עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - אליפות אוסטרליה הפתוחה יוצאת לדרך

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 ינואר 2012, 18:38

כן, אבל מונפיס? רפא צריך לנצח אותו גם אם זה בכפר סבא אופן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2012, 18:59

MTA2311 כתב:כן, אבל מונפיס? רפא צריך לנצח אותו גם אם זה בכפר סבא אופן.

למה? מונפיס הוא טניסאי מצויין שמנצח לא מעט את הגדולים.
בסלאמים זה סיפור אחר, הריכוז הוא אחר, המוטיבציה היא אחרת והלחץ הוא אחר, אבל בדוחא? טורניר מסדרת ATP 250, זה
קלאסי עבורו וקלאסי עבור רפא ורוג'ר להפסיד בו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 06 ינואר 2012, 22:38

יוני, אני חושב שאתה מעט יותר מדי casual לגבי ההפסד הזה.

אין לי ספק שרפא יהיה מפוקס ונחוש הרבה יותר במלבורן, אבל היה משהו מאוד תמוה בהפסד הזה. בכלל, לא זכור לי שרפא "מוצא דרכים להפסיד" בטורנירים קטנים. ההפסדים הלא צפוים שלו בשנה שעברה נבעו לדעתי מאיזשהי תשישות/עייפות, ולהוציא את לונדון בסוף העונה, אני לא חושב שהוא "לא רצה" לזכות בטורנירים שהוא השתתף בהם וללכת עד הסוף. אל הטורנירים הקטנים שלא באמת מעניינים אותו הוא בכלל לא הולך.

בדיוק כמו שנה שעברה, קיבלנו טעימה לגבי הכושר שבו רפא, מארי (שבדרך לזכייה בבריסבן) ורוג'ר יגיעו לאוסטרליה, כאשר נולה הוא עדיין חידה. יהיה מעניין לראות מה הכושר שלו והאם הוא שוב ידרוס את כולם בדרך לעוד GS או שהפעם נקבל שוב את נולה של לפני 2011, אשר ישאיר את הדלת פתוחה בפני האחרים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 ינואר 2012, 23:36

yiffy כתב:יוני, אני חושב שאתה מעט יותר מדי casual לגבי ההפסד הזה.

אין לי ספק שרפא יהיה מפוקס ונחוש הרבה יותר במלבורן, אבל היה משהו מאוד תמוה בהפסד הזה. בכלל, לא זכור לי שרפא "מוצא דרכים להפסיד" בטורנירים קטנים. ההפסדים הלא צפוים שלו בשנה שעברה נבעו לדעתי מאיזשהי תשישות/עייפות, ולהוציא את לונדון בסוף העונה, אני לא חושב שהוא "לא רצה" לזכות בטורנירים שהוא השתתף בהם וללכת עד הסוף. אל הטורנירים הקטנים שלא באמת מעניינים אותו הוא בכלל לא הולך.

בדיוק כמו שנה שעברה, קיבלנו טעימה לגבי הכושר שבו רפא, מארי (שבדרך לזכייה בבריסבן) ורוג'ר יגיעו לאוסטרליה, כאשר נולה הוא עדיין חידה. יהיה מעניין לראות מה הכושר שלו והאם הוא שוב ידרוס את כולם בדרך לעוד GS או שהפעם נקבל שוב את נולה של לפני 2011, אשר ישאיר את הדלת פתוחה בפני האחרים.

אני לא יודע. אני אישית כבר לא מתרגש מהפסדים שלו בטורנירים האלה.
אני חושב שהוא בהחלט עשה סוויץ' משמעותי בצורה שבה הוא משחק בסבב ב-3 העונות האחרונות.

ברור שהוא לא הפסיד בכוונה, וברור שהוא רצה לנצח. אבל עדיין הטורניר הזה הוא רק טורניר הכנה עבורו, בדיוק כמו שהוא בשביל רוג'ר (וגם לרוג'ר
היו מלא הפסדים בטורנירים מהסוג הזה לאורך הקריירה).
לגבי הכושר של השחקנים - לא יודע אם זה מייצג. בסלאמים הדברים שונים. כמה פעמים רוג'ר ורפא ספגו הפסדים מביכים במהלך העונה, אבל בסלאמים השאירו את כולם מאחור?
אני חושב שדי הרבה.

לגבי נובאק - אין לי ספק שהוא יבוא להילחם ולהגן על התארים והנקודות שלו, ואין לי ספק שזה יהיה לו מאוד קשה. ריצה כ"כ ארוכה ומפרכת כמו שהיתה לו בשנה שעברה,
היא כמעט לא הגיונית לאור התחרות שיש היום בסבב, ולאור העובדה שבסה"כ הוא לא הראה עליונות ברורה על רוג'ר וגם לא על מארי (דווקא על רפא כן).
רפא יעשה את שלו, בשביל להמשיך ולנסות לזכות בטורנירים הגדולים, ואני מאמין שגם השנה יהיו לו את ההזדמנויות שלו.

תהיה עונת טניס מאוד מעניינת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 07 ינואר 2012, 08:29

הוא דווקא כן הראה עליונות על רוג'ר בשלב הראשון של העונה - עד לרולאן גארוס. יחד עם זאת, זו כנראה הייתה פתיחת העונה החלשה ביותר של רוג'ר בקריירה מאז 03'.
לגבי מארי - אני מסכים, וזו עוד סיבה למה כדאי שהם יוגרלו לאותו חצי גמר :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 07 ינואר 2012, 09:40

yiffy כתב:הוא דווקא כן הראה עליונות על רוג'ר בשלב הראשון של העונה - עד לרולאן גארוס. יחד עם זאת, זו כנראה הייתה פתיחת העונה החלשה ביותר של רוג'ר בקריירה מאז 03'.
לגבי מארי - אני מסכים, וזו עוד סיבה למה כדאי שהם יוגרלו לאותו חצי גמר :)

סטטיסטית זה יקרה בכל טורניר ב-3 השנים הקרובות... :bigsmile2

אבל נראה שהמארגנים של כל טורניר גדול שמחים לקבל את האפשרות לראות את רפא ואת רוג'ר בגמר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 07 ינואר 2012, 17:52

טסונגה זוכה בסופו של דבר בדוחא אחרי ניצחון בשתי מערכות על חברו הצפרדעון - מונפיס.
מארי יישחק בגמר בריסביין מול דולגופולוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 10 ינואר 2012, 22:44

רוג'ר מתאמן במלבורן:

מאמנו אמר שמצב הגב כבר הרבה יותר טוב...
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 13 ינואר 2012, 22:39

http://issuu.com/bugzi/docs/ao_2012_men ... =%23222222

לשם שינוי נובאק ורוג'ר לא באותו חצי אבל יש אפשרות של קלאסיקו בחצי גמר.

הייתי אומר שההגרלה די מאוזנת, אין מישהו שנדפק יותר מהאחרים מבחינת טופ4.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 13 ינואר 2012, 22:56

misha כתב:http://issuu.com/bugzi/docs/ao_2012_men?mode=window&backgroundColor=%23222222

לשם שינוי נובאק ורוג'ר לא באותו חצי אבל יש אפשרות של קלאסיקו בחצי גמר.

הייתי אומר שההגרלה די מאוזנת, אין מישהו שנדפק יותר מהאחרים מבחינת טופ4.

הרושם שלי הוא שנולה קיבל הגרלה די קלה.
גם פדרר וגם נדאל קיבלו כמה ביג-סרברים לסיבוב השלישי ושמינית הגמר. פדרר יתמודד ככל הנראה עם קרלוביץ' וברבע הגמר אולי עם דל-פוטרו. לנדאל יש סיכוי סביר לקבל את ליוביצ'יץ' בשלישי, איזנר בשמינית וברדיך ברבע.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 14 ינואר 2012, 07:31

איזה כיף שזה מתחיל סופסוף. אחלה טורניר בדרכ.

לדעתי מארי מגיע במצב אופטימלי לטורניר. בכושר טוב ונראה שהוא מוכן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 15 ינואר 2012, 15:13

בראיון בכלי תקשורת ספרדיים רפא תקף את רוג'ר על זה שהוא לא פוצה פה על נושא הסבב הארוך מדי. הוא טוען שפדרר מעדיף "שאחרים ישרפו" וייראו רע מול הסבב בעוד הוא יישאר "הג'נטלמן".

האמת שאי-המעורבות של פדרר בכל הנושא הזה לא נעלמה מעיניי. ההערכה שלי היא שמה שדווקא מניע אותו זה הרצון להימנע משביתות אפשריות. פדרר היום בן 30 ומס' טורנירי הגראנד סלאם בהם הוא יכול להשתתף בכושר טוב אינו גדול. שביתה תצמצם עוד יותר את הסיכוי שלו לשפר במעט את הישגיו בתחום זה ולכן זה לא נראה לי פייר לצפות משחקן במעמד ובגיל הזה להיות "בחוד החנית".
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 15 ינואר 2012, 15:34

או שהוא פשוט חושב אחרת. וגם פדרר ידע לאורך כל הקריירה שלו לחלק עומסים בזמן שנדאל שרף את עצמו בשנים הראשונות.
כמו שלמשל אף אחד לא הכריח את מארי להרוג את עצמו (וכתוצאה להגיע גמור לטורניר סוף העונה) באסיה בסוף העונה אבל כנראה שהדירוג היה חשוב לו יותר והוא לקח את הסיכון.

עוד לפני הסרב הראשון במלבורן, רפאל נדאל פתח סוג של חזית כאשר תקף בחריפות את רוג'ר פדרר על כך שהוא מסרב להתייחס לעומס של הסבב העולמי, בעוד טניסאים אחרים כולל הספרדי, מתלוננים לא אחת על לוח הזמנים הקשה. "כל אחד זכאי לדעה משלו, הוא מעדיף לא לדבר על זה. מבחינתו שהאחרים 'ישרפו' את עצמם ושהוא ייראה ג'נטלמן. הטור הוא בסדר, אבל יש הרבה דברים שהם לא טובים ושצריך לשפר אותם. זה כל מה שאנחנו אומרים. יש מיעוט שלא מדבר ושאולי חושב אחרת. יכול להיות שהם טועים", אמר רפא.

"אולי לפדרר יש גוף מושלם. לי, לדיוקוביץ' ולמארי אין ואנחנו לא נסיים את הקריירה בריאים לחלוטין", המשיך הספרדי. "טניס הוא חלק חשוב מהחיים שלי, אבל אנחנו לא כמו רוג'ר שעבורו המשחק הוא לא מאמץ. בשבילנו כל רגע הוא קרב".
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 15 ינואר 2012, 15:55

למה הוא התכוון ב''אבל אנחנו לא כמו רוג'ר שעבורו המשחק הוא לא מאמץ. בשבילנו כל רגע הוא קרב"?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 ינואר 2012, 16:13

לא כ"כ מתאים לרפא להתעסק בזה.
אני חושב שכל אחד צריך לעשות איך שהור מרגיש. פדרר הרוויח את הזכות שלו להיות בעל דעה שונה
ואם העומס לא מפריע לו, אז מבחינתי זה ממש בסדר.

ד"א רפא עשה מהפך גדול באופן שבו הוא מתמודד בסבב בדיוק בגלל הסיבה הזאכרמל, רפא.צודק במה שהוא אומר. פדרר הוא טניסאי בעל סגנון ייחודי, חד ומהיר
בעל כושר גופני נפלא וגם בעל כשרון לטניס רגוע ולא שוחק.
דווקא מול האסים הטניס שלו הוא אחר והרבה יותר קשה לו לשחק בסגנון הקליל
ובגלל זה הוא מפסיד להם לא מעט.

לסיכום שיתעסקו בטניס
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 ינואר 2012, 16:16

Holiday_Armadillo כתב:למה הוא התכוון ב''אבל אנחנו לא כמו רוג'ר שעבורו המשחק הוא לא מאמץ. בשבילנו כל רגע הוא קרב"?

בגלל סגנון המשחק שלו.. הוא משתדל לשמור על הנקודות קצרות ועולה הרבה לרשת, בניגוד לרוב השחקנים היום שהמשחק שלהם בנוי על טעויות של אחרים ועל נקודות ארוכות. בגלל זה פדרר גם כמעט ולא נפצע.. לראות משחק של פדרר זה מדהים.. רואים את השחקן השני חצי מת אחרי מערכה ואת רוג'ר בקושי מזיע..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 15 ינואר 2012, 19:50

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:למה הוא התכוון ב''אבל אנחנו לא כמו רוג'ר שעבורו המשחק הוא לא מאמץ. בשבילנו כל רגע הוא קרב"?

בגלל סגנון המשחק שלו.. הוא משתדל לשמור על הנקודות קצרות ועולה הרבה לרשת, בניגוד לרוב השחקנים היום שהמשחק שלהם בנוי על טעויות של אחרים ועל נקודות ארוכות. בגלל זה פדרר גם כמעט ולא נפצע.. לראות משחק של פדרר זה מדהים.. רואים את השחקן השני חצי מת אחרי מערכה ואת רוג'ר בקושי מזיע..

זאת קצת היסחפות.
לא הייתי אומר שמה שמנצח לו משחקים זה הכושר. הוא טניסאי מאוד התקפי שיודע לשמור על אחוז
שגיאות נמוך ויש לו יכולת ייחודית לסיים ראליז עם ווינרים.
אבל אם הוא נכמס לתחרות כושר מול רפא או נובאק, אז הוא יפסיד
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 ינואר 2012, 20:00

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

זאת קצת היסחפות.
לא הייתי אומר שמה שמנצח לו משחקים זה הכושר. הוא טניסאי מאוד התקפי שיודע לשמור על אחוז
שגיאות נמוך ויש לו יכולת ייחודית לסיים ראליז עם ווינרים.
אבל אם הוא נכמס לתחרות כושר מול רפא או נובאק, אז הוא יפסיד

איפה ראית שכתבתי שהוא מנצח משחקים בזכות הכושר שלו? להפך, בגלל שמבחינת כושר הוא נופל מרוב השחקנים מהדור החדש, הוא מנסה לקצר את הנקודות בעזרת משחק התקפי וככה נשאר רענן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 ינואר 2012, 12:26

רפא ורוג'ר ניצחו די בקלות יריבים מהמוקדמות.
גם התקווה המקומית טומיץ' ממשיך הלאה אחרי ניצחון על ורדסקו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 ינואר 2012, 15:12

ורדסקו כזה לוזר... שחקן כל כך מוכשר שנכשל כל פעם מחדש..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים