MTA2311 כתב:לא אמרתי שחיל האוויר שלהם מתקדם, אמרתי שהוא קיים. חיל הים שלהם לא רע בכלל.
כמו שאמרתי, הסיטואציה היחידה שבה נראה מערכה מול איראן ישירות, היא אם נתקוף את מתקני הגרעין. ואז תראה איזה תועלת הם ישיגו עם 500 טקק מדוייקים שיכולים לפגוע ישירות בבית שלך אם הם רק יחליטו. להשוות את היכולת הזאת למה שהיה במלחנת המפרץ זאת בדיחה.
בכל מקרה, כן, האיום מאיראן כרגע הוא לא במערכה ישירה מולה וגם לא סוגיית הגרעין. הבעיה היא התמיכה בחזבאללה ובטרור נגד ישראל. איום קיומי היא בטח לא.
אני גר ליד הקריה, אז סביר להניח שאני אהיה הראשון לחטוף אם זה יקרה. נגיד שזה יקרה, מה תהיה התגובה של ישראל? הם יוכלו לעמוד בתגובה כזו? הם יוכלו לעמוד בהרס של מתקני הפקת הנפט שלהם? גם הרי השקיעו הון בחץ שאמור ליירט טילים כאלה ואני משער ששיעור היירוט בכל השכבות לא יהיה אפס. אני גם לא הייתי מזלזל במה שהיה במלחמת המפרץ. אם אני לא טועה נורו משהו כמו 40 טילים על ישראל ואלו היו טילים עם ראש של איזה טון שהפילו בניינים שלמים.
איך שלא תהפוך את זה, מהלך של ירי טילים ישיר מאיראן על ישראל הוא מהלך לא רציונלי והנזק הפוטנציאלי לאיראן הוא גדול בהרבה. לא צריך פצצות גרעין בשביל להשמיד את איראן. מספיק להרוס להם את מתקני הנפט ואולי עוד כמה תחנות כוח בשביל שזה יהיה הסוף של המדינה הזו. הם תלויים לחלוטין בהפקת הנפט בשביל להאכיל את האוכלוסיה שלהם.
אני חושב שיש לנו הסטוריה של בערך 40 שנה בשביל להבין איך המשטר האיראני חושב ופועל. כמו שאמרת במשפט האחרון - הם לא יוצאים למלחמות ישירות - הם משתמשים בארגוני חסות.