01 מאי 2015, 20:43
MTA2311 כתב:לא אמרתי שחיל האוויר שלהם מתקדם, אמרתי שהוא קיים. חיל הים שלהם לא רע בכלל.
כמו שאמרתי, הסיטואציה היחידה שבה נראה מערכה מול איראן ישירות, היא אם נתקוף את מתקני הגרעין. ואז תראה איזה תועלת הם ישיגו עם 500 טקק מדוייקים שיכולים לפגוע ישירות בבית שלך אם הם רק יחליטו. להשוות את היכולת הזאת למה שהיה במלחנת המפרץ זאת בדיחה.
בכל מקרה, כן, האיום מאיראן כרגע הוא לא במערכה ישירה מולה וגם לא סוגיית הגרעין. הבעיה היא התמיכה בחזבאללה ובטרור נגד ישראל. איום קיומי היא בטח לא.
01 מאי 2015, 21:35
01 מאי 2015, 21:56
01 מאי 2015, 21:57
מקאדו 3 כתב:לאירנים אין 500 טילים שמגיעים לישראל אולי כמה עשרות ,וזו הסיבה העיקרית שהם חימשו כך את חיזבאללה
01 מאי 2015, 22:19
01 מאי 2015, 23:08
01 מאי 2015, 23:24
MTA2311 כתב:לא.. 500 שהאב 3 ושהאב 3 משופר. אלה המספרים במערכת היום.
לטפל באיום הזה כשהוא בלבנון זה הרבה יותר פשוט מאשר שהוא באיראן. גם מבחינת המרחק וגם מבחינת יכולות הנ"מ.
01 מאי 2015, 23:33
01 מאי 2015, 23:36
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:לא.. 500 שהאב 3 ושהאב 3 משופר. אלה המספרים במערכת היום.
לטפל באיום הזה כשהוא בלבנון זה הרבה יותר פשוט מאשר שהוא באיראן. גם מבחינת המרחק וגם מבחינת יכולות הנ"מ.
ואתה אומר שהמספרים של 90% יירוט שטוענים במערכת הבטחון לגבי החץ מול הטילים האלה הם לא נכונים? הרי השקיעו מליארדים בפיתוח החץ בדיוק בשביל זה. אם מצליחים ליירט טילים שעפים פחות מדקה, אני לא מבין למה שלא יצליחו ליירט טיל שנמצא באוויר חמש דקות לפחות ובקלות אפשר לחשב את המסלול שלו.
ירי של טילים ישירות מאיראן לישראל זה צעד התאבדותי של איראן, ואם יש משהו שאנחנו יודעים על האיראנים זה שהם לא מתאבדים, לפחות לא בעצמם.
01 מאי 2015, 23:39
מקאדו 3 כתב:500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .
01 מאי 2015, 23:45
MTA2311 כתב:אני אומר שהחץ עוד לא מבצעי... כרגע הכל ספקולציות.
זה צעד התאבדותי אם הם יעשו את זה בלי סיבה, מראש דיברנו על תגובה לתקיפה ישראלית. כמובן שאחרת זה לא יקרה.
01 מאי 2015, 23:54
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:אני אומר שהחץ עוד לא מבצעי... כרגע הכל ספקולציות.
זה צעד התאבדותי אם הם יעשו את זה בלי סיבה, מראש דיברנו על תגובה לתקיפה ישראלית. כמובן שאחרת זה לא יקרה.
החץ לא מבצעי איזה עשור? אפילו החץ' 2 אמור להיות מצבעי כבר כמה שנים...
02 מאי 2015, 00:05
מקאדו 3 כתב:500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .
02 מאי 2015, 00:16
roy1000 כתב:מקאדו 3 כתב:500 טילים כאלה זה ארסנל של כמה מדינות ביחד וזה לא נשמע לי הגיוני אין לי מושג מאיפה וממי שמעת את זה אבל זה ממש לא הגיוני , בזמנו סדאם חוסיין השקיע סכומי עתק בטילים כאלה והיו חו בסביבות 100 120 בסה 'כ המספר הזה דמיוני לחלוטין .
הטילים האלה לא ממש יקרים. ברשת אומרים משהו כמו 100K לטיל.
02 מאי 2015, 18:43
מכל הרשימה המופרכת, הבזבזנית, המושחתת והחצופה של הכניעה לחרדים, יש סעיף אחד שמזדקר לעין. אני לא מדבר על העלאת קצבאות הילדים, שאפשר לטעון שהיא הכרחית לצמצום העוני, ואפילו לא על חוק נהרי השערורייתי שמכריח לתקצב מוסדות חינוך חרדיים פרטיים שלא מלמדים את הילדים מתמטיקה. או לשון.
אני מדבר על "תבוטל ההעדפה בתעריפי מעונות יום לזוגות שבהם שני ההורים עובדים (מיצוי כוח השתכרות)".
תנו לי לתרגם. משפחה קשת יום. שני ההורים עובדים. עד מאוחר. משתכרים מעט. הילדים הולכים למעון. האבא או האמא רצים למעון להוציא את הילדים מאוחר, כל יום. באה הממשלה החדשה ויורקת על האנשים האלה בפרצוף. היא אומרת: מעונות היום, שנועדו לשרת אנשים עובדים (חילונים או חרדים) ובכך לסייע להם להתפרנס וגם לקדש את ערך העבודה (כן, זה ערך, או לפחות היה כזה במדינת ישראל), הם יהיו מיועדים כעת גם למשפחות שבהן לפחות אחד ההורים לא עובד. מרצון. מרצון. לדוגמה: הבעל אברך ורעייתו עובדת. או הבעל עובד ורעייתו לא. אני מביא את הדוגמאות האלה כי מי שקידם את העיוות החדש הם החרדים, והם עשו את זה בדיוק בגלל מה שאתם חושבים. אבל מעונות היום לא נועדו לשמר תפיסות פנאטיות מסוימות בתוך היהדות שאינן רוצות שאישה תעבוד, ומעונות יום לא נועדו לווודא שיהיה נוח לבחורי ישיבה.
אבל מה זה חשוב. באותה מידה הממשלה מתחייבת להעביר חוק עוקף בג"צ כדי שתלמידי ישיבה יקבלו הבטחת הכנסה. הבטחת הכנסה, בתכליתה, מיועדת למי שרוצה לעבוד ואינו יכול. נכה 100 אחוז לדוגמה. האנשים הכי מסכנים בחברה הישראלית. הבטחת ה כ נ ס ה. עכשיו הופכים את תכלית המוסד הזה על הראש; הבטחת שחדונים. שהושגו במו"מ עם עבריין מורשע שישב בכלא. על שוחד, אגב.
אחרי שנתיים של הפוגה קלה, ביזתו של מעמד הביניים מתחדשת ובמלוא העוז. תזכרו את זה כשיגידו לכם במלחמה הבאה שלא היה מספיק תקציב למעילי רוח לטנקים או לעוד מקלטים, וכשהמסים יעלו. מעמד הביניים רזה וכחוש, הוא לא יוכל להמשיך לפרנס את כל ההשתוללות הזו.
לא, אני לא יודע מה הרצוג היה נותן להם. ולא אכפת לי. הייתי כותב את אותו הדבר: כל הרשימה המופרכת הזו ממחישה את הדרך בה סקטורים ומובארקים משתפים פעולה על חשבון הישראלי העובד, הרגיל, החילוני או הדתי, הערבי או היהודי, האשכנזי או המזרחי. אם לנתניהו היה עוד קצת אכפת, נתניהו שמבין היטב בכלכלה ויש לו נאום מוכן על תקציבי העברה, הוא היה בקלות מציע להרצוג את חצי המלכות ורוטציה בשנה האחרונה כדי למנוע את סחיטתו. ואני כותב את זה כמי שמתנגד לאחדות. אבל נתניהו לא מאמין יותר בערכים. הוא מאמין בכתובת. והכתובת היא רחוב בלפור בירושלים.
יש איזה טרנד כזה של "זה הבחירות וככה יצא ואין מה לעשות". יש מה לעשות. דבר ראשון להבין את הביזה. דבר שני לכעוס. דבר שלישי לזכור. ואז לעשות.
מצורפת רשימת הכניעה לחרדים, בגרפיקה מתוך גלובס. לגזור ולשמור.
02 מאי 2015, 21:35
roy1000 כתב:הנה משהו שקרוב לוודאי לא יהיה אפשר לכתוב בעוד כמה שנים:מכל הרשימה המופרכת, הבזבזנית, המושחתת והחצופה של הכניעה לחרדים, יש סעיף אחד שמזדקר לעין. אני לא מדבר על העלאת קצבאות הילדים, שאפשר לטעון שהיא הכרחית לצמצום העוני, ואפילו לא על חוק נהרי השערורייתי שמכריח לתקצב מוסדות חינוך חרדיים פרטיים שלא מלמדים את הילדים מתמטיקה. או לשון.
אני מדבר על "תבוטל ההעדפה בתעריפי מעונות יום לזוגות שבהם שני ההורים עובדים (מיצוי כוח השתכרות)".
תנו לי לתרגם. משפחה קשת יום. שני ההורים עובדים. עד מאוחר. משתכרים מעט. הילדים הולכים למעון. האבא או האמא רצים למעון להוציא את הילדים מאוחר, כל יום. באה הממשלה החדשה ויורקת על האנשים האלה בפרצוף. היא אומרת: מעונות היום, שנועדו לשרת אנשים עובדים (חילונים או חרדים) ובכך לסייע להם להתפרנס וגם לקדש את ערך העבודה (כן, זה ערך, או לפחות היה כזה במדינת ישראל), הם יהיו מיועדים כעת גם למשפחות שבהן לפחות אחד ההורים לא עובד. מרצון. מרצון. לדוגמה: הבעל אברך ורעייתו עובדת. או הבעל עובד ורעייתו לא. אני מביא את הדוגמאות האלה כי מי שקידם את העיוות החדש הם החרדים, והם עשו את זה בדיוק בגלל מה שאתם חושבים. אבל מעונות היום לא נועדו לשמר תפיסות פנאטיות מסוימות בתוך היהדות שאינן רוצות שאישה תעבוד, ומעונות יום לא נועדו לווודא שיהיה נוח לבחורי ישיבה.
אבל מה זה חשוב. באותה מידה הממשלה מתחייבת להעביר חוק עוקף בג"צ כדי שתלמידי ישיבה יקבלו הבטחת הכנסה. הבטחת הכנסה, בתכליתה, מיועדת למי שרוצה לעבוד ואינו יכול. נכה 100 אחוז לדוגמה. האנשים הכי מסכנים בחברה הישראלית. הבטחת ה כ נ ס ה. עכשיו הופכים את תכלית המוסד הזה על הראש; הבטחת שחדונים. שהושגו במו"מ עם עבריין מורשע שישב בכלא. על שוחד, אגב.
אחרי שנתיים של הפוגה קלה, ביזתו של מעמד הביניים מתחדשת ובמלוא העוז. תזכרו את זה כשיגידו לכם במלחמה הבאה שלא היה מספיק תקציב למעילי רוח לטנקים או לעוד מקלטים, וכשהמסים יעלו. מעמד הביניים רזה וכחוש, הוא לא יוכל להמשיך לפרנס את כל ההשתוללות הזו.
לא, אני לא יודע מה הרצוג היה נותן להם. ולא אכפת לי. הייתי כותב את אותו הדבר: כל הרשימה המופרכת הזו ממחישה את הדרך בה סקטורים ומובארקים משתפים פעולה על חשבון הישראלי העובד, הרגיל, החילוני או הדתי, הערבי או היהודי, האשכנזי או המזרחי. אם לנתניהו היה עוד קצת אכפת, נתניהו שמבין היטב בכלכלה ויש לו נאום מוכן על תקציבי העברה, הוא היה בקלות מציע להרצוג את חצי המלכות ורוטציה בשנה האחרונה כדי למנוע את סחיטתו. ואני כותב את זה כמי שמתנגד לאחדות. אבל נתניהו לא מאמין יותר בערכים. הוא מאמין בכתובת. והכתובת היא רחוב בלפור בירושלים.
יש איזה טרנד כזה של "זה הבחירות וככה יצא ואין מה לעשות". יש מה לעשות. דבר ראשון להבין את הביזה. דבר שני לכעוס. דבר שלישי לזכור. ואז לעשות.
מצורפת רשימת הכניעה לחרדים, בגרפיקה מתוך גלובס. לגזור ולשמור.
02 מאי 2015, 23:19
toja27 כתב:מסכים מאוד עם הנכתב. מעניין לראות שגם הוא כתב את מה שכתבנו כאן לפני כן וזה שאין סימן לערכים יותר אצל נתניהו אלה הכל הצטמצם לרצון להיות ראש הממשלה.
03 מאי 2015, 00:28
03 מאי 2015, 08:52
roy1000 כתב:toja27 כתב:מסכים מאוד עם הנכתב. מעניין לראות שגם הוא כתב את מה שכתבנו כאן לפני כן וזה שאין סימן לערכים יותר אצל נתניהו אלה הכל הצטמצם לרצון להיות ראש הממשלה.
זו בדיוק מהות הבעיה. לאיש הזה לא אכפת מכלום חוץ מלהישאר בשלטון והוא מוכן לשרוף את המדינה בשביל שזה יקרה.
03 מאי 2015, 09:11
מקאדו 3 כתב:גם לך לא אכפת מכלום ... וזה כולל לקלל לגדף לזרוק משפטים חסרי אחריות ונוטפיי שינאה ורוע כלפיי ראש הממשלה שאין להם כל קשר למציאות , תמשיך להשתחוות לכל אלה שמבטיחים לך 'שלום וביטחון ' ויילכו יום אחרי בחירות ובאמת ימכרו את המדינה תמורת הסכמים שאפשר לנגב איתם ...
השיטה דפוקה וזה מה שגורם לסחטנות וויתורים זה ממש לא אומר שראש הממשלה מוכן שהמדינה תישרף בשביל כסא , זו הסתה נבזית אבל כנראה שלך ולחושבים כמוך מותר להגיד הכל , ההפסד בבחירות באמת העביר חלק מהמחנה המפסיד על דעתו ...