כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

28 פברואר 2016, 18:19

shayD כתב:יוני, אשמח לקבל הסבר מפורט על השימושים של Matlab בחיים מחוץ לאקדמיה ולמה מלמדים אותה למול שפות אחרות. תודה.

זה מאוד משתנה מחברה לחברה.
פרופיל של חברה, שקרוב לוודאי אפשר למצוא בה שימוש נרחב יותר או פחות במטלב הוא:
- חברה שיש בה מצבור גדול של מהנדסים, שהם לא מהנדסי תוכנה
- חברה שיש בה קבוצת אלגוריתמיקה
- חברה גדולה ו/או עם יכולות פיננסיות רציניות (כי מטלב זה לא עסק זול)

בגדול, כמו באוניברסיטה, מטלב משמש לרוב כפלטפורמה לבדיקות היתכנות, לניסויים ולבניית פרוטוטייפים. מטלב כמעט ולא נמצא בשימוש נרחב כשפה אפליקטיבית (כלומר
לא בונים איתה אפליקציות למשתמשי קצה, אלא יותר למתכננים, למפתחים, למעבדות וכו').

היתרונות הגדולים של מטלב הם:
- שפה קלה ונוחה ללמידה
- יש לה בסיס משתמשים גדול מאוד, ואפשר לקבל המון עזרה ברשת
- הדוקומנטציה של מטלב (help)
- יכולות ה-debugging

השניים האחרונים הם ברמה אחרת לעומת רוב הדברים שיש בשוק, וזה אומר שאתה לא צריך תואר בהנדסת תוכנה ו-5 שנות נסיון, בשביל למצוא תקלות ובאגים בתכנה שלך או של מישהו אחר ולתקן אותם.

מקווה שזה עוזר ואם לא תמקד אותי עוד קצת.

28 פברואר 2016, 18:27

אני יודע שעובדים איתה המון במערכת הביטחון.

28 פברואר 2016, 18:59

jol9 כתב:
shayD כתב:יוני, אשמח לקבל הסבר מפורט על השימושים של Matlab בחיים מחוץ לאקדמיה ולמה מלמדים אותה למול שפות אחרות. תודה.

זה מאוד משתנה מחברה לחברה.
פרופיל של חברה, שקרוב לוודאי אפשר למצוא בה שימוש נרחב יותר או פחות במטלב הוא:
- חברה שיש בה מצבור גדול של מהנדסים, שהם לא מהנדסי תוכנה
- חברה שיש בה קבוצת אלגוריתמיקה
- חברה גדולה ו/או עם יכולות פיננסיות רציניות (כי מטלב זה לא עסק זול)

בגדול, כמו באוניברסיטה, מטלב משמש לרוב כפלטפורמה לבדיקות היתכנות, לניסויים ולבניית פרוטוטייפים. מטלב כמעט ולא נמצא בשימוש נרחב כשפה אפליקטיבית (כלומר
לא בונים איתה אפליקציות למשתמשי קצה, אלא יותר למתכננים, למפתחים, למעבדות וכו').

היתרונות הגדולים של מטלב הם:
- שפה קלה ונוחה ללמידה
- יש לה בסיס משתמשים גדול מאוד, ואפשר לקבל המון עזרה ברשת
- הדוקומנטציה של מטלב (help)
- יכולות ה-debugging

השניים האחרונים הם ברמה אחרת לעומת רוב הדברים שיש בשוק, וזה אומר שאתה לא צריך תואר בהנדסת תוכנה ו-5 שנות נסיון, בשביל למצוא תקלות ובאגים בתכנה שלך או של מישהו אחר ולתקן אותם.

מקווה שזה עוזר ואם לא תמקד אותי עוד קצת.

תודה רבה על הפירוט.
אני לומד הנדסה אזרחית והם אומרים שזה ישתלב לנו עם חישובי עומסים וכו'.

מוכר לך?

שוב תודה.

28 פברואר 2016, 19:59

התחום הזה לא מוכר לי, אבל מטלב בסופו של דבר זה מחשבון גדול, מורכב ומתוחכם, ככה שהוא יכול לשמש וגם משמש במגוון גדול
של תחומים, ואני מניח שגם בהנדסה אזרחית.

השאלה כאן היא אחרת - האם השימוש שלך בזה יהיה לצורך חישובים לטובת תרגילים באוניברסיטה, לפתח כלים או להשתמש בכלים שכבר פותחו.
כל אחד מהדברים האלה, דורש גישה אחרת למטלב ורמת ידע אחרת לגמרי (הרמה הכי גבוהה היא מן הסתם עבור לפתח כלים).

28 פברואר 2016, 23:16

jol9 כתב:התחום הזה לא מוכר לי, אבל מטלב בסופו של דבר זה מחשבון גדול, מורכב ומתוחכם, ככה שהוא יכול לשמש וגם משמש במגוון גדול

השאלה כאן היא אחרת - האם השימוש שלך בזה יהיה לצורך חישובים לטובת תרגילים באוניברסיטה, לפתח כלים או להשתמש בכלים שכבר פותחו.
כל אחד מהדברים האלה, דורש גישה אחרת למטלב ורמת ידע אחרת לגמרי (הרמה הכי גבוהה היא מן הסתם עבור לפתח כלים).

בעיקר לחשב מומנטי גזירה וכו'.
בגשרים למשל או מבנים מסובכים יותר.

השאלה שלי בגדול היא למה ללמד מאטלב למול c++ למשל וכמה באמת בחיים הלא אקדמיים משתמשים בזה.

28 פברואר 2016, 23:58

shayD כתב:
jol9 כתב:התחום הזה לא מוכר לי, אבל מטלב בסופו של דבר זה מחשבון גדול, מורכב ומתוחכם, ככה שהוא יכול לשמש וגם משמש במגוון גדול

בעיקר לחשב מומנטי גזירה וכו'.
בגשרים למשל או מבנים מסובכים יותר.

השאלה שלי בגדול היא למה ללמד מאטלב למול c++ למשל וכמה באמת בחיים הלא אקדמיים משתמשים בזה.

מטלב הרבה יותר קל ללמוד מאשר C++, אפשר הרבה יותר מהר להגיע לתוצאות. זה הרבה יותר מתאים למהנדסים שאין להם
כח להתעסק בהגדרות משתנים, פוינטרים, אובייקטים וכל מיני חארטות של SW.
לשמואל למשל לא הייתי מציע לבזבז את הזמן, כי הוא ילמד מספיק תכנות בתואר, אבל כל מהנדס צריך לדעת לתכנת ברמה מסויימת,
והכי קל לעשות את זה במטלב.

28 פברואר 2016, 23:58

MTA2311 כתב:אני יודע שעובדים איתה המון במערכת הביטחון.

וזה מתאים בול לקריטריונים שכתבתי...

29 פברואר 2016, 00:16

תודה רבה על המידע יוני!
שתיבדל לחיים ארוכים ;)

29 פברואר 2016, 00:18

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אני יודע שעובדים איתה המון במערכת הביטחון.

וזה מתאים בול לקריטריונים שכתבתי...

אכן.
המהנדסים אצלנו עפו על זה.

29 פברואר 2016, 00:41

shayD כתב:תודה רבה על המידע יוני!
שתיבדל לחיים ארוכים ;)

תמונה

10 מרץ 2016, 22:17

יש מצב לקבל כאן עזרה בהתלבטות מאוד משמעותית שיש לי?
אני אשתמש לרגע בפורום הזה כפסיכולוג.....
אזהרה מראש: מדובר בהרבה חפירות ואתם ממש לא צריכים לקרוא....

יש לי כרגע עבודה, בגדול אני לא סובלת אותה.
עקרונית אני לא סובלת את התחום הזה. אין לי כח יותר לראות אנשים, אין לי כוח יותר לנסות לשכנע אנשים לקנות משקפיים וזה לא מעניין אותי!!
אני לא טובה ואף פעם לא הייתי טובה בתחום המכירות ולא מעוניינת להיות טובה בזה, רק חבל שאחרי שמסיימים תואר מגלים שזה 90% מהמקצוע....

המשכורת שלי פר שעה היא סבירה ודי ממוצעת לפחות לאיזור ירושלים (בשאר המדינה אופטומטריסטים מרוויחים יותר, אבל אין לי עניין כרגע לעזוב את ירושלים), הבעיה היא שאני עובדת מעט מאוד של שעות כך שהמשכורת שלי יוצאת די עלובה בסופו של דבר.
הבעיה היא שלמרות שאני רוצה יותר כסף כמובן, אני לא מסוגלת להכיל עוד שעות וכל שעה נוספת גורמת לי להקיא.

הדילמה שלי היא שיש לי הצעה לעבודה אחרת שהיא בתחום אבל מדובר על הרבה יותר עבודה במעבדה ועל חיתוך (בתקווה של כמה שפחות לראות אנשים).
כמובן שהבעיה היא שמדובר על שכר נמוך יותר לשעה, כי טכנאי לא יכול לקבל אותו שכר של אופטומטריסט, מצד שני מדובר על יותר שעות ולכן לפי חישוב יוצא לי פלוס מינוס אותה משכורת בסוף חודש רק עם יותר שעות עבודה (ייאמר שאני לא בנאדם שאוהב לעבוד בכללי).
באחד העבודות הקודמות שלי יצא לי בין היתר גם לחתוך עדשות במעבדה ודי אהבתי את זה - היה סוג של ריפוי בעיסוק בשבילי, כך שאני לא רואה את עצמי בהכרח רוצה להתאבד בסוף יום למרות שמדובר ביותר שעות עבודה.
הבעיה היא שאני מרגישה כאילו אני פשוט הולכת אחורה במקום להתקדם ושזה עבודה שהיא מתחת להשכלה שלי עם שכר שלא ממש מתאים לזה שבכל זאת השקעתי 4 שנות לימוד, הוצאתי תואר, עברתי את כל בחינות ההסמכה של משרד בריאות וקיבלתי רישיון וצברתי כבר כמה וכמה שנות ניסיון בתחום.

ייאמר גם שאין לי כרגע עניין לעשות הסבה בעיקר כי אין לי מושג למה וכי אין לי כוח ועצבים עכשיו להתחיל ללמוד משהו חדש.

אגב, יש לי גם אופציה לבקש מהבוס הנוכחי שלי העלאה ויש אפילו סיכוי שהוא יסכים, אבל זה עדיין לא פותר לי את העניין של הסבל המתמשך שלי מהעבודה.
זה ברמה של חוסר רצון לצאת מהבית לעבודה כל ים ורק לספור את הדקות עד לסוף היום ולחכות ליום אחד החופשי שיש לי בשבוע (כמו שאמרתי - מעט שעות שבועיות).

בקיצור אני מתחרפנת כבר מההתלבטויות אז החלטתי לתת לאחרים לסבול איתי ולחפור לכם כאן בתור הפסיכולוגים הפרטיים שלי.... :rose

10 מרץ 2016, 22:34

קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
את יכולה אולי לבדוק עוד עבודות בירושלים בתחום? לדעתי כדאי לך להישאר בינתיים בעבודה, תוך כדי לחפש עוד אופציות, להשוות ביניהן ורק אז לבחור
עם הידע והניסיון שלך אני מאמין שאת יכולה להשיג עוד עבודות וכאלה שלא "יקחו אותך אחורה"

10 מרץ 2016, 22:41

rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)
את יכולה אולי לבדוק עוד עבודות בירושלים בתחום? לדעתי כדאי לך להישאר בינתיים בעבודה, תוך כדי לחפש עוד אופציות, להשוות ביניהן ורק אז לבחור
עם הידע והניסיון שלך אני מאמין שאת יכולה להשיג עוד עבודות וכאלה שלא "יקחו אותך אחורה"

תודה.
אני יכולה למצוא עוד עבודה בתחום. המקום שהתראיינתי אליו היום צריכים גם אופטומטריסטים ואני יכולה לעבוד אצלם כאופטומטריסטית עם פחות או יותר אותו שכר (אולי קצת יותר אם אתעקש) ואותם שעות שיש לי היום אבל אז לא עשיתי כלום בעצם.
הם בעצמם היו מופתעים ממני ולא לגמרי ידעו איך לאכול אותי....

10 מרץ 2016, 22:45

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:קודם כל את מוזמנת תמיד לשתף, עצם השיתוף מקל קצת את המצב (אני בעצמי מתלבט אם להישאר בעבודה שהתחלתי לפני חודש)

תודה.
אני יכולה למצוא עוד עבודה בתחום. המקום שהתראיינתי אליו היום צריכים גם אופטומטריסטים ואני יכולה לעבוד אצלם כאופטומטריסטית עם פחות או יותר אותו שכר (אולי קצת יותר אם אתעקש) ואותם שעות שיש לי היום אבל אז לא עשיתי כלום בעצם.

ויש רק את שני התפקידים האלה שציינת בתחום?
אגב, אולי האוכלוסיה במקום שאת עובדת בו יותר "מעצבנת" ובמקום אחר יהיו לך אנשים שיהיה לך קל יותר לעבוד מולם? ואיך את עם הבוס שלך והחברים לעבודה אם אפשר לשאול?

10 מרץ 2016, 22:50

אני אתחיל בזה שאני מבינה אותך לגמרי כי אני לא הייתי מסוגלת לעבוד בתחום המכירות

עכשיו אני אגיד שכולנו פה יודעים כמה לא קל להתפרנס בארץ הזאת ואשאל אותך איך תרגישי אם תישארי באותה עבודה אבל עם תוספת במשכורת
כשתסתכלי בסוף החודש בתלוש, את רואה אותך מרגישה יותר מעודדת? שזה היה שווה את זה?

אולי באמת יתאים לך העבודה השנייה אבל זה יותר שעות
את באמת רוצה שרוב השבוע שלך יילך על עבודה? וגם לא תרוויחי יותר

ודבר אחרון, אני יודעת שזה קשה לעשות חישוב מסלול מחדש אחרי שהשקעת כל כך הרבה, אבל אולי יש מצב שמה שאת צריכה זה בכלל קריירה אחרת ואם כן, אז עדיף שזה יקרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים

10 מרץ 2016, 23:02

rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:

תודה.

אגב, אולי האוכלוסיה במקום שאת עובדת בו יותר "מעצבנת" ובמקום אחר יהיו לך אנשים שיהיה לך קל יותר לעבוד מולם? ואיך את עם הבוס שלך והחברים לעבודה אם אפשר לשאול?

דווקא אוכלוסייה טובה יחסית, אחד השכונות הטובות של העיר.
ותאמין לי שכבר עברתי בכמה וכמה מקומות עבודה (ולא רק בירושלים) וזה בעיקר סוג העבודה עצמה שאין לי יותר ראש אליה.
וכן, יש לי גם בוס לא קל עם יותר מידי שריטות בראש שצריך לדעת לסבול אותו וזה לא קל (למרות שהוא עצמו מודע לזה אבל לא מסוגל לשנות). ייאמר לזכותו שמהרבה בחינות הוא מאוד הגון וישר ולא מחפש לדפוק את העובדים שלו.
ואני מודה שיכול להיות שחלק גדול מהקושי שלי נובע גם ממנו ומהעבודה איתו. אבל יש לי בלי קשר מיאוס עצום מהתחום הזה, אני לא מסוגלת יותר לטפל באנשים, לא רוצה לעשות בדיקות, לא מעניין אותי לשמוע ת'צרות שלהם ובטח שלא רוצה לשפוך זיעה בלשכנע אותם לקנות כמה שיותר משקפיים.
היתה לי גם התלבטות לחפש עבודה בתחום אחר לחלוטין. אבל מה?? אין לי תואר במשהו אחר ואין לי ניסיון בתחום אחר ואני בטח לא אתחיל עכשיו למלצר או משהו כזה.

לעומת זאת, לעבוד במעבדה שקטה, בלי לראות לקוחות, בהחלט משהו שנשמע לי הרבה יותר מהנה (ואני דוקא זוכרת שכשעבדתי באותו מקום בו בנוסף חתכתי גם עדשות דווקא קיוויתי שיהיה לי כמה שיותר עבודות לחתוך ושיהיו כמה שיותר מאתגרות)

10 מרץ 2016, 23:14

Holiday_Armadillo כתב:אני אתחיל בזה שאני מבינה אותך לגמרי כי אני לא הייתי מסוגלת לעבוד בתחום המכירות

עכשיו אני אגיד שכולנו פה יודעים כמה לא קל להתפרנס בארץ הזאת ואשאל אותך איך תרגישי אם תישארי באותה עבודה אבל עם תוספת במשכורת
כשתסתכלי בסוף החודש בתלוש, את רואה אותך מרגישה יותר מעודדת? שזה היה שווה את זה?

אולי באמת יתאים לך העבודה השנייה אבל זה יותר שעות
את באמת רוצה שרוב השבוע שלך יילך על עבודה? וגם לא תרוויחי יותר

ודבר אחרון, אני יודעת שזה קשה לעשות חישוב מסלול מחדש אחרי שהשקעת כל כך הרבה, אבל אולי יש מצב שמה שאת צריכה זה בכלל קריירה אחרת ואם כן, אז עדיף שזה יקרה עכשיו ולא בעוד 10 שנים

בקשר למשפט האחרון, זה משהו שאני כבר יודעת הרבה זמן (וזה משהו אגב שכ90% מהאופטומטריסטים מרגישים, כמעט כולם שונאים את העבודה הזו).
אני לגמרי הייתי שמחה להתחיל קריירה אחרת, הבעיה היא מה? אני כבר שנים מתחבטת בשאלה הזו.
חוץ מזה שזה ידרוש ממני עכשיו שוב לימודים ולזה ממש אין לי ראש עכשיו.

לגבי התוספת במשכורת, ברור שזה יעודד אותי, אבל זה לא יוריד מהסבל שיש לי מהתחום.
עבדתי למשל בעבר באחד הרשתות הגדולות ולא בירושלים כך שגם שילמו לי יותר וגם עם יותר שעות כך שתלוש המשכורת שלי בהחלט היה נאה ומאוד מספק, אבל גם אז לא היה לי טוב וחוץ מזה שהיה לי הקושי של המעבר לעיר אחרת ותחושת בדידות כך שרציתי לחזור לירושלים למרות שידעתי שכאן מרוויחים פחות.

אבל כן, בעיקרון העלאה אפשרית למשכורת הנוכחית רק תגביר את הדילמה ואת כאב הראש שלי....

10 מרץ 2016, 23:20

אני יודע שזה נשמע סופר עמוס, אבל אולי שווה לך לשלב משרה חלקית במקצוע הנוכחי(למקרה ותרצי להישאר) ביחד עם לימודים מסוג כלשהו?לא חייבים משהו של שלוש ארבע שנים, אפשר גם תעודה כלשהי.
נערך לאחרונה על ידי yanay21 בתאריך 10 מרץ 2016, 23:23, נערך פעם אחת בסך הכל.

10 מרץ 2016, 23:21

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:

תודה.

דווקא אוכלוסייה טובה יחסית, אחד השכונות הטובות של העיר.
ותאמין לי שכבר עברתי בכמה וכמה מקומות עבודה (ולא רק בירושלים) וזה בעיקר סוג העבודה עצמה שאין לי יותר ראש אליה.
וכן, יש לי גם בוס לא קל עם יותר מידי שריטות בראש שצריך לדעת לסבול אותו וזה לא קל (למרות שהוא עצמו מודע לזה אבל לא מסוגל לשנות). ייאמר לזכותו שמהרבה בחינות הוא מאוד הגון וישר ולא מחפש לדפוק את העובדים שלו.
ואני מודה שיכול להיות שחלק גדול מהקושי שלי נובע גם ממנו ומהעבודה איתו. אבל יש לי בלי קשר מיאוס עצום מהתחום הזה, אני לא מסוגלת יותר לטפל באנשים, לא רוצה לעשות בדיקות, לא מעניין אותי לשמוע ת'צרות שלהם ובטח שלא רוצה לשפוך זיעה בלשכנע אותם לקנות כמה שיותר משקפיים.
היתה לי גם התלבטות לחפש עבודה בתחום אחר לחלוטין. אבל מה?? אין לי תואר במשהו אחר ואין לי ניסיון בתחום אחר ואני בטח לא אתחיל עכשיו למלצר או משהו כזה.

לעומת זאת, לעבוד במעבדה שקטה, בלי לראות לקוחות, בהחלט משהו שנשמע לי הרבה יותר מהנה (ואני דוקא זוכרת שכשעבדתי באותו מקום בו בנוסף חתכתי גם עדשות דווקא קיוויתי שיהיה לי כמה שיותר עבודות לחתוך ושיהיו כמה שיותר מאתגרות)

ואין עוד משרות חוץ מהשתיים שציינת?

11 מרץ 2016, 00:39

rc4991 כתב:ואין עוד משרות חוץ מהשתיים שציינת?

בעיקרון מבחינתי יש משרה אחת - אופטומטריסטית.
מה עוד אפשר לעשות בתחום האופטיקה? להיות מוכרת וטכנאי שבזה תכלס לא צריך הרבה הכשרה (אולי בשביל להיות טכנאי צריך קצת יותר אבל יש לי כבר קצת נסיון).
בעיקרון חנויות פרטיות נותנות לאופטומטריסטים שלהם לעשות הכל כי כמה כבר עובדים הם יכולים להעסיק?
אז גם אם תעשה בדיקות סופר מקצועיות וטובות, זה לא מספיק אם בסופו של דבר הלקוח לא קנה כלום ולא הכניס כסף לחנות כי זה מה שחשוב לבעל המקום בשורה התחתונה, וזה חלק חשוב מאוד בלהיות אופטומטריסט, וזה אני לא טובה ואין לי רצון להיות טובה בזה. ואפילו אם יש בחוץ מוכר עדיין למי שעושה את הבדיקה יש אחריות מאוד גדולה על המכירה.

yanay21 כתב:אני יודע שזה נשמע סופר עמוס, אבל אולי שווה לך לשלב משרה חלקית במקצוע הנוכחי(למקרה ותרצי להישאר) ביחד עם לימודים מסוג כלשהו?לא חייבים משהו של שלוש ארבע שנים, אפשר גם תעודה כלשהי.

זה משהו שחשבתי עליו, אבל שוב, ללמוד מה?? אין לי שום כיוון.....
נושא נעול