הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מאי 2015, 20:43

MTA2311 כתב:לא אמרתי שחיל האוויר שלהם מתקדם, אמרתי שהוא קיים. חיל הים שלהם לא רע בכלל.
כמו שאמרתי, הסיטואציה היחידה שבה נראה מערכה מול איראן ישירות, היא אם נתקוף את מתקני הגרעין. ואז תראה איזה תועלת הם ישיגו עם 500 טקק מדוייקים שיכולים לפגוע ישירות בבית שלך אם הם רק יחליטו. להשוות את היכולת הזאת למה שהיה במלחנת המפרץ זאת בדיחה.

בכל מקרה, כן, האיום מאיראן כרגע הוא לא במערכה ישירה מולה וגם לא סוגיית הגרעין. הבעיה היא התמיכה בחזבאללה ובטרור נגד ישראל. איום קיומי היא בטח לא.

אני גר ליד הקריה, אז סביר להניח שאני אהיה הראשון לחטוף אם זה יקרה. נגיד שזה יקרה, מה תהיה התגובה של ישראל? הם יוכלו לעמוד בתגובה כזו? הם יוכלו לעמוד בהרס של מתקני הפקת הנפט שלהם? גם הרי השקיעו הון בחץ שאמור ליירט טילים כאלה ואני משער ששיעור היירוט בכל השכבות לא יהיה אפס. אני גם לא הייתי מזלזל במה שהיה במלחמת המפרץ. אם אני לא טועה נורו משהו כמו 40 טילים על ישראל ואלו היו טילים עם ראש של איזה טון שהפילו בניינים שלמים.

איך שלא תהפוך את זה, מהלך של ירי טילים ישיר מאיראן על ישראל הוא מהלך לא רציונלי והנזק הפוטנציאלי לאיראן הוא גדול בהרבה. לא צריך פצצות גרעין בשביל להשמיד את איראן. מספיק להרוס להם את מתקני הנפט ואולי עוד כמה תחנות כוח בשביל שזה יהיה הסוף של המדינה הזו. הם תלויים לחלוטין בהפקת הנפט בשביל להאכיל את האוכלוסיה שלהם.

אני חושב שיש לנו הסטוריה של בערך 40 שנה בשביל להבין איך המשטר האיראני חושב ופועל. כמו שאמרת במשפט האחרון - הם לא יוצאים למלחמות ישירות - הם משתמשים בארגוני חסות.
roy1000

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 01 מאי 2015, 21:35

לאירנים אין 500 טילים שמגיעים לישראל אולי כמה עשרות ,וזו הסיבה העיקרית שהם חימשו כך את חיזבאללה .

יש הבדל בין פאג'ר וזילזאל לביין השיהאב והסקאד שבידיי האירנים עצמם .

גם במלחמת לבנון 2 היו בידיי חיזבאללה כמה עשרות טילים ממשפחת הזילזאל ופאג'רים משופרים אך ישראל ידעה היכן הם מוחזקים וחיסלה אותם במכת הפתיחה בערב הראשון של המילחמה ההיא .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2015, 21:56

יש להם 500 שהאב 3. ייתכן שלא כולם תקינים, אבל לא לוקחים את זה בחשבון בהערכות.
הסיבה העיקרית לחימוש של חזבאללה, זה שחזבאללה הוא ארגון טרור שיושב לנו על הגבול, ולא מדינה עם 80 מיליון תושבים.

לא מבין איך המשפט האחרון שלך רלוונטי. אתה חושב שנוכל להשמיד להם מלאי טילים שפרוס בכל רחבי המדינה במטס הראשון? אז לא...
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מאי 2015, 21:57

מקאדו 3 כתב:לאירנים אין 500 טילים שמגיעים לישראל אולי כמה עשרות ,וזו הסיבה העיקרית שהם חימשו כך את חיזבאללה

השאלה היא מה זה משנה? האיראנים לא נלחמים בעצמם. היו להם המון הזדמנויות למלחמות והם תמיד נסוגו. איראן היא מדינה פגיעה והם יודעים את זה. מלחמות ישירות זה פשוט לא הדרך שלהם.
roy1000

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 01 מאי 2015, 22:19

500 שיהאב 3 ? מאיפה הבאת את זה ? זה מספר מופרך לחלוטין , לא כל מה שמוגדר טיל ארוך טווח הוא שיהאב או סקאד .

בכלל נראה לי שקצת מפריזים בהערכת כוחם של האירנים .

והחץ 3 אמור להיתמודד לא רע עם האיום הזה , כשאתה מדבר על 500 שיהאבים אתה כולל בתוכם גם את הזיזאל לסוגיו כנראה ואני חושב שהטיל הזה לא מגיע מאיראן לישראל ומלבנון חיל האוויר כבר הוכיח שהוא כן יכול לפגוע ביכולות הללו באופן קריטי בתחעלת מלחמת לבנון 2 .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2015, 23:08

לא.. 500 שהאב 3 ושהאב 3 משופר. אלה המספרים במערכת היום.
לטפל באיום הזה כשהוא בלבנון זה הרבה יותר פשוט מאשר שהוא באיראן. גם מבחינת המרחק וגם מבחינת יכולות הנ"מ.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מאי 2015, 23:24

MTA2311 כתב:לא.. 500 שהאב 3 ושהאב 3 משופר. אלה המספרים במערכת היום.
לטפל באיום הזה כשהוא בלבנון זה הרבה יותר פשוט מאשר שהוא באיראן. גם מבחינת המרחק וגם מבחינת יכולות הנ"מ.

ואתה אומר שהמספרים של 90% יירוט שטוענים במערכת הבטחון לגבי החץ מול הטילים האלה הם לא נכונים? הרי השקיעו מליארדים בפיתוח החץ בדיוק בשביל זה. אם מצליחים ליירט טילים שעפים פחות מדקה, אני לא מבין למה שלא יצליחו ליירט טיל שנמצא באוויר חמש דקות לפחות ובקלות אפשר לחשב את המסלול שלו.

ירי של טילים ישירות מאיראן לישראל זה צעד התאבדותי של איראן, ואם יש משהו שאנחנו יודעים על האיראנים זה שהם לא מתאבדים, לפחות לא בעצמם.
roy1000

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 01 מאי 2015, 23:33

500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2015, 23:36

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:לא.. 500 שהאב 3 ושהאב 3 משופר. אלה המספרים במערכת היום.

ואתה אומר שהמספרים של 90% יירוט שטוענים במערכת הבטחון לגבי החץ מול הטילים האלה הם לא נכונים? הרי השקיעו מליארדים בפיתוח החץ בדיוק בשביל זה. אם מצליחים ליירט טילים שעפים פחות מדקה, אני לא מבין למה שלא יצליחו ליירט טיל שנמצא באוויר חמש דקות לפחות ובקלות אפשר לחשב את המסלול שלו.

ירי של טילים ישירות מאיראן לישראל זה צעד התאבדותי של איראן, ואם יש משהו שאנחנו יודעים על האיראנים זה שהם לא מתאבדים, לפחות לא בעצמם.

אני אומר שהחץ עוד לא מבצעי... כרגע הכל ספקולציות.
זה צעד התאבדותי אם הם יעשו את זה בלי סיבה, מראש דיברנו על תגובה לתקיפה ישראלית. כמובן שאחרת זה לא יקרה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2015, 23:39

מקאדו 3 כתב:500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .

זה מה שעשיתי ב5 שנים האחרונות...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מאי 2015, 23:45

MTA2311 כתב:אני אומר שהחץ עוד לא מבצעי... כרגע הכל ספקולציות.
זה צעד התאבדותי אם הם יעשו את זה בלי סיבה, מראש דיברנו על תגובה לתקיפה ישראלית. כמובן שאחרת זה לא יקרה.

החץ לא מבצעי איזה עשור? אפילו החץ' 2 אמור להיות מצבעי כבר כמה שנים...
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 מאי 2015, 23:54

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אני אומר שהחץ עוד לא מבצעי... כרגע הכל ספקולציות.

החץ לא מבצעי איזה עשור? אפילו החץ' 2 אמור להיות מצבעי כבר כמה שנים...

הרלוונטי לשהאב הוא החץ 2, ועם כל הניסויים המוצלחים שעשו בו, היה רק אחד או 2 בטיל שמדמה את השאהב. זה לא מספיק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מאי 2015, 00:05

מקאדו 3 כתב:500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .

הטילים האלה לא ממש יקרים. ברשת אומרים משהו כמו 100K לטיל.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מאי 2015, 00:16

roy1000 כתב:

הטילים האלה לא ממש יקרים. ברשת אומרים משהו כמו 100K לטיל.

זה גם ייצור עצמי. לא כזה סיפור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מאי 2015, 18:43

הנה משהו שקרוב לוודאי לא יהיה אפשר לכתוב בעוד כמה שנים:

מכל הרשימה המופרכת, הבזבזנית, המושחתת והחצופה של הכניעה לחרדים, יש סעיף אחד שמזדקר לעין. אני לא מדבר על העלאת קצבאות הילדים, שאפשר לטעון שהיא הכרחית לצמצום העוני, ואפילו לא על חוק נהרי השערורייתי שמכריח לתקצב מוסדות חינוך חרדיים פרטיים שלא מלמדים את הילדים מתמטיקה. או לשון.
אני מדבר על "תבוטל ההעדפה בתעריפי מעונות יום לזוגות שבהם שני ההורים עובדים (מיצוי כוח השתכרות)".
תנו לי לתרגם. משפחה קשת יום. שני ההורים עובדים. עד מאוחר. משתכרים מעט. הילדים הולכים למעון. האבא או האמא רצים למעון להוציא את הילדים מאוחר, כל יום. באה הממשלה החדשה ויורקת על האנשים האלה בפרצוף. היא אומרת: מעונות היום, שנועדו לשרת אנשים עובדים (חילונים או חרדים) ובכך לסייע להם להתפרנס וגם לקדש את ערך העבודה (כן, זה ערך, או לפחות היה כזה במדינת ישראל), הם יהיו מיועדים כעת גם למשפחות שבהן לפחות אחד ההורים לא עובד. מרצון. מרצון. לדוגמה: הבעל אברך ורעייתו עובדת. או הבעל עובד ורעייתו לא. אני מביא את הדוגמאות האלה כי מי שקידם את העיוות החדש הם החרדים, והם עשו את זה בדיוק בגלל מה שאתם חושבים. אבל מעונות היום לא נועדו לשמר תפיסות פנאטיות מסוימות בתוך היהדות שאינן רוצות שאישה תעבוד, ומעונות יום לא נועדו לווודא שיהיה נוח לבחורי ישיבה.
אבל מה זה חשוב. באותה מידה הממשלה מתחייבת להעביר חוק עוקף בג"צ כדי שתלמידי ישיבה יקבלו הבטחת הכנסה. הבטחת הכנסה, בתכליתה, מיועדת למי שרוצה לעבוד ואינו יכול. נכה 100 אחוז לדוגמה. האנשים הכי מסכנים בחברה הישראלית. הבטחת ה כ נ ס ה. עכשיו הופכים את תכלית המוסד הזה על הראש; הבטחת שחדונים. שהושגו במו"מ עם עבריין מורשע שישב בכלא. על שוחד, אגב.
אחרי שנתיים של הפוגה קלה, ביזתו של מעמד הביניים מתחדשת ובמלוא העוז. תזכרו את זה כשיגידו לכם במלחמה הבאה שלא היה מספיק תקציב למעילי רוח לטנקים או לעוד מקלטים, וכשהמסים יעלו. מעמד הביניים רזה וכחוש, הוא לא יוכל להמשיך לפרנס את כל ההשתוללות הזו.

לא, אני לא יודע מה הרצוג היה נותן להם. ולא אכפת לי. הייתי כותב את אותו הדבר: כל הרשימה המופרכת הזו ממחישה את הדרך בה סקטורים ומובארקים משתפים פעולה על חשבון הישראלי העובד, הרגיל, החילוני או הדתי, הערבי או היהודי, האשכנזי או המזרחי. אם לנתניהו היה עוד קצת אכפת, נתניהו שמבין היטב בכלכלה ויש לו נאום מוכן על תקציבי העברה, הוא היה בקלות מציע להרצוג את חצי המלכות ורוטציה בשנה האחרונה כדי למנוע את סחיטתו. ואני כותב את זה כמי שמתנגד לאחדות. אבל נתניהו לא מאמין יותר בערכים. הוא מאמין בכתובת. והכתובת היא רחוב בלפור בירושלים.
יש איזה טרנד כזה של "זה הבחירות וככה יצא ואין מה לעשות". יש מה לעשות. דבר ראשון להבין את הביזה. דבר שני לכעוס. דבר שלישי לזכור. ואז לעשות.

מצורפת רשימת הכניעה לחרדים, בגרפיקה מתוך גלובס. לגזור ולשמור.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 02 מאי 2015, 21:35

roy1000 כתב:הנה משהו שקרוב לוודאי לא יהיה אפשר לכתוב בעוד כמה שנים:

מכל הרשימה המופרכת, הבזבזנית, המושחתת והחצופה של הכניעה לחרדים, יש סעיף אחד שמזדקר לעין. אני לא מדבר על העלאת קצבאות הילדים, שאפשר לטעון שהיא הכרחית לצמצום העוני, ואפילו לא על חוק נהרי השערורייתי שמכריח לתקצב מוסדות חינוך חרדיים פרטיים שלא מלמדים את הילדים מתמטיקה. או לשון.
אני מדבר על "תבוטל ההעדפה בתעריפי מעונות יום לזוגות שבהם שני ההורים עובדים (מיצוי כוח השתכרות)".
תנו לי לתרגם. משפחה קשת יום. שני ההורים עובדים. עד מאוחר. משתכרים מעט. הילדים הולכים למעון. האבא או האמא רצים למעון להוציא את הילדים מאוחר, כל יום. באה הממשלה החדשה ויורקת על האנשים האלה בפרצוף. היא אומרת: מעונות היום, שנועדו לשרת אנשים עובדים (חילונים או חרדים) ובכך לסייע להם להתפרנס וגם לקדש את ערך העבודה (כן, זה ערך, או לפחות היה כזה במדינת ישראל), הם יהיו מיועדים כעת גם למשפחות שבהן לפחות אחד ההורים לא עובד. מרצון. מרצון. לדוגמה: הבעל אברך ורעייתו עובדת. או הבעל עובד ורעייתו לא. אני מביא את הדוגמאות האלה כי מי שקידם את העיוות החדש הם החרדים, והם עשו את זה בדיוק בגלל מה שאתם חושבים. אבל מעונות היום לא נועדו לשמר תפיסות פנאטיות מסוימות בתוך היהדות שאינן רוצות שאישה תעבוד, ומעונות יום לא נועדו לווודא שיהיה נוח לבחורי ישיבה.
אבל מה זה חשוב. באותה מידה הממשלה מתחייבת להעביר חוק עוקף בג"צ כדי שתלמידי ישיבה יקבלו הבטחת הכנסה. הבטחת הכנסה, בתכליתה, מיועדת למי שרוצה לעבוד ואינו יכול. נכה 100 אחוז לדוגמה. האנשים הכי מסכנים בחברה הישראלית. הבטחת ה כ נ ס ה. עכשיו הופכים את תכלית המוסד הזה על הראש; הבטחת שחדונים. שהושגו במו"מ עם עבריין מורשע שישב בכלא. על שוחד, אגב.
אחרי שנתיים של הפוגה קלה, ביזתו של מעמד הביניים מתחדשת ובמלוא העוז. תזכרו את זה כשיגידו לכם במלחמה הבאה שלא היה מספיק תקציב למעילי רוח לטנקים או לעוד מקלטים, וכשהמסים יעלו. מעמד הביניים רזה וכחוש, הוא לא יוכל להמשיך לפרנס את כל ההשתוללות הזו.

לא, אני לא יודע מה הרצוג היה נותן להם. ולא אכפת לי. הייתי כותב את אותו הדבר: כל הרשימה המופרכת הזו ממחישה את הדרך בה סקטורים ומובארקים משתפים פעולה על חשבון הישראלי העובד, הרגיל, החילוני או הדתי, הערבי או היהודי, האשכנזי או המזרחי. אם לנתניהו היה עוד קצת אכפת, נתניהו שמבין היטב בכלכלה ויש לו נאום מוכן על תקציבי העברה, הוא היה בקלות מציע להרצוג את חצי המלכות ורוטציה בשנה האחרונה כדי למנוע את סחיטתו. ואני כותב את זה כמי שמתנגד לאחדות. אבל נתניהו לא מאמין יותר בערכים. הוא מאמין בכתובת. והכתובת היא רחוב בלפור בירושלים.
יש איזה טרנד כזה של "זה הבחירות וככה יצא ואין מה לעשות". יש מה לעשות. דבר ראשון להבין את הביזה. דבר שני לכעוס. דבר שלישי לזכור. ואז לעשות.

מצורפת רשימת הכניעה לחרדים, בגרפיקה מתוך גלובס. לגזור ולשמור.

מסכים מאוד עם הנכתב. מעניין לראות שגם הוא כתב את מה שכתבנו כאן לפני כן וזה שאין סימן לערכים יותר אצל נתניהו אלה הכל הצטמצם לרצון להיות ראש הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מאי 2015, 23:19

toja27 כתב:מסכים מאוד עם הנכתב. מעניין לראות שגם הוא כתב את מה שכתבנו כאן לפני כן וזה שאין סימן לערכים יותר אצל נתניהו אלה הכל הצטמצם לרצון להיות ראש הממשלה.

זו בדיוק מהות הבעיה. לאיש הזה לא אכפת מכלום חוץ מלהישאר בשלטון והוא מוכן לשרוף את המדינה בשביל שזה יקרה.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 03 מאי 2015, 00:28

גם אותי מבאס שהחרדים בקואליציה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 03 מאי 2015, 08:52

roy1000 כתב:
toja27 כתב:מסכים מאוד עם הנכתב. מעניין לראות שגם הוא כתב את מה שכתבנו כאן לפני כן וזה שאין סימן לערכים יותר אצל נתניהו אלה הכל הצטמצם לרצון להיות ראש הממשלה.

זו בדיוק מהות הבעיה. לאיש הזה לא אכפת מכלום חוץ מלהישאר בשלטון והוא מוכן לשרוף את המדינה בשביל שזה יקרה.

גם לך לא אכפת מכלום ... וזה כולל לקלל לגדף לזרוק משפטים חסרי אחריות ונוטפיי שינאה ורוע כלפיי ראש הממשלה שאין להם כל קשר למציאות , תמשיך להשתחוות לכל אלה שמבטיחים לך 'שלום וביטחון ' ויילכו יום אחרי בחירות ובאמת ימכרו את המדינה תמורת הסכמים שאפשר לנגב איתם ...

השיטה דפוקה וזה מה שגורם לסחטנות וויתורים זה ממש לא אומר שראש הממשלה מוכן שהמדינה תישרף בשביל כסא , זו הסתה נבזית אבל כנראה שלך ולחושבים כמוך מותר להגיד הכל , ההפסד בבחירות באמת העביר חלק מהמחנה המפסיד על דעתו ...
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 09:11

מקאדו 3 כתב:גם לך לא אכפת מכלום ... וזה כולל לקלל לגדף לזרוק משפטים חסרי אחריות ונוטפיי שינאה ורוע כלפיי ראש הממשלה שאין להם כל קשר למציאות , תמשיך להשתחוות לכל אלה שמבטיחים לך 'שלום וביטחון ' ויילכו יום אחרי בחירות ובאמת ימכרו את המדינה תמורת הסכמים שאפשר לנגב איתם ...

השיטה דפוקה וזה מה שגורם לסחטנות וויתורים זה ממש לא אומר שראש הממשלה מוכן שהמדינה תישרף בשביל כסא , זו הסתה נבזית אבל כנראה שלך ולחושבים כמוך מותר להגיד הכל , ההפסד בבחירות באמת העביר חלק מהמחנה המפסיד על דעתו ...

אם לא היה לי אכפת אז הייתי יושב בשקט לא? הלוואי ומה שהייתי אומר לא היה קשור למציאות. אם זה היה נכון, אז היה הסכם קואליציוני אחר לגמרי. לא ראיתי אף אחד שמבטיח שלום ובטחון. אני גם לא חושב ש"שלום" זה משהו ריאלי (וגם אם אין שלום לא צריך לרוץ למדינה דו-לאומית) כרגע.

מה שדפוק זה ראש הממשלה. הלוואי והוא היה פשוט "מוכן שהמדינה תישרף" במין צורה פאסיבית. הבעיה היא שהוא אקטיבי מאוד בלגרום נזקים, בין אם זה הריצה הצבועה לקונגרס (שכצפוי נגמרה רק בנזק ואפס הישגים), הבחירות המיותרות, ועכשיו הסכמים קואליציוניים שערורייתיים וחסרי תקדים. האיש הזה הוא האיש הכי שפל והכי דוחה שאי פעם היה בפוליטיקה הישראלית. אין לו שום ערכים, שום אג'נדה, שום רצון להיטיב עם המדינה או האזרחים. כלום. רק שכרון כוח ורצון מטורף להישאר בשלטון וכמו שראינו במערכת הבחירות האחרונה, כל האמצעים כשרים ולא משנה מה המחיר.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 03 מאי 2015, 09:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים