כאן מדברים על הכל
22 אוקטובר 2015, 00:07
אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
22 אוקטובר 2015, 00:09
jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
שמע, זאת לא הפעם הראשונה שביבי משקר ככה.
22 אוקטובר 2015, 00:32
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
משקר או פשוט מדבר לא לעניין.
אתה לא מכיר את אלה שחושבים שהם יודעים הכל, ומדברים בביטחון גמור על כל נושא, כאילו
יש להם דוקטורט בתחום?
22 אוקטובר 2015, 08:44
jol9 כתב:מעניין שרוי שכח להגיב על זה...
באמת יציאה לא קשורה של ביבי.
דווקא דיברתי על זה עם אנשים אתמול. בניגוד לרבים שפוטרים את זה ב"ביבי טיפש", אני לא חושב שזה כל כך פשוט. אין לי ספק שזו אמירה מחושבת שמגיעה מהיועצים שלו. הוא לא שלף את זה סתם בלי מחשבה ואני מניח שהוא ידע שזה יעורר מהומה קטנה.
לדעתי, זה חלק מהנרטיב הכללי שביבי מנסה לדחוף שהסכסוך אינו פתיר. שהרי אם הערבים (או "פלשתינאים") רצו מאז ומתמיד להשמיד את היהודים (עוד הרבה לפני הנכבה והכיבוש), על מה יש לדבר? הפרובוקציה של ביבי הייתה מכוונת בשביל להעלות את נושא המופתי ולחזור ל"הערבים אותם ערבים והים אותו ים". הסכסוך הוא סכסוך דתי ואין לו פתרון. זה מה שביבי חותר אליו.
22 אוקטובר 2015, 09:09
שמעתי היום מישהו בתכנית הבוקר שכן דיבר לעניין והסביר קצת את הדברים.
אז כנראה שהדברים לא מנותקים מהמציאות, אבל האופן שבו ביבי הציג אותם, הוא שגוי לחלוטין.
הוא למעשה כמעט פתר את היטלר מאחריות...
בכל אופן, ברור שזה היה מכוון, רק שזה לא הוצג באופן הראוי.
22 אוקטובר 2015, 09:27
לדעתי גם ה"טעות" בהצגה היא מכוונת בשביל לתפוס כותרות. כולם מכירים את התמונות של המופתי עם היטלר וכולם מכירים את הסיפור (ברמת דיוק כזו או אחרת). ביבי בסך הכל רצה להעלות את הסיפור הזה מחדש והוא עשה את זה בצורה פרובוקטיבית בשביל לעורר גלים.
אני משער שבקרוב יחזרו הסיפורים (הנכונים) על התוכניות של הגרמנים והערבים להקים מחנות השמדה בעמק יזרעאל.
22 אוקטובר 2015, 09:29
roy1000 כתב:jol9 כתב:מעניין שרוי שכח להגיב על זה...
באמת יציאה לא קשורה של ביבי.
דווקא דיברתי על זה עם אנשים אתמול. בניגוד לרבים שפוטרים את זה ב"ביבי טיפש", אני לא חושב שזה כל כך פשוט. אין לי ספק שזו אמירה מחושבת שמגיעה מהיועצים שלו. הוא לא שלף את זה סתם בלי מחשבה ואני מניח שהוא ידע שזה יעורר מהומה קטנה.
לדעתי, זה חלק מהנרטיב הכללי שביבי מנסה לדחוף שהסכסוך אינו פתיר. שהרי אם הערבים (או "פלשתינאים") רצו מאז ומתמיד להשמיד את היהודים (עוד הרבה לפני הנכבה והכיבוש), על מה יש לדבר? הפרובוקציה של ביבי הייתה מכוונת בשביל להעלות את נושא המופתי ולחזור ל"הערבים אותם ערבים והים אותו ים". הסכסוך הוא סכסוך דתי ואין לו פתרון. זה מה שביבי חותר אליו.
הסכסוך לא פתיר, הערבים רצו להשמיד את היהודים הרבה לפני הנכבה והכיבוש והסכסוך הוא דתי. לא היה צריך לדחוף שקר על המופתי בשביל להבהיר את זה.
22 אוקטובר 2015, 09:34
MTA2311 כתב:הסכסוך לא פתיר, הערבים רצו להשמיד את היהודים הרבה לפני הנכבה והכיבוש והסכסוך הוא דתי. לא היה צריך לדחוף שקר על המופתי בשביל להבהיר את זה.
הוא לא מנסה לשכנע אותך. השקר הזה, מטרתו הוא להעלות על סדר היום את המופתי, ונראה שזה הצליח, לפחות במידה מסויימת. אז כן, כולם יגידו שביבי שיקר, אבל במקביל יצוצו התמונות של המופתי עם היטלר והמכתבים שלו והתוכניות שלו להקמת מחנות השמדה בארץ ובסה"כ יצא פה ניצחון גדול לביבי.
22 אוקטובר 2015, 09:51
יש דרכים הרבה יותר טובות להעלוץ את הסוגיות האלה לסדר היום. אפילו להגיד את זה כמו שזה. כרגע הוא רק הזכיר לכולם כמה הוא שקרן, ולמעשה הסית את תשומת הלב מהעיקר. ממש לא ניצחון.
22 אוקטובר 2015, 10:21
MTA2311 כתב:יש דרכים הרבה יותר טובות להעלוץ את הסוגיות האלה לסדר היום. אפילו להגיד את זה כמו שזה. כרגע הוא רק הזכיר לכולם כמה הוא שקרן, ולמעשה הסית את תשומת הלב מהעיקר. ממש לא ניצחון.
נראה. אני חושב שבשלב הנוכחי אין לו שום בעיה לצאת שקרן. לדעתי, יש סחף גדול מאוד גם בארץ וגם בעולם לכיוון של "הסכסוך אינו פתיר". זה הישג מאוד גדול של ביבי.
22 אוקטובר 2015, 12:39
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אני חושב שרוב ההיסטוריונים שוללים את האמירה הזאת, ולכן מוטב שהיה מתייעץ עם איש
מקצוע לפני פליטה שכזאת.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/732/ ... =1&cat=479
22 אוקטובר 2015, 14:32
פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
22 אוקטובר 2015, 19:56
jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
הוא אולי לא ניסח את זה בצורה טובה, אבל הוא לא שיקר
22 אוקטובר 2015, 20:11
felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
איך היית מנסח את זה בשביל שלא ישמע שקר?
22 אוקטובר 2015, 20:54
מאוד פשוט. הוא לא היה צריך להגיד שהיטלר לא רצה להשמיד את העם היהודי... זה לא היה קשור למציאות.
22 אוקטובר 2015, 20:54
MTA2311 כתב:felix_r כתב:jol9 כתב:פליקס, הבעיה היא לא העניין המהותי, שמדובר בחלאות, אלא שביבי פשוט לא אמר את הדברים כמו שצריך לומר אותם
איך היית מנסח את זה בשביל שלא ישמע שקר?
תשמע, אני לא בא להתווכח איתך. הבאתי לך כתבה של מישהו שיודע יותר טוב ממני את הפרקים האלה בהיסטוריה.
אני אולי מבוגר, אבל לא עד כדי כך
23 אוקטובר 2015, 03:42
jol9 כתב:מאוד פשוט. הוא לא היה צריך להגיד שהיטלר לא רצה להשמיד את העם היהודי... זה לא היה קשור למציאות.
נכון, ותראה כמה שאנחנו מדברים על זה. ביבי הצליח לגרום לאנשים לדבר על המופתי. זו הייתה פרובוקציה מכוונת ומתוכננת.
23 אוקטובר 2015, 11:24
roy1000 כתב:jol9 כתב:מאוד פשוט. הוא לא היה צריך להגיד שהיטלר לא רצה להשמיד את העם היהודי... זה לא היה קשור למציאות.
נכון, ותראה כמה שאנחנו מדברים על זה. ביבי הצליח לגרום לאנשים לדבר על המופתי. זו הייתה פרובוקציה מכוונת ומתוכננת.
סבבה, אבל אם היה מחדד את המשפט קצת יותר נכון ומדוייק, הוא עדיין היה משיג את אותו האפקט, ונמנע מלצאת מפגר שמוציא
את היטלר כאילו הוא אמא תרזה.
23 אוקטובר 2015, 14:43
jol9 כתב:סבבה, אבל אם היה מחדד את המשפט קצת יותר נכון ומדוייק, הוא עדיין היה משיג את אותו האפקט, ונמנע מלצאת מפגר שמוציא
את היטלר כאילו הוא אמא תרזה.
אני לא בטוח שמשהו אחר היה מייצר את אותה הפרובוקציה. במקרה הזה, אני נותן את הקרדיט למי שכתב לו את המשפט שהייתה מחשבה מאחורי הדברים ובסך הכל, המטרה שביבי רצה להשיג הושגה.
01 נובמבר 2015, 23:20
פשוט מזעזע
http://news.walla.co.il/item/2902815אני בטוחה שהם לא יבינו גם מה הם עשו לא בסדר