, יש לי גם בוס לא קל עם יותר מידי שריטות בראש שצריך לדעת לסבול אותו וזה לא קל (למרות שהוא עצמו מודע לזה אבל לא מסוגל לשנות). ייאמר לזכותו שמהרבה בחינות הוא מאוד הגון וישר ולא מחפש לדפוק את העובדים שלו.
ואני מודה שיכול להיות שחלק גדול מהקושי שלי נובע גם ממנו ומהעבודה איתו. אבל יש לי בלי קשר מיאוס עצום מהתחום הזה, אני לא מסוגלת יותר לטפל באנשים, לא רוצה לעשות בדיקות, לא מעניין אותי לשמוע ת'צרות שלהם ובטח שלא רוצה לשפוך זיעה בלשכנע אותם לקנות כמה שיותר משקפיים.
היתה לי גם התלבטות לחפש עבודה בתחום אחר לחלוטין. אבל מה?? אין לי תואר במשהו אחר ואין לי ניסיון בתחום אחר ואני בטח לא אתחיל עכשיו למלצר או משהו כזה.
לעומת זאת, לעבוד במעבדה שקטה, בלי לראות לקוחות, בהחלט משהו שנשמע לי הרבה יותר מהנה (ואני דוקא זוכרת שכשעבדתי באותו מקום בו בנוסף חתכתי גם עדשות דווקא קיוויתי שיהיה לי כמה שיותר עבודות לחתוך ושיהיו כמה שיותר מאתגרות)
11 מרץ 2016, 00:39
rc4991 כתב:ואין עוד משרות חוץ מהשתיים שציינת?
yanay21 כתב:אני יודע שזה נשמע סופר עמוס, אבל אולי שווה לך לשלב משרה חלקית במקצוע הנוכחי(למקרה ותרצי להישאר) ביחד עם לימודים מסוג כלשהו?לא חייבים משהו של שלוש ארבע שנים, אפשר גם תעודה כלשהי.